Ari, uite o reteta deja incercata:
Biscuiti de casa pentru copil peste 1 an ( fara alergie la ou sau la gluten)
400g faina, 250g unt, 200g zahar, 3 oua intregi, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare (daca ti se pare mult 250g unt la 400 g de faina poti sa pui doar 200g)
- se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga faina, sarea si 2 oua intregi, aluatul nu se framanta f mult, cand e gata se acopera cu film de plastic si se da la frigider pentru 2 ore
- se intinde o foaie mai grosuta si se taie biscuitii cu forme de taiat sau cu gura unui pahar mai mic, foaia nu trebuie sa fie f subtire, cand se usuca biscuitii si copilul mananca din ei, se pot rupe in bucati cam mari pentru guritza lor, oricum trebuie supravegheati cand papa, mai ales chestiile care fac firmituri.
- se ung cu al 3-lea ou (batut cu o lingura de lapte) si se dau la cuptor pentru 10 minute la 180° sau thermostat 6 pana incep sa se rumeneasca usor. se lasa la racit si la uscat, nu se mananca imediat sunt mai buni dupa o zi doua, se pastreaza intr-o cutie de metal cu capac.
ies destul de multi biscuiti, eu as sugera injumatatirea cantitatilor.