fbpx

Review: Dermapen pentru acnee, cicatrici post acneice si rejuvenarea pielii

dermapen-acnee-cicatrici

Dermapen-ul a reprezentat pentru mine una din cele mai bune solutii pentru tratarea cicatricilor post acneice, fiind o parte importanta a rutinei pe care am urmat-o si care m-a ajutat sa imi rezolv in mare parte problemele cu acneea care mi-au cauzat dureri de cap mai bine de 7 ani.
Cele care imi urmariti blogul de ceva timp stiti deja ca rar se intampla sa ma entuziasmez excesiv legat de vreun produs sau procedura si nu cred in “solutii-minune”, dar Dermapen-ul a facut o diferenta semnificativa pentru mine in privinta tratarii cicatricilor post acneice, asa ca o sa va povestesc si voua despre el, in caz ca va confruntati cu probleme similare.

Ce este Dermapen si cum functioneaza?

Dermapen este o procedura accesibila si suportabila de micro-needling (ace detasabile micute de unica folosinta) care faciliteaza productia de colagen si elastina atat prin actiunea mecanica cat si prin introducerea de substante active in straturile profunde ale pielii.
Aparatul este sub forma unui stilou usor de manuit, dar mare atentie la cine apelati pentru aceasta procedura! Asigurati-va ca este un dermatolog care stie ce face (nu o cosmeticiana), ca are un aparat Dermapen de ultima generatie (nu second hand sau fake made in China pentru ca exista si asa ceva) si ca desigur, acele pe care le foloseste sunt sterile.

Cum se desfasoara tratamentul cu Dermapen?

Procedura de tratament este relativ simpla iar disconfortul este usor suportabil. Da, doare putin, dar nu incat sa iti vina sa te urci pe pereti.

  • Dupa demachiere, dermatologul ar trebui sa iti aplice pe toata fata o crema cu efect anestezic cu care stai 15-20 de minute.
  • Apoi dermatologul va regla adancimea pana la care intra acele ace in piele, in functie de nevoi, zona si modul in care reactioneaza pielea ta. La mine a variat de la adancimea minima pentru zone sensibile cum ar fi in jurul gurii pana la adancimea maxima pentru zonele unde aveam cele mai multe cicatrici, in cazul meu obraji. Avand in vedere ca stiloul acela vibreaza in timp ce acele intra in piele, creierul tau o sa fie pacalit si o sa inregistreze in primul rand senzatia de vibratie iar cea de durere ramane undeva in plan secundar. Daca ti-ai facut vreodata un tatuaj, senzatia este destul de asemanatoare, dar mai redusa ca intensitate a durerii.
  • In timpul procedurii dermatologul aplica si niste substante active pe piele in functie de nevoi (la mine a fost un mix de substante antiacneice si antirid) care vor patrunde adanc in derm devenind astfel mult mai eficiente.
  • Dupa procedura se aplica in general o masca pentru calmarea pielii si in cazul meu mi-a pus in fata si ceva aparat cu lumina albastra care am inteles ca are tot asa, rol de calmare.

Atentionari speciale dupa tratamentul cu Dermapen!

  • Nu ai voie sa stai la soare dupa Dermapen! Din acest motiv este recomandat sa nu incepi procedura in timpul verii, ci mai degraba toamna, dar chiar si atunci trebuie sa folosesti crema cu SPF 50 cel putin cateva saptamani dupa tratament, chiar daca nu te expui la soare direct.
  • In cazul in care ai acnee activa, efortul principal ar trebui sa se indrepte spre tratarea acneei, caci daca iti apar noi si noi leziuni e clar ca iti vor aparea noi si noi cicatrici, facand tratamentul cu Dermapen sa para ineficient.
  • Este posibil ca dupa tratament pielea sa fie rosie si iritata si chiar sa se descuameze. Eu am folosit crema Cicaplast Baume B5 mai multe zile dupa tratament si nu am avut nicio problema de acest tip.

Cat costa tratamentul cu Dermapen?

Evident ca fiecare cabinet dermatologic are propriile lui preturi, dar in general o sedinta de Dermapen ar trebui sa coste in jur de 100 de Euro. Mai  mult de atat nu se justifica dar si daca pretul este mult mai mic de atat ar trebui sa va dea de gandit pentru ca inseamna ca undeva se fac compromisuri la calitate. Intre 300 si 450 RON este pretul la care ar trebui sa va asteptati pentru o asemenea procedura.

Situatia pielii mele inainte/dupa Dermapen

Poate te intrebi daca poti face sedintele cu Dermapen atunci cand ai acnee activa pentru ca eu citisem in mai multe locuri ca nu ar fi indicat. Parerea mea personala de nespecialist este ca daca nu ai foarte multe leziuni active, poti. Deci daca ai 2-3 cosuri chiar nu se va intampla nimic, ale mele chiar s-au vindecat mai repede dupa Dermapen.
Eu am inceput sedintele cu Dermapen in momentul in care urmam deja mai multe tratamente antiacneice care incepusera sa dea rezultate si desi mai aveam inca acnee activa nu mai era asa grava, cel mai mult deranjandu-ma petele rosii si cateva cicatrici sub forma de denivelari in piele ramase in urma perioadei prelungite cu acnee activa.

Am facut doar 3 sedinte de Dermapen, adica minimul necesar pentru a vedea ceva rezultate, primele doua la interval de o luna iar a 3-a dupa vreo 2-3 luni. Dupa aceste sedinte am continuat cu peelingurile mele chimice despre care am vorbit deja pe blog si am considerat ca rezultatele sunt destul de multumitoare incat sa pot face o pauza prelungita. Acum am mai mult de 6 luni de la ultima sedinta si as vrea sa merg din nou pentru intretinere si pentru cateva cicatrici micute care mi-au mai aparut intre timp. Daca ai cicatrici mai adanci te poti astepta insa sa ai nevoie de 8-10 sedinte pentru a vedea rezultate multumitoare. Si chiar daca pentru mine a avut super rezultate sunt convinsa ca e posibil sa existe persoane pentru care procedura sa nu aiba rezultate la fel de bune, mai ales daca cicatricile sunt foarte adanci sau foare vechi.

Rezultate concrete pe care le-am observat in urma tratamentului cu Dermapen:

  • la cateva zile dupa procedura pielea era mai curata si tenul mai luminos
  • la cateva saptamani dupa procedura textura pielii era imbunatatita si culoarea tenului mai uniforma
  • la cateva luni dupa terminarea celor 3 sedinte aspectul cicatricilor post acneice este mult imbunatatit: cicatricile sub forma de denivelari au disparut in proportie de 70-80% iar petele rosii au disparut aproape 100%
  • nu am observat vreo imbunatatire concreta asupra aspectului ridurilor dupa cele 3 sedinte, desi teoretic Dermapen-ul este folosit si ca procedura anti-aging si de rejuvenare a pielii

Nu o sa pun in aceasta postare poze inainte/dupa Dermapen, desi am cateva, pentru simplul motiv ca nu mi se pare relevant si util sa postez niste poze cu situatia mea personala avand in vedere ca fiecare reactioneaza foarte diferit la tratamente de acest tip si pana la urma nu incerc sa va conving de nimic sau sa vand vreun produs.

Follow:

12 Comments

  1. elisauc
    October 13, 2015 / 1:42 pm

    ce interesant pare mai ales cand ma gandesc ca am probleme cu petele si acnea 🙁

    • October 16, 2015 / 7:14 am

      gaseste un dermatolog bun care face si vezi daca se potriveste genul asta de tratament pentru problemele specifice pe care le ai 😉

  2. Rada Vele
    March 9, 2017 / 9:51 pm

    Servus, eu acum am dat peste articolul tau si la sfarsit mentionai ca urmeaza un articol pt tratarea acneei..eu nu ilgasesc, un link se poate? Mersi

    • March 11, 2017 / 12:06 pm

      Hello,

      Ai dreptate, nu am mai facut articolul pentru ca desi o buna bucata de vreme dupa ce am facut toate procedurile tenul meu a fost super ok, de atunci am mai avut multe perioade in care acneea a revenit in forta sa zic asa, deci nu prea pot sa spun ca am tratat cu adevarat problema. M-a ajutat mult tot ce am facut atunci: Dermapen, cateva sedinte de IPL, microdermabraziune,faptul ca am reusit o perioada sa nu mai consum zahar aproape deloc, suplimentele de zinc si curcumin, etc. Pe forum am mai povestit una alta (http://www.testaholic.ro/forum/index.php). Totusi, asa cum ziceam, nu am vreo reteta minune de impartasit asa ca m-am abtinut de la a scrie o postare despre asta.

      • Rada Vele
        March 11, 2017 / 1:53 pm

        Multumesc pt raspuns! Deci in continuare ai probleme cu acneea…si eu si am acum gauri efectiv in piele, va trebuie sa merg si eu la un dermatolog sa imi faca niste sedinte cu dermapen, nu stiu sincer daca pielea mea isi va reveni macar in proportie de 80% ….ai incercat sa faci un examen bacteriologic direct din pustula? se efectueaza la un laborator de analize specializat…

        • March 17, 2017 / 2:00 pm

          Nu, pentru ca este complet inutil. Ce poti gasi la acel examen este fie un stafilococ alb, ne-patogen, care se gaseste cam la toata populatia si care nu influenteaza acneea sub nicio forma…sau, un stafilococ auriu care nu cauzeaza acneea per se, dar poate da o forma grava unei forme acneice deja existente. Eu nu am o acnee severa si niciun fel de alta simptomatologie care sa ma duca cu gandul la stafilococ auriu, streptococi sau altele de acest fel.
          Acneea este in general o problema de elimitare a sebumului, nu o boala infectiosa. Din varii motive , fie se secreta prea mult sebum, fie genetic canalele de eliminare sunt foarte inguste si canalul de eliminare se infunda.
          Analize pe care merita sa le faci sunt cele hormonale, analiza de Helicobacter, analize ginecologice.

          Referitor la Dermapen: nu se face pe leziuni acneice active! Eu cand am facut aveam maxim 2-3 leziuni active si mi le-a evitat cu Dermapenul. Dar preferabil este sa NU faci Dermapen pe acnee activa. Vezi ce zice si dermatologul.

          • Rada Vele
            March 20, 2017 / 2:01 pm

            Adevarul este ca si mie imi ies asa sporadic, nu pe toata fata. Dar acele cosuri pe care le am, raman sub piele si eu mi le-am zgandarit cu acul , iar acum am ditamai gaurile in piele. Imi e frica sa nu raman cu gaurile astea, niciodata nu am comis-o asa de grav….iti dau dreptate, daca nu este acnee pe toata fata, nu prea se explica prezenta stafilococului. Nu inteleg de ce nu imi ies la suprafata efectiv, in schimb imi provoaca o pressiune si durere la nivelul pielii, ca nu ma pot abtine, si bag acul sa le scot.
            Tu ai incercat pana la urma Roacutan? Eu nu prea as vrea….as vrea cumva sa se regleze de la sine si din alimentatie. Folosesc si curcuma( pudra) in mancaruri si mananc cat mai natural….Acele analize pe care le-ai specificat, le-am facut si nu a iesit nimic in afara limitelor….

            Referitor la dermapen, intai o sa incep terapia PRP( Vampir) – nu stiu daca esti familiarizata cu ea, iar apoi in functie de cum va arata pielea, o sa incerc si dermapen…

            Asadar nici tu nu ai scapat 100% de cosuri? Nici nu stiu ce sa mai fac, ce sa mai incerc sincer….

          • March 22, 2017 / 6:22 pm

            Daca ai tendinta sa faci chisturi te-ar ajuta mai degraba niste peelinguri cu acizi si acizi plus retinol introdusi in rutina zilnica. Stiu ca e greu, dar poate cel mai bun lucru pe care l-am facut pentru pielea mea a fost sa las cosurile in pace si sa nu le mai pizdalesc. 😀 Oricata grija ai avea, traumatizandu-le, zona devine suprainfectata si tind sa iti tot apara altele in zona aceea.
            Am facut si PRP, rezultatele sunt super in ceea ce priveste textura pielii, luminozitatea tenului, etc. Nu am observat sa aiba vreun efect pe acnee.

            Roacutane la fel, nu as lua decat pentru o forma foarte severa de acnee. Mai ales eu care am si probleme intestinale, Roacutane din tot ce am citit tinde sa le exercebeze.

            Poti sa mai incerci si o dieta low carb si bazata pe alimente cu indice glicemic scazut. Pe mine ma ajuta dar mi-e aproape imposibil sa ma tin de ea ca parca “fara zahar, viata e pustiu” 🙁

          • Rada Vele
            March 22, 2017 / 7:35 pm

            Exact, eu chiar nu prea mananc aiurea, dar fara ciocolata deloc, nu pot nici eu..mananc doar lactate vegetale si cat mai natural pot, plus fac f mult sport …si tot patesc…
            Poti sa mi recomanzi te rog niste creme testate de tine cu retinol si ce ai spus mai sus? Mersi mult!

          • March 29, 2017 / 8:50 am

            Strict bazat pe lista de ingrediente mi se pare in primul rand un produs extrem de “heavy” la care nu cred ca un ten mixt, gras sau acneic ar reactiona prea bine. Mai are si tot felul de parfumuri care sunt in principiu de evitat. Ar putea fi o formula “all in one” bunicica pentru cineva cu ten uscat poate, dar daca esti in cautare de o sursa de retinol sa zicem, exista alte alternative mai bune, despre care am si scris aici pe blog.
            P.S. Ce ma enerveaza Farmacia Tei ca nu listeaza ingredientele produselor, grrrrr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.