M-am gandit sa deschid acest topic pentru ca ma confrunt cu ceva probleme cu bebe si am nevoie de sfaturi de la mamici nu luate din carti.
Sa incep cu inceputul, bebe Anna a facut 3 luni, eu personal m-am ferit sa citesc carti sau forumuri de specialitate pentru ca am facut totul instinctual in ceea ce o priveste pe Anna. Am ascultat de sfatul medicului doar in privinta colicilor si a schemei de vaccinare, in rest am facut cum am simtit. Ca a fost bine ca a fost rau pana acum ramane de vazut. Bebe s-a dezvoltat armonios, are 6,400 kg, e tonica, vesela, receptiva la stimulii din jurul ei, e exact cum ar trebui sa fie. In continuare papa numai san si am de gand pana la diversificare sa o hranesc tot asa.
Si acum problema mea: pentru ca noi nu avem spatiu suficient sa ii facem camera ei ( pana la 6 luni cand ne vom muta in casa noua si acolo avem camera ei) bebe doarme cu mine. I-am luat un patut gen crib cu leagan care poate fi folosit pana la 6 luni dar nu cred ca a dormit vreodata in el. de cand am adus-o acasa doarme cu mine in pat. Ideea e ca a inceput sa se dea intr-o parte si mai nou daca se chinuie ajunge pe burta. Clar de acum incolo nu o mai pot lasa nesupravegheata pentru chestiile marunte pe care le faceam gen dus, mancat, strans un pic prin casa.
inca are doua mese pe timpul noptii si eu am spus ca pana cu renunta la ele sa o tin cu mine in pat, dar am facut chestia asta si din comoditate, mi-e mult mai usor sa o iau de langa mine sa ii dau sa pape si dupa sa o pun langa mine sa doarma decat sa o iau din pat sa o hranesc si sa o pun la loc.
sunt constienta ca cu cat trece timpul cu atat mai greu o sa imi fie si am decis de ieri sa o obisnuiesc cu patutul ei. pe timpul zilei am adormit-o si am pus-o in patut, evident in 20 de min s-a trezit, si tot asa am repetat toata ziua de era saraca pe la 5 chiauna de somn ca nu isi facuse orele de somn (odata trezita nu mai adoarme la loc). seara dupa baita am adormit-o si am pus-o in patut, dupa alte 20 min s-a trezit si a inceput sa scanceasca ( ea de obicei doarme f bine seara si noaptea doar se trezeste sa manance), am lasat-o cam vreo 30 min cand a inceput sa planga si uite asa a am agitat-o foarte rau. dupa alte 30 de min de plimbat prin casa a adormit la mine in brate si evident ca a m luat-o cu mine in pat, ca nu am inima sa o las sa planga. ieri am incercat si mi-am dat seama ca efectiv nu pot sa o las sa planga si mi-a parut tare rau pentru cele 30 min in care a stat si a scancit ( nu a plans)
acum, ma gandesc ca poate o exista vreo metoda prin care ar putea sa doarma in patutul ei dar nu metode pe care eu le consider barbare sa o las sa planga pana la epuizare, nu sunt facuta pentru asa metoade chiar daca am inteles ca functioneaza, ma rupe in doua cand palnge si nu o pot alina.
deci daca vreo una din mamici, mai vechi sau mai noi au ceva sfaturi legate de dormitul in patut pentru bebelusi sunt binevenite