fbpx

Testaholic Awards: Best Hydrators and Moisturizers

Așa cum spuneam și în articolul trecut, povestesc în continuarea seriei “Testaholic Awards” despre cele mai bune produse pentru hidratarea pielii descoperite de mine în ultima perioadă. După curățarea tenului, hidratarea este un pas esențial în rutina de îngrijire a oricărui tip de ten și are ca scop menținerea sănătății, elasticității și luminozității pielii. Un ten deshidratat este mai tern, ridurile devin mai vizibile și are o reactivitate sporită la aplicarea ingredientelor active ce poate rezulta în iritații sau descuamări ale pielii.

Atunci când aplicăm mai multe straturi de produse hidratante, regula generală este să o facem în ordinea consistenței, de la cele mai lichide spre cele mai dense produse, rolul cremelor mai emoliente sau ocluzive fiind acela de a sigila hidratarea obținută ca urmare a aplicării serurilor și tonerelor hidratante.

bestof2018_moisturizers_ot

Best Hyaluronic Serum: Deciem NIOD MMHC2/ Mizon Hyaluronic Acid 100

După ce m-am chinuit o vreme cu hialuronicul lipicios de la The Ordinary care își făcea treaba dar nu era o plăcere să îl folosesc, am băgat mâna adânc în portofel și am cheltuit ceva mai mulți bani pentru formulări mai puțin simpliste.
Primul upgrade intuitiv a fost tot la un produs Deciem, dar din gama NIOD, Mulți Molecular Hyaluronic Complex (MMHC). Acesta este un soi de hialuronic pe steroizi, conținând 15 tipuri de acid hialuronic și precursori de hialuronic, cu niveluri moleculare diferite pentru a penetra în toate straturile pielii care necesită hidratare și cu 1% acid hialuronic direct care este și cel mai eficient.  Îl aplic imediat după curățare, pe tenul încă ușor umed sau după un puf de Serozinc, iar efectul de hidratare și sporire a elasticității este vizibil imediat. Miroase asemănător cu Marine Hyaluronics (au niște fermenți marini în comun), dar nu chiar la aceeași intensitate, deci ușor branzos dar nu cât să fie deranjant și dispare imediat după aplicare.

Mizon Hyaluronic Acid 100 nu are o formulă atât de complexă în ceea ce privește acidul hialuronic în sine dar are pe lângă el mai multe ingrediente cu efect anti inflamator asupra pielii, printre care și  Copper Tripeptide-1,un ingredient puțin controversat și fără studii solide în spate, care m-a impresionat totuși pozitiv și neașteptat de mult în acest serum. Serumul are o consistență plăcută și nu este lipicios iar efectul calmant și anti inflamator chiar l-am simțit în timp, mai ales în perioadele cu pusee de acnee.

 

Most used moisturizer: The Ordinary Natural Moisturizing Factors 

Chit că această cremă hidratantă nu prezintă nimic spectaculos, pe mine tocmai simplitatea ei mă încântă și mă face să o cumpăr constant. Când ai un ten mai reactiv și cu tendințe acneice sau cu alte probleme este chiar indicat să eviți ingredientele complicate și să încerci să găsești ceva cât mai simplu cu care tenul tău să se înțeleagă bine. Eu am destule ingrediente complicate în restul rutinei de îngrijire așa că îmi caut cremele hidratante după principiul “ieftin și eficient”. Aplic această cremă în general ca ultim pas de hidratare, după serumurile cu activi și bineînțeles, înainte de crema cu factor de protecție solară.

 

Best budget moisturizer: CeraVe PM Facial Moisturizing Lotion/ CeraVe Facial Moisturising Lotion

Ok, într-adevăr și Natural Moisturizing Factors este o cremă foarte ieftină, dar aveam nevoie de o scuză să mai povestesc și despre CeraVe, dat fiind că le folosesc pe ambele în paralel cam la fel de des.
Despre CeraVe PM am mai povestit și eu și aproape orice skincare blogger de sub soare, pentru că e o cremă hidratantă excelentă, ieftină și bună, foarte lejeră, tolerată bine în general atât de tenurile grase cât și de cele mai uscate, cu niacinamide și ceramide, fara parfum sau alte ingrediente cu potential iritant.  Și când credeai că mai blanao de atât nu iegzistă, a apărut și varianta europeană a aceleiași creme pe care o putem achiziționa acum din mai multă magazine și din România. Unde mai pui că asta made for EU nu are nici parabeni. Nu că ar fi răi parabenii, dar legiuitorii europeni tind să țină cont de isteriile în masă ale consumatorilor și să excludă ingrediente bazat doar pe acest criteriu. Și mai au diferită ordinea în care sunt listate ingredientele pentru că legile diferă în EU și în acest sens, însă conform declarației oficiale a Cerave, cantitatea de ceramide este fix identică.
Toate astea nu i-au impedicat însă pe devoratorii de teorii ale conspirației să vină cu tot felul de ipoteze cum că să vezi, nici nu se compară, CeraVe-ul american este diamant și cel european este zirconiu, calitate inferioară făcută pentru pârliții de europeni. Acum din perspectiva mea sunt exact la fel, două creme ieftine cu ingrediente ieftine dar eficiente, care fac același lucru. Îi cred însă și pe cei care spun că au observat o diferență de textură și miros pentru că într-adevăr, chestii nesemnificative precum conservanții dintr-un produs pot influența textura acestuia. Deci dacă preferați feelingul de parabeni mai degrabă decât feelingul de Ethylhexylglycerin este chestie de preferință personală evident, dar în ceea ce privește eficacitatea produsului nu are niciun impact.

 

Best toner: Missha The First Treatment Essence Intensive Moist

Este tonerul un pas absolut necesar într-o rutină de îngrijire? Nu, nu prea. Pentru un ten normal și fără probleme deosebite chiar și doar o cremă hidratantă bine formulată ar trebui să fie suficientă. Dar câtă lume este atât de norocoasă să aibă un ten normal? Pentru noi ceilalți care am tras bățul scurt fie în direcția ten gras fie în cea a tenului uscat, hidratatea tenului poate fi problematică pentru ba e prea mult ba e prea puțin și atunci stragia de “layering” se dovedește a fi cea mai ultilă și eficientă. Este ca și când lucrezi iarna într-un birou în care colegii tăi insistă să dea termostatul pe 30 de grade. Nu poți să vii cu un singur pulover de lână și să fierbi în suc propriu până la finalul zilei. Trebuie să ai pe tine straturi peste straturi cu care să poți jongla când ba ți-e prea cald, ba ți-e prea frig. Așa e și cu straturile de hidratare. Ajută să ai mai multe unelte: toner, ser, spray, cremă, etc. și să le aplici ghidându-te după nevoile de moment ale tenului.
Missha FTE Intensive Moist este un toner foarte hidratant, pe bază de fermenți, niacinamide, glicerină și acid lactic. Este în general tolerat bine de toate tipurile de piele dar dacă aveți diverse afecțiuni fungice ale pielii sau dermatită, ar trebui să îl evitați căci fermenții pot contribui la extinderea problemei.
Atunci când folosesc acest toner îl aplic de obicei după tonerul exfoliant cu acid salicilic sau acid glicolic și îl sigilez cu una dintre cremele menționate mai sus.

 

Best spritz toner: La Roche- Posay Serozinc Spray

Nici spritz toner-ul nu este ceva esențial într-o rutină de îngrijire, dar folosesc Serozinc în primul rând pentru că îmi face bine psihic și îmi place cum se simte, este ca un fel de Xanax pentru tenul meu. Zincul este calmant și ajută la reducerea sebumului ceea ce este cu siguranță util când ai un ten mai gras sau acneic sau predispus la roșeață. Așa că eu îl folosesc mereu din abundență și în toate situațiile posibile: dimineața să mă trezesc, înainte de diverse produse cu rol umectant ca să le ajut să pătrundă mai bine în piele, în timpul zilei ca să mă răcoresc, după epilat, pe diverse iritații ale pielii, pe o insulă pustie pentru că e singurul produs pe care l-am luat cu mine, etc.

 

(Bonus) Cea mai bună cremă de mâini: Maxiderma Hand Balm

Anul trecut am trăit o experiență tare neplăcută cu pielea mâinilor, îmi apăruseră niște leziuni ciudate pe care unii medici le diagnosticaseră ca fiind psoriazis, însă din fericire nu a fost cazul. Cel mai probabil au fost cauzate de o deshidratare extremă și din tot ce am încercat, crema aceasta pe bază de uree 10% recomandată de dermatolog m-a ajutat cel mai mult. Nu lăsă absolut niciun film gras și nu are un miros urât ca alte creme cu multă uree așa că am putut să o folosesc foarte des. De atunci am tot cumpărat-o continuu și momentan nu am găsit nimic comparabil care ar putea să o înlocuiască.

crema_maini_maxiderma

În articolul următor voi povesti despre cele mai bune produse pentru exfolierea pielii descoperite în ultima perioadă, precum și despre diverse produse tratament pentru acnee și hiperpigmentare. Până atunci vă invit să îmi lăsați un comentariu în care să îmi spuneți care sunt produsele voastre preferate pentru hidratarea pielii și cu ce probleme vă confruntați cel mai des legat de aceste produse?

_______________________

Contine linkuri de afiliere si PR samples. Asta nu imi influenteaza cu nimic parerile despre produse. Folosirea linkurilor si codurilor nu implica niciun cost suplimentar pentru tine si e o modalitate prin care poti sustine activitatea acestui blog. Multumesc!

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.