fbpx

NIOD Review | MYRRH CLAY, MASTIC MUST, SANSKRIT SAPONINS

NIOD_Deciem_Romania_FaceMasks_YESTI_Review

Postarea de astăzi abundă de denumiri şi de ambalaje ciudate şi este tot despre brandul Deciem, favoritul bloggerilor de pretutindeni din ultima perioadă.
Într-o postare anterioară am vorbit despre câteva produse super bune şi ieftine din gama lor The Ordinary, iar acum vreau va povestesc pe scurt despre trei produse din gama lor numită NIOD. În caz întrebaţi, acronimul NIOD vine de la Non-Invasive Options in Dermal Science, pentru aşa le place lor se dea interesanţi cu denumiri alambicate, cum este şi cazul produselor din acest review: Myrrh Clay, Mastic Must şi Sanskrit Saponins.

În această postare:

  • NIOD | MYRRH CLAY -mască pentru fermitatea pielii
    (Ingrediente, Ce face, Cum se foloseşte, Pro/Contra)
  • NIOD | MASTIC MUST –mască pentru minimizarea porilor
    (Ingrediente, Ce face, Cum se foloseşte, Pro/Contra)
  • NIOD | SANSKRIT SAPONINS –mască pentru curăţarea în profunzime a pielii 
    (Ingrediente, Ce face, Cum se foloseşte, Pro/Contra)
  • Concluzii

Cele trei produse sunt de fapt nişte măşti de faţă mai speciale şi le-am achiziţionat la oferta Black Friday de pe site-ul www.deciem.com, la preţul super prietenos de 35 EUR pentru tot trio-ul (valoarea normala fiind de 94 EUR, iar prețurile individuale le puteți vedea pe site). De reţinut transportul a fost gratuit pentru această sumă şi atunci când comandaţi direct de pe site-ul Deciem produsele sunt aduse direct la uşă de un curier DPD destul de repede, circa 10 zile lucrătoare în cazul meu.

Cele 3 produse fac parte din gama NIOD – Colecţia Yešti, care îşi propune adopte o abordare mai tradiţională printre celelalte colecţii cu abordare ultra ştiinţifică. Produsele combină elemente de Ayurveda, medicină tradiţională chinezească şi ingrediente din Estul Mijlociu, folosinduse de procedee ştiinţifice şi tehnologie de ultima generaţie pentru a le aduce la forma optimă de prezentare și eficiență.

NIOD | MYRRH CLAY
-mască pentru fermitatea pielii-

Deciem_NIOD_MyrrhClay

“Trei crai de la răsărit/Spre stea au călătorit“… şi scurtez povestea pe care sunt sigură o ştiţi deja, i-au dus drept plocoane pruncului Iisus “aur, smirnă şi tămâie“, deoarece pachetele de cafea şi Kent nu se inventaseră încă. Cu aurul şi tămâia eram familiarizată deja, pentru în aur îmi ţin lingourile, evident, iar de la tămâie era leşin de câteva ori pentru sunt posedată de spirite necurate sau am probleme cu fierea, una din astea două. Smirna asta însă m-a intrigat mereu pentru nu am ştiut ce face şi de ce este ea aşa importantă, dar când am văzut-o ca ingredient în această mască de faţă de la NIOD m-am gândit “Hey, dacă e destul de bună pentru Împăratul Împăraţilor, sigur face ceva miraculos şi trebuie am şi eu!”

Ingrediente: Peat, Solum Fullonum, Propanediol, Aqua (Water), Fragaria Vesca Leaf Extract, Glycerin, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Commiphora Myrrh Extract, Evodia Rutaecarpa Fruit Extract, Carrageenan, Acacia Senegal Gum, Pentylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Ce face: Dacă e iau după ce ar trebui facă şi cu ce se laudă cei de la Decim face, această mască nămoloasă netezeşte şi întinde pielea şi are un efect de mini lifting facial. Eu personal nu am observat nimic miraculos la capitolul fermitate sau întindere a pielii dar nici nu pot spune am probleme grave în acest sens astfel încât îmi fie foarte utilă această mască. În mod complet contraintuitiv însă, am folosit această masca cel mai des dintre cele trei pentru pur şi simplu îmi face plăcere o folosesc, mai ales pentru mi se pare îmi calmează pielea când e congestionată. În plus, dacă aplic două măşti una după alta, aceasta este o alegere foarte bună pentru o primă mască.

Cum se foloseşte: Se aplică un strat subţire pe pielea uscată şi curată, se lasă 15 minute şi se îndepărtează cu apă călduţă. Eu folosesc dischete demachiante ca o dau jos, pentru mi se pare merge mai repede. Se recomandă se folosească o dată pe săptămână.

PRO: Este foarte confortabilă şi blândă, nu e genul care se întăreşte pe faţă şi apoi nu mai poţi vorbi. Are un efect calmant asupra tenului. Nu lasă niciun film pe piele ca şi alte produse cu presupus efect de lifting. Are un miros dulceag-fructat-nămolos care mie una îmi place.

CONTRA: Nu mi se pare are un efect vizibil de lifting sau întindere a pielii, aşa cum m- fi aşteptat din descriere. Nu îmi place nici ambalajul. Dacă tot trebuia pus într-un recipient de acest tip, fi preferat un borcănel cu deschidere mai mare în care pot băga degetele sau o pensulă mai uşor.

Disponibil aici: Deciem

 

NIOD | MASTIC MUST
-mască pentru minimizarea porilor-

Deciem_NIOD_MasticMust

Seria de măşti cu ingrediente obscure se continuă cu Mastic Must. Masticul acesta e un soi de răşină obţinută din pomul de mastic originar din Grecia şi este folosit din antichitate pentru proprietăţile sale antioxidante, antibacteriene şi antifungice.

Ingrediente: Aqua (Water), Glycerin, Stearic Acid, Pistacia Lentiscus (Mastic) Gum, Centaurea cyanus flower water, Sapindus Mukurossi Fruit Extract, Niacinamide, Alcohol, Honey, Coconut Acid, Magnesium aluminum silicate, Arginine, Bentonite, Butyl Avocadate, Ethyl Linoleate, Hydroxyethylcellulose, Lecithin, Phospholipids, Acacia Senegal Gum, Carrageenan, Citric Acid, Propyl Gallate, Ethoxydiglycol, Lactobacillus Ferment, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Ce face: Curată porii de impurităţi, face porii mai puţin vizibili temporar. Deşi nu este realmente posibil modifici numărul porilor pentru este o chestiune determinată genetic, poţi îmbunătăţeşti felul în care arată aceşti pori şi îi ajuţi revină la forma iniţială, atunci când problema cu care te confrunţi sunt porii măriţi datorită înaintării în vârstă sau diverşilor factori de mediu. Iar Mastic Must este o mască ideală pentru acest scop.

Cum se folosește: Pe faţa curată se întinde un strat destul de gros din această mască şi se lasă acţioneze circa 20 de minute. Se îndepărtează cu apă călduţă, fără nimic altceva. O chestie inedită este recomandarea ca după ce îndepărtaţi această mască uscaţi faţa utilizând un uscător de par, treabă care potenţează efectul de micşorare a porilor pe care îl are această mască. Pare bizar dar chiar funcţionează. Nu exageraţi totuşi cu acest mod de a usca pielea şi aveţi grijă nu folosiţi o temperatură mare.

PRO: Îşi face treaba, curăţă şi face porii pară mai mici şi mai puţin încărcaţi, fără a usca excesiv tenul ca alte măşti de acest tip. E o mască grozavă pentru începutul zilei sau înainte de un eveniment, când vrei îţi arate tenul cât mai bine. Cu această mască şi un fond de ten bun deasupra efectul în ceea ce priveşte textura pielii chiar este vizibil, cel puţin în cazul meu. Nu am totuși o problemă gravă cu porii dilatați deci nu stiu cât de vizibil este efectul în cazuri mai grave.

CONTRA: Nu este o mască pe care o aplici seara şi apoi vezi rezultatele toată ziua a doua zi, ci trebuie mai degrabă aplicată de dimineaţa ca îţi arate tenul bine pe tot parcursul zilei şi asta e un minus pentru rareori am timp. În lista de ingrediente apare “alcohol” care se referă de fapt la “ethanol”, un ingredient mai controversat, despre care unii spun usucă excesiv pielea şi poate întreţine inflamația acesteia. Având în vedere este totuşi un produs pe care îl speli de pe faţă în câteva minute nu mi se pare este aşa grav şi probabil are şi rolul de a ajuta ingredientele active pătrundă mai bine în piele în timpul scurt cât ele stau pe faţă. Pot spune această mască mie personal nu îmi usucă deloc pielea, dar dacă te ştii cu sensibilitate mare la alcool poate ar fi mai bine laşi deoparte această mascăşi paharul acela de vin din mână!

Disponibil aici: Deciem

 

NIOD | SANSKRIT SAPONINS
mască pentru curăţarea în profunzime a pielii

Deciem_NIOD_SanskritSaponins

Produsul acesta are funcţie dublă, putând fi folosit atât pe post de mască cât şi pe post de produs de curăţare a pielii. Este un produs destul de ciudat, nu am mai avut nimic asemănător până acum, dar dintre toate cele trei pot spune este de departe preferatul meu. Am trecut de ceva timp la o rutină de demachiere şi curăţare a pielii în doi paşi pe care o fac seara, dar dimineaţa încerc să păstrez lucrurile mai simple şi folosesc doar acest demachiant foarte blând de la CeraVe.

Este foarte important ca în procesul de demachiere şi curăţare a pielii nu debusolăm pH-ul acesteia, care este extrem de important mai ales în cazul persoanelor care se luptă cu acneea, cum este şi cazul meu. Alegeţi întotdeauna produse de curăţare mai acide, nu alcaline, tot ce este peste pH 5.6 putând compromite mantaua acidă a pielii şi agrava acneea. De aceea mi-a atras atenția din start acest produs care promite o curăţare în profunzime, dar fără a afecta negativ pH-ul tenului.

Ingrediente: Aqua (Water), Sapindus Mukurossi Fruit Extract, Stearic Acid, Arginine, Glycerin, PPG-26-buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polysorbate 60, Sodium Polyacrylate, Acacia Concinna Fruit Extract, Balanites Aegyptiaca (Desert Date) Fruit Extract, Gypsophila Paniculata Root Extract, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Ce face: Sapindus Mukurossi sună ca o denumire de gripă sau altă boală exotică, dar în realitate este doar un copac exotic din al cărui fruct se extrag substanţe surfactante naturale, numite saponine, de unde şi denumirea acestui produs. Saponinele curăţă extrem de bine şi rapid şi lasă acea senzaţie de piele care scârţâie de curăţenie, având în acelaşi timp şi proprietăţi antimicrobiene şi antioxidante. Pe lângă acest ingredient minune, Sanskirt Saponins mai conţine şi ingrediente “skin-identical” cum sunt Arginina şi Glicerina care sporesc hidratarea pielii şi ajută ca acest produs foarte eficient pentru curăţarea în profunzine nu usuce totuşi excesiv tenul.

Cum se folosește: Aşa cum spuneam, poate fi folosit în două moduri. Fie ca produs de curăţare în profunzime, caz în care se îndepărtează mai întâi machiajul cu produsele folosite în mod obişnuit, după care se masează uşor faţă umedă cu Sanskrit Saponins câteva secunde, evitând zona ochilor şi a buzelor. Se îndepărtează cu apă călduţă şi se usucă faţa în modul obişnuit. Dacă aveţi ceva mai mult timp la dispoziţie şi vreţi potenţaţi efectul acestui produs, îl puteţi masa uşor în pielea umedă, după care îl puteţi lăsa acţioneze timp de 15-20 de minute şi abia apoi îl îndepărtaţi cu apă călduţă.

PRO: Este un produs excelent pentru un ten gras şi/sau cu tendinţe acneice pentru oferă acea extra curăţare de care ai nevoie uneori când simţi producţia de sebum a luat-o razna, dar o face blând, fără a forţa pielea compenseze apoi cu o extra producţie de sebum, ceea ce e exact ce se întâmplă în cazul unor produse cu surfactanti foarte agresivi şi care usucă excesiv pielea. Poate fi folosit chiar şi zilnic dacă situaţia pielii o cere, dar eu îl folosesc în mod normal cam de două ori pe săptămână. Are dublu rol, atât de produs de curăţare cât şi de mască. Porii sunt vizibil mai curaţi după o perioadă de curăţare constantă cu Sanskrit Saponins.

CONTRA: Am citit unor persoane le irită ochii sau are un miros ciudat, dar eu una nu am întâmpinat aceste probleme cu Sanskrit Saponins. Nu e un produs fără de care nu se poate trăi, dar este ceva extra şi benefic pentru a completa o rutină de curăţare deja existentă a unui ten cu tendinţe de îngrăşare şi/sau acneice.

Disponibil aici: Deciem

 

Se pare că Deciem devine încet dar sigur unul din brand-urile mele preferate din ultima perioadă. Tocmai pregătesc o noua comandă pentru mai multe produse The Ordinary și posibil niște tratamente pentru păr din gama Stemm. Dacă aveți vreo curiozitate anume legată de vreunul din produsele Deciem despre care nu am scris deja, îmi puteți lăsa un comentariu mai jos si poate ma gândesc să îl trec pe listă și să îl încerc pentru voi.
Dacă încercați vreuna dintre aceste măști vă rog sa îmi lăsați și mie un feedback, sunt chiar curioasă de efectele lor pe alte tipuri de ten și alte particularități ale pielii.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

_____________________________

Contine linkuri de afiliere si PR samples. Asta nu imi influenteaza cu nimic parerile despre produse. Folosirea linkurilor si codurilor nu implica niciun cost suplimentar pentru tine si e o modalitate prin care poti sustine activitatea acestui blog. Multumesc!

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.