fbpx

iHerb Haul #3: Demachiant CeraVe, Burete Konjac, sare Epsom si altele

iherbhaul_july2016

Vă era dor de nenea iHerb și ale sale produse fără de care nu știu cum am trăit până acum? Ei bine, de acum 3 luni de când am făcut ultimul iHerb Haul eu am tot dat la comenzi peste comenzi, mi-am luat chestii ce mi le comand periodic (zahăr de cocos, krill oil, enzime digestive, suplimente pentru părinții mei, etc.) dar mi-am luat și câteva chestii noi pe care am apucat să le și testez putin, așa că am decis să vă pun și pe voi la curent cu noutățile.

Demachiant CeraVe Foaming Facial Cleanser

Produsele CeraVe mi-au atras atenția în primul rând pentru că fac parte din acea “specie rară” de produse care au ingrediente foarte bune și nu te obligă să îți spargi pușculița în același timp.  Și pentru că produsele CeraVe au apărut (foarte de curând) și pe iHerb, am pus un demachiant în coș să îl testez, să văd despre ce e vorba. Acesta pe care l-am achiziționat eu, Foaming Facial Cleanser este ideal pentru tenul normal sau gras și are review-uri extrem de bune peste tot pentru că este un demachiant foarte de blând, care curăța fără să distrugă bariera naturaăa de protecție a pielii și conține ingrediente reparatoare și hrănitoare, printre care și acidul hialuronic.
Îl consider o investiție bună pentru motivele enumerate mai sus, dar din punctul meu de vedere nu curăță suficient de bine de unul singur. Pentru cineva ca mine care se machiază zilnic cu tot tacâmul (fond de ten, pudră, blush, rimel) este necesar să mai îmi șterg fața ulterior și cu loțiune micelară Bioderma ca să îndepărtez orice urmă de machiaj. Sau să folosesc ceva gen “cleansing balm” înainte de CeraVe care să îndepărteze “grosul”. Am pus ochii pe “Clinique-Take the day off” și probabil îl voi achiziționa curând.

Crema de noapte, Andalou Naturals, Resveratrol Q10 Night Repair Cream

Aș vrea ca toate cremele din lume să existe și în varianta  “mini” sau “travel size”, ca să le poți încerca în voie înainte să te hotărăști dacă să faci sau nu investiția majoră într-o cremă full size. Am profitat de apariția acestei mini creme de noapte de la Andalou Naturals și bine am făcut că nu am luat varianta full size pentru că am concluzionat imediat că nu mă împac prea bine cu ea. Ea are o compoziție foarte bună și cred că s-ar potrivi cuiva cu un ten uscat, însă pentru tenul meu mixt cu tendințe acneice textura acestei creme este prea “greoaie” și efectiv nu îmi place cum se simte pe piele, ceea ce pentru mine este mereu un “deal breaker”.

Saruri Epsom, Queen Helene, Batherapy

Sarea Epsom sau sarea amară este de fapt sulfat de magneziu hidratat. Nu vă speriați, nu o să vă țin acum o oră de chimie! Vă spun doar pe scurt că se fac multe afirmații în legatură cu sarea Epsom în ultima vreme și din ce am reușit eu să investighez este mai mult folclor, nu prea există nici studii care să susțină teoriile, dar nici care sa le contrazică. Se spune de exemplu ca sarea amară adaugată în apa de baie ajută la diminuarea febrei musculare, însă eu personal nu am observat acest lucru și nici nu am găsit vreun studiu în acest sens. De ce o folosesc atunci? Ei bine, pentru mine are un efect relaxant și revigorant și dacă e doar Placebo atunci să fie primit zic, pentru că de fiecare dată când adaug această sare Epsom în cada de baie simt cum efectiv devin mai zen și am mai multă energie. Iau în considerare că este posibil ca mare parte din efect să se datoreze uleiului esential de “molid siberian” care este adăugat acestor saruri de la Queen Helene. Oricum ar fi, aceste săruri de baie sunt deja pe lista cumpărăturilor recurente pe iHerb și mă enervează doar că sunt așa grele încât nu pot să îmi iau un borcan mai mare.

Burete Konjac, EcoTools, Pure Complexion Facial Sponge

Nu știu dacă ați aflat dar este o mega nebunie acum cu produsele asiatice de machiaj și îngrijire a pielii, în special cele coreene. Buretele Konjac este de origine japoneză și mi-a atras atenția pentru că i-am găsit din start o întrebuințare cât se poate de practică: îl folosesc la îndepărtarea măștilor de pe față. El se folosește în mod normal la demachiere împreună cu demachiantul preferat și face o exfoliere mecanică extrem de ușoară, fiind foarte blând și potrivit chiar și tenurilor sensibile. Și da, l-am folosit de multe ori și așa, când mi-am adus aminte. Însă pentru îndepărtat măștile de față este genial, în special acelea enervante pentru care până acum aveam nevoie de o bucată de muselină sau un prosopel ca să le dau jos în totalitate. Și ca să fim foarte eco pentru că e important, acest burețel este complet biodegradabil, când îl voi înlocui cu altul (2-3 luni) pot să îl adaug pe acesta în pământul dintr-un ghiveci cu plante, să se descompună acolo.

P.S. Pe iHerb a apărut acum o întreagă categorie dedicată produselor coreene – AICI!

Ulei de arbore de ceai, Tea Tree Therapy, Tea Tree Oil

Despre uleiul de arbore de ceai am mai povestit AICI, deci nu o să mă repet prea mult. Îl folosesc în continuare ocazional în câte o mască de argilă sau ca și tratament local pentru coșuri.

Tratament unghii, Nature’s Plus, Ultra Nails Nail Straightner

Întăritorul acesta de unghii seamănă oarecum cu cel românesc de la Farmec și l-am luat în urma recomandării colegei de blogosferă Flori, care a zis că face treabă bună. Îmi place că nu usucă așa tare ca cel de la Farmec dar nu îmi place deloc pensula, care e destul de țeapănă. Per ansamblu e bunicel, își face treaba, întărețte unghiile, nu îmi pare rău că l-am luat.

P.S. Pe contul de Instagram: @testaholic am postat și o poză cu produsele din rutina mea de îngrijire a tenului dimineața, care include câteva chestii cumpărate recent, printre care și demachiantul CeraVe!

cerave_cleanser_conjac_spongeiherbhaul_colajiherb_july2017_cerave_col

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.