Author Topic: Iepurasul meu de anul acesta...  (Read 171386 times)

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
Re: Iepurasul meu de anul acesta...
« Reply #1515 on: September 27, 2016, 21:50:11 PM »
Frisky...incerc....
Starea mea e in functie de starea lui. :)
Si ca sa vedeti ce interesant e ritmul lui: de o saptamana a devenit pasionat de puzzle.Inainte nu le suporta spre marea mea disperare.Creste puiul meu!
Fug sa citim "Doamna si vagabondul"....:) A doua oara in ultimele sapte zile.
Va imbratisez cu drag!

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1516 on: October 02, 2016, 23:13:16 PM »
Te pup Roxa!
In cazul vostru si parerea ea e ca e cel mai bine sa vorbiti cu doamna Jeni sa vedeti ce zice.Faza e ca nu stiu cat de folositor o sa ii fie lui Sophie sa fie la 4 ani la grupa mica.

Noi maine o sa ne confruntam cu monstrul.Am incercat sa il santajez sa stea la engleza dar acum seara a realizat ca maine e intalnirea cu nesuferita si a fost mare tristete.Desigur ca nu i-am cantat in struna.Incerc maine dimineata sa vorbesc cu doamna invatatoare si la 11.00 sa merg sa vorbesc si cu profesoara.I-am spus copilului ca o sa stau la ora de engleza pe coridor si daca tipa la el sa iasa.Mi-a spus ca nu are voie sa iasa afara din clasa in timpul orelor pentru ca nu il lasa teacher.
Am incercat sa fiu si ferma.L-am intrebat ce parere au ceilalti colegi despre profesoara de engleza.Mi-a spus ca a vorbit cu un singur baietel si lui i-a placut.
M-am enervat in sinea mea pe el pentru ca femeia se pare ca i-a pus sa coloreze apoi i-a strans jos pe covor.Deci teoretic face ce trebuie.Practic nu stiu.Am senzatia ca exista o antipatie declansata de profesoara.
Aia a gresit ca i-a spus ca e rau in fata intregii clase.A si incalcat noul statut al elevului care interzice orice fel de etichetare de acest fel.
Ma ingrijoreaza ca dupa mica noastra discutie a spus ca il doare stomacul si mi-e teama sa nu fie pe baza nervoasa.E clar ca il framanta tare ce se intampla maine.
Sa imi tineti pumnii maine!

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1517 on: October 03, 2016, 15:56:46 PM »
Problema rezolvata vin cu povestea.
Invinuiti si copil si profa. :)

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1518 on: October 04, 2016, 10:37:03 AM »
Si eu astept povestea :D

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1519 on: October 06, 2016, 14:27:35 PM »
Vesti bune in sfarsit!!!!! :panic: :cheer: :indragostit:
Ieri 5.10.2016 Bogdan nu a mai plans cand l-am dus la scoala si cand l-am recuperat a aparut mandru cu o bulina mare laudat de doamna lui de poveste.
Ne-au trebuit trei saptamani sa ne acomodam.Dupa doua a inceput sa o indrageasca pe doamna.E de bine caci mie imi era teama ca si doamna e pe lista lui neagra.
Deci megahappy mama sunt.Nici azi nu a plans!!!!!!!!!!

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1520 on: October 06, 2016, 14:39:38 PM »
Profa de engleza

Nici nu stiu ce sa spun.Ma pregatisem ca de razboi,nu am dormit bine o saptamana.Nu vroiam sa o supar nici pe doamna invatatoare dar nici sa nu las situatia nediscutata.Mi-am facut instructajul sa fiu calma.In final am reusit.M-am si imbracat frumos de au zis colegele la scoala ca sigur mi-am gasit gagiu.Dar am zis sa impresionez....
Ca la nebuni ce mai....
Doamna de engleza cand a auzit ca o mama nebuna vine la scoala si ca e mama lui Bogdan baietelul care a a plans s-a speriat.Nemaiavand experienta cu grupa asta de varsta a actionat taman pe dos incercand sa rezolve conflictul cu pruncul cel razvratit.In prima ora in timp ce impricinatul plangea si vroia sa evadeze femeia s-a gandit sa il valorizeze si a chemat pruncul in mijlocul clasei sa ...cante....Copilul e supermegatimid la fazele astea asa ca exact asta i-a lipsit.
Ora a doua deja era compromisa.Copilul a pus-o pe lista neagra si acolo a ramas...si cred ca ramane indiferent ce ii povestesc.
Doamna a comis niste greseli care nu se fac.Urmarea?Sper sa fie bine.
Ce m-a bucurat foarte tare in saptamanile astea e comportamentul doamnei invatatoare care e zanita noastra.

Sistemul asta e cretin.A bagat o minte luminata (sau mai multe) limba engleza ca materie obligatorie la pruncii astia.Asta fara sa se gandeasca vreo minte luminata pe cine trimit sa predea la acesti copii.Parerea mea e ca profele cu vechime fug de aceste clase mici.Am auzit si printre colegele mele acest lucru.
Doamnele simt si ele nevoia unor cursuri care sa le pregateasca in prealabil.Educatoarele si invatatoarele se cam pregatesc...Si atunci de ce nu si ceilalati profesori care ajung sa interactioneze cu piticutii?

mititik

• copacel
« Reply #1521 on: October 06, 2016, 14:57:50 PM »
Ari, ma bucur ca a inceput sa se acomodeze si sa vina cu zambetul pe buze dela scoala. Va fi din ce in ce mai bine. :pup:

De ce zici ca nu esti de acord cu limba engleza la clase atat de mici? Intreb fiindca pe unde am citit se rcomanda ca un copil sa inceapa sa invete o limba straina cat mai devreme fiindca cu cat e mai mic cu atat prinde mai usor. Si limba engleza chiar este absolut indispensabila in ziua de azi.

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1522 on: October 06, 2016, 15:41:39 PM »
In sfarsit sunt si eu mai increzatoare si mai calma.

Problema e ca dascalii nu sunt pregatiti pentru acest segment de varsta.
Am ramas cinci minute singura cu pruncii din clasa lui Bogdan pana a iesit doamna invatatoare sa vorbeasca cu profa de engleza.M-am socat. :))) Parca erau niste pisici scapati printre perdele...25 de pisici.As vrea si eu sa fac niste ateliere creative cu ei dar incerc sa imi fac curaj.
Imagineaza-ti un om fara experienta pus intre acesti copii.

Am mai asistat la cursurile de engleza unde am inceput sa il duc pe Bogdan.Iulia,doamna de acolo are zece ani de experienta cu copiii mici.Grupa este formata din maxim 8-9 copii.Mai multi nu accepta in grupa pentru ca nu mai functioneza nimic.
Nu ai cum sa pui un singur om fara experienta sa ii invete limba engleza pe 25 de copii.E parerea mea.

mititik

• copacel
« Reply #1523 on: October 06, 2016, 15:59:39 PM »
Am inteles acum la ce te referi, Ari.  :mersi: Sunt de acord cu tine legate de experienta profesorilor cu copiii mici.
Eu am crezut ca nu esti de acord cu imba engleza la copii atat de mici in general.
« Last Edit: October 06, 2016, 16:01:24 PM by mititik »

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1524 on: October 06, 2016, 20:23:01 PM »
Vorbeam azi cu un coleg care are baietel in clasa I-a, are 6 ani. Prima data ca e la fotbal si ca au un antrenor super, antrenamente misto pentru copii mici, iar la meciuri are grija sa schimbe copiii astfel incat sa joace toti. Au avut saptamana trecuta meci cu o echipa dintr-un cartier defaimat si colegul meu zicea ca el s-a cam inspaimantat de antrenorul alora, racnea la ei ca la armata, unora le-a zis ca nu-i lasa sa joace pentru ca nu-s buni, pe unul pentru ca a intarziat 5 minute (de parca copilul are vreo vina ca maica-sa sau taica-sau n-a ajuns la timp) :nehotarat: Si-apoi ne-a povestit de scoala, de-am ramas si eu cu gura cascata. Scoala de stat, in München. Binenteles ca n-au tabla, ci nu stiu ce proiector/beamer. Acolo unde e proiectat ceea ce se vrea aratat, se poate scrie cu o carioca speciala, care se sterge prin apasarea unui buton. Copiii stau cate 4, mesele fiind puse laolata, astfel ca copiii sa fie fata-n fata (cei 4) cand se lucreaza in grupa, intinse cand lucreaza individual. Invatatoarea nu mai sta in fata, ci in mijlocul clasei. Si programul in timpul orei e asa: 10 minute invatat, lucrat, 5 minute jucat, cantat, ceva relaxant, apoi iar 10 minute invatat si tot asa. Tare misto mi se pare :indragostit:

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1525 on: October 06, 2016, 20:32:23 PM »
@Mitik nu sunt impotriva mai ales ca si eu sunt un mare afon.Dar sunt asa pentru ca nu am avut profe faine zic eu.Engleza in gimnaziu era pentru mine materia la care trebuia sa tocesc mereu cuvinte.
@ka la Bogdan sunt grupati pe echipe de cate patru si invatatoarea e mereu printre ei.Catedra nu e amenintator in fata ci intr-o parte si are mai mult rol de depozitare. :) Doamna vine dupa ani de zile de predat in sistem alterntiv si se vede asta.
Nu am vazut-o la catedra decat la sedintele cu parintii cand ne scotea ceva la imprimanta in rest e intre copiii sau intre parinti.
Deci exista si la voi urlatori.La noi nu se tipa pentru ca revolutionarul nu suporta sa se tipe asa ca de cand e Bogdan ne-am cam zenuit. :) Si uite ca se pot invata si inotul si schiatul fara tipete.
Omul sfinteste locul.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1526 on: October 06, 2016, 20:49:09 PM »
Asa-i, chiar ca omul sfinteste locul.
Ce m-ai distrat cu "m-am imbracat frumos" :hohot:

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1527 on: October 09, 2016, 23:28:28 PM »
@kalua Da, din pacate as spune, e o lectie pe care am invatat-o:importanta tinutei.
Acum sa vedem cum o sa fie maine.

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1528 on: October 09, 2016, 23:44:27 PM »
Serile noastre

De cand a inceput scoala cumva mi s-a schimbat toata arhitectura programului zilnic.La inceput au fost tensiunile mari datorate faptului ca il vedeam pe el ca sufera.
Acum pe masura ce tensiunea se diminueaza in fiecare zi a intervenit o programare interesanta.Parca fiecare zi e mai frumoasa.Desi de multe ori ma sufoc intre proiecte ce trebuie finalizate iar eu cam aman.Prioritatile s-au schimbat.
La final de saptamana astept cu nerabdare scrisoarea doamnei noastre care la final se semneaza "...Doamna".
Povestile au patruns in viata noastra.Asa ca in fiecare seara inainte de culcare citim si dupa povestim.Pentru mine e o revenire la copilaria mea.Mi-ar placea sa nu se mai termine niciodata serile acestea cu povesti.Am mai incercat sa fentez de doua ori,pentru ca eram obosita,povestea.Dar nu am primit scutire. :) Si ce bine ca nu am primit scutire!
Cam asa e...tot mai frumos.
Daca ar fi ca Ariana de la 39 de ani sa ii transmita ceva Arianei de la 25 e ca e asa de fain acum....Fericirea se defineste prin povesti.Curiozitatea lui Bogdan sa il vada pe Aladin care sare de pe un acoperis pe altul.
E frumos acum! :indragostit: Atat de frumos incat imi doresc sa nu se mai sfarseasca.Atat de frumos de mi se face teama sa nu fie scurta calatoria asta in viata asta frumoasa!!

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1529 on: October 14, 2016, 06:21:10 AM »
Ziua in care recunosc :am obosit

De cativa ani buni....sa fie vreo zece sunt intr-o competitie cu mine intre cele doua profesii.A functionat perfect.Am fost atat de fericita sa le practic pe amandoua zic eu bine.Dar uite ca vine ziua in care recunosc :am obosit.Nu-mi place,nu mi-e confortabil sa recunosc.Cred ca e mai cinstit fata de mine sa o fac si sa ma reorganizez tot pentru mine si pentru cei din jur.
Nu stiu cum o sa fie reorganizarea.Vreau sa imi iubesc iar ambele meserii ca altadata.
Imi spun ca e prea devreme pentru oboseli.Ma sperie ideea ca la varsta asta si pentru cel mic nu as avea voie sa obosesc.Dar in acelasi timp cred ca tocmai pentru el trebuie sa ma redefinesc....
Sper ca ingerii mei or sa ma calauzeasca iar in alegeri.