Author Topic: Ce mai bucatarim 6  (Read 162738 times)

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1215 on: November 23, 2017, 00:22:25 AM »
 :hi:

Snitele de ciuperci - saptamana 4 si ultima pt o perioada
Mancare de mazare cu friganele
Chowder de porumb
Lecso
O salata cu cartofi fierti, fasole verde si galbena roasted la cuptor si niste burgeri vegani cu arima de bacon faramitati prin salata, am pus si putin ulei ca era nevoie de ceva. Am mancat cu gogosari in otet.
Azi ma chinuie talentele, clatite umplute :huh:  :frumoasa: cu spanac in sos "bechamel" si date la cuptor cu niste cascaval pe deasupra. Am chestii care mai trebuie consumate si asta mi-a fost inspiratia. Am pus ghilimele la bechamel c-am inventat Laptele - o conserva de naut, o ceapa mijlocie si apa pana la 1L in Blendtec. Mancarica era f ok, nu am vrut sa o usturoiez desi ne place, ca nu mai manca fii-mea cu placere.
Am facut si niste fursecuri cu susan.

Maine ma duc in oras asa ca mancam resturi.

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #1216 on: November 23, 2017, 22:50:51 PM »
Pt concetatenele mele :) un special care poate va intereseaza. Pretul e excelent!
http://www.canadiantire.ca/en/pdp/instant-pot-duo-pressure-cooker-6-qt-0432672p.html#srp

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Truth is only as real as our delusion allows
« Reply #1217 on: November 23, 2017, 23:25:31 PM »
Mersi Hil  :mersi: . Ce bine ca sunt pe receptie. I-am transmis mesajul lui Mr. Red si fuge mai repede de la servici. E cursa contra cronometru. Sa vedem daca mai prinde ceva. Se dau ca painea calda, dupa cum vad pe internet.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #1218 on: November 23, 2017, 23:59:23 PM »
Update: m-a sunat. L-a luat pe ultimul. So much fun  :cheer: . I can't wait

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1219 on: November 24, 2017, 10:33:13 AM »
whoop, whoop RD :cheer: S-o folosesti mult si cu placere si sa-ti inmiresmeze bucataria cu cele mai fine si apetisante arome!

Azi nu gatesc nimic, merg la un restaurant vietnamez foarte apreciat.

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #1220 on: November 24, 2017, 15:41:26 PM »
Merci Ka, dar am vorbit prea curand. Cand s-a dus cu el la casa a descoperit ca luase unul mai sofisticat care nu era deloc la reducere :( si deja nu mai aveau (adica internetul mintea  :p ). Eh, sunt ani buni de cand nu mai umblam noi dupa reduceri si bine faceam. O sa-l luam la pret intreg cat de curand. Demult il vreau.

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #1221 on: November 24, 2017, 18:34:33 PM »
Red m-am uitat iarasi la noi si mai sunt 32 buc  :think:
http://www.canadiantire.ca/en/pdp/instant-pot-duo-pressure-cooker-6-qt-0432672p.html#srp

Uita-te si pe amazon.ca si la walmart
Eu de pe amazon mi l-am luat pe 7 in 1 la vreo 120-130$ si nu am niciun regret.

Iaca unul mai sofisticat
https://www.amazon.ca/Instant-Pot-IP-DUO-Plus60-Electric/dp/B01NBKTPTS/ref=sr_1_4?s=kitchen-substore&ie=UTF8&qid=1511541130&sr=1-4&keywords=Instant+pot

Conchita

• Moderator
  • fabulous
« Reply #1222 on: December 13, 2017, 05:33:16 AM »
Fetele, am nevoie de sfaturi/idei.
Vlad ramane acasa singur, cat vom fi noi in Costa Rica (12 zile). Mi-a spus ieri ca asteapta sa-i las mancare pentru fiecare zi  :doh: in congelator. Bun, el vrea 12 feluri diferite (mai in gluma, mai in serios), dar i-am spus sa-si ia gandul ca nici n-am cand sa fac, nici nu stiu ce as putea face, sa pot pune si in congelator, plus ca trebuie sa-si mai exerseze si el cooking skills.  :hihi: I-am spus ca-i fac si lui si ii pun in pungute, ca la Sunny, si o punguta ia el, una Sunny.  :lol:
Acum, revenind la oile mele, m-am gandit sa-i fac niste chiftele sa le congelez. El le poate dezgheta si sa-si fiarba niste spaghete si sa puna un sos de rosii peste ele. M-am mai gandit sa-i fac lasagna si sa-i congelez pe portii, sa aiba vreo 2-3 zile.
Orez cu legume si cu bucatele de carne prin el ma gandesc ca as putea sa-i mai fac, iar pentru alte zile, un risotto de quinoa cu legume si parmesan. De sarmale nu am timp, poate ceva ardei umpluti.
Ce altceva ar mai merge congelat? Supe, ciorbe nu mananca.  :zapacit:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1223 on: December 13, 2017, 10:57:59 AM »
Zici ca nu-i faci, dar ii umpli congelatorul  :hihi:
O varza a la Cluj, gulas (la care trebuie sa-si faca el garnitura), sos bolognese, chilli con sau sin carne, friptura (facuta la cuptor, la bucata, congelate felii de-o portie), mancarica de linte, orez cu lapte.

Conchita

• Moderator
  • fabulous
« Reply #1224 on: December 13, 2017, 15:28:54 PM »
 :lol: Iti dai seama ca ma mustra constiinta ca las copchilu' de 22 ani singur acasa de Craciun.  :doh: Dupa ce l-am tot intrebat vreo cateva luni daca nu vrea sa vina si el, ca se poate razgandi, ca mai este un pat in apartament.
Multumesc frumos de idei. :pup: O sa vad cate apuc sa-i fac, sigur nu am timp sa las prea multe, dar macar vreo 2-3 feluri tot ii fac. Acum am de unde alege.  :D

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #1225 on: December 14, 2017, 04:38:05 AM »
Conchi inca o sugestie pt copil daca stie sa umble cu IP-ul
Nu am incercat nimic, am vazut insa multa lume facand genul asta de boot camp prep si mi se pare o idee buna. Cand esti mai presat cu timpul si nu ai timp sa executi chestii laborioase, scoti cate o punga din congelator, o dai la IP si gata mancarea.

https://acadianasthriftymom.com/2017/01/08/17-easy-freezer-dump-meals-for-your-instant-pot/

Conchita

• Moderator
  • fabulous
« Reply #1226 on: December 15, 2017, 05:04:43 AM »
Hilu  :pup: super idei pentru mine. Copilu' nu stie sa umble cu IP, dar am sa retin si voi incerca diupa ce ma intorc din vacanta.  :mersi:

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1227 on: January 20, 2018, 13:21:40 PM »
Copilul a fost bolnav saptamana asta  :( , am facut, din ce-mi aduc aminte: supa de cartofi, supa radauteana cu ciuperci, mamaliguta si cir, dhal, salata de varza murata, salata de sfecla rosie, taitei cu varza (am avut chiar taitei de-aia de care trebuie, patratele). Pentru noi spanac cu ochiuri, branza de capra in bacon.
In weekend vroiam sa-i fac o varza a la Cluj de post, dar ne-a adus taica-meu vinete si dovlecei de-aia buni, trebuie sa vad ce si cum fac.

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #1228 on: January 26, 2018, 14:20:33 PM »
Pupici Ninei! Sper ca si-a revenit!
 Si pe aici bantuie ceva tare lipicios ca Mr si dupa o tura de antibiotice, tot nu e 100%.

Eu fac tot felul de supe creme, am facut o musaca cu cartofi dulci, vinete, fasole neagra si bechamel din lapte de caju. Am facut si varza cu paste, aceea ardeleneasca bine piperata. Burek cu branza dulce ca aveam nepotul in vizita si le-am facut si o ciorba de curcan cu bors de Tecuci si leustean din gradina noastra.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1229 on: February 06, 2018, 10:46:29 AM »
Hillu, ai facut tamale-ul nautos? Eu l-am facut in weekend si Ninei i-a placut foarte mult. Am tras si lintea rosie cu smantana vegetala la el, o salata, cica o nebunie totul.
Azi, daca oi mai avea vlaga, voi face o alta supa de miso, cu ciuperci si broccoli. Si de vreo saptamana vreau sa fac un strudel cu mere, poate ma invrednicesc mai pe la sfarsit de saptamana.