Author Topic: Cu si despre bebelusi  (Read 89810 times)

Conchita

• Membru fondator
  • fabulous
Cu si despre bebelusi
« Reply #555 on: April 30, 2011, 19:28:38 PM »
Althe  :consolare: am trecut si noi prin asta. Sincer, eu nu cred ca ai prea multe de facut, decat sa stai cu ochii pe ei ca pe butelie (oricum, David va profita de fiecare clipa de neatentie de-a ta). Eu il pedepseam pe cel mare, trebuie sa stie ca nu e bine ce fac si nu se tolereaza comportamentul asta in casa. Este intr-adevar, poate cea mai grea perioada, pana cresc un pic si incep sa se joace impreuna. Si sa nu crezi ca atunci cand se joaca impreuna nu se mai bat.  :lol: Ai mei si acum isi mai trag cate una  din cand in cand (tot mai rar, totusi) :pursefight:, si acum au inceput sa se si injure.  :nervos:  :doh: Eu nu cred ca e cazul sa apelezi la psiholog, gasesc "normal" ceea ce se intampla. In mai toate familiile cu 2 copii (mai ales daca cel mare este si el mic si nu intelege inca ce se intampla) apare si problema asta.
Si ca sa te distrez un pic, fiu-meu cel mare si acum ii spune celui mic ca el nu e din familia asta, ca el a fost adoptat.  :doh: Bine, ca acum au tot felul de replici si le arunca de te si miri de unde le scot.  :panic:
Clara, crede-ma ca oricati copii ai avea, ii iubesti la fel, si asa cum a zis Althe, te gandesti ca la un intreg, nu poti sa te gandesti la unul si la celalalt nu.

Rozy  :hohot: acum am vazut. Si eu cu sora-mea, tot la fel, pana ne-am dus la facultate ne-am batut.  :hihi:
Althe, la noi cand se intampla ceva, nici nu mai intrebam care e vinovatul, amandoi erau pedepsiti (sau primeau cate una peste fund).  :D Si functioneaza, in timp s-au potolit.  ;)
« Last Edit: April 30, 2011, 19:33:26 PM by Conchita »
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

mititik

• copacel
Cu si despre bebelusi
« Reply #556 on: April 30, 2011, 19:40:38 PM »
Si eu cu fratele meu ne cafteam cand eram mici. Acum ne jucam si radeam, in momentul urmator se infigea fratimiu cu mana in parul meu. Cred ca in majoritatea familiilor apare problema asta intre frati cat sunt micti.

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
Cu si despre bebelusi
« Reply #557 on: May 01, 2011, 10:02:12 AM »
Althe  :pup:...una peste alta m-am uitat la pozele de pe fb si sunt superbi puiutii tai!  :indragostit:

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Cu si despre bebelusi
« Reply #558 on: May 01, 2011, 11:50:01 AM »
Conchi, am ras cu lacrimi  :lol: Chiar ma gandeam ca-mi trebuie si parerea ta, ca mami de doi baieti  :kiss:  De palma la fund nu mi-e teama, si eu le-am luat si nu m-au traumatizat  :lol: Baietii in special trebuie tinuti in frau  :lol:

Mititik, eu aveam un etaj mai sus o prietena cu frate mai mare cu 2 ani si auzeam ce lupte se dadeau intre ei. Asta pana veneau parintii acasa, apoi nu mai auzeai nici pas  :lol:

Ari  :kiss: si pozele voastre sunt superbe, mie imi pare rau ca nu prea sunt si eu in poze cu ei. In general eu sunt fotograful.

Conchita

• Membru fondator
  • fabulous
Cu si despre bebelusi
« Reply #559 on: May 01, 2011, 16:34:12 PM »
Althe  :pup: m-am gandit ca si mie mi-ar fi prins bine cateodata first hand advice de la mama de 2 baieti.  ;) Ma bucur ca ti-a mai venit inima la loc. Incidente vor mai fi, iar fara ganduri nu vom mai fi vreodata, pana inchidem ochii.  :)
Cat despre dat la fund, eu n-am avut rabdarea necesara sa nu le mai ard cate una  :p si nu-mi pare rau ca si-au mai luat-o din cand in cand  :lol:, iar traumatizati nu sunt deloc. Cel mare mi-a zis o data (in gluma) ca sunt "an aggressive mom"  :lol:, ca mai strig la ei si cand erau mici si-o primeau. Dar apoi a spus ca si vecina canadianca le tragea peste fund la ai ei.  :lol:
Apropo de asta, probabil ca am mai povestit: ne intorceam o data de la karate, aveau vreo 11-12 ani cel mare si 8-9 ani cel mic. Si nu le-a ajuns ora de batut pe-acolo, ii apucase in masina iar.  :doh: Faceau asa o galagie, ca nu ma mai puteam concentra la condus. Le-am spus de cateva ori sa termine, si nimic.  :nervos: M-am enervat, am tras masina pe o straduta laterala, am oprit si le-am tras cate 2 palme la amandoi  ranjet apoi am plecat mai departe. Nici musca n-am mai auzit-o pana acasa.  :hihi:

Conchita

• Membru fondator
  • fabulous
Cu si despre bebelusi
« Reply #560 on: May 01, 2011, 16:52:37 PM »
Ca tot veni vorba de psiholog, eu nu spun, sunt si cazuri in care este nevoie sa apelezi la ei, dar parerea mea ca mult mai putine decat vrem noi sa credem.
Chiar am niste vecini pe strada, au 3 baieti.  :panic: Cei doi mai mari sunt in clase cu ai mei, cel mic este cu 2 ani mai mic decat frate-sau mijlociu (deci e in clasa a 5-a acum). Am inteles ca face copilul asta niste crize  :panic: (ai mei au fost martori la cateva dintre ele  :-s), dar parerea mea, strict personala este ca si parintii gresesc. De cate ori se cearta, scot telefoanele din priza  :doh:, ca a chemat ala mic politia de vreo 2-3 ori.  :lol: O data, cand plecam la servici dimineata, era la ei si politia si ambulanta  :speriat: sunase mama-sa si au venit sa-l duca, avea ora de terapie la psiholog.  :hihi: Stiu ca nu e de ras, dar a fost funny, ca l-au intrebat politaii cu cine vrea sa mearga si i-a injurat  :hahaha: asa ca l-au bagat la ei in masina cu gratii si l-au dus. Asta era anul trecut.
Acum, de ce zic eu ca gresesc si parintii: il duc la tot felul de cursuri de anger management, le-a umplut casa de musculite (de plastic) pe care le primeste de-acolo, ca a fost cuminte, si vine acasa si rupe tot. Cand il apuca crizele, arunca cu ce prinde prin casa, si-a stricat usa la camera lui de vreo 2 ori  :-s, i-au scos lampa din camera, scaunul etc. Si in multe cazuri, din ce spun ai mei, este mai mult chestie de alintare, nu atat probleme psihice. S-a obisnuit ca lui i se cuvine totul, in defavoarea fratilor mai mari si daca nu i se face pe plac, incepe circul. Bineinteles ca si cei mari sunt satui de toata treaba asta, si nu lasa de la ei, si nu spun ce iese acolo.  :panic: Eu demult am zis ca ii dadeam vreo 2 si poate in unele cazuri se rezolva mai mult decat tot anger managementul de la care oricum nu se vede vreun rezultat.
Ma rog, fiecare procedeaza cum crede decuviinta, mai ales cu copiii lui.
Chiar radeam o data cu copiii mei, ca i-am intrebat ce-ar prefera ei: o ora de anger management, sau o palma la fund, si amandoi au raspuns o palma, ca scapa mai repede.  :hohot:
Anyway, nu vrei sa stii ce-i in casa aia, dar mai pot da exemple, cand esti down, sa vezi ca se poate si mai rau.  :lol:

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Cu si despre bebelusi
« Reply #561 on: May 01, 2011, 18:47:12 PM »
Aoleu Conchi  :hahaha:
Acum ne-am intors de la ma'sa mare, soacra-mea, care ne-a spus foarte contrariata cat de cuminte este David si ca de ce il pedepsesc. I-am zis ca o las 4 ore cu amandoi sa inteleaga. N-a fost nevoie, cat am stat eu la masa si ea cu Robert in brate i-a si atacat  :lol:
Eh, asa se fac baietii mari. Am ascuns toate jucariile tari si grele, le-am lasat numai lego mari, mingiute si jucarii de plus. Si pentru mine o cutie de vitamine  :lol:

Conchita

• Membru fondator
  • fabulous
Cu si despre bebelusi
« Reply #562 on: May 01, 2011, 19:50:22 PM »
Si Vlad era inger, pana aparea frate-sau in peisaj.  :saintdevil: Eu spuneam ca e mai greu de 10 ori cu doi, decat cu unu'.  :lol:
Mai vroiam sa-ti spun sa nu-l duci pe David la soacra-ta, pentru ca, pe termen lung, inrautatesti lucrurile, chiar daca acum ti-ar fi tie mai usor. Si eu am incercat la un moment dat sa-l alint mai mult pe Vlad, m-am gandit ca poate ii trece, daca vede ca stau mai mult cu el. Pana am observat ca si cel mic devenise gelos, asa ca am schimbat placa si am renuntat la tratament preferential pentru amandoi.  :mhm: Oricum, sunt firi diferite (banuiesc ca si ai tai) si trebuiesc tratati diferit, si mai apar discutii cateodata  :nehotarat: dar macar incercam sa facem ceea ce credem ca e mai bine pentru copii.

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Cu si despre bebelusi
« Reply #563 on: May 01, 2011, 20:34:15 PM »
Foarte rar il las o noapte, cam o data pe luna si numai cate o noapte, dar mai mult pentru entertainmentul lui. Oricum numai cu gandul la el stau si a doua zi de dimineata sunt la usa la ea  :lol:  El se simte bine acolo, ii place sa stea cu cumnata mea de 16 ani, ii pune tot felul de chestii la calculator, se joaca cu el. Deci nu sufera absolut deloc acolo, toata lumea ii sufla in coarne. Eu sufar mai tare de dorul lui si nu's buna de nimic de seara pana cand ajung la el a doua zi :(  Atata doar ca ma consolez cu o baie lunga, cu lumina aprinsa in baie si fara spectatori (david)  :hahaha:
Da, David si Robert sunt firi diferite. David de bebelus a fost mai temperamental desi un copil foarte foarte vesel, sociabil, rade cu gura pana la urechi. Insa cand il supara ceva...valeu! Are o gura cat o sura! In schimb Robert este mai  maleabil, rabdator, nu se supara foarte usor. Cred ca se vede si pe mutritele lor asta  :lol:

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
Cu si despre bebelusi
« Reply #564 on: May 03, 2011, 13:55:36 PM »
Conchi esti mortala cum povestesti!  :flori:

Conchita

• Membru fondator
  • fabulous
Cu si despre bebelusi
« Reply #565 on: May 04, 2011, 01:59:03 AM »
Ariana  :pup: mersi. Asteptam si povestile despre nazdravaniile lui Bogdan.  :D
Althe, asa e ok, o data la luna, meriti si tu cate o seara de relax   ranjet desi stiu ca esti tot cu gandul la David. Dar daca el se simte bine acolo, ii place, e rasfatat, e binevenita "iesirea" pentru toata lumea. El se simte in centrul atentiei acolo, e si asta un motiv pentru care-i place, ca se vede scapat de concurenta.  :hihi: Oricum, daca l-ai lasa perioade indelungate, s-ar simti alungat din familie si ar asocia asta cu aparitia lui Robert.
M-am uitat serile trecute la pozele cu ai mei, de cand erau mici, si asa m-a apucat un dor de ei, mici.  :snif:
Asa ca, enjoy it while it lasts.  ;) Oricat de greu ti se pare acum, ai sa vezi ca ti se va face dor de perioada asta, peste 10-15 ani.  :lol:
Gata, ca te-am incurajat destul  :p (sau mai mult descurajat  :lol:).

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Cu si despre bebelusi
« Reply #566 on: May 04, 2011, 12:08:31 PM »
Conchi, m-ai linistit foarte mult, serios. Eram la un pas de atac de panica. Ma gandeam ca David are probleme  :-s si mi-era teama si pentru Robert. De vreo 2 zile s-a mai linistit David, ii si implic in multe activitati pe amandoi si este incantat sa vada ca incet incet comunica cu Robert. De exemplu ieri l-a invatat pe cel mic sa bata din palme, erau foarte incantati amandoi, radeau si David ii zicea "asa, bravo!"

Ariana

• Core Team
  • fabulous
  • *
Cu si despre bebelusi
« Reply #567 on: September 28, 2011, 22:50:46 PM »
Fetele pun aici siteul cu botosei faini.Vreau sa ii iau lui bebe Bogdan saptamana asta ca prea ii lauda toata lumea.
http://www.tikki.ro/website/ProductCategory.php?sizeId=2
Se poate obtine si reducere la ei din ce am inteles.Daca va intere va spun eu cum. ;)

Althe

• Legally FAB
  • fabulous
  • *
Cu si despre bebelusi
« Reply #568 on: September 29, 2011, 09:03:16 AM »
Ce dulci sunt! Pe mine ma baga in ceata cu dimensiunile astea pe varsta, eu vreau marimi clare  :hihi: dar daca le scriu banuiesc ca-mi spun ei in cm exact cum sunt. As lua si eu pentru al mic  :think:

veruskin

• fabulous
Cu si despre bebelusi
« Reply #569 on: September 29, 2011, 10:17:08 AM »
Sunt pe site masurile EU si in cm, dar suntpentru maxim 16.5cm.