Author Topic: Ce mai bucatarim - Dulciuri only :D  (Read 88258 times)

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim - Dulciuri only :D
« Reply #990 on: June 19, 2013, 11:47:42 AM »
 :aplauze: Teo
Tare as gusta din Inima de trandafir, n-am pus gura pe asa ceva pana acum :depressed:

Teo

• important
    • Cristina's World
« Reply #991 on: June 19, 2013, 14:55:41 PM »
Multumesc frumos  :D

Daria, eu mai fac torturi la comanda, dar prefer sa fac torturi drept cadou  :D

Kalua, daca-ti arat care mi-a fost modelul pentru tortul ala, o sa ma fac de rusine cu jalnica mea incercare  :rusinos: Ia uite aici mandrie de poza:

daria

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #992 on: June 19, 2013, 15:00:41 PM »
Cum jalnica incercare???
Arata absolut demential...si mi-ai facut o pofta de cremaaa multaaaaaaa si aroma de trandafiri  :indragostit: :pofticios:

Teo

• important
    • Cristina's World
« Reply #993 on: June 19, 2013, 15:13:56 PM »
E jalnica pentru ca m-am ocosit sa pun gem de visine in loc de visine din compot si sectiunea tortului a avut mult de suferit din cauza asta.  :( Asa-mi trebuie daca fac pe desteapta cand nu este cazul  :p

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #994 on: June 19, 2013, 16:10:52 PM »
In poza tipei arata mai...altfel :hihi: Cred c-ar fi o nebunie cu visine din dulceata... :pofticios: In orice caz :aplauze: si numai pentru faptul ca te-ai bagat la asa ceva (ca-i o gramada de treaba! :panic: )
Tocmai mi-a trimis mama Milei o reteta de ceva asemanator, dar umplutura cu orez cu lapte si dulceata de cirese (ea face cate o portie de dulceata speciala numai pentru desertul asta :shock: )

Teo

• important
    • Cristina's World
« Reply #995 on: June 19, 2013, 16:41:30 PM »
Multumesc Roxa  :flori:

Kalua, o sa faci desertul minunat? Abia astept sa vad cu arata  :D

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #996 on: June 19, 2013, 17:42:24 PM »
Acum nu-l fac pentru ca am alte cereri si ma gandesc ca mai incolo nu mai gasesc cirese, deci nu stiu daca dovedesc anul asta :hihi:

MadutZ

• important
« Reply #997 on: November 04, 2013, 10:27:30 AM »
Cam in fiecare weekend facem si ceva dulce, nu apucam sa pozam insa tot.
Briose cu alune de padure si glazura de lamaie:
Placinta cu mere:
Fursecuri cu stafide:
Briose cu fructe uscate:
Pancakes cu gem:

Am mai facut gogosi, tarta cu mere, insa avem o problema mare cu drojdia de aici, nu ne cresc aluaturile deloc :(
"Fericirea care nu durează, nu e fericire - e un mizerabil stupefiant." (Camil Petrescu)

Iepurica

• Core Team
  • fabulous
  • *
    • Review-uri si pareri (I)Epuresti
« Reply #998 on: November 04, 2013, 12:32:12 PM »
Super Madutz :)
Tu pentru briose/clatite folosesti drojdie? Eu folosesc praf de copt/bicarbonat si ies tot timpul fix cum trebuie.
Daca era vorba de alte aluaturi, poti folosi maia (sourdough) pe care sa ti-o faci singura in casa. E ceva mai complicat si necesita mai mult timp, dar macar obtii rezultatele pe care le vrei :)
Eu am facut niste cupcakes in weekend, cu bere (Guiness) si cu Bailey's pentru icing. Super delicioase au iesit insa intampin ceva probleme la icing:
1. mi se pare muuult prea dulce desi am pus jumatate din zaharul din reteta (trebuiau 4 cups de zahar pudra si eu am pus doar doua). Asa e normal sa fie, extrem de dulce, sau fac eu ceva in neregula? (reteta era f simpla: unt, zahar pudra si Bailey's).
2. consistenta nu e fina ci cumva...nisipoasa ca sa-i zic asa. Adica se simte zaharul si scrasneste intre dinti. Am incercat diverse variante de zahar, am incercat sa las mixerul pe viteza mai mare si mai mult timp...nada, tot asa iese. Bine, cred ca oricum o sa renunt sa mai fac creme de genul pentru ca sunt mult prea dulci pentru gustul meu...
Dogs have owners. Cats have staff.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #999 on: November 04, 2013, 13:01:54 PM »
 :aplauze: Madutz si Hasi!
Maia de-aia naturala se face cu zahar si lapte pentru prajituri, din cate stiu eu. Da' nu se potriveste la prajituri mai fine si de gogosi cu ea n-am auzit vreodata, ar fi de incercat.
Ai cernut zaharul pudra? Cateodata, daca nu-i tinut in stoc la conditii optimale, devine "faramicios" (nu stiu cum sa-i spun), dar se repara daca-i cernut.
Ai incercat cu ganache pe post de icing? Aia o poti face cu ciocolata neagra, fara adaos de zahar si nu-i dulce atunci.

MadutZ

• important
« Reply #1000 on: November 04, 2013, 13:07:51 PM »
Rox, mai mult de 5 persoane nu am fost :hihi:. Insa de obicei suntem 3 (eu, George si colegul de apartament). Plus ca daca mai ramane ceva pana luni, luam la pachet la facultate.
Iepu, si eu folosesc bicarbonat sau praf de copt pt briose si clatite si restul. Drojdia era pt placinte/aluat de pizza/etc. Si am incercat cam toate variantele de aici. O sa ma documentez pt facut acasa.
"Fericirea care nu durează, nu e fericire - e un mizerabil stupefiant." (Camil Petrescu)

Iepurica

• Core Team
  • fabulous
  • *
    • Review-uri si pareri (I)Epuresti
« Reply #1001 on: November 04, 2013, 14:08:21 PM »
Ka, eu am citit si de clatite facute cu maia (da nu cu zahar si lapte pt prajituri, din aia clasica, faina si apa), ce-i drept n-am incercat. Dar la placinte si pizza merge sigur.
Uite aici mai multe info Madutz: blog.codrudepaine.ro/2011/05/apafainamaia/
Cat despre zahar...l-am cernut, am schimbat brandul de vreo 3 ori, dar acelasi rezultat :( Am tot citit pe net ca asta se intampla la zaharul din sfecla de zahar si ca cel mai bine e de folosit ala din trestie de zahar. Bineinteles ca nu gasesc asa ceva, probabil o sa-mi cumpar zahar normal din trestie de zahar si o sa-l fac eu pudra, sa vad daca iese cum trebuie.
Dogs have owners. Cats have staff.

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #1002 on: November 04, 2013, 15:46:07 PM »
Am mai facut gogosi, tarta cu mere, insa avem o problema mare cu drojdia de aici, nu ne cresc aluaturile deloc :(

Bravo, bravo.

Trebuie sa nimeresti proportia de faina la tipul de drojdie folosit.
7g drojdie uscata instant (nu trebuie dizolvata in prealabil) echivaleaza cu cca 21g drojdie proaspata
7g drojdie uscata activa(se dizolva inainte s-o amesteci cu faina, eu pun lichid si putin zahar asa cum fac si cu drojdia proaspata) echivaleaza cu cca 18g drojdie proaspata.

Conchita

• Moderator
  • fabulous
« Reply #1003 on: November 11, 2013, 15:52:18 PM »
Crema de zahar ars cu dovleac, a la Hil:

Numai dupa ce am pozat-o am vazut ca arata de parca as fi mancat din ea  :hihi: si mi-a fost lene sa mai fac alta poza.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

daria

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1004 on: November 11, 2013, 16:01:05 PM »
Toate arata f bine.
Noroc ca nu sunt eu cu dulciurile prea mult ca as fi salivat sanatos pe aici  :hihi:
Am facut si eu aseara crema de zahar ars. Nu mai facusem de ani buni. Am rezistat eroic amandoi sa nu o mancam pe toata  :doh: