Author Topic: Ustensile care ne fac viata mai usoara  (Read 9037 times)

doctoreasa

• Guest
Re: Ustensile care ne fac viata mai usoara
« Reply #15 on: December 31, 2015, 11:49:35 AM »
Multumesc!
La Selgross am ajuns o singura data de cand a aparut in RO, dar vad ca au doua modele la Kitchen Shop, unul de la Kitchen Craft, altul de la Westmark. O sa le fac o vizita.
 :mersi:

Nimphe

• Core Team
  • fabulous
  • *
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
« Reply #16 on: December 31, 2015, 19:25:16 PM »
Ka, eu am un model mai vechi cred, dar sunt f multumita de toate functiile lui si mi se pare cel mai practic robot de bucatarie  :like:

Mie intotdeauna salad spinner-ul ala mi s-a parut inutil, dar daca il laudati atat, mai ca-mi vine sa ma duc acum sa-l cumpar  :lol: M-ar interesa in special modelul pus de Ka, pt amestecul dressingului, pt ca de cate ori fac salata stropesc tot in jur, cand amestec :doh:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #17 on: December 31, 2015, 19:47:45 PM »
Nimphe, centrifuga n-are de-a face cu dressingul. Dressingul eu il fac intr-o cana si il amestec cu chestia aia simpla de facut laptele spuma pentru cafea:

Nu se stropeste nimic daca i se da drumul instrumentului numai in lichid.

Nimphe

• Core Team
  • fabulous
  • *
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
« Reply #18 on: December 31, 2015, 20:20:43 PM »
Instrument din-asta am, dar nu-l folosesc  :hahaha: Acum mi-ai dat idee  :pup: Eu ma refeream la amestecat dressingul in salata. Dar daca centrifuga nu-i pt asta, atunci chiar nu-mi trebuie  :lol:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #19 on: December 31, 2015, 20:33:42 PM »
La salata din frunze eu nu amestec dressingul :huh: , curge el singur pana jos :nustiu:
Apropo de salate de frunze, de-astea impachetate, ready to "go", ca ati zis ca folositi dintr-astea: sunt foarte, foarte perisabile (la fel precum carnea tocata), se umple punga imediat cu bacterii nenumarate daca e intrerupt chiar scurt lantul de racire. Intr-atat incat femeilor insarcinate, copiilor mici si persoanelor cu anumite boli le este strong recomandat sa nu le foloseasca. Daca totusi sunt folosite, e de uitat la data, niciodata de cumparat in ultimele 2 zile dinainte de data de expirare si... spalat bine inainte de-a le folosi. Inafara de asta au valoarea nutritiva a unei batiste de hartie. :(

Iepurica

• Core Team
  • fabulous
  • *
    • Review-uri si pareri (I)Epuresti
« Reply #20 on: January 14, 2016, 09:53:54 AM »
Zic si aici, in caz ca citeste cineva: in caz ca aveti dubii (eu fac asta oricum tot timpul, ca na, la noi nu se stie niciodata) in legatura cu salata, o puteti tine cateva minute in apa cu otet (am citit de concentratii de 10 pana la 25%; eu folosesc otet de 9% asa ca pun cam 10% din cantitatea de apa).
Mie mi-a ajuns ieri salad spinner-ul nou :D Pana la urma l-am luat pe asta:
https://www.youtube.com/watch?v=eXlfZeo9uzU
E maricel dar e foarte solid si fain :indragostit:
Voiam sa va mai intreb: ce oale si cratite considerati voi indispensabile?
Dogs have owners. Cats have staff.

daria

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #21 on: January 14, 2016, 12:09:16 PM »
Pentru mine personal un wok bun este indispensabil. Pentru ca pot face in el de la diverse chestii asiatice si pana la tocanite, mancaruri diverse, sosuri si cartofi prajiti.

Testaholic

• Administrator
  • fabulous
    • Testaholic - Beauty & Fashion Test Lab
« Reply #22 on: January 14, 2016, 13:38:08 PM »
Un Wok bun pentru plita cu inductie imi trebuie si mie acum. Aveti ceva testat sa imi recomandati si mie?

daria

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #23 on: January 14, 2016, 14:13:34 PM »
Acum il am pe asta si sunt ff multumita de el

https://www.procook.co.uk/product/procook-gourmet-steel-wok-lid-28cm?utm_source=GoogleShopping&utm_medium=Shopping&utm_campaign=MerchantFeed&gclid=Cj0KEQiAq920BRC8-efn57XrotYBEiQAlVlMQ5GRsq84gv0XxD_taJqUPCO7rbo6mUGJMvDF4UyfbRAaAhci8P8HAQ

Dar habar nu am daca plita electrica este pe inductie sau nu... :think:

Am mai folosit si un wok de la bodum care din nou mi s-a parut ff misto. Dar din nou, habar nu am daca plita pe care il foloseam era pe inductie sau nu

Lilisor

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #24 on: January 14, 2016, 14:30:38 PM »
Eu as mai adauga si o tigaie inalta in care eu gatesc mai tot, pe acelasi principiu ca al Dariei: pot sa fac si doar ceva prajit si ceva cu sos si mult si mai putin, etc.
Carpe diem quam minimum credula postero!

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #25 on: January 14, 2016, 19:08:02 PM »
Eu nu folosesc asa des wokul pentru ca-i din fonta si nu-l bag in masina de spalat vase, dar sunt foarte multumita de el (si-a luat si soacra-mea tot dintr-asta). Al meu e de la firma Silit, din cast iron si pe dinafara smaltuit si se poate folosi si pe plita cu inductie. Il am de cel putin 10 ani si nu cred ca-mi mai cumpar altul in viata asta :hihi:

Ce folosesc mult sunt tigai mai inalte (cat mai grele) si oale: 3 mici (nu super mici, cred ca au 20 cm diametru) - la fiert cartofi, orez, legume mai putine, facut poridge, de-astea, una mijlocie si mai inalta - pentru o supa mai mica, fiert chestii mai multe, la asta am si "suportul" ala pentru fiert la abur. Si mai am doua oli mari pe care le folosesc la mancare mai multa, la supe mari (eu fac si supa multa si congelez o parte), sarmale etc.
pentru bain-marie am un castron din metal care sta foarte bine si pe oalele alea mici, si pe aia mijlocie.
Important la oale mi se pare sa aiba fund dublu, tin mancarea fierbinte cel putin 2 ore dupa ce-am stins focul.

Wendo

• Centura de aur in bucatarie
  • fabulous
  • *
« Reply #26 on: January 14, 2016, 20:11:06 PM »
Eu as pune si o oala sub presiune pe lista. In ultima vreme tocanite fac numai in oala sub presiune, chiar si carnea de vita devine super frageda in doar jumatate de ora.
We are the men
Silent and cold
Beautiful eyes
Sheep among wolves

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #27 on: January 14, 2016, 20:33:31 PM »
Eu am o oala sub presiunde de vreo 20 de ani. Cat am folosit-o in ultimul juma de an n-am folosit-o in toti anii dinainte :lol: Dar eu una nu pot spune ca n-as putea fara ea.

Iepurica

• Core Team
  • fabulous
  • *
    • Review-uri si pareri (I)Epuresti
« Reply #28 on: January 14, 2016, 21:15:19 PM »
Subscriu si eu la oala sub presiune! Chicken stock in 1 1/2 ora in oala sub presiune echivaleaza cu muuulte ore de fiert clasic.
Wok-ul nu-l folosesc asa des, desi am un wok foarte misto. Pe inductie nu mi se pare ca are acelasi farmec ca pe gaz :( Dar na, pot sa traiesc cu asta, imi place inductia prea mult :)
Eu mai am o tigaie din inox pe care o folosesc mai tot timpul, una non-stick pe care o folosesc mai rar (in principal din cauza ca e foarte mare si-mi trebuie doua maini sa o ridic cand e plina cu mancare), si 4 oale - 1l pentru incalzit putina apa sau facut o singura portie de orez etc., una de 2.5l si una de 3l pe care le folosesc cel mai des, mai ales la fiert paste/orez si inca una de 6l in care fac supa sau pun in saramura cantitati mai mari de carne (gen un pui intreg). Mai am si un dutch oven pe care il folosesc mai rar, dar care e bun de avut acolo, cand am nevoie de el nimic nu-l inlocuieste.
Chestiile la abur le gatesc in cuptorul cu aburi, pe plita mi-e prea lene sa fac asta.
Cea mai usoara metoda de testa daca o oala/tigaie merge pe inductie, e cu magnetul: daca se lipeste, e ok. Intr-o vreme aveam tot timpul un magnet micut in geanta :lol: Daria, cel din link-ul postat de tine e ok pe inductie, scrie la descriere :D
Dogs have owners. Cats have staff.