Author Topic: Ce mai bucatarim 6  (Read 154985 times)

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1155 on: March 18, 2017, 17:32:56 PM »
Eu am facut ieri un chilli vegan. La sfarsit, am pus si niste feliute de avocado.  :pofticios:
Vezi ca in cartea de retete de la IP este si chilli de linte. L-am ochit, dar pana acum nu l-am incercat. daca-l faci tu, poate ne spui cum iese.  :D
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

RedDeer

  • Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3297
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1156 on: March 19, 2017, 05:16:22 AM »
Ka, poti face niste cartofi cu orez pentru copil. Fierbi orezul pe trei sferturi, tai cartofii cubulete marunte si ii calesti si pe ei dupa ce mai intai ai calit niste ceapa. Le amesteci pe toate, pui sos de rosii si dai la cuptor in tigaia de fonta pana prinde coaja. Cu o salata de varza acra sau niste catraveti murati e foarte buna mancarica asta  :pofticios:
I have lived with many Zen masters, all of them cats

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1157 on: March 19, 2017, 13:27:46 PM »
 :mersi: RD! Orezul as vrea sa-l evit, va manca luni de zile la toate mesele orez :hihi:
Apropo, stiti ca-n Asia, la micul dejun, daca se vrea ceva mai light (ei mananca gatit de la prima ora), nu se obisnuieste porridge sau müsli, ci rice congee?
Mamaliga o sa-i mai fac, nici de-asta n-o sa aiba acolo.
A inceput sezonul sparanghelului autogen :panic: Inca nu se gaseste peste tot si-i scump tare, dar cel putin o data o sa fac si de-asta. Trebuie sa ma duc si la taran, poate a aparut hasmatuchiul, atunci fac si o salata de cartofi cu el.
Sarmalute ar merge (cred ca n-as pune orez in ele, ci niste altfel de graunte), le-as face de primavara, pline de buruiene, numai sa vad de care gasesc. Oricum ma voi preumbla prin targ, in piata din centru se gasesc de toate (dar te si lasa Lefter Popescu), we will see.
O mancarica de ciuperci cu 'maliga o sa-i fac, cu mult marar. De asta a zis RD cand cu blizzardul :D

Lilisor

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 2708
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1158 on: March 20, 2017, 12:35:23 PM »
Nu am foarte multe idei, dar in loc de ciorba aia cartofi una de cartofi cu sfecla :pofticios:, tocmai ce a facut mama saptamana trecuta, am mancat cu mare pofta, eu care nu is cu mancarurile lichide :hihi:.
Carpe diem quam minimum credula postero!

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1159 on: March 20, 2017, 13:26:34 PM »
Buna idee, numai nu stiu daca mai gasesc pe undeva sfecla cruda. De verdeata pe care n-o gasesc aici nici nu mai spun :tafnos:

RedDeer

  • Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3297
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1160 on: March 20, 2017, 14:52:10 PM »
Ka, mai e si reteta aia de cartofi dulci cu humus usturoiat, naut copt cu spice-uri si salsa de rosii pe care a pus-o Conchi odata. Noi tot o mai facem din cand in cand, pentru ca ne place foarte mult.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1161 on: March 20, 2017, 15:08:47 PM »
kartofell weekend a fost si la noi
Am facut o mancare simpla de cartofi, pe ungureste, adica cu boia si cu salata de castraveti de sera langa
O salata 'orientala' cu maioneza din tofu (in maioneza am pus si fulgi de ceapa), iar in salata am adaugat doar masline si cartofi.
Salata asta merge si cu maioneza de cartof.
Am facut si-o supa de rosii, vroiam cu galuste de gris, dar au rezultat niste gloante  :cry: asa c-am pus taitei
(am facut compozitia pt galuste cu prea mult timp inainte, cred)


Apropos de ciorba de cartofi, mie-mi place f tare cea cu tahon (ai mei asa fac si ciroba de miel la paste). dar din pacate tarhonul nu are success cu copilul si cu Mr


Ieri am fost la niste prieteni la masa la pranz. Au facut niste salate tare bune. Una simpla cu fenicul, nuci si stafide.
Alta cu mere, iarasi fenicul si poate telina cu branza bleu & otet balsamic, era f finuta. Mai erau unele, dar pt carnivori.
Apoi felul principal lasagna, foile erau din faina de fasole si umplutura din tocana de legume (ff gustoasa, a pus mult praz, vinete, spanac, dovlecei).

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1162 on: March 20, 2017, 15:15:22 PM »
Daaa, e buna tare mancarica aia, ne place si noua, dar are iz oriental, nu-i de-a noastra, neaosa.
Apropo de mancaruri neaose, pe Bali ratei (umpluta cu condimente si pusa in frunza de bananier) i se spune bebek betutu :hihi:

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1163 on: March 20, 2017, 15:18:17 PM »
:lol:

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1164 on: March 23, 2017, 19:40:51 PM »
ieri am facut un bindge cooking: supa crema de broccoli, fasole batuta, zacusca de ciuperci, o mancarica cu grane si mazare si niste cornuri cu gem.
Am o reteta de aluat dulce dintr-o carte de Peter Reinhart, e de post, am facut cinnamon buns, sticky buns, cornuri, gogosi, ar putea deveni zi cozonac, toate sunt excelente. Daca vrea cineva cantitatile sa-mi spuneti.


kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1165 on: March 23, 2017, 20:30:30 PM »
ich, bitte! :pray:

RedDeer

  • Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3297
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1166 on: March 24, 2017, 00:50:05 AM »
Ce harnica ai fost Hil!  :aplauze: . Eu trec printr-o perioada in care tot afara mananc sau pregatesc ceva la repezeala. O sa fac si eu fasole batuta  :pofticios: , buna idee.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1167 on: March 26, 2017, 17:22:47 PM »
Pregatesc pentru deseara, cand vine poporul: salata Waldorf (la cerere), mancarica de ciuperci cu mamaliga si salata asortata, quinoa cu lapte cu rubarba (totul vegan, normal).

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1168 on: March 29, 2017, 01:50:14 AM »
Ieri am mancat in oras, ne-am oprit din intamplare (ne-a aparut in drum si am gasit locuri afara, in soare) la o ceainarie vegana, pe langa prajituri, au in fiecare zi o mancare. Ieri aveau orez (pus in mijlocul unui bol), iar de jur imprejur: mancarica de morcovei, cuburi de tofu marinat, mancarica de sfecla rosie si mangold rosu, salata cu dressing de iaurt vegan (lamaios, foarte fresh), excelent!
Seara am mai facut repede un gris cu lapte de cocos (de fapt doua conserve de apa de cocos si una de lapte).
Azi am fost plecati toata ziulica, am mancat la crasma unei cabane pe munte, la desert ne-am impartit un Kaiserschmarrn fluffy :indragostit:
Maine vine o gramada de lume la noi, nici n-avem toti loc la masa :nehotarat: si n-am nici eu timp sa prepar nu stiu cate si nu stiu ce, fac o fasole batuta, prajesc si mai multe feluri de carnati austrieci pentru cine vrea + muraturi. Dar mai inainte fac linguine al pomodoro. Rosie aduce un tiramisu si gata :D

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1169 on: March 29, 2017, 02:54:39 AM »
Sa va fie de bine! Distractie placuta maine!

Iaca gris cu lapte n-am mancat de o vesnicie, ia sa fac si eu cu lapte de migdale.

:secret: aseara am stat o multime pe Insta sa caut locatii demne de vizitat in septembrie, sa nu cumva sa ma fac de rusine intr-un oras renumit pt restaurantele lui.  :cut:
Rezultatul cautarilor e promitator!  :lol:
« Last Edit: March 29, 2017, 02:58:51 AM by Hil »