Author Topic: Ce mai bucatarim 6  (Read 159336 times)

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Ce mai bucatarim 6
« on: July 20, 2012, 14:24:09 PM »
Incepem din nou...

Bine ca am observat ca a ajuns la pag. 100 celalalt, sa nu plec si sa las asa, in aer totul.
Teo  :pofticios: arata tare bine clatitele tale cu dovlecel.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

Teo

  • important
  • Posts: 1970
    • Cristina's World
Ce mai bucatarim 6
« Reply #1 on: July 24, 2012, 11:46:30 AM »
  Dovlecel cu iz asiatic

  Ciorbica de legume dreasa cu ou si smantana

Kary

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 4358
Ce mai bucatarim 6
« Reply #2 on: July 25, 2012, 00:35:16 AM »
Teo  :aplauze:

Eu, fileu dorada aromatizata cu mamaliga si salata( is mandra tare ca am reusit sa scot fileuri frumoase dintr'un peste intreg, prima data cand ma incumet la asa ceva  :hihi: )

Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital

Tinkerbell

  • important
  • Posts: 2208
Ce mai bucatarim 6
« Reply #3 on: July 29, 2012, 02:05:49 AM »
Ciorba acra de vita cu multe legume, am mancat pizza in oras, am descoperit un loc unde fac pizza tare buna. Inghe de zmeura am prestat spre seara, bestiala a iesit. Maine un ghiveci de legume cu ceva carne la gratar pt. ai mei,eu nu mananc carne pe caldurile astea. Nus daca o manca fiica-mea ghiveci daca nu mananca il pasez ca un sos si il fac cu paste, nu stie ea ce am bagat in sos si asa mananca.
Love is a bird, she needs to fly.

Teo

  • important
  • Posts: 1970
    • Cristina's World
Ce mai bucatarim 6
« Reply #4 on: August 07, 2012, 15:31:56 PM »
Kary, bravo!  :aplauze: Incet incet ajungi specialista in scos fileul  :D

Ce-am mai gatit eu:

  Pachetele cu carne

  Mini - rulada aperitiv



  Chec aperitiv cu mazare



  Castraveti murati la soare

deedee

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 4188
Ce mai bucatarim 6
« Reply #5 on: August 07, 2012, 16:09:58 PM »
Toate ca toate, dar castravetii  :indragostit: Cei mai buni sunt astia pus la murat vara. Sunt excelenti si se fac numaidecat.

Meg

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 5475
    • From Meg with Love
Ce mai bucatarim 6
« Reply #6 on: August 07, 2012, 20:15:24 PM »
eu mi-as infinge coltii in chec :)
am stat ieri in bucatarie si am facut salata de vinete, ciorba de perisoare, ardei umpluti, prajitura cu mere.. dar Doamne, la ce cald era, n-am mai tras nimic in poze!
Am si eu blog!
The Black Princess

Teo

  • important
  • Posts: 1970
    • Cristina's World
Ce mai bucatarim 6
« Reply #7 on: August 08, 2012, 09:41:30 AM »
Meg, ai facut toate mancarurile mele preferate  :pofticios: Unde ziceai ca stai? Ca ma bate gandul sa vin in vizita  :think: :D

Meg

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 5475
    • From Meg with Love
Ce mai bucatarim 6
« Reply #8 on: August 08, 2012, 16:08:32 PM »
hehe :) la capitala stau si daca ai drum pe aici, cu mare drag :)
Am si eu blog!
The Black Princess

Meg

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 5475
    • From Meg with Love
Ce mai bucatarim 6
« Reply #9 on: August 09, 2012, 12:52:30 PM »
In mine a dat vrednicia - cand am fost acasa, l-am rugat pe tata sa-mi puna cateva rosii. Tata a pus, a inchis portbagajul si au revoir.
Cand am vazut CE si CAT - mai ales - a pus tata, m-au apucat durerile. Aveam fix o ladita de rosii. Asa ca a trebuit s-o prelucrez, pentru ca incepeau sa vocifereze.. si am pus acum sa fac suc de rosii :lol:
sa vedem ce iese.. n-am mai facut niciodata. va pun eu poze daca-s mandra de rezultat.
Daca sunteti pe frecventa, voiam sa va intreb - are ceva daca pun o crenguta de cimbru in fiecare borcan? Am pus la fiert, dar parca mi-ar placea sa pun si in borcan. Dar ma gandesc sa nu fie prea mult.. ce ziceti?
Am si eu blog!
The Black Princess

moto_m

  • important
  • Posts: 1393
Ce mai bucatarim 6
« Reply #10 on: August 09, 2012, 16:18:41 PM »
Ma gandesc sa nu-i schimbe gustul daca pui si in borcan/sticla, sa nu devina amarui. Si sa-l gusti la final daca e suficeint de sarat/dulce daca nu mai completezi cu zahar/sare.

Meg

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 5475
    • From Meg with Love
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #11 on: August 15, 2012, 12:58:52 PM »
Moto, am renuntat la cimbru, ca sa nu risc :). A iesit asa:

Nu am avut aparat de separat, de aceea vedeti si samburii, dar nu-i bai, nu o sa ne stea in gat.
ieri am facut ciocanele cu legume, ceva simplu, dar gustos
Am si eu blog!
The Black Princess

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #12 on: August 16, 2012, 15:00:57 PM »
Meg  :pofticios: eu zic ca e mai bun asa, neseparat. Parerea mea.  0-) Minunat arata. Mi-ai facut o pofta!  :doh:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

Andreutza

  • puiut
  • Posts: 34
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #13 on: August 21, 2012, 17:57:11 PM »
Cum se fac castravetii murati la soare??? Imi puteti spune unde pot gasi si eu reteta? Multumesc

Toate ca toate, dar castravetii  :indragostit: Cei mai buni sunt astia pus la murat vara. Sunt excelenti si se fac numaidecat.
"Some men see things as they are and say why - I dream things that never were and say why not." - George Bernard Shaw

RedDeer

  • Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3297
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #14 on: August 21, 2012, 18:05:47 PM »
Andreutza, eu ii fac simplu, mai simplu de asa nu se poate:

Asez castravetii in borcan in asa fel incat sa stea ingesuiti bine si sa nu iasa pe afara. Apoi adaug o solutie de apa cu sare: 30g de sare (o lingura cu varf de sare grunjoasa) la un litru de apa. Ii pun intr-un loc insorit in bucatarie si culeg spuma de deasupra cam de 2-3 ori pe zi. In aproximativ o saptamana sunt gata (depinde de cat e de cald, ii vezi cand isi schimba culoarea).
Se poate adauga un catel de usturoi sau marar uscat sau si una si alta. Or mai fi si alte condimente, dar eu nu le-am incercat.

La fel murez conopida cu sfecla rosie taiata in feliute subtiri. Iese o culoare rosie foarte frumoasa. Tot timpul pe counterul meu e ceva la murat  :D . Mai ales conopida si varza (taiata fideluta) pentru ca astea au probiotice.
I have lived with many Zen masters, all of them cats