Author Topic: Terapie ANTI-Shopping!  (Read 15125 times)

Iepurica

• Core Team
  • fabulous
  • *
    • Review-uri si pareri (I)Epuresti
Terapie ANTI-Shopping!
« on: February 08, 2010, 22:39:49 PM »
Tot citind planurile lui angel m-am gandit ca mi-ar prinde si mie bine sa pun o limita la cheltuit, ca deja in ultima vreme mi-am luat multe chestii de care nu aveam neaparat nevoie, si am cheltuit o gramada de bani.
Asadar...sa ne sustinem una pe cealalta sa nu mai cumparam compulsiv. Eventual, de fiecare data cand vrem sa luam ceva sa scriem aici:) Eu imi doresc foarte multe chestii in momentul de fata, insa ma ambitionez sa nu ma gandesc la ele. Cu cat mai mult ma gandesc, cu atat mai mult imi argumentez ca de fapt imi trebuie, si ca e o investitie mega tare!
Dogs have owners. Cats have staff.

daria

• Core Team
  • fabulous
  • *
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #1 on: February 08, 2010, 22:43:58 PM »
Pai stii cum facem Iepu, facem lista cu tot ce vrem musai sa cumparam impulsiv in viitorul apropiat. Produsele si banii pe care ar trebui sa ii scoti din buzunar ;) poate scrise nu vor mai parea atat de atragatoare. In plus poate ne putem da una altora alternative ;)

ghemotoc

• important
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #2 on: February 08, 2010, 22:46:03 PM »
Iepu, stabileste-ti un buget si dup-aia fa o lista cu ce iti trebuie. Daca mai ai sau nu, cat de des o sa folosesti, ai mai avut, o sa fie bun...
Cum spune si Daria, scrie aici, poate stim noi ceva alternative mai ieftine sau poate te facem sa te razgandesti.

LostWhispers

• nazdravan
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #3 on: February 09, 2010, 00:03:19 AM »
Mie de exemplu imi trebuie acum produse de par pt ca sunt pe terminate. Nu o sa  mi cumpar decat un balsam si o crema leave. Mi ar trebui si o spuma si un luciu de par dar le las pe luna viitoare pt ca mai am inca. Eu zic ca a ti cumpara cand e pe terminate un produs economisesti f ok si nici nu ai mustratri de constinta din contra chiar te poti bucura.

Eu imi fac 2 liste: una cu haine cealalta cu produse cosmetice si creme. Apoi de acolo selectez ce este f urgent. Pe sf asta de weekend trebuie sa mi cumpar ce este urgent, nu imi iau nimic peste si trebuie sa ma incadrez in suma de bani fixata.

La mancare la mine e simplu, nu mi cumpar decat atunci cand nu mai am, nu sunt  "soricel"  sa mi fac provizii ca nu le vad rostul,  :nustiu: hipermarketurile sunt pline de mancare. 

Inca ceva eu din ianuarie   am renuntat la unul din abonamente sunt asa de bucuroasa  :cheer: pt ca se simte in buget si asa din 15 feb merg la dentist. 

o sa mai revin  :)
"Imperfection is beauty" Marilyn Manroe

LostWhispers

• nazdravan
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #4 on: February 09, 2010, 00:28:46 AM »
Mi am mai adus aminte de ceva care la mine are efect. Eu de anul asta chiar vreau sa fac progrese si am reusit asa incet. Eu v am mai zis ca am o boala cu hainele,  merge f bine sa nu mi mai cumpar multe haine daca  incerc sa fac cat mai multe combinatii cu ce am. Va spun sincer ca n as fi crezut ca se pot face atatea.

De ex: aveam obiceiul si il mai am cand imi iau ceva sa ma gandesc sa l combin cu ceva ce nu am. Imi luam si acea piesa apoi iar vroiam sa combin cu altceva ce iar nu aveam sau credeam ca nu am  :hihi: si uite asa intram intr un cerc vicios.
"Imperfection is beauty" Marilyn Manroe

veruskin

• fabulous
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #5 on: February 09, 2010, 11:36:36 AM »
Iepurica: ar trebui sa citesti cartea Goana dupa cumparaturi la New York de Sophie Kinsella

Si eu tot asa cumparam chiar daca nu aveam neaparat de ceva, dar acum am inceput sa imi cumpar doar daca am nevoie de ceva, nu de dragul de a cumpara. Selectez foarte bine ce vreau sa imi cumpar si ma gandesc daca chiar am nevoie de lucrul respectiv.
Am inceput sa fac asa de cand il am pe Rares ca lui nu ii cumpar foarte multe haine de exemplu pentru ca ii raman mici si le schimbam destul de des. Ii  cumpar un pic mai mult decat avem nevoie si de calitate buna, mi se pare foarte practic asa.

Nimphe

• Core Team
  • fabulous
  • *
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #6 on: February 09, 2010, 11:39:31 AM »
Eu am mai gasit o solutie: uite, comanda asta de pe coastal va fi cadoul meu de Dragobete (valantainsdei :sarcastic:) din partea lui Mr. Cand mai imi iau chestii multe in apropierarea unei zile mai deosebite, care se lasa cu cadou, zic ca ala sa fie cadoul meu si gata.
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

Iepurica

• Core Team
  • fabulous
  • *
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #7 on: February 09, 2010, 11:51:35 AM »
Aha, si eu fac asa :)) Cadou meu de v-day (pe care de altfel nu prea-l agreez ca sarbatoare, dar e prilej bun de primit cadou :D) e consumat de prin decembrie :hahaha:

angeldust

• Administrator
  • fabulous
    • Testaholic
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #8 on: February 09, 2010, 12:13:03 PM »
Eu vreau sa imi iau demult doua chestii care nu imi sunt absolut  necesare si argumente contra ar fi destule, dar mi s-a pus pata rau rau de tot:

- ondulator pt par
- Crest white strips pentru albit dintii

In cazul celui de al doilea mi se pare ca e o afacere mai buna decat sa mi-i albesc la stomatolog unde costa minim 800 de Ron.
Da , stiu ca primul distruge parul si al doilea smaltul si mai costa si destul de mult amandoua, dar nah, io ma gandesc ca merita investitia ca sa am si eu din cand in cand parul ondulat ca imi doresc de o caruta de ani si nu am indraznit....iar cu dintii sunt de-a dreptul complexata ca sunt f galbeni si acum daca tot m-am lasat de fumat m-am gandit ca merit cadoul acesta  :nustiu:

daria

• Core Team
  • fabulous
  • *
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #9 on: February 09, 2010, 12:20:46 PM »
Angel, din experienta iti zic ca ondulatorul de par este un moft pe care o sa dai bani aiurea si de care te vei folosi la inceput maxim de doua ori.
Parerea mea este sa incerci sa te duci la un coafor sa te onduleze, vezi cum iti sta si mai gandeste-te la cumparat.
Cat despre chestiile de albit dintii. Du-te mai bine la dentist sa iti faca detartraj si eventual ia-o treptate cu albitul la un stomatolog. Eu zic ca daca tot vrei sa dai bani pe asa ceva mai bine ii dai la un profesionist. ;)

rozy

• Core Team
  • fabulous
  • *
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #10 on: February 09, 2010, 12:22:09 PM »
Daa, si eu mi-am dorit f tare si placa, si ondulatooor. Si le am, si le folosesc fffff rar. Cel putin ondulatorul mi se pare obositor de manevrat. Daca are vre-o prietena de-a ta, du-te si fa-ti parul. Ca sa vezi ce reusesti sa faci, si cat efort depui. S-ar putea sa-ti treaca dorinta :D
We avoid risks in life so we can make it safely to death...

Iepurica

• Core Team
  • fabulous
  • *
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #11 on: February 09, 2010, 12:22:48 PM »
800 de Ron angel? Sheesh, mi se pare cam mult. La cabinetul unde merg eu e in jur de 400 de lei (+ gutiere), cu substante de diferite concentratii (adica la alegerea fiecaruia, nu-ti pune concentratii diferite in aceeasi sedinta). Cat despre ondulator... eu am unul pe care am dat vreo 30 de lei, cred, si isi face treaba. Deci daca vrei neaparat ai putea sa-ti iei unul mai ieftin, si daca il folosesti des si simti nevoia unuia mai performant...asta e, investesti daca e ceva ce folosesti des.
Rozy, si mie mi se pare extrem de obositor sa lucrez cu ondulatorul :D De aia mi-am si facut permanent...much easier!

amailhik

• important
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #12 on: February 09, 2010, 12:55:36 PM »
Angel, mai bine iti iei bigudiuri electrice decat ondulator. PArul sta pe catifea calda nu pe fier incins.
The more I know about people the more I like dogs.

rozy

• Core Team
  • fabulous
  • *
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #13 on: February 09, 2010, 13:01:00 PM »
Nu cred ca are legatura suprafata. Orice incins dauneaza. Daca si apa fierbinte dauneaza...catifeaua ce ar avea?  :nustiu:
We avoid risks in life so we can make it safely to death...

amailhik

• important
Terapie ANTI-Shopping!
« Reply #14 on: February 09, 2010, 13:03:12 PM »
Pai pe ondulatorul ala nu poti sa pui mana daca e incins, pe bigudiuri da.  :nustiu:
The more I know about people the more I like dogs.