fbpx

Testaholic Awards: Best Cleansers

A mai trecut un an și asta nu poate însemna decât riduri în plus și colagen în minus, deci s-ar putea presupune că am suplimentat rutina de îngrijire a tenului cu noi produse revoluționare menite să compenseze realitatea nemiloasă a faptului că timpul nu stă în loc. Ei bine, nu s-a întâmplat deloc așa. În ultimul an am simplificat destul de mult tot ce ține de îngrijirea pielii și am încercat să rămân la ce știam deja că îmi priește, focusându-mă pe cele două probleme principale cu care mă confrunt: acneea și primele semne de îmbătrânire ale pielii.

În mare parte veți vedea deci că nu am extrem de multe produse noi despre care să vă vorbesc, dar am totuși câteva preferate din fiecare categorie pe care le-am tot rotit pe parcursul anului în funcție de nevoile de moment ale pielii.
În acest articol vă vorbesc despre produsele mele preferate pentru curățarea tenului, urmând ca în articolele viitoare să povestesc despre cele mai bune produse pentru hidratare, exfoliere, produse tratament și produse pentru protecție solară.

bestof2018_cleansers_opt

Best Cleansing Oil: Deciem Hylamide High Efficiency Face Cleaner

De la un ulei de curățare mă aștept în primul rând să îndepărteze bine machiajul, luând în considerare că mă machiez aproape zilnic și să poată fi îndepărtat ușor cu produsul de curățare de la pasul doi care este în general un gel foarte blând cu pH potrivit pielii. Hylamide Cleaner de la Deciem bifează toate astea și în plus nu îmi agravează acneea și nu îmi usucă excesiv tenul.
Îl masez bine pe pielea uscată până când se topește tot machiajul, după care îl mai emulsionez o dată cu apă înainte să aplic gelul de curățare.
A rămas preferatul meu pentru primul pas de curățare chiar dacă am încercat mai multe produse din categoria uleiurilor de curățare anul acesta.

Best Budget Cleansing Oil: Balea Cleansing Oil

Am folosit acest ulei de curățare foarte des în ultimul an dat fiind că prețul lui este extrem de bun și își face treaba satisfăcător.
Produsul este pe bază de ulei derivat din semințele tulpinelor de floarea-soarelui de tip hibrid, conține acizi oleici și este diferit de uleiul standard de floarea-soarelui. Nu mi-a cauzat probleme suplimentare pentru tenul meu acneic mixt și a reușit să îndepărteze cu succes chiar și un machiaj mai puternic.
Problema cea mai mare cu el este că se găsește greu, nu a mai fost adus în magazinele DM de la noi, deci practic ori aveți drum prin Austria/Germania sau prietene de nădejde care să vă aducă, ori îl cumpărați la suprapreț de pe diverse grupuri de vânzări de pe la noi.

Best Foaming Cleanser:  CeraVe Foaming Cleanser / Aveeno Ultra-calming Foaming Cleanser

Pentru că am tenul mixt și acneic, nu pot supraviețui fără un gel de curățare spumant, însă încerc să le aleg în așa fel încât să fie cât mai blânde și să nu simt că îmi usuca tenul excesiv, deoarece aceasta ar contribui suplimentar la afectarea barerei naturale de protecție a pielii și agravarea acneei.
Despre CeraVe Foaming Cleanser am mai povestit și în favoritele anului 2017 deci are deja state vechi și a rămas gelul meu de curățare preferat și în ultimul an. Totuși, pentru că în ultima perioadă am folosit mai des retinoizi și acizi, tenul meu a devenit mai sensibil și mai deshidratat așa că am vrut să încerc și niște cleansere non foaming, mai hidratante. Dar după ce vreme îndelungată te-ai obișnuit cu senzația pe care o lasă un gel de curățare spumant pe un ten gras, dacă încerci brusc unul hidratant care nu face spumă, s-ar putea să te oripilezi senzorial ca și mine și să abandonezi direct. În acest punct mă aflam și eu când am descoperit în urma unei recomandări Aveeno Ultra-calming Foaming Cleanser pe care l-aș descrie ca un hibrid și un bun “gateway cleanser” dacă vrei să te obișnuiește cu cele hidratante.  Produsul iese direct sub formă de spumă din tub dar este foarte cremos și blând. Nu a fost chiar dragoste la prima testare dar am observat că tenului meu îi priește și chiar are un efect calmant deci am întins mâna tot mai des după el în ultima perioadă.

Best Hydrating Cleanser: CeraVe Hydrating Cleanser

Faptul că am reușit să introduc în rutina zilnică un produs de curățare hidratant și non foaming de acest tip a reprezentat surpriza anului pentru mine, căci până acum strâmbam vehement din nas doar la auzul cuvintelor “hydrating cleanser”. Când ai un ten gras sau mixt și ai toată fața inflamată de acnee, nu este o experiență senzorială deloc plăcută să te speli pe față cu ceva ce are textura unei creme și nu face pic de spumă. Totuși, după ce am început să folosesc tretinoin ocazional și acizi zilnic, am simțit instinctiv nevoia să schimb ceva și în rutina de curățare a tenului.
Folosesc Cerave Hydrating Cleanser în special dimineața ca singur pas de curățare. Puterea lui de curățare a machiajului este insuficientă, de aceea merge folosit doar că al doilea pas într-o rutină de double cleansing, după un ulei sau balsam de curățare.

Se poate observa deci că în ceea ce privește curățarea tenului am rămas în continuare fidela strategiei de “double cleansing” care pentru mine înseamnă în general un prim pas de curățare a machiajului (cleansing oil), urmat de un gel de curățare blând (foaming/hydrating cleanser). Dimineața folosesc doar un gel de curățare hidratant.
Am observat că tind să prefer uleiurile de curățare în detrimentul balsamurilor la borcan pentru că mi se par mai practice și mai eficiente. În ceea ce privește gelurile de curățare de la pasul doi am devenit mai puțin puristă legat de pH-ul lor și mă ghidez mai mult după cum îmi simt pielea în urma utilizării.  Nu folosesc alte instrumente gen perii de curățare care fac și o exfoliere mecanică, dar tapotez tenul cu un prosop curat după fiecare demachiere.
Tot scopul acestei rutine de curățarea tenului îl reprezintă pentru mine îndepărtarea cât mai eficientă a machiajului și a cremei cu protecție solară, fără să îmi usuc excesiv pielea sau să îmi agravez acneea în vreun mod.

Care sunt produsele voastre preferate pentru curățarea pielii și ce produse ați vrea să vedeți că testez în 2019?

____________________

Contine linkuri de afiliere si PR samples. Asta nu imi influenteaza cu nimic parerile despre produse. Folosirea linkurilor si codurilor nu implica niciun cost suplimentar pentru tine si e o modalitate prin care poti sustine activitatea acestui blog. Multumesc!

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.