Author Topic: Meniul zilnic al copilului peste un an  (Read 15655 times)

Bleky

• Core Team
  • fabulous
  • *
Meniul zilnic al copilului peste un an
« Reply #30 on: May 16, 2011, 23:43:49 PM »
Ma bucur ca iti plac!  :happy: pofta buna lui Bogdan jr! :kiss:

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #31 on: May 17, 2011, 11:16:28 AM »
Hil nu gasesc reteta de biscu graham... :confused:

Anomis

• important
« Reply #32 on: May 17, 2011, 11:26:17 AM »
Uite aici Ari:

Dulciuri

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #33 on: May 17, 2011, 17:28:06 PM »
Merci Simo! :flori:

Bleky

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #34 on: May 26, 2011, 17:37:18 PM »
Ia sa mai scriu ce papa miss piscotel ca in ultima vreme am cam ramas in pana de idei, astept sugestii!
md: 200ml lapte si jumatate de croissant
pranz: supa cu galuste, escalop de pui cu morcovi glasati putin, 3nectarine pasate cu 2 linguri de cereale la desert
gustare 2 biscuiti si 150ml lapte
pentru cina ma gandesc sa fac mamaliga cu branza si smantana
inainte de culcare un mic bibi cu lapte
azi am facut iar o portie de biscuiti ca ii plac la nebunie si mie imi plac ca se fac f rapid si f usor  :d

Bleky

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #35 on: June 09, 2011, 23:01:06 PM »
in ultima vreme a mai mancat: ardei, rosii, dovlecei umpluti cu putina smantana, legume gratinate, omlete cu salata de rosii si castraveti, branzeturi de tot felul, eclere de casa cu crema de vanilie, a facut cunostinta cu kinder pingui  :d  paste cu bulete din carnita de pasare sau carbonara adaptata ca pt copii, supa de rosii, fructe multe, biscuiti din faina integrala cu smochine, mamaliga cu ou moale, cu branza cu smantana, nu ii place sa manance paine la masa o rontaie goala cand are chef  :zapacit:

veruskin

• fabulous
« Reply #36 on: June 14, 2011, 17:00:56 PM »
Noi avem o problema acum: cum ii convingem pe bunici sa nu ii mai dea ciocolata/dulciuri copilului?

La inceput i-am rugat sa nu ii mai dea copilului dulciuri si tot felul de chestii din comert, inclusiv ciocolata pentru copii sau vestita prajitura felie de lapte. Au incetat cateva zile , apoi iarasi au inceput sa ii cumpere.
Apoi imi spune copilul ca mamaie i-a cumparat ursulet cu ciocolata ... un chec cu crema de ciocolata care are termen de expirare 6luni-1an....
Si tot asa o tinem, de fiecare data cand ii prind ii rog sa nu mai faca asta, inceteaza cateva zile si apoi iarasi ii dau...
Explicatie: pai nu m-am mai inteles cu el!

Voi cum procedati sau ati procedat in cazurile astea?

PS: cu dulciurile facute in casa nu am nici o problema, cu foarte putina ciocolata.

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
« Reply #37 on: June 14, 2011, 17:25:45 PM »
nu ai cum sa-i convingi decat sa-i ameninti ca nu-l mai lasi cu ei. Problema asta o am si eu, si soacra-mea si nasa vin incarcate de ciocolata si diverse tampenii de rontait si nu pot sa inteleg. Daca tot vor sa-i aduca ceva atunci mai bine fructe. Dar asa le este lor mai usor, ii baga o prostie in mana si gata, au scapat. Este mai usor decat sa-i faca ceva de casa. Eu nu-l mai ducl a soacra-mea, imi imbuiba copilul cu chipsuri, snacksuri, ciocolata si sucuri  :nervos: :nervos:

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #38 on: June 14, 2011, 17:26:34 PM »
Asta chiar ca-i o problema delicata, veru :-s Cred ca mai degraba il vei educa pe Rares sa nu mai puna gura pe asa ceva (poate numai foarte rar) decat pe bunici. :doh:
Am tot vazut cazuri de-astea in care li s-a spus bunicilor verde-n fata si cu un ton foarte hotarat sa nu dea copilului una, alta si ei tot pe lor au tinut-o. :nustiu: Si-acum nu poti face nu stiu ce mare circ, ca nah, ei va ajuta mult cu Rares.

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
« Reply #39 on: June 14, 2011, 17:30:52 PM »
Da, este mai greu cand ei sunt singura alternativa. Copilul este mic sa inteleaga ca nu are voie, sunt eu om in toata firea si mai cedez la astea, dar un copil de 3 ani? Nici eu nu pot intelege atitudinea asta si ma enerveaza.

Bleky

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #40 on: January 18, 2012, 19:18:22 PM »
Am incercat quinoa cu miss Alice si ii place la nebunie, si in loc de pilaf si cu lapte+cu fructe  :mersi: Ka si la cuptor cu jambon si cascaval ca un fel de soufflé, sunt f bucuroasa ca e ceva nou si ii place asa mult!

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #41 on: January 19, 2012, 09:46:03 AM »
Apropo, am citit asta intr-o revista americana si mi se pare foarte misto cum fac frantujii:

moto_m

• important
« Reply #42 on: March 05, 2012, 22:18:13 PM »
Am tot rasfoit pe aici ca nu mai stiu ce sa-i mai fac de manacre piticului.
 Bleky, cum faci soufleurile? Si escalopul ce e?
Mai fac biscuiti dupa reteta ta. Si mai puteti pune retete cand aveti vreme. Pai eu citesc cu mare drag cat de mult si variat papa Alice. Piticul meu a inceput sa manance mai putin ca la 7 luni, azi abia, abia a mancat ceva mancare dar daca ii dau paine, biscuite, pufuleti sau covrigei, mananca fara mofturi ba chiar se agata cu manutele de masa din bucatarie si tipa in semn ca vrea sa-i dau.

strumfita

• nazdravan
« Reply #43 on: March 07, 2012, 17:28:07 PM »
Al meu mananca ce mancam noi, zilnic ciorbe sau supe.

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
« Reply #44 on: March 07, 2012, 17:40:21 PM »
Si la noi la fel, doar daca noi avem ceva prea greu le fac lor separat. Si nici noi nu stam fara ciorbe sau supe, preferatele lor :)