Author Topic: Despre sanatatea picilor  (Read 56735 times)

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Despre sanatatea picilor
« Reply #330 on: March 18, 2012, 14:57:36 PM »
Poti sa-l scoti, n-are ce sa-i dauneze daca n-are febra acum. Fugiti la aer, ai mei s-au intors pe la 1 jumate si acum dorm dusi!

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Despre sanatatea picilor
« Reply #331 on: March 19, 2012, 10:13:06 AM »
Moto, cum e Stefanut, a mai facut febra?

veruskin

• fabulous
Despre sanatatea picilor
« Reply #332 on: March 19, 2012, 10:23:16 AM »
Eu la Rares ii alternez Nurofen cu Panadol la 4 ore daca face febra mare. Apoi il trec pe Nurofen de 3 ori pe zi ca el ia foarte greu Panadolul, nu ii place.
IN primele zile de nurofen, panadol mereu face caca mai moale si am grija sa ii dau mancarica cu orez, paste.... sa il inchege putin la burtica.

Si inca ceva: eu nu il scot afara daca a facut febra, decat la o zi dupa ce nu mai face deloc febra.

strumfita

• nazdravan
Despre sanatatea picilor
« Reply #333 on: March 19, 2012, 11:14:39 AM »
Si mie mi-a zis dr. sa il scot afara doar la o zi dupa ce a avut febra, daca nu mai face intre timp:)
Sanatate la Stefanel.
Josh a scapat doar cu o mica raceala, febra si tusa si muci, dar fara antibiotic. Acum e nasol ca nu stiu cum sa il imbrac,la umbra e frig la soare ff cald.

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Despre sanatatea picilor
« Reply #334 on: March 19, 2012, 13:16:26 PM »
Eu n-am auzit niciodata de asta, mai ales cand copilul se simte bine si afara este atat de frumos. Da, nu-l scot cand are febra sau ii este rau, dar cand este bine chiar nu inteleg.
Eu la febra prefer nurofenul (ibuprofen) iar paracetamolul doar la raceala. Evit in general aceasta combinatie, chiar si alternate.
Cand suspectez diaree din motive microbiene le dau sumetrolim si ercefuryl.

moto_m

• important
Despre sanatatea picilor
« Reply #335 on: March 21, 2012, 08:57:42 AM »
Stefan e din ce in ce mai rau deja a dat-o in diaree. I-am dat de ieiri Calciu Carbonic si RC Furil, spre seara dadea semne ca se va normaliza scaunul dar dimineata dupa lapte (fara lactoza) iar era dezastru. Numai covrigei mananca si lapte. Ceai nu mai vrea ca nu e indulcit, orez si morcov refuza....abia reusesc sa-i dau probioticul si ceva saruri de rehidratare.
Ma gandesc sa merg azi daca reusesc sa prind o programare, la alt medic.
Teperatura nu a mai facut, nu vomita, nu ii curge nasul, doarme destul de bine. Oare sa-i fac o analiza copro? Pediatra nu mi-a zis nimic de analize. Si mi-a spus ca e ceva o toxiinfectie alimentara  :think: ....Ca ieri a avut scaun cat pentru o saptamana. Deja sunt speriata de-a dreptu'. Regimul nu face face si parca nici medicatia.....

moto_m

• important
Despre sanatatea picilor
« Reply #336 on: March 21, 2012, 09:01:26 AM »
Acum am citit, Althe....sumetrolin, zici? Cum si cat se da? Dupa ce-i dadeam Ca Carbonic, ieri, scaunul era mai binisor.

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Despre sanatatea picilor
« Reply #337 on: March 21, 2012, 09:12:35 AM »
Moto, daca-i toxiinfectie alimentara si cam asta pare sa fie atunci trebuie antibiotic. Si sumetrolimul este bun, este biseptol, deci o sulfamida, undeva pe langa antibiotice. Este siropel pentru copii si eu le dau diferit,  ca-i in functie de varsta. Cred ca lui Robert 8ml iar lui David 10ml o data la 12 ore. Dar nu stiu daca face fata unei toxiinfectii, le-am dat in cazuri mai usoare iar rezultatele au aparut mai greu.
Asa episod rau cum spui am avut doar cu David, pe la 1 an jumate, am mers la medic si mi-a dat un antibiotic. Si-a facut rapid efectul, mi l-a pus pe picioare in cateva ore, desi era exact la fel de rau cum spui. Mergi sa-ti prescrie antibiotic, nici eu nu's mare fan antibiotic dar sunt situatii in care altceva nu face fata. Incerc sa-mi amintesc ce era si o sa scriu.
Mi-am amintit, CEDAX se numeste.
Antibioticul ti-l poate prescrie si medicul de familie.
« Last Edit: March 21, 2012, 09:22:49 AM by Althe »

veruskin

• fabulous
Despre sanatatea picilor
« Reply #338 on: March 21, 2012, 09:18:17 AM »
Motto: cel mai bine mergi la medic sau vorbeste cu medicul sa iti prescrie antibiotic, pentru ca el stie cel mai bine care este antibioticul potrivit si doza necesara lui Stefan.
Multa sanatate puiutului!

moto_m

• important
Despre sanatatea picilor
« Reply #339 on: March 21, 2012, 09:20:23 AM »
Dr mi-a spus 2 zile sa-i dau ce am scris mai sus si apoi sa merg sa-l vada. La antibiotic ma gandisem si eu ca pe zi ce trece de sapt trecuta e din ce in ce mai nasol. :frustrat:

moto_m

• important
Despre sanatatea picilor
« Reply #340 on: March 21, 2012, 09:21:31 AM »
Pai fara sa-mi spuna dr. nu-i dau nimic, vad azi daca nu apar imbunatariri, o sun iar.

moto_m

• important
Despre sanatatea picilor
« Reply #341 on: March 21, 2012, 09:23:07 AM »
Ma tot gandesc de ieri de la ce a putut face, ca totul e gatit de mine in fiecare zi, proaspat.

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Despre sanatatea picilor
« Reply #342 on: March 21, 2012, 09:28:19 AM »
Pai nici eu n-am zis altceva, am zis ca medicul ti-l prescrie. Incearca totusi sa ajungi la ea, mi se pare aiurea sa va amane din moment ce nu sunteti bine de atatea zile.
Ti-am spus de cedax pentru ca a dat rezultate rapid, acum pediatra ti-o prescrie ce crede ea.
Poate fi si o enterocolita infectioasa. Asta nu e de la mancarea ta, poate a prins un microb pe undeva.
« Last Edit: March 21, 2012, 09:32:59 AM by Althe »

moto_m

• important
Despre sanatatea picilor
« Reply #343 on: March 21, 2012, 09:33:11 AM »
Da, da, am inteles. E bine de stiut.... am asa dubii cu dr asta...musai sa gasesc pe altcineva.

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Despre sanatatea picilor
« Reply #344 on: March 21, 2012, 09:36:50 AM »
Of, pediatrele astea, la 7 daca mergi primesti parerei diferite. Eu am avut noroc sa gasesc o tipa foarte buna la un cabinet particular care are si regim de urgente, intotdeauna am primit sfaturi foarte bune si tratamente adecvate.
Prietena mea merge la una care i-a prescris fetitei 7 zile de antibiotic pentru putina infectie la gaurica din ureche pentru cercelus, cand se putea trata foarte bine local.