Review “The Ordinary” | Ingrediente (extra)Ordinare la preturi revolutionare

theordinary_deciem_review

tot fie vreo două-trei luni de când blogosfera şi vlogosfera de beauty din toată lumea vuieşte şi nu mai conteneşte laude nou lansata linie de produse pentru îngrijirea tenului a brandului Deciem, denumită creativ şi extrem de relevant –“The Ordinary”. Şi pentru că a fost numită inclusiv una din cele mai importante lansări din istoria industriei de beauty”, mi-a stârnit în mod evident interesul și m-am apucat să investighez despre ce este vorba.

Până acum nu am fost extrem de curioasă de acest brand, deşi era ridicat în slăvi de foarte multă vreme de toţi experţii, în special pentru gamele NIOD şi Hylamide, dar după ce le-am studiat aşa vag produsele mi-am zis deh, probabil e doar hipstereala de capul lor, doar ce te aştepţi din partea unei companii care se autointitulează “The Abnormal Beauty Company”. M-am gândit nu are sens investesc în produse complicate când eu nu stăteam extraodinar de bine nici la capitolul produse esenţiale pentru îngrijirea tenului, îmi crape obrazul de beauty bloggeriţă de ruşine, nu alta.

Produsele “The Ordinary” mi-au atras însă instataneu atenţia şi de ce nu recunosc, în special datorită preţului mic. Ideea în sine a acestor produse mi s-a părut atât de Extra-Ordinary încât sunt plăcut surprinsă o companie s-a încumetat facă treaba asta şi “strice piaţaîntr-o oarecare măsură pentru alte companii care vând produse similare la preţuri de 5 ori mai mari.

Ce este deci atât de Extra-Ordinar legat de produsele astea? Păi pe scurt, faptul poţi cumperi produse pentru îngrijirea pielii cu ingrediente considerate până acum “de lux” la preţuri foarte mici! The Ordinary aduce pe piaţă ingrediente care sunt foarte bine cunoscute şi cu rezultate dovedite (retinol, vitamina C, acid hialuronic, peptide), dar care în general sunt vândute la suprapreţ de alte companii.
Spre deosebire de modă sau de industria parfumurilor, în ceea ce priveşte îngrijirea pielii ar trebui ne intereseze mai mult eficiența şi mai puţin povestea din spatele produsului, marketingul sau ambalajul. Faptul plăteşti extra pentru nişte ingrediente de bază nu te face nici un cumpărător mai educat, nici unul mai sofisticat. Iar lansarea The Ordinary este revoluţionară tocmai prin faptul facilitateaza accesul oricărui consumator cât de cât educat la ingredientele de bază super eficiente din produsele care în mod normal costă milioane.

 

theordinary_advanced_retinoid_review

De unde, cu cât și mai ales de ce?

Produsele “The Ordinary” se găsesc uneori si la Farmacia Tei, dar in ultimul timp eu am comandat exclusiv de pe site-ul lor, deciem.com, transportul fiind gratuit pentru comenzi mai mari de 25 Euro și 5 Euro pentru comenzi mai mici. Coletul vine prin curier DPD in fata usii, deci mi se pare cea mai comoda si convenabila varianta.

Preţurile produselor variază între 5 EUR şi 18 EUR, ceea ce le plasează mult sub preţul pieţei pentru produse cu ingrediente similare. La aceste prețuri cred că sunt accesibile chiar şi pentru salariile noastre “româneşti”.

Gama “The Ordinary” cuprinde toate ingredientele esenţiale care nu ar trebui lipsească din nicio rutină de îngrijire a tenului: retinol, acizi, niacinamide, vitamina C, peptide, substanţe hidratante şi uleiuri. Se adresează în general unui public educat care nu bir cu fugiţii la auzul unor denumiri de ingrediente foarte “ştiinţifice” , dar pentru cei care abia acum îşi construiesc o rutină de îngrijire a tenului site-ul este plin de informaţii şi există chiar şi un “Regimen Guide” unde ţi se spune mură în gură ce foloseşti şi cum le combini pentru diverse probleme ale tenului.

Putem avea ingrediente de calitate la prețuri mici?

Creatorul produselor The Ordinary, Brandon Truaxe, susţine ingredientele foarte populare din produsele cosmetice nu sunt de fapt atât de scumpe pe cât ar vrea anumiţi producători credem. Ceea ce îmi confirmă practic ce credeam de multă vreme deja, şi anume faptul plătim în special pentru marketing şi ambalaje. Produsele The Ordinary au formulări simple, în mare parte fiind vorba de un singur ingredient activ principal, iar ambalajul este minimalist şi arată foarte “geeky” ca şi cum ar fi nişte mostre de laborator. Nimic fancy-shmancy, materii prime, simplu şi la obiect.
În concluzie, DA, se poate avem ingrediente de calitate la preţuri mici, dacă este vorba de formulări simple şi ambalaje mai puţin sofisticate. Ceea ce pentru mine personal e mai mult decât convenabil.

theordinary_instagram

Serumurile “The Ordinary” | Experiența mea

Am început folosesc serumurile de îndată ce le-am primit, mai puţin Retinoid-ul, pentru mai aveam încă din sticluţa cu retinol de la Dr. Denniss Gross despre care am povestit deja şi voiam îl termin în primul rând pe acesta. Folosesc deci acidul hialuronic şi matrixyl-ul de circa o lună și jumătate şi retinoid-ul de vreo lună.

The Ordinary | Hyaluronic Acid 2% + B5 Review

Acidul hialuronic este unul dintre acele rare ingrediente cu care mergi la sigur indiferent de tipul de ten şi problemele acestuia. Sporeşte hidratarea tenului şi pentru este extra uşor şi intră foarte rapid în piele este foarte potrivit în special pentru tenurile grase sau combinate, tenurile acneice, cuperozice sau extra sensibile.
Serumul “Hyaluronic Acid 2% + B5” de la The Ordinary a primit votul meu pozitiv încă de la prima utilizare. Nu are miros, are o consistentă uşor vâscoasă, se absoarbe în piele instantaneu şi hidratează foarte bine. Nu îmi pare cu nimic mai prejos decât alte serumuri cu acid hialuronic pe care l-am mai avut şi care au costat dublu, triplu sau chiar mai mult. Ca mai toate serumurile cu acid hialuronic încercate de mine până acum este o idee cam lipicios, dar acest efect durează doar câteva minute, imediat după folosire, după care dispare complet.
Pipeta nu este grozavă la niciunul din cele trei serumuri, uneori folosești mai mult produs decât ai vrea, dar e un minus acceptabil la așa un preț bun.
Eu îl folosesc fie după gelul de curăţare şi tonerul acid, fie direct pe pielea proaspăt spălată, când încă nu este 100% uscată, dacă sar peste etapa de exfoliere. Peste serumul cu acid hialuronic folosesc alte serumuri, creme sau machiaj, după caz. Să aveti în vedere faptul că acest serum este doar hidratant, nu și emolient!
Având în vedere a costat doar 6.80 EUR şi îşi face treaba foarte bine, îl voi cumpără din nou cu siguranţă.
Mai multe informaţii despre acest produs puteţi citi AICI.

The Ordinary | Advanced Retinoid 2% Review

Am mai vorbit de curând pe blog despre tipurile de retinoizi care există, ce fac ele şi de ce am hotărât folosesc retinol. Ce trebuie ştiţi despre produsul “Advanced Retinoid 2%” de la The Ordinary este în compoziţia intră atât retinol cât şi Hydroxypinacolone Retinoate, o nouă formă de retinoid despre care se spune ar fi la fel de eficientă şi retinolul dar este mult mai bine suportată de piele şi cauzează mai puţine iritaţii. Cu toate acestea, fiind o găselniţă destul de recentă, studiile şi concluziile lor nu abundă, deci l-am cumpărat conştientă fiind de toate aceste aspecte.
Ca primă impresie pot spune că pielea mea îl tolerează foarte bine, dar drept să spun eu nu am avut nici cea mai mică urmă de iritație nici de la produsul cu retinol Dr. Dennis Gross. Dacă aveți un ten extra sensibil și ați cumpărat acest produs vă rog să îmi lăsați un comentariu și să îmi spuneți cum îl tolerați!
Un mare minus al acestui produs este pentru mine mirosul. Dacă tenul nu este extra sensibil, ficatul simte în schimb nevoia compenseze. Cu alte cuvinte sufăr de sindromul “ficat de gravidă” iar unele mirosuri nu le suport şi pace. Mirosul acestui serum spre exemplu îl asociez cu ideea de vechi, bătrânicios şi neaerisit. Am găsit totuşi o metodă de a-l folosi, combinându-l chiar înainte de aplicare cu o crema hidratantă frumos mirositoare şi merge de minune aşa.

Nu ştiu dacă voi cumpăra din nou acest produs, strict din cauza faptului deranjează mirosul, dar îl voi folosi pe acesta până îl termin cu siguranţă. Preţul este extraordinar de bun comparativ cu alte serumuri cu retinol, deci dacă nu va ştiţi extra sensibile la mirosuri eu zice îl încercaţi. În cel mai rău caz îl combinaţi cu o altă crema plăcut mirositoare, cum fac eu.
Mai multe informaţii despre acest produs puteţi citi AICI.

theordinary_matrixyl_review

The Ordinary | Matrixyl 10% + HA Review

Serumul acesta are o denumire foarte SF, dar nu lăsaţi intimidate de asta. Este de fapt o formulă foarte simplă de serum cu peptide şi acid hialuronic. Peptidele sunt şi ele o găselniţă destul de recentă în industria cosmetică şi se presupune reduc aspectul ridurilor, atât al celor dinamice cât şi al celor statice.
Eu folosesc serumul cu Matrixyl de la The Ordinary dimineaţa, imediat după etapa de tonifiere acidă, iar peste el aplic o cremă hidratantă cu SPF. El se poate folosi fără nicio problemă şi seara, dar eu seara folosesc serumul The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 şi o altă cremă cu peptide în compoziţie.
Ca şi textură mi se pare foarte asemănător cu primul serum cu acid hialuronic despre care am vorbit, poate doar mai puţin vâscos. În rest, intră la fel de rapid în piele şi hidratează fără lase absolut nicio pelicula grasă pe suprafaţa pielii, făcându-l ideal pentru tenurile grase sau mixte.
Mai multe informații despre acest produs puteți citi AICI.

Efecte super vizibile în privinţa ridurilor nu pot spune că am observat folosind aceste produse timp de o lună de zile. Ce am observat însă este noul meu ritual de îngrijire a tenului care include şi cele 3 serumuri The Ordinary chiar rezultate, în sensul trezesc dimineaţa cu tenul vizibil mai neted, hidratat şi luminos, iar petele de la leziunile acneice recente îmi dispar mai repede. Nimic miraculos de genul efect Photoshop, ci cam ceea ce te-ai aștepta de la o rutină eficientă de ingrijirea tenului.
Şi dacă tot veni vorba de acnee, menţionez serumurile acestea nici nu m-au ajutat dar nici nu mi-au dăunat. Îmi apar în continuare lezini acneice cam în acelaşi ritm, cauzate cel mai probabil de dieta haotică pe care o am în ultimul timp, în care abundă zahărul, junk foodul şi sucurile cu acid. Nu ştiu cum reuşesc unii aibă o dietă super sănătoasă, pentru mine mereu a fost un călcâi al lui Ahile şi mi se pare în continuare foarte complicat.

 

Ca şi concluzie, pot spun întradevăr, produsele The Ordinary sunt revoluţionare pentru fac accesibile pentru orice buget nişte ingrediente care erau considerate până acum “high-end”, datorită preţului ridicat. De produsele “The Ordinary” poţi te apropii chiar şi cu un salariu “românescşi e la îndemâna oricui îşi construiască o rutină eficientă “anti-aging” cu aceste produse. Eu una o fac în curând o nouă comandă şi la cum ştiu, probabil nu va rămâne niciunul din produsele lor netestat. gândesc chiar aventurez la câteva produse din gama NIOD, după ce voi avea vreme studiez problema mai amănunţit.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Follow: