Author Topic: Ce mai bucatarim 6  (Read 153591 times)

Kary

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 4358
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #45 on: October 03, 2012, 17:01:28 PM »
Cred ca sunt foarte gustosi dupa cum arata Teo  :aplauze: Dar parca lipsesc niste ingrediente  :think:

Cous cous cu sofran si legume , as fi vrut sa'l trimit la concurs dar bine am facut ca nu l'am trimis tinand cont de ce am vazut printre prestatiile concurentelor  :sarcastic:



Supa cocktail  :hihi:



Varza cu iepure ( dupa reteta lui Hill  :pup: )



Pasta


Peste


ps: a se observa ce sanatos mancam  :p
« Last Edit: October 03, 2012, 20:48:21 PM by Kary »
Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital

RedDeer

  • Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3297
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #46 on: October 03, 2012, 20:21:11 PM »
Kary, rau ai facut ca nu l-ai trimis! Mie mi se pare spectaculos. Imi face o pofta!
I have lived with many Zen masters, all of them cats

happycat

  • Guest
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #47 on: October 03, 2012, 20:55:42 PM »
Am facut si eu cous-cous cu legume aseara si tare mult mi-a placut, de mult nu mai facusem. Mi-am pus si cu mine la serviciu.  :yum:

moto_m

  • important
  • Posts: 1393
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #48 on: October 03, 2012, 21:04:38 PM »
 :yum: Sa caut si eu reteta, poate fac si eu.

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #49 on: October 03, 2012, 23:33:59 PM »
 :aplauze: Teo! Teolici ce-a zis de ele? N-ai innebunit-o? :hihi: Mie nu mi se pare ca lipseste ceva, pe Sicilia am vazut o groaza de umpluturi diferite si una dintre ele era cam asa ca la Teo (Nina cred ca n-a scapat vreun fel, cand a dat de ele a zis ca i-a pus Dumnezeu mana in cap :hihi: ).

Kary :shock: :aplauze: :pofticios:
Chiar asa, de ce n-ai trimis la concurs? :nu:
Ce bine arata pasta aia! :pofticios: De fapt nu numai ea, dar asta mi-a sarit in ochi (apropo, si asta era buna de concurs).

Teo

  • important
  • Posts: 1970
    • Cristina's World
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #50 on: October 04, 2012, 14:07:42 PM »
Kalua, junioara a zis ca sunt bune dar trebuia mai multa carne  :hihi: Aceeasi parere a avut-o si sotul meu  :hahaha:
Mie personal mi-au placut, dar nu m-au dat pe spate. Nu cred ca le mai fac prea curand :) E prea mult de munca si nici nu mi-a fost aplaudata si elogiata munca depusa  :hihi:

Kary  :pofticios: :pofticios: :aplauze:

Am si eu in camara o punga de cous cous si nu stiu cum sa-l prepar  :snif: Pe punga scrie doar ce contine, nu si cum se prepara. Am tot vrut sa caut o reteta pe net, dar am uitat. Acum, ca ati pomenit voi de el mi-am adus aminte de punga mea care plange in camara pentru un pic de atentie.

Wendo

  • Centura de aur in bucatarie
  • fabulous
  • *
  • Posts: 5233
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #51 on: October 04, 2012, 20:27:19 PM »
Teo, poti sa faci si salate cu couscous. E foarte bun :)
We are the men
Silent and cold
Beautiful eyes
Sheep among wolves

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #52 on: October 04, 2012, 23:24:41 PM »
Si eu parca numai o data-n viata am facut arancini :hihi: , am gasit si poza antica, veche si dedemult. Umplutura mea a fost aia clasica.

Kary

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 4358
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #53 on: October 04, 2012, 23:34:36 PM »
Teo, pe cutie scrie daca e fiert inainte sau nu? Cous cousul practic este grisul pe care noi il cunoastem din copilarie  :) dar, deobicei ( cel putin aici in Italia ) se gaseste deja pre-fiert, adica ne ramane doar sa fierbem o oala de apa si .....separat.....sa acoperim ( exemplu ) 200 gr cous cous cu doua cani de apa fiarta si sa punem un capac deasupra si sa'l lasam asa 10 minute si dupa aceea sa'l '' ametim '' cu furculita ( eu ii adaug si 0,1mg de sofran pentru un parfum special ).....Apoi depinde de gusturi....Putem folosi doar legume  sau, si, carne.....Important ( cred?!) este sa lasam putin sos lichid si diferite arome....

Da, vezi tu Kalua, in ai tai arancini se vede clar mazarea. Si de asta mi s'o parut ca in a lui Teo lipseste ceva...Dar vorbeste una care pana acum nu a dat doi bani pe arancinii astiiaaa ...Scuze  :pray:  :)

Si apropo, pana la tine, Ka', nici nu auzisem de arancini ( si exista si poza si reteta pe fabs )  :rusinos: ( Si traiesc in Italia de ceva ani )
Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #54 on: October 04, 2012, 23:54:02 PM »
Apoai e specialitate siciliana si in rest numai pe la Napoli cred c-am mai vazut de-astia. Si eu sunt sigura ca nu cunosc specialitati din nordul Germaniei :hihi: :nustiu: , nu mi se pare o rusine.
Si apropo de Sicilia, si acolo e couccousul o mancare traditionala (au fost ocupati de arabi in Evul Mediu). Mie-mi place cel mai mult tabouleh-ul dintre mancarurile cu coucous, dar cu foarte mult patrunjel si mai putin gris de-asta.

Kary

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 4358
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #55 on: October 05, 2012, 00:06:35 AM »
Tabouleh'ul ala l'am mancat pentru prima data in Franta( eu cu rata si caise, Mr cu pui si prune, si abia dupa doi ani am aflat ca si in sudul Italiei se mananca de numa  :doh: Ce sa spun, pentru necunoscatori, Italia e lunga....Dar si diferita, o fi bine, o fi rau?!  :think:
Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital

Teo

  • important
  • Posts: 1970
    • Cristina's World
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #56 on: October 05, 2012, 10:27:12 AM »
In punga mea pe care scrie cus cus nu e deloc gris, ci un fel de paste mici mici mici  :think:



Wendo

  • Centura de aur in bucatarie
  • fabulous
  • *
  • Posts: 5233
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #57 on: October 14, 2012, 22:05:12 PM »


Am vazut pozele voastre si mi s-au parut foarte interesanti arancini astia. Asa ca eu am furat numai infatisarea, i-am umplut cu niste curry de legume si i-am servit cu piept de pui, salata si niste ciuperci amarate date prin pesmet. Oricum stateau sa se usuce in frigider. Au fost asa de buni ca Mr acum abuzeaza de pozele mele si foloseste reteta pentru revista companiei. I-a fost prea lene sa faca el ceva pentru numarul urmator :lol: Sper ca macar sa pomeneasca acolo ca nu e reteta lui, ca mi-a mai furat o salata acum 2 numere si s-a laudat ca e a lui.

Habar nu am ce gust au arancini originali, dar chestiile astea umplute cu curry sunt :pofticios:
We are the men
Silent and cold
Beautiful eyes
Sheep among wolves

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #58 on: October 15, 2012, 00:06:31 AM »
 :panic: mama cum arata, Wendo!  :pofticios:  :aplauze:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

Teo

  • important
  • Posts: 1970
    • Cristina's World
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #59 on: October 15, 2012, 09:15:44 AM »
Wendo  :aplauze:  Mie nu mi-au zis nimic arancini aia, dar junioarei si sotului le-au placut mult  :hihi:

Duminica, la pranz am avut fasole scazuta cu ciolan si salata de sfecla rosie cu hrean: