Super Madutz

Tu pentru briose/clatite folosesti drojdie? Eu folosesc praf de copt/bicarbonat si ies tot timpul fix cum trebuie.
Daca era vorba de alte aluaturi, poti folosi maia (sourdough) pe care sa ti-o faci singura in casa. E ceva mai complicat si necesita mai mult timp, dar macar obtii rezultatele pe care le vrei

Eu am facut niste cupcakes in weekend, cu bere (Guiness) si cu Bailey's pentru icing. Super delicioase au iesit insa intampin ceva probleme la icing:
1. mi se pare muuult prea dulce desi am pus jumatate din zaharul din reteta (trebuiau 4 cups de zahar pudra si eu am pus doar doua). Asa e normal sa fie, extrem de dulce, sau fac eu ceva in neregula? (reteta era f simpla: unt, zahar pudra si Bailey's).
2. consistenta nu e fina ci cumva...nisipoasa ca sa-i zic asa. Adica se simte zaharul si scrasneste intre dinti. Am incercat diverse variante de zahar, am incercat sa las mixerul pe viteza mai mare si mai mult timp...nada, tot asa iese. Bine, cred ca oricum o sa renunt sa mai fac creme de genul pentru ca sunt mult prea dulci pentru gustul meu...