Ca tot veni vorba de psiholog, eu nu spun, sunt si cazuri in care este nevoie sa apelezi la ei, dar parerea mea ca mult mai putine decat vrem noi sa credem.
Chiar am niste vecini pe strada, au 3 baieti.
Cei doi mai mari sunt in clase cu ai mei, cel mic este cu 2 ani mai mic decat frate-sau mijlociu (deci e in clasa a 5-a acum). Am inteles ca face copilul asta niste crize
(ai mei au fost martori la cateva dintre ele
), dar parerea mea, strict personala este ca si parintii gresesc. De cate ori se cearta, scot telefoanele din priza
, ca a chemat ala mic politia de vreo 2-3 ori.
O data, cand plecam la servici dimineata, era la ei si politia si ambulanta
sunase mama-sa si au venit sa-l duca, avea ora de terapie la psiholog.
Stiu ca nu e de ras, dar a fost funny, ca l-au intrebat politaii cu cine vrea sa mearga si i-a injurat
asa ca l-au bagat la ei in masina cu gratii si l-au dus. Asta era anul trecut.
Acum, de ce zic eu ca gresesc si parintii: il duc la tot felul de cursuri de anger management, le-a umplut casa de musculite (de plastic) pe care le primeste de-acolo, ca a fost cuminte, si vine acasa si rupe tot. Cand il apuca crizele, arunca cu ce prinde prin casa, si-a stricat usa la camera lui de vreo 2 ori
, i-au scos lampa din camera, scaunul etc. Si in multe cazuri, din ce spun ai mei, este mai mult chestie de alintare, nu atat probleme psihice. S-a obisnuit ca lui i se cuvine totul, in defavoarea fratilor mai mari si daca nu i se face pe plac, incepe circul. Bineinteles ca si cei mari sunt satui de toata treaba asta, si nu lasa de la ei, si nu spun ce iese acolo.
Eu demult am zis ca ii dadeam vreo 2 si poate in unele cazuri se rezolva mai mult decat tot anger managementul de la care oricum nu se vede vreun rezultat.
Ma rog, fiecare procedeaza cum crede decuviinta, mai ales cu copiii lui.
Chiar radeam o data cu copiii mei, ca i-am intrebat ce-ar prefera ei: o ora de anger management, sau o palma la fund, si amandoi au raspuns o palma, ca scapa mai repede.
Anyway, nu vrei sa stii ce-i in casa aia, dar mai pot da exemple, cand esti down, sa vezi ca se poate si mai rau.