Chipsuri din tarate de ovaz cu fetaIngrediente:
- 2 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura tarate de grau
- 3 linguri iaurt grecesc 0% (poti folosi iaurt simplu 0%)
- 2 linguri branza proaspata de vaca 0%
- 2 linguri branza feta farmitata 0% (optional)
- 2 oua (sau 1 ou intreg + 1 albus)
- 1 lingura seminte de chimen
- sare
- 1/2 lingurita praf de copt
Modul de prepare:
- intr-un bol amesteci taratele + praful de copt + sarea + semintele de chimen
- adaugi iaurtul + branza de vaca + branza feta + ouale
- pui compozitia obtinuta intr-o tava de silicon sau o tava tapetata cu hartie de copt si o intinzi inr-un strat subtire
- preincalzesti cuptorul la 350 F (180C) si coci blatul aproximativ 15 minute
- cand blatul este copt, il lasi putin sa se raceasca si il scoti din tava
- tai blatul in fasii si apoi in formele dorite
- asezi triunghiurile de blat intr-o tava tapetata cu plansa de silicon sau hartie de copt si le pui iar in cuptor 10-15 minute pana ce se usuca si devin crocante
Sursa:
http://oana-camacho.blogspot.de/2012/11/cipsuri-de-tarate-chips-with-oat-bran.htmlExperienta mea:
- am inlocuit feta cu tofu si taratele de grau cu tarate de psillyum
- am adaugat si un iaurt mic in care am dizolvat un plic de drojdie uscata
- cu cat foaia de blat este mai subtire, cu atat chipsurile devin mai crocante
- nu am respectat timpii de preparare, am tinut in cuptor pana cand au devenit crocanti. Daca va plac mai moi, lasati-i mai putin in cuptor, la foc mai slab
- se pot adauga tot felul de condimente, pentru un plus de savoare.
Mi-au placut f f mult, pentru ca mi-au potolit pofta de chipsuri/ saratele pline de carbs