fbpx
Home » Evy – Protecție solară ultra rezistentă

Evy – Protecție solară ultra rezistentă

sunscreen Evy SPF review pareri

Brandul suedez Evy Technology, proaspăt intrat pe piața din România, folosește tehnologie patentată din domeniul medical pentru a formula produse de protecție solară inovatoare, foarte rezistente și performante, potrivite pentru toate tipurile de ten.


M-am împrietenit foarte rapid cu aceste produse cu SPF, fiind protecția solară pe care am folosit-o cel mai des în ultimul timp, atât pentru față cât și pentru corp. Mă bucur că cei de la SOLE shop, importatorul în exclusivitate pentru România, au fost super receptivi și au adus aceste produse. După ce am testat produsele o perioadă, simt că pot acum să împărtășesc cu voi părerile mele despre ele.


Cei de la Evy Technology au fost de asemenea foarte comunicativi și mi-au răspuns la multe întrebări, ceea ce pentru mine este mereu un mare plus când vine vorba de orice brand, dar mai ales unul care produce protecție solară!

evy farmacia tei romania SPF pareri


În comunitatea de oameni pasionați de îngrijirea pielii se discută non stop despre protecția solară ca fiind piatra de temelie a unei rutine de skincare. Accentul se pune de cele mai multe ori pe numerele care indică nivelul de protecție împotriva razelor UVB, adică valoarea SPF.
Se discută mai puțin despre protecția UVA și aproape deloc despre ceva mult mai important atunci când vorbim de protecție solară eficientă: rezistența pe piele a protecției respective.


Nu prea contează că un produs are protecție mare dacă în jumătate de oră nu îl mai avem pe piele!


Conform legislației europene, singura situație în care un producător este obligat să demonstreze rezistența pe piele a protecției marketate este atunci când vrea să pună pe etichetă marcajul “water resistant” (rezistent la apă 40 minute) sau “very water resistant” (rezistent la apă 80 minute). În acest caz, testul trebuie să arate că după 40/80 min. de scufundare în apă, protecția rămasă este minim jumătate din cea de pe etichetă.

Evy Sunscreens – 8 ore rezistență la apă?

Evy Technology m-au impresionat prin faptul că au testat produsele lor atât pentru rezistența la apă (80 min) cât și pentru rezistența în condiții normale, ”pe uscat”. Astfel au demonstrat că după 8 ore de la aplicare în condiții normale, SPF-ul avea în medie aproximativ aceeași valoare.

Evy au mai făcut și niște teste în care au demonstrat că după 8 ore de scufundare în apă, SPF-ul ajunsese la o valoare ceva mai mare de 50% din SPF-ul măsurat inițial. La fel s-a întâmplat și după un test în care s-a măsurat valoarea SPF după ștergerea cu prosopul. După un test în care au măsurat valoarea SPF a unui produs Evy după o oră de saună, deci transpirație abundentă, rezultatul a fost SPF 44.5, valoarea de plecare fiind SPF 52.


Mai multe despre testele și tehnologia Evy poți afla și din acest video(click!) al lui Michelle ”Lab Muffin” care are un PhD în chimie și explică foarte fain.

”Wow! Impresionant! Vrei sa spui că pot să mă dau cu acest sunscreen dimineața și apoi să mă rotisez toată ziua la soare pe plaja din Mamaia?”

Nici chiar așa, dragi testaholici! În primul rând trebuie să ne intre bine în cap că nu ne putem baza niciodată 100% pe o cremă cu protecție solară. Dar poate să ne fie un aliat de nădejde, complementar măsurilor de protecție fizică pe care trebuie să le luam obligatoriu atunci când avem expunere mare: pălării mari, umbrele, haine, ochelari de soare, plus evitarea orelor de vârf.


Chiar dacă Evy are aceste teste cu rezultate impresionate, dacă aș merge în vacanță sau aș face sport în aer liber, aș reaplica produsul la 2 ore sau de fiecare dată după ce am ieșit din apă.
În fiecare an întâlnesc oameni care s-au ars la soare cu tot cu cremă de protecție pentru că s-au bazat pe asta 100%, fara nicio altă formă de protecție fizică sau nu au reaplicat destul de des. În plus, mai există și arsuri de la vânt, care sunt greu de diferențiat de arsurile solare, deci trebuie să ținem cont de circumstanțe și să ne echipăm corespunzător.

Evy Technology – tehnologie patentată din domeniul medical

Ce diferențiază cu adevărat produsele Evy de celelalte existente pe piață este tehnologia patentată din domeniul medical, care ajută produsul să formeze un soi de membrană.


Aceasta nu rămâne pe suprafața pielii, ca majoritatea celorlalte creme, ci se împrăștie în interiorul stratului extern și de acolo nu se mișcă multe ore, nici în sus, nici în jos, acționând ca o a doua barieră de protecție.
Asta permite pielii să respire normal și să nu se supraîncălzească și face ca sunscreenurile Evy să nu se simtă deloc greoi pe piele ca alte produse de acest tip care sunt fără alcool și foarte rezistente la apă.


Tot datorită acestei tehnologii, protecția solară este foarte rezistentă, chiar și după scufundare în apă sau frecare mecanică.


Produsul Evy Daily Repair Mousse este un produs cu 10% uree din gama lor fără protecție solară, dar care folosește aceeași tehnologie. Este un excelent reparator pentru piele iritată, descuamări, eczeme și contribuie la întărirea barierei de protecție a pielii. Îmi place la nebunie acest produs și l-am folosit cu succes atât pe ten (după retinoizi) cât și pe corp sau pentru mâini iritate de la spălat și dezinfectat foarte des.

spuma evy dailiy repair mousse review

Ce conțin produsele cu protecție solară Evy și cât sunt de sigure?

Sunscreen-urile Evy conțin o combinație ultra eficientă de filtre solare organice. Utilizează atât filtrele clasice și aprobate în toate țările cum ar fi Avobenzone stabilizat cu Octocrylene, cât și filtre de nouă generație care sunt foarte eficiente și mai puțin alergenice, aprobate pe piețele din Europa și Asia, cum ar fi Tinosorb S, Uvinul A Plus și Uvinul T 150.


Folosirea acestei combinații le-a permis celor de la Evy să obțină o protecție broadspectrum foarte bună, cu o concentrație minimă de filtre active, sub 9%, deși legal este permisă o concentrație de până la 25%.

Pe lângă filtre, produsele Evy mai conțin o serie de ingrediente utile pentru piele, în special cele din gama maro pentru față. Acestea au în compoziție ingrediente hidratante și emoliente, plus antioxidanți (derivat de vitamina C și vitamina E).

În plus, produsele de protecție solară Evy sunt formulate fără ingrediente potențial iritate cum ar fi alcoolul denaturat, parfumul, sau uleiurile esențial. Iar datorită modului de ambalare în recipient cu aerosol nu conțin nici conservanți și se păstrează în stare bună pentru consum timp mai îndelungat decît alte produse. Astfel că sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, inclusiv cele mai sensibile.

Este octocrilenul cancerigen?

Pentru că circulă recent în online o campanie agresivă de indus frica în consumatori legată de filtrul Octocrilen, vă mai las aici un link unde tot Lab Muffin explică detaliat ce este în neregulă cu studiul care stă la baza acestei propagande. (Click).

În plus, vă mai las un link cu o investigație super interesantă realizată de o bloggeriță franceză, Bonnie Garner. De aici reiese faptul că Avene are un conflict major de interese în studiul despre Octocrilen și modul în care acesta a coincis cu lansarea unui nou produs ”fără octocrilen” din gama lor (Click!).
Faptul că Avene România a inclus in brieful furnizat influencerilor mai multe informații despre cum Octocrilenul este cancerigen decât despre ce face nou și deosebit filtrul lor proaspăt lansat, îmi întărește convingerea că investigația făcută de Bonnie Garner e corectă.


Tot foarte recent, în Martie 2021, Comitetul Științific pt. Siguranța Consumatorului la nivel European, a emis ACEASTĂ opinie finală legată de Octocrilen, concluzionând ca este sigur așa cum este folosit acum în produsele de protecție solară. Personal mă bazez pe competențele acestui comitet și sunt sigură că dacă ar exista motive de îngrijorare serioase le-ar lua în considerare și ar anunța consumatorii.

Cât de bună este protecția solară în produsele Evy?

Gama de produse Evy este foarte variată și se adresează tuturor tipurilor de piele, de la cele mai închise până la cele mai deschise. Pentru că în România avem preponderent tipurile Fitzpatrick I, II și III mă voi referi doar la produsele Evy cu SPF 30 și 50, recomandate pentru aceste tipuri de piele.

Legat de protecția UVA trebuie să știți că aceasta se măsoară după standarde diferite în diverse părți ale globului și nu prea se pot compara standardele între ele. Deși pentru Europa standardul broadspectrum ISO 24443 (UVA încercuit) este suficient, Evy au testat totuși produsele și după standardul Boots care măsoară cât de echilibrat și fotostabil este un sunscreen. Au obținut ratingul maxim, 5 stele , pe o lungime de undă de până la 400nm, mai mare decât standardul de 370nm.


Produsul Evy Daily Defense Face Mousse a fost testat chiar și cu metoda in vivo(pe oameni) care măsoară valoarea PA specifică sunscreenurilor asiatice și a obținut la fel valoarea maximă, PA++++ cu un PPD de 18.5.
Pe viitor poate o să scriu un articol și despre aceste măsurători pentru UVA, căci este foarte interesant și îmbârligat. Lasă-mi un comment dacă ești interesat!

Despre protecția UVB care ne dă valoarea SPF și cum a fost testată pentru durabilitate am vorbit deja.
Produsul Daily Defence Face Mousse SPF50 de exemplu, are un SPF 58.6 măsurat in vivo (pe oameni), Boots in vitro 97.1%, UVA-PF 39,79 (in vitro) și PPD 18.5 (in vivo).

Per ansamblu mi se pare o protecție foarte bună și mai ales echilibrată, care acoperă bine toate lungimile de undă atât pentru UVB cât și pentru UVA.

evy farmacia tei pret

Cum să aleg produsul Evy potrivit pentru mine?

Orice produs trebuie ales în funcție de tipul de piele, de context și nu în ultimul rând, de preferințe și sensibilități personale.
În continuare o sa îți spun cum am folosit eu produsele Evy și cum le-aș alege în diverse situații.

Pentru uz zilnic, adică expunere mică/moderată, prin oraș, la cumpărături, prin grădină etc. folosesc cel mai des Evy Daily Defense Face Mousse SPF 50 care este și o super bază de machiaj. Nu am întâlnit un primer mai bun ca el! Pentru tenul meu mixt îndeplinește și rol de cremă hidratantă, deci nu mai folosesc o altă cremă sub el.
În anotimpul rece îl înlocuiesc cu Daily UV Face Mousse SPF30, care este o idee mai lejer pe piele.

Pentru corp, cel mai des folosesc Evy Sunscreen Mousse SPF30, care intră super în piele și nu este lipicios, fiind și mai spornic, la tub de 150ml.

În cazuri de expunere mai mare, drumeții, vacanțe, sport în aer liber, pe lângă pălării, haine, ochelari de soare, folosesc prodsuele EVY cu SPF 50 din gama albastră. Acestea sunt ultra rezistente la apă, ceea ce e important și dacă doar transpirăm. Evy SPF50 Kids îl tolerez cel mai bine în jurul ochilor, cu celelalte mai având uneori probleme dacă se întâmplă să îmi intre în ochi. Dacă intru în apă, prefer să le reaplic totuși la ieșire, chiar dacă teoretic protecția rezistă.

Spuma de păr Evy e chiar mișto și nu încarcă nici părul meu fin, așa că am tot folosit-o chit că nu am părul vopsit.

Alte lucruri care te-ar putea ajuta să alegi un sunscreen Evy:


Cât de repede intră în piele?
Imediat după aplicare, spuma se transformă într-un lichid care trebuie masat pentru a intra în piele. Finishul este inițial ușor lipicos dar după 15 minute pe tenul meu intră foarte bine în piele și nu îl simt deloc uleios dau lipicos, mai ales dacă aplic si makeup peste.

Are finish mat?
Nu, iar asta pentru mine e un plus. Chiar dacă am tenul mixt/gras, am tendințe puternice de deshidratare mai ales de la tratamentul antiacneic, iar orice finish mat îmi accentuează deshidratarea și ridurile. Evy are un finish luminos, de ten sănătos, care mie îmi place, dar e posibil să nu fie pe placul celor cu ten foarte gras. Dacă ai un astfel de ten s-ar putea să îți placă mai mult produsele din gama albastră, care nu sunt așa emoliente. Ce e foarte interesant e că atunci când mă dau cu Evy secreția de sebum pare mai diminuată pe parcursul zilei.

Lasă film alb?
Nu, absolut deloc.

Conține alcool, parfum sau uleiuri esențiale?
Nu, nu și nu.

Irită ochii?
Poate să irite ochii persoanelor sensibile. Mie nu îmi irită ochii la aplicare dar dacă intră efectiv în ochi, ceea ce mi s-a întâmplat de mai multe ori pt că mă scarpin peste zi, se lasă cu bocete. Cel mai bine tolerez Evy Kids SPF50 în jurul ochilor. Uneori aplic un alt sunscreen doar în jurul ochilor. Cele minerale cu oxid de zinc sunt cele mai bine tolerate de toată lumea cu ochi sensibili, dar pe mine mă usucă îngrozitor acelea în zona ochilor și îmi accentuează ridurile.

Îmi va agrava acneea?
Teoretic, Evy nu are ingrediente comedogene, sau alte ingrediente problematice pentru ten acneic. Mie nu mi-a agravat acneea atât cât l-am folosit, dar reacțiile sunt individuale și greu de prevăzut. Este foarte important să îl îndepărtăm foarte corect de pe ten la sfârșitul zilei. Eu folosesc la primul pas uleiul de curățare Skintegra care este foarte eficient, iar la pasul doi un gel de curățare cum este Cerave Foaming sau tot de la Skintegra, Amphibian.

Cum miroase?
Pentru mine care sunt foarte sensibilă la mirosuri, pot să spun că are un vag iz medicamentos și de propan imediat dupa aplicare, dar dispare complet în câteva secunde și nu îl mai simt. E super ok la acest capitol. Dacă te deranjează izul de propan poți freca spuma între palme înainte de aplicare și ar trebui să dispară.

Se adună în riduri?
Nu, din contră. Mi se pare că acționează ca un primer ușor cauciucat ce netezește pielea și face chiar și makeupul să se așeze mai bine și să se adune mai puțin în riduri. Acest efect se observă mai mult la cele din gama maro, pt.ten.

Se poate reaplica peste machiaj?
Da! Chiar mi se pare fascinant că am reușit să îl aplic peste makeup prin tapotare, fără să mi se pară grețos sau să îmi perturbe machiajul.

CITEȘTE ȘI: 5 PRODUSE PREFERATE DE PE SOLE.RO

Ce cantitate de spumă Evy trebuie să aplic?

Ce știm cu certitudine din studii este că majoritatea persoanelor care folosesc produse de protecție solară aplică insuficient pentru a obține protecția de pe etichetă!

Conform normelor ISO, un sunscreen se testează folosind 2mg/cm2 aplicate perfect și uniform pe un pătrățel. De aici pleacă tot felul de recomandări pentru a măsura cantitățile necesare în viața de zi cu zi, de la lingurițe la lungimi de deget sau chiar la capace de bere! Niciuna dintre acestea nu sunt teribil de practice. Variațiile pot fi foarte mari în funcție de interpretarea subiectivă a fiecăruia și dimensiunea foarte variabilă de la om la om a zonelor care se cer acoperite de cremă.

Produsul Evy fiind sub formă de spumă dă naștere la multă nedumerire și dezbateri pe tema cantității necesare. Cel de la Evy recomandă o cantitate cât o minge de golf pentru un braț adult de mărime medie. Asta ar însemna teoretic echivalentul unei lingurite, deci cam tot atât pentru față + gât.


Eu am măsurat câte ”o minge de golf” scoasă ochiometric din tub și am cântărit pe cântarul de precizie, cu rezultate variind între 1.0 și 3.3 mg (hartia are 0.7). Deci o diferență uriașă care ma face să cred că în practică nu e o unitate prea bună de măsură, mai ales în România unde sportul național este barbutul, nu golful, se știe. Tu când ai ținut în mână ultima oară o minge de golf? Exact!

Ce trebuie să rețineți este că recomandările aceastea legate de cantitate sunt aproximative și includ marje de eroare pentru că nu au cum sa fie precise. În funcție de mărimea feței sau lungimea unui braț, unele persoane pot să aibă nevoie de o cantiate cu jumătate mai mare decât altele, de exemplu.

Evy spuma cu SPF cantitate how much to apply

Cum aplic eu protecția solară Evy?

I keep it simple! When in doubt, add more!
Agit bine tubul înainte, asta fiind esențial ca să se formeze spuma. Apoi îl întorc invers și apăs ușor scoțănd de fiecare dată cantități mici. Nu frec spuma între palme cum recomandă ei, ci o masez direct pe față, până intră bine în piele. Apoi scot o nouă cantitate și tot așa. Mă asigur că am aplicat un strat consistent și uniform peste tot și mai ales că nu am ratat nicio zonă: nas, deasupra buzei, urechi, ceafă, etc.
După ce a intrat primul strat consistent și uniform în piele, mai aplic încă unul. Asta e tot!


Un strat consistent și uniform de Evy arată cam ca în ultima poză, înainte de a începe să îl masezi în piele.
Aplicarea uniformă și reaplicarea periodică sunt mult mai importante decât obsesia măsuratului la miligram sau mililitru!

Un tub de 150ml de Evy ar trebui să fie suficient pentru 10 aplicări ca la carte pe întregul corp din cap până în picioare. Deci dacă ești la mare de o lună și încă mai ai în tub, e clar că nu ai aplicat suficient.

Protecție solară Evy Freya

Dacă aveți întrebări legate de produsele Evy, lăsați-mi un comentariu mai jos. De asemenea, dacă ați testat deja produsele, Freya este super curioasă să afle feedbackul vostru! Woof!

Produsele se găsesc în exclusivitate pe Sole shop și puteți folosi codul meu TESTAHOLIC pentru o reducere de 5%.
De asemenea puteți selecta Transportul gratuit la plata cu cardul, pentru orice valoare a comenzii.
Stay sun safe!


_____________

Follow:
Contine linkuri de afiliere si PR samples. Asta nu imi influenteaza cu nimic parerile despre produse. Folosirea linkurilor si codului nu implica niciun cost suplimentar pentru tine si e o modalitate prin care poti sustine activitatea acestui blog. Multumesc!

8 Comments

 1. Andreea
  May 11, 2021 / 6:28 pm

  Am luat si varianta albastra si cea maro si imi plac mult. Am ras putin la inceput cand am vazut ca ei recomanda sa aplici o cantitate de marimea unei mingi de golf, cand eu, ca orice roman average, n-am vazut niciodata asa ceva in realitate:)) daca ziceau si ei cat o chiftea mai zdravana sau ceva, intelegeam :)) unde imi da cu rest totusi, e ca intr-un filmulet pe insta ei recomanda ca, daca ai un ten uscat si spful nu e suficient de hidratant, sa aplici o crema hidratanta DUPA spuma Evy cu spf. Eu obisnuita cu spf-urile clasice parca nu imi vine sa le ascult sfatul. Tu ce parere ai despre asta? Gasesti filmuletul cu recomandarea asta pe ig-tv ul lor

  • silvia
   Author
   May 12, 2021 / 1:10 pm

   Hahaha, bună asta cu chifteaua! Ma bucur ca iti plac produsele! Intr-adevar, ordinea ”clasica” este ca sunscreenul să fie ultimul produs aplicat pe ten și așa îmi aplic și eu Evy mereu, fără excepție. Sunscreenurile normale formeaza un film PE suprafata pielii si nu e ok să le deranjam cu alte creme. Dată fiind tehnologia produsului care îl face să se așeze ca o membrană puțin mai jos de stratul superficial, să zicem că nu mi se pare atât de deplasat să aplici ceva peste el, dar doar dacă acel ceva are strict rolul de menține hidratarea și să fie puțin emolient/ocluziv. Dacă e ceva cu ingrediente active clar nu aș aplica peste.

 2. Maria I.
  May 13, 2021 / 5:22 pm

  Wow, cat de bine e documentat articolul! Felicitari!

  Am si eu varianta maro si cea albastra, cu SPF 50, si imi plac amandoua la fel de mult.
  Ca tipologie, tenul meu este uscat, cu riduri de expresie in jurul ochilor, si piele reactiva in zona barbiei.
  Cand le- am incercat pentru prima data am ramas consternata de cat de bine se simte pielea, de cat de fina si plump este.

  Inainte de aplicare folosesc vitamina c sau bha, dar in ultima vreme nu prea a mai fost nevoie de bha, si chiar am observat o mare imbunatatire per total, dar mai ales in zona barbiei – nu au mai aparut cosuri noi, iar punctele albe si negre parca nu mai sunt atat de multe.
  Si inca ceva, eu le folosesc zilnic de o luna, iar in unele zile ne dam trei persoane dintr-un tub si inca mai e f multa cantitate.
  Partea proasta e ca dupa ce ai incercat evy nu o sa mai vrei sa te intorci la spf-ul clasic. :)))

  Freya este o dulceata! <3

  • silvia
   Author
   May 14, 2021 / 2:40 pm

   Multumesc mult pt apreciere si pentru feedback! Ma bucur ca e preferatul familiei Evy 😀 am observat si eu ca textura de spuma il face atragator si pt copii/barbati care sunt mai sceptici in general sa foloseasca ceva.

 3. Mihaela Bojica-Bouchaud
  May 15, 2021 / 7:08 pm

  Super clair si bine documentat articolul, felicitări Silvia!
  Eu sunt foarte reticenta la textura spuma dar review-Urile pozitive ma intriga deci sigur îmi voi comanda flaconul maron pentru început.

  • silvia
   Author
   May 21, 2021 / 6:06 am

   Poti sa incerci unul din cele pentru corp, cel SPF 30 are cea mai ok textura. Ca sa vezi daca te incanta sau nu spuma 🙂

 4. Roxanne
  July 28, 2021 / 7:24 pm

  Super articol! Felicitari! L.am cumparat dupa ce am citit review.ul tau si e preferatul meu. Nu credeam ca voi gasi un spf care sa se simta asa lejer pe piele si sa nu luceasca de parca m.am dat cu ulei. Este wow!!!

  • silvia
   Author
   September 5, 2021 / 7:28 am

   Mersi mult pentru feedback! Ma bucur ca iti place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.