Supa crema de spanac cu creveti
400-500g spanac proaspat (!)
1 dovlecel
1 radacina de patrunjel
1/2 telina mica
1 praz mai mic
3-4 catei de usturoi
sare, piper negru proaspat macinat
Am calit prazul intr-o lingura de ulei de masline (cu o lingura de unt in loc de ulei ar fi fost bestiala

), 100 ml apa, apoi am adaugat usturoiul tocat grosier si telina, le-am mai invartit de cateva ori si am adaugat vreo 1,5-2L de apa, cand a inceput sa fiarba am pus si dovlecelul taiat grosier si radacina de patrunjel. Le-am lasat la fiert, la sfarsit am pus spanacul curatat si spalat, le-am lasat la fiert inca vreo 3-4 minute si gata. Am "blenduit" supa.
Ca si condimente: menta, coriandru sau patrunjel si zeama de lime.
Telina si radacina de patrunjel trebuie tocate marunt de tot, sa fiarba repede.
Crevetii le-am pus pe gratar cate 2-3 minute pe fiecare parte, le-am stropit bine cu zeama de lime.
Ne-a placut foarte mult, sigur am sa fac si alta data. Scuzati prezentatia dar ne-a fost foame
