Testaholic - Forum pentru femei

MAREA DESTRABALARE => Jocuri => Mafia - jocul de societate => Topic started by: scorpirescu on July 24, 2009, 12:59:26 PM

Title: Mafia - Reguli generale
Post by: scorpirescu on July 24, 2009, 12:59:26 PM
Atentie!! Acest joc creeaza dependenta!

Regulile jocului

1. Toti cei care doresc sa participe vor trimite un mesaj privat povestitorului cu titlul "I'm in!". Cand se strang 10 oameni va incepe jocul si povestitorul ii va anunta pe public pe participanti.

2. Rolurile disponibile in acest joc sunt urmatoarele:
2 Mafioti
1 Politist
1 Doctor
6 Cetateni
1 Povestitor
(Ocazional ... unul din mafioti are si rolul de Stripper si unul din cetateni poate avea rolul de capetenie)
3. Jocul are doua time frame-uri : ziua si noaptea (care dureaza fiecare un numar de ore).

4. Dupa ce povestitorul stabileste in mod aleator fiecare participant ce rol are, il va instiinta pe fiecare printr-un mesaj privat. Nu se admit cereri de genul "eu vreau sa fiu politist".

5. Dupa ce fiecare isi va cunoaste rolul, povestitorul trimite un PM celor doi mafioti cine este celalalt mafiot. Asta este necesar pentru ca cei doi vor lucra ca o echipa, in rest celelalte roluri sunt strict secrete.

6. Scopul mafiotilor este sa omoare cat mai multi cetateni pana cand numarul cetatenilor este egal cu 2, caz in care mafiotii castiga jocul! In cazul in care unul din mafioti este eliminat, celalalt va continua singur jocul, insa fara a se mai putea sfatui cu mafiotul eliminat.
Scopul cetatenilor, al politistului si al doctorului este sa ii descopere pe mafioti la timp, inainte ca asta sa se intample si sa ii elimine. La sfarsitul fiecarei zile adunarea de cetateni voteaza democratic pe cine vor sa linseze. Cine primeste cele mai multe voturi este omorat.

7. Jocul incepe cu "A venit noaptea."
In timpul noptii, cetatenii dorm bustean si mafiotii se sfatuiesc intre ei pe cine vor sa omoare. Ei vor comunica si se vor sfatui numai prin mesageria privata!! Dupa ce ajung la un consens,  vor trimite povestitorului un mesaj privat cu numele persoanei respective.
Tot noaptea, doctorul va decide de unul singur pe cine doreste sa salveze de la moarte, el avand aceasta putere. El poate decide sa se salveze chiar pe el, sau pe oricare dintre ceilalti jucatori (inclusiv un mafiot, el nestiind fiecare ce rol are). Doctorul  va comunica povestitorului prin PM numele persoanei pe care doreste sa o salveze.
Politistul are in fiecare noapte dreptul de a-i ancheta pe paticipantii la joc. El face asta trimitand un PM povestitorului cu intrebarea "Cutarescu este mafiot?". El o sa primeasca un raspuns din partea povestitorului, "Da" sau "Nu", raspuns care este perfect valabil, deci daca il nimereste, povestitorul trebuie sa ii confirme.
Dupa toate acestea, noaptea se termina.

8. Urmeaza dimineata, in care in primul rand povestitorul va anunta care din jucatori mai sunt in viata.
In cazul in care hotii au decis sa il omoare pe X dar in acelasi timp X a fost desemnat sa fie salvat de catre doctor, nu moare nimeni.
In caz contrar, persoana desemnata de mafioti sa moara iese din joc si nu mai are dreptul sa faca absolut nici un comentariu pe topic pana la sfarsitul jocului.

9. Dupa ce povestitorul a anuntat lista, incepe nebunia  :D
Cei ramasi in joc isi vor sustine fiecare pledoaria, in scopul de a afla care sunt mafiotii, sau de a se preface cat mai bine ca nu sunt mafioti, dupa caz. Aici intervine ingeniozitatea si abureala feicaruia. Fiecare poate sa minta absolut orice ca sa isi atinga scopul.
Spre exemplu unul din hoti poate spune "Eu sunt doctorul...si il suspectez pe cutarica, ca el ar fi mafiotul...pentru ca..". In mod normal, cel care chiar este doctorul poate spune "Ba nu, eu sunt doctorul", dar risca sa nu fie crezut de ceilalti, caz in care cu siguranta el va fi urmatorul eliminat in noaptea urmatoare
Si asa mai departe, nu va dau acum chiar toate ponturile, le mai descoperiti voi pe parcurs.
Important! : Politistul are voie si chiar are datoria sa faca cunoscut cetatenilor rezultatele anchetei pe care a dus-o in timpul noptii. De exemplu el poate spune "Am intrebat eu de cutarica si nu este hotz" sau "Stiu sigur ca X-ulescu este unul din mafioti".

10. In afara de cei doi mafioti, nimeni nu are voie sa comunice prin PM cu ceilalti jucatori cat timp dureaza jocul. Aici ma bazez pe capacitatea voastra de a nu strica jocul, ca si daca veti comunica pe mess sau alte metode se afla, trust me, si asa nu mai e nici un fun. Cei doi mafioti se pot sfatui prin PM sau mess sau cum doresc ei.


11. Este interzis sa redati in topicul de joc sau sa aratati cuiva un fragment dintr-un email de la moderator, sau de la un alt jucator. Este de asemenea interzisa folosirea de mesaje "false".

12. Daca nu participati (prin postare de mesaj) in joc pe o perioada mai lunga de3 zile, sunteti pasibili de inlocuire.Inscrierea in joc este o promisiune facuta moderatorului si jucatorilor ca veti juca pana la capat, INDIFERENT de eventualele neplaceri provocate de moderare sau de interactia cu ceilalti jucatori.

13. Votul se poate schimba pe parcursul unei zile (zi de joc), si se negociaza pana cand se ajunge la o majoritate sau un consens. Chiar si hotii au drept de vot, in timpul zilei ei nefiind cu nimic mai speciali decat cetatenii.
Folositi bold (scris ingrosat) pentru a vota / dezvota, si indicati schimbarea votului.Exemplu: dezvotez: Gogu si votez: INTERNET STRANGER
 :D   :D
Title: Mafia - Reguli generale
Post by: scorpirescu on July 24, 2009, 13:50:39 PM
Cine are neclaritati poate intreba aici. :)
Title: Mafia - Reguli generale
Post by: greenhead on March 22, 2012, 12:39:57 PM
Am urmarit si eu jocul si in mare am inteles cu se se mananca, dar am 2 nelamuri... Ce rol au capetenia si stripperul? Ce inseamna ca politistul a fost dansat?
Title: Mafia - Reguli generale
Post by: scorpirescu on March 22, 2012, 13:16:09 PM
Capetenia nu stie ca e capetenie. Numai povestitorul stie. Si daca capetenia moare peste zi sau noaptea.. ziua urmatoare voturile sunt secrete. Adica toata lumea ii va spune pe privat povestitorului care e votul lui. In joc poate banui pe oricine, dar votul il va da numai in secret povestitorului.

Unul dintre cei doi mafioti poate fi in acelasi timp si stripper. Asta inseamna ca el poate alege o persoana din restul la care sa ii danseze. Daca doctorul sau politistul este dansat atunci nu isi poate face slujba. adica politistul nu v-a putea intreba de nimeni in noaptea respectiva si doctorul nu va putea salva pe nimeni in noaptea aceea.
Title: Mafia - Reguli generale
Post by: greenhead on March 22, 2012, 14:14:20 PM
 :mersi:
Title: Re: Mafia - Reguli generale
Post by: Testaholic on March 13, 2017, 09:47:16 AM
Citeam azi ca la americani este un trend cu asa numitele "Murder Mistery Parties" si ma gandeam ca sigur cui ii place Mafia ii va placea si acest concept. Las deci aici ce am gasit pe scurt pe net despre genul asta de petreceri si daca aveti vreuna din voi experienta cu asa ceva as fi chiar curioasa cat succes ar putea sa aiba un astfel de eveniment:

http://www.wikihow.com/Host-a-Murder-Mystery-Party (http://www.wikihow.com/Host-a-Murder-Mystery-Party)
Title: Re: Mafia - Reguli generale
Post by: Lilisor on March 13, 2017, 10:59:06 AM
Pentru ceva mai light decat o petrecere organizata este un card game in care ai tot felul de prompt-uri cu ce s-a intamplat si tu trebuie sa ghicesti cum s-a intamplat. Si tot asa, este un povestitor care citeste de pe spatele cartii toata povestea si apoi poate raspunde la intrebarile celorlati. Jocul se cheama Povesti intunecate.
Title: Re: Mafia - Reguli generale
Post by: Testaholic on March 14, 2017, 08:00:43 AM
Uuu suna kinky Povesti intunecate  :hihi: O sa investighez