fbpx

GEEK & GORGEOUS ROMÂNIA- BRAND REVIEW

geek & gorgeous romania review pareri

Nu o să vă mint, mă regăsesc atât de mult în povestea creatoarei brandului Geek & Gorgeous încât mi se pare că ar putea la fel de bine să fie un brand creat de mine. Judit Rácz este o informaticiană care a ajuns să știe multe despre skincare pentru că a avut probleme cu acneea și exact ca mine a trecut prin toate etapele informării pe cont propriu, de la Paula Begoun la tratate de dermatologie și studii clinice. Geeks will be geeks.
În final, ajungând pe cont propriu la concluzia că nu există creme minune și ingrediente secrete, ci doar rutine potrivite urmate consecvent, a transpus această filozofie în produsele Geek & Gorgeous. Fapul că în 2010 crease și unul dintre cele mai populare site-uri de beauty reviews din Ungaria i-a facilitat relația profesională cu cel mai mare brand cosmetic de acolo, Helia-D, iar brandul Geek & Gorgeous a aparut practic ca o colaborare cu aceștia.

Așa cum știți deja, de la succesul răsunător al produselor The Ordinary, o mulțime de branduri au încercat să îl copieze și să atace această nișă a formulărilor simple, eficiente și foarte accesibile ca preț. Prea puțini însă au reușit să facă ceva cât de cât diferit care să nu semene cu o temă copiată pe genunchi și aici eu consider că sunt doar două branduri până acum care au făcut treabă bună și care există și pe piața din România: The Inkey List și Geek & Gorgeous, dar The Inkey List are de multe ori strategii de marketing discutabile și deloc pe gustul meu.


CITESTE ȘI : REVOX – O ALTERNATIVĂ LA PRODUSELE THE ORDINARY?


Câteva lucruri care mi se par mai deosebite la acest brand și îl deosebesc de concurență:

 • TEXTURILE. Se vede că este un brand conceput de o persoană cu ten acneic. Toate texturile produselor încercate de mine până acum sunt super lejere, nelipicoase și se absorb imediat în piele, comparativ cu unele produse echivalente din gama The Ordinary.
 • PRODUSE CHEIE. Aici mă refer la produse cărora nu le găsești un echivalent în aceeași categorie de preț. Includ aici în special serul lor cu vitamina C ”C-Glow”, care este o formulă stabilă de acid ascorbic în apă pe care ei o prepară fresh săptămânal și care este un produs unic în categoria sa de preț. La fel, serumul cu Retinaldehidă cu textură super lejeră și fără ingrediente potențial problematice este un produs entry-level foarte bun și bine tolerat pentru persoanele care vor să înceapă să folosească retinoizi în scop anti-aging. Interesante mi se par și combinațiile de acizi din produsele de exfoliere: PHA+BHA sau Mandelic+BHA.
 • BRANDING. Începând de la numele brandului, până la denumirile smart &fun ale produselor sau designul etichetelor, mie personal îmi place totul la acest brand. E catchy. Cum să nu vrei sa cumperi un cleanser care se numește Jelly Joker?

În afară de aceste aspecte, produsele brandului bifează cam tot ce se poate bifa ca să fie cât mai inclusive și să poată fi folosite și de persoanele cu ten mai sensibil, care evită parfumuri, uleiuri esențiale sau alte ingrediente problematice. Cu toate acestea nu apelează la strategii de marketing alarmiste și spun din capul locului că deși nu folosesc parabeni, uleiuri minerale sau sulfați, nu consideră aceste ingrediente ca fiind periculoase în vreun fel. O mare bilă albă de la mine!

geek gorgeos romania niacinamide hialuronic pareri

Experiența mea cu produsele Geek and Gorgeous

Acum câteva luni mi-am cumpărat două produse Geek & Gorgeous și ulterior am mai primit încă trei de la ei ca să le testez, așa că am avut destul timp la dispoziție să le încerc pe îndelete și să vă povestesc părerile mele despre ele.

Geek&Gorgeous B-Bomb (Niacinamide 10%)

Ingredientul super popular care poate ajuta cu o muțime de probleme toate tipurile de ten, vine în formula Geek& Gorgeous combinat cu Zinc PCA și Sarcozină. Asta îl face să fie ideal pentru tenuri grase, mai ales că are și o textură ultra lejeră, nelipicoasă, cam cea mai plăcută din ce am testat până acum.
Pentru mine este destul de greu să mai evaluez eficacitatea niacinamidei pe tenul meu pentru că am deja o mulțime de produse cu niacinamidă în rutină precum și alte ingrediente cu rol de reducere a sebumului și îmbunătățire a barierei naturale a pielii. M-a ajutat foarte mult de-a lungul timpului și chiar am ajuns să nu mai am o așa mare problemă cu sebumul. Acum prefer adesea texturi mai bogate și mai bălsămoase la unele produse. Niacinamida de la The Ordinary are o astfel de textură mai densă, de balsam, pe când aceasta de la Geek & Gorgeous este foarte lejeră, non lipicioasă si nu scămoșează pe tenul meu cu niciun alt produs aplicat deasupra.

Geek&Gorgeous A-Game5 (Retinal 0.05%)

Pentru puțin context, experiența mea cu acest produs cu Retinal 0.05% vine după o perioadă mai lungă în care am alternat tretinoină 0.02% și retinol 1%, concentrații comparabile. O concentrație de 0.05% Retinal este cam pe jumătate, echivalentul a aproximativ 0.5% retinol. Nu înseamnă că mai concentrat e neapărat mai bun, în cazul retinoizilor mai ales, unde o concentrație mai mare poate aduce și un risc de iritație mai mare, fără prea multe beneficii suplimentare.
Produsul are o textură de cremă lejeră, intră rapid în piele și nu lasă niciun fel de film pe tenul meu. Nu am experimentat nici cea mai mica iritație deși l-am folosit cam de 4 ori pe săptămână și chiar și pe gât sau în zona ochilor.
Inițial l-am bănuit că mi-a cauzat un puseu de acnee dar s-a dovedit a fi o coincidență. După cum știți, când ai acnee, puseurile apar și dispar uneori aparent fără nicio legătură cu nimic palpabil (stres, fluctuații hormonale, viața).
Dacă ai ten cu tendințe acneice sau multe comedoane închise/deschise trebuie să ții cont că este posibil sa experimentezi ”purging”, adică o înrăutățire inițială a situației, care poate să dureze și 2-3 luni. Este imperios necesar să te documentezi înainte despre tot ce înseamna introducerea retinoizilor în rutină și să începi ușor cu 1-2 aplicări pe săptămână, iar dacă tenul reacționează ok să crești frecvența progresiv.
Despre utilizarea zilnică a unei creme cu factor de protecție mare nici nu mai zic că e obligatorie, altfel ce iei pe mere dai pe pere și mai riști și niște pete nu îți protejezi tenul proaspăt ca de bebeluș și sensibilizat de la retinoizi sau acizi.
Eu am decis să păstrez crema A-Game pentru a o folosi în jurul ochilor și pe gât iar pentru restul tenului am revenit la rutina cu tretinoină, care simt că mă ajută mai mult pe partea cu acneea, acum că tenul meu e foarte adapat la retinoizi. A-Game mi se pare un produs entry-level foarte bun și chiar sunt curioasă dacă a experimentat cineva vreo iritație la el, căci din ce am citit eu până acum este extrem de bine tolerat.

greek and gorgeous retinal a-game review pareri

Geek&Gorgeous aPAD (20% Azeclair)

Acidul azelaic este super util pentru o mulțime de probleme ale tenului, de la acnee la rozacee la hiperpigmentare și este unul din ingredientele mele preferate. Poate fi folosit atât în rutina de dimineață cât și in cea de seară, se combină eficient cu alți acizi sau retinoizi și poate fi folosit chiar și de femeile însărcinate.
Cel mai dificil este însă să găsești un produs cu azelaic și textură plăcută, pe care să îl poți folosi ușor împreună cu alte produse cu texturi diferite. La acest capitol mi se pare că excelează aPAD, având o textură ultra lejeră și care se comportă bine în multe dintre ”sandvișurile” mele preferate, cum ar fi de exemplu niacinamidă + azelaic + retinoid.
Totuși aPAD nu este chiar acid azelaic, ci un derivat al acestuia, Potassium Azeloyl Diglycinate, sau PAD. Procentul de 20% se referă la soluția Azeclair care conține acest PAD, concentrația lui pură în acest produs fiind de 6%. Studiile legate de eficiența acestui derivat sunt puține momentan, dar arată promițător. Pentru tenul meu acneic mi se pare mai eficient un azelaic concentrat, 15-20%, dar cred ca acest produs ar putea fi foarte bun pentru persoanele cu rozacee sau ten sensibil care nu tolereaza acid azelaic in concentratie mare.

Geek&Gorgeous Cheer Up (Mandelic 5% +1% BHA)

Combinația madelic + salicilic este una excelentă pentru tenul acneic pentru că acționează atât la suprafața pielii cât și în interiorul porilor, având în același timp atât rol antibacterian cât și antiinflamator.
Eu foloseam deja această combinație dar în produse separate (de când am descoperit mandelicul de la Wishtrend, acesta este preferatul meu).
M-a încântat ideea de produs 2 in 1 și l-am simțit într-adevăr eficient dar cred ca ar putea fi iritant pentru tenuri mai sensibile. Mie mi s-a parut ușor iritant si serul cu Mandelic 10% The Ordinary care este o concentrație dublă. Din punctul meu de vedere, o formulă mai complexă ce conține și ingrediente calmante, skin soothing, cum este cea de la Wishtrend e mai ușor de folosit pe termen lung pentru mai multe tipuri de ten. Dar dacă vreți combinația mandelic + salicilic într-un singur produs, Cheer Up este cea mai bună și accesibilă variantă.
Pentru exfolierea tenului sensibil Geek & Gorgeous are un alt produs special cu PHA + BHA numit ”Calm Down” pe care sunt foarte curioasă să îl încerc pentru că are gluconolactonă, un ingredient pe care tenul meu pare să îl iubească.

Geek&Gorgeous HA 5 Light ( Acid hialuronic multimolecular)

Un alt produs cu textură foarte bună, care se absoarbe rapid chiar și pe un ten gras este serul cu hialuronic HA 5 Light. Este mai puțin lipicios decât serul similar din gama The Ordinary și aduce un plus de hidratare foarte lejeră.
Evident că nu îl pot compara ca eficiență cu serul meu cu hialuronic preferat. NIOD MMHC. pentru că nu e din aceeași categorie de preț. Dar pentru un produs de buget mi se pare un ser foarte ok, are 5 forme de acid hialuronic având greutăți moleculare diferite, plus glicerină și pantenol, deci tot ce ce e necesar pentru un plus de hidratare.
Eu l-am aplicat în general pe tenul umezit cu puțin Serozinc și urmat imediat de o cremă hidratantă.

produse geek gorgeous cheer up mandelic salicilic pareri

Rutina mea cu produse Geek & Gorgeous (ten mixt, acneic)

Pentru a testa produsele Geek & Gorgeous am folosit mai multe săptămâni aceste produse în rutina mea de seară, împărțite în două combinații pe care le-am introdus alternativ, o seară una, o seară cealaltă.

!!! Nu recomand să procedați ca mine, mai ales dacă nu ați mai folosit până acum niciunul dintre aceste ingrediente. La orice produs nou dar în special la acizi și retinoizi e obligatoriu să faceți un patch test pentru a testa sensibilitatea pielii iar apoi să le introduceți încet în rutină, nu toate deodată ci folosite de 1-2 ori/săptămână ca apoi să creșteți progresiv până la o rutină similară cu cea prezentată de mine. Mare parte din reacțiile neplăcute pe care le experimentează lumea la folosirea unor produse noi se datorează faptului că nu sunt folosite corect și cu precauție.

Seara 1: Demachiere + B-Bomb + aPAD + A-Game5 .
Combinația niacinamidă + azelaic + retinoid este sandvișul meu preferat pentru tipul meu de acnee, iar aceste trei produse se potrivesc foarte bine ca straturi unul peste celălalt. Dacă simțiți nevoia puteți aplica și o cremă hidratantă peste A-Game dar mie sincer mi s-a parut suficient de emolientă pentru tenul meu, nu mi-a uscat deloc pielea, nu am avut nici cea mai mică iritație, pentru mine este practic o cremă hidratantă cu puțin retinal.

Seara 2: Demachiere + Cheer Up (lăsat să intre bine în piele 2-3 min) + Serozinc + HA 5 Light + cremă hidratantă.


CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI CREEZI O RUTINĂ PERSONALIZATĂ CU PRODUSE THE ORDINARY


Sunt foarte curioasă dacă ați încercat produsele Geek & Gorgeous și ce primă impresie v-au făcut? Ce ați mai cumpăra din nou și ce nu?

_________________________

Contine linkuri de afiliere si PR samples. Asta nu imi influenteaza cu nimic parerile despre produse. Folosirea linkurilor si codurilor nu implica niciun cost suplimentar pentru tine si e o modalitate prin care poti sustine activitatea acestui blog. Multumesc!

Follow:

21 Comments

 1. Stefana
  September 20, 2020 / 6:18 pm

  Abia am așteptat review-ul acesta, yuhu! Am trecut la aceste produse de la The Ordinary si atat in ceea ce priveste Niacinamida cat si Acidul Hialuronic, tot ce pot sa zic e: waaay better, atat ca textura (finally, something non sticky) cat si ca efect. Cum ai zis si tu, serul cu acid hialuronic e o alternativa super faina budget friendly la MMHC. Crema cu retinal suna foarte bine pentru cineva care nu a intrat inca in lumea retinoizilor, abia astept sa o incerc. Sunt foarte curioasa cum sunt noile lor produse, cleanserul si tonerul hidratant. Multumim de review-ul fain!

  • silvia
   Author
   September 21, 2020 / 4:11 am

   Mersi mult pentru feedback! Sunt curioasa si eu tare de noile produse, cu siguranta va urma un review si la ele! 😉

 2. Oana
  September 22, 2020 / 3:56 pm

  Multumesc mult pentru toate informatiile, inteleg acum de ce a durat asa de mult pana sa publici acest articol, implica multa munca si te apreciez foarte mult pentru toata munca asta. Nu sunt foarte multe persoane care sunt dispuse si capabile sa scrie un articol asa bine documentat. Nu am incercat inca nici un produs de la acest brand, dar l-am descoperit datorita tie acum cateva luni si mi-a placut si mie mult povestea din spatele lui, formulele, felul cum sunt prezentate si marketate produsele. Ma tenteaza mult serumul cu retinal, pentru ca nu sunt prea multe produse care sa contina retinal, sa aibe o formula ok pentru pielea sensibila, si mai ales in categoria asta de pret, cred ca o sa fie urmatoarea mea achizitie, si poate o sa incerc si noul toner.

  • silvia
   Author
   September 22, 2020 / 4:52 pm

   Mersi mult pentru apreciere, ma bucur ca mai are cineva rabdare sa citeasca articole mai detaliate pe bloguri, ca uneori am impresia ca ar trebui sa abandonez definitiv scrisul pe blog 😀

   • Oana
    September 22, 2020 / 5:32 pm

    Se poate sa fie din ce in ce mai putine persoane care sa aibe rabdare sa citeasca articole lungi, dar eu nu sunt printre ele. Nu imi plac review-uri superficiale, articole scrise doar sa fie scrise, care nu contin nici o informatie cu adevarat utila, fata de ce ai afla ce pe site-ul de prezentare al produselor. Din punctul meu de vedere sunt putine persoanele care au bloguri care ofera continut de calitate, deci te apreciez cu atat mai mult.

    • silvia
     Author
     September 23, 2020 / 7:23 am

     Esti draguta, means a lot!

   • Oana
    October 3, 2020 / 9:24 am

    Nuu, nu te lasa de scris pe blog!😂 Mie una ,imi place mult mai mult sa stau sa citesc decât sa ascult .Nu am intotdeauna răbdarea necesară sa ascult ,mai ales cand o iau pe “ cărare “, asa , daca vad ca nu ma interesează ce s-a scris sar mult mai usor peste o fraza decât sa o ascult 🤷🏻‍♀️ Asta e doar părerea mea si chiar imi place sa iti citesc blogul chiar daca nu ma fac de obicei “ auzita “ prin comentarii etc . 😘

    • silvia
     Author
     October 3, 2020 / 1:01 pm

     Mersi pentru feedback, conteaza mult sa stiu si parerea voastra asa ca poate te faci auzita mai des 😛

 3. Gabriela
  October 9, 2020 / 6:51 pm

  Pt acid azelaic eu folosesc de vreo 3 secole Skinoren din farmacie. Excelent e putin zis. Foarte lejer, intra repede in piele si are concentratie de 20, parca.

  • silvia
   Author
   October 10, 2020 / 5:04 am

   Skinorenul se elibereaza doar pe baza de reteta (sau asa ar trebui :D) si este intr-adevar o concentratie foarte mare de azelaic, dar asta il face si iritant pentru anumite persoane cu ten mai sensibil.

   • Gabriela
    October 10, 2020 / 10:34 am

    Prima data l-am luat pe baza de reteta, data de dermatolog dupa o consultatie. Dupa, nu mi-a cerut reteta la farmacie, nu stiu. Intr-adevar, e puternic, persoanele cu tenul sensibil clar nu ar trebui sa il foloseasca.

 4. anatati
  November 19, 2020 / 2:20 pm

  Ce articol excepțional: bine scris, eficient organizat şi clar explicat. Kinda of a geek, too. 🙂

  • silvia
   Author
   November 19, 2020 / 2:23 pm

   Multumesc pt apreciere! Geek power 😀

 5. Laura Andreea
  December 17, 2020 / 10:31 pm

  Să nu te lași de scris. Eu te citesc cu drag și sunt bucuroasă să găsesc articole atât de bine documentate. Keep going!

  • silvia
   Author
   December 18, 2020 / 12:49 pm

   Multumesc mult! Ma bucur sa aud ca mai sunt oameni care citesc bloguri, desi din ce in ce mai putini 🙂

 6. Frisky
  January 7, 2021 / 6:21 pm

  Raportez prima comandă. Un pic geek sunt, poate devin și gorgeous cu un pic de ajutor. Rosacea mea este sub control cu o schemă simplă, machiajul este oricum minimal și cu masca pe față, mă bazez mai mult pe privire. Mulțam pentru info!

  • silvia
   Author
   January 9, 2021 / 2:53 pm

   Hey, sper sa iti placa produsele! Let me know!

   • Frisky
    January 11, 2021 / 6:12 pm

    Au ajuns. Delicat împachetate. Frumos, contează și asta. O să mă inspir din rutina ta, ca să dau startul, să văd cum merge. Promit să revin cu impresii.

    • silvia
     Author
     January 20, 2021 / 12:13 pm

     Da, detaliile fac diferenta. 😀 Chiar sa imi spui ce ai folosit si cum ti se par ca stiu ca tu ai un ten mai sensibil.

 7. Silvia
  April 18, 2023 / 4:07 am

  Salutare!
  Asta noapte dintr-un grup de facebook de admiratoare TO am dat in comentarii de Skinterga. Vroiam sa aflu mai multe detalii și așa am ajuns la blogul tau. Mi-a cazut imediat pe suflet. Am cateva ore de cand citesc, tot sar de la un articol la altul.
  Mulțumesc de articole bine gândite și organizate! Simt ca te voi mai vizita, so please nu te lasa de scris!

  • silvia
   Author
   June 3, 2023 / 5:39 pm

   Multumesc tare mult esti draguta! Pe Instagram am ceva mai multa activitate 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.