dragelor!
Ma gandeam de ceva vreme sa mai scriu despre Alice....imi vin greu cuvintele si incerc sa ascund ce ma doare si ce ma intristeaza de cand tata nu mai este...incerc sa imi recapat optimismul si pofta de viata dar e f greu si trebuie sa lupt mult eu cu mine...
Ce pot sa spun despre Alice? are 3 anisori, 1 metru inaltime si 16kg... e formidabila cand scoate niste explicatii, niste idei, niste perle de rad zgomotos cu lacrimi, ma simt extraordinar de bine cand ma inveleste si ma mangaie inainte de culcare, imi citeste in felul ei o poveste sa imi vina somnul, ma saruta dulce pe frunte de noapte buna si cate si mai cate...
E la fel de energica, de nazbatioasa si de curioasa ca si pana acum, are doua viteze: repede si foarte repede si observ ca am momente din ce in ce mai dese cand obosesc... cineva imi spunea zille trecute ca eu am copilul atomic... nu e prima data cand mi se spune asta si nu stiu daca sa rad sau sa plang...pe de alta parte e atat de fain sa fie mai mare, e f independenta si respect lucrul asta: la toaleta se duce singurica, la dus se descurca singurica eu doar supraveghez de pe margine, la imbracat la fel... o incurajez si sunt acolo in caz de nevoie; ne gandim sa o dam la gradinita din toamna si de aceea o las sa se descurce, acest lucru o incanta peste masura!
Activitatile noastre sunt in mare aceleasi: picam, desenam, colram, numaram, cantam si cititm, citim, citim... mergem la ludoteca, la biblioteca, la mediatheque, la spectacole, la concerte, la piscina, in parcuri, la zoo, la sanius. Bucatarim impreuna si vorbim fff mult si pe teme din ce in ce mai variate.
Mergem la piata de flori in celalalt capat al orasului si ne imbatam de culoare si parfum, mergem la piata de peste sa ne "imputim" hainele si sa studiem crabi si caracatite, mergem la piata de fructe si legume si ne satisfacem toate poftele de vitamine... e f sociabia, vorbeste cu toata lumea si cere bani sa plateasca ea, cere sa guste sau sa vada una alta ce mai ca un om mare! e politicoasa si primeste f multe complimente iar eu sunt f mandra de micuta mea! prefera in continuare franceza cand se exprima chiar daca i se vorbeste doar in romana si intelege perfec.
Las fotografiile sa vorbeasca ...