Author Topic: Ce mai bucatarim 6  (Read 162739 times)

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1200 on: November 08, 2017, 18:53:40 PM »
Red, deci la 400F. Eu de fapt cam asa coc tot ce-i leguma si vreau sa caramelizez putin.
Erau crocante de la panko, dar nu suficient de maronite dupa vreo 40'
Muult mai bune facute la tigaie

Ka, :lol: f elaborata reteta. Si umplutura ce a fost?

Vreau sa-i fac ceva dulce lui Mr de ziua numelui, dar n-am inspiratie pt ca. nu am chef de mare lucru zilele astea.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1201 on: November 08, 2017, 19:28:25 PM »
Umplutura de carne tocata  :D
Fa-i un Kaiserschmarrn caramelizat daca-i place asa ceva (bine, nu-i prajitura, dar un dulce). Sau un strudel cu mere, cu aluat intins cu valatucul (ca daca te apuci sa faci unul adevarat, pana stai sa tot tragi de aluatul ala pana-l faci foita, iti mai trece cheful inca o data, iti revine si iar pleaca).

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Truth is only as real as our delusion allows
« Reply #1202 on: November 08, 2017, 19:44:57 PM »
Bine ca am intrebat, deci la cuptor nu le bag, pentru ca 40 de minute si sa nici nu iasa super crispy e foarte mult. O sa incerc la tigaie.
La multi ani de ziua numelui lui Mr. Hil!!!
Eu nu ma pricep la facut de prajituri dar pot sa zic ce-as manca. Un tort diplomat nu prea dulce . Despre care eu n-am habar daca e usor sau greu de facut. Probabil greu...

Eu am pregatit salata de vinete, pizza vegetariana, un sufleu de conopida.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1203 on: November 13, 2017, 10:35:08 AM »
Am facut sambata cartofi dulci cu zaatar si spanac (la cuptor) la medalioane de vitel, cu salata de ardei copti (mai aveam ardei copti la congelator), iar ieri o varza cu afumatura.

Lilisor

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1204 on: November 13, 2017, 11:38:39 AM »
Eu ieri am facut niste buritto din chilli con carne cu de toate(Mr. a vrut si chilli beans si red kidney beans si naut :hihi:) si azi urmeaza niste penne al forno cu piept de pui.
Carpe diem quam minimum credula postero!

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1205 on: November 13, 2017, 12:33:04 PM »
Buna idee cu chilli-ul, mai ales ca a inceput sezonul rece.

Am citit de mamaliga facuta la oala sub presiune (deci si la Instapot), cica 1l de apa si 250g malai, sare. Se pune malaiul cand incepe sa fiarba apa, apoi se inchide recipientul, se fierbe 10 minute. Cand se deschide oala, mai e apa sus, autoarea adauga si niste unt si incepe sa amestece, asa intra si apa ramasa in compozitie. Gata. O sa incerc si eu.

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #1206 on: November 13, 2017, 20:23:45 PM »
Eu am facut o ciorbita de ciuperci pleurotus dreasa cu iaurt, usturoi si lapte de migdale. A fost excelenta. Ca o ciorba de burta, cu exceptia ca simti ca manaci ceva usor si fara mirosul specific. Deci din toata punctele de vedere mai buna.
Am fiert mai multe legume in zeama aia si cu restul fac azi o salata cu maioneza.

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #1207 on: November 13, 2017, 22:58:02 PM »
Red, cu mare intarziere, merci frumos pt urari!

Pana la urma am facut un chec zebra pe post de blat si am uns cele doi foi cu ciocolata... the end. :silent:

Ziele astea am facut taitei lati cu varza, ciorba de legume, ciorba cu linte, morcovi si pastarnac caramelizat la cuptor, snitele de ciuperci (sapt 3 and still going strong), ceva gen shepperd's pie, azi fac o pizza. La desert burek cu branza dulce (reteta Laurei Laurentie e mereu castigatoare pt placinte cu foi din astea) si coliva (grau, miez de nuca, coaja de portocale, zahar).

Kalua, am citit ca pt a evita lipirea pe fund a diverselor, asta e metoda, sa incepi pe sauté pana clocoteste totul, apoi trecut pe manual. Fata asta zice pe manual setting pt 10' ? Mi se pare f mult, eu fierb cartofi intregi in 10' , linte care a fost in prealabil inmuiata ( aia rosie precis e gata si in 5') etc f multe chestii fac in max 10' pe manual => Me, happy! :hihi:

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1208 on: November 14, 2017, 11:59:36 AM »
Eu am fiert la Nina cartofi mijlocii in Instapot 4 minute si a fost prea mult :mhm: Asa zice tanti aia, 10 minute la oala sub presiune (ea vorbeste de oala clasica)  :nustiu:
O coliva trebuie sa fac si eu cand revine copilul acasa, cel mai probabil o voi face cu spelt (ii place mai mult decat graul, si gris tot de spelt prefera).
Mi-ai adus aminte ca am si eu un pachet de foi de placinta in frigider :) Mai vreau sa fac si o paella, dar trebuie sa gasesc prima data orezul corespunzator (la supermarketurile normale este numai unul pe care scrie "orez pentru risotto si paella" :huh: Nu stiu cum, ca doar la astea 2 mancaruri trebuie feluri diferite de orez).

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #1209 on: November 14, 2017, 14:56:24 PM »
Ka, pana la urma ai luat si tu IP?
Chestii cu zeama ies cel mai bine. Eu cu pastele numai kixuri am dat. Drept e ca trebuie fierte 2’ nu 5’ . Am sa mai testez.
Anul trecul am facut o bunatate de  pulled pork in 40’ sau ceva de genul. Ciorba de pui a la grec gata in 15’ per total, e o investitie buna. In we am donat slow cookerul ca nu l-am atins de ani de zile, la fel si un rice cooker primit cadou cu vreo 10 ani in urma...

Red mi-ai dat idee pt we cu pseudo-ciorba de burta!

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #1210 on: November 14, 2017, 16:02:32 PM »
L-am convins pe mr. Red sa tinem post. Nu pe motive religioase, dar el mananca foarte multa carne si a ajuns si singur la concluzia ca enough is enough si ii trebuie un reset. Deci acum adun retete vegane si fac planul. Nici eu n-am fost vegan niciodata mai mult de o saptamana. Sa vedem cum o fi....
Pentru maine, prima zi, am in plan niste patties cu naut si taboule de quinoa. Si seara o salata cu black beans si cu ce vegetale or fi prin frigider. Ar trebui sa facem si o supa de ceva. Daca ai supa, mai apoi mananci niste crackers cu hummus si asta-i masa. Nu vrem sa mancam multi carbs,  si asta e o chestie.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1211 on: November 15, 2017, 13:09:59 PM »
Nina are IP, si l-a carat cu ea si la Köln, si in Irlanda :hihi:
Tocmai am venit de la cantina, am mancat cica un veggie thai curry cu basmati, curryul avea un gust acrisor care nu-i statea bine :(

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #1212 on: November 21, 2017, 20:25:53 PM »
:goodboy: Cine ce mai gateste? 

Noi gatim si mancam in continuare vegan si ne simtim bine.
Am facut asa:
- salata de paste cu linte, ciuperci, masline, rosii
- ciorba de naut cu cartofi
- musaca de cartofi cu umplutura de linte, ciuperci, radacinoase
- orez cu tofu si bok choy (cu sos de soia)
- ghiveci cu de toate: fasole, ciuperci, vinete, rosii, ceapa
- fasole batuta
- salata de broccoli cu naut copt
Par sa fie o multime de chestii pentru o saptamana, dar facem cate putin si mancam odata sau maxim de doua ori din chestia respectiva. Ne-am facut obicei in fiecare seara - o ora de gatit. Stam mai putin pe canapea in fata televizorului cu ocazia asta.

Lilisor

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #1213 on: November 22, 2017, 15:15:56 PM »
Eu penne al forno cu pui nu am mai facut saptamana trecuta, dar am facut cu sos bolognese in weekend :hihi:. In rest niste snitele de pui cu susan, muschiulet de porc felii subtiri subtiri in tigaie, salata cu ton... nu prea am avut chef de gatit, ieri seara de exemplu am luat o pizza congelata si that was that :somn:.

Niste fasole batuta sau salata de vinete cred ca o sa imi fac si eu zilele urmatoare ca mi-e pofta :yum:
Carpe diem quam minimum credula postero!

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #1214 on: November 22, 2017, 15:39:43 PM »
Eu am facut duminica o paella cu fructe de mare, a fost ok, dar nu extraordinara. Luni salata bavareza de cartofi cu valeriana :yum: cu patties de vita wagyu. Aseara fettuccine proaspete cu sos de fructe de mare, astea au fost delicioase. Habar n-am ce-oi fauri deseara. :?: Mi-a dat Lilisor o idee, poate fac o salata de ton, s-a si incalzit afara, ar merge numai bine. Si mai am si niste paine buna.