Author Topic: Carti de bucate  (Read 31954 times)

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
Carti de bucate
« on: June 25, 2009, 12:54:33 PM »
Azi dimineata mi-a venit The Curry Secret: How to Cook Real Indian Restaurant Meals at Home de Kris Dillion. Apoi eu mai am o carte de bucate numai cu curries, cateva cu retete indiene. Totusi m-am decis s-o iau si pe asta, fiind retetele ca la restaurant sunt multe trucuri cu pregatit inainte, sau dintr-un sos de baza facut mai apoi mai multe diferite.
Cine-i interesat si are acces la amazon: e si ieftina ca braga.

There is truly no other curry book like this one. The recipes are not the traditional cuisine practised by Indians at home but the distinctive and well-loved variety served in Indian restaurants worldwide. Since its first publication nearly twenty years ago "The Curry Secret" has been a bestseller. It has grown, by word of mouth and reader recommendation, into a cult classic - it has even spawned internet forums where readers rave about the sauce. Following requests from those readers, Kris Dhillon has now updated the book to include a wider choice of dishes and brand new recipes for even more mouthwatering curries as well as all the established favourites. From Chicken Tikka Masala to Onion Bhajee, Aloo Gobi to Lamb Biryani, everyone's favourite is here. Praise from readers: 'Truly an excellent book and one that any Indian restaurant fan who enjoys cooking should have'; 'The Holy Grail of curry cook books'; and, 'This book is so good it's unbelievable'.

abulinei

• Membru fondator
  • important
Carti de bucate
« Reply #1 on: June 25, 2009, 16:12:26 PM »
  :shock:
Asta este una bucata carte care nici n-as atinge-o :)
curry dusmanul no.1 al abulinei  :hihi:
A person who never made a mistake never tried anything new.
Albert Einstein

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
Carti de bucate
« Reply #2 on: June 25, 2009, 23:22:24 PM »
Eu ma dau in vant dupa ele, mai ales dupa astea indiene.  :d

happycat

• Guest
Carti de bucate
« Reply #3 on: June 27, 2009, 18:32:37 PM »
Mie imi plac curry-urile, insa sa nu fie prea picante. Acasa nu am facut pana acum.

Mie imi plac tare mult cartile care au numai retete de prajituri, torturi, biscuiti si alte chesti dulci. Si neaparat sa aiba poze. :)

Nimphe

• Core Team
  • fabulous
  • *
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Carti de bucate
« Reply #4 on: July 01, 2009, 09:58:26 AM »
Si eu ma dau in vant dupa bucataria indiana, si asta datorita tie, Kalua :pupaciosi: Am descoperit savori necunoscute, ingrediente si condimente minunate. Oriunde ma duc imi iau ca suvenir condimente specifice :d

Eu ma feresc sa cumpar carti de bucate colorate si cu poze ca sa nu ma traga toate de maneca sa le gatesc :oops: Insa la inceputul relatiei mele, care se prevedea serioasa, am zis sa-mi iau o carte de bucate, ca sa invat sa gatesc si altceva in afara de pui inabusit, cartofi la cuptor cu sos de rosii si supa de legume :oops:

Asa ca mi-am luat Carte de bucate de Nicolae Colea Olexiuc:

If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

alexty

• copacel
Carti de bucate
« Reply #5 on: July 01, 2009, 13:22:31 PM »
Pentru fetele din RO: maine apare revista Felicia cu Cartea de retete Montiganc! Fiti pe faza :)

Nimphe

• Core Team
  • fabulous
  • *
    • Daily Pleasures
Carti de bucate
« Reply #6 on: July 01, 2009, 13:24:09 PM »
Eu am una, nu stiu daca e aceeasi, dar multe retete mi s-au parut dificil de facut din cauza ingredientelor greu de gasit sau inexistente la noi. O voi lua de curiozitate, cum am luat-o si pe cealalta.

Intentionez sa revin dupa nastere la Monti.
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.

e-hotness

• nazdravan
    • MAKE-UP BY BIANCA DRUMEA
Carti de bucate
« Reply #7 on: July 01, 2009, 13:42:36 PM »
De unde cumpar si eu carti MM? Aveti idee? Fetele din Ro?
“Love of beauty is Taste. The creation of beauty is Art.” Ralph Waldo Emerson

Nimphe

• Core Team
  • fabulous
  • *
    • Daily Pleasures
Carti de bucate
« Reply #8 on: July 01, 2009, 13:53:16 PM »
Gasesti in librarii cu siguranta. Trebuie sa cauti, sa cauti si iar sa cauti ;p Majoritatea librarilor stiu despre ce e vorba, asa ca o sa gasesti, fii sigura.

e-hotness

• nazdravan
    • MAKE-UP BY BIANCA DRUMEA
Carti de bucate
« Reply #9 on: July 01, 2009, 13:54:37 PM »
Azi ma duc sa-mi cumpar si ma alatur voua, MM! :D Pana plec vreau sa dau vreo 5 kg jos, cel putin, sa nu ma vada al meu grasa...
“Love of beauty is Taste. The creation of beauty is Art.” Ralph Waldo Emerson

daisy

• Membru fondator
  • important
Carti de bucate
« Reply #10 on: July 01, 2009, 14:54:40 PM »
Mai, am vazut cartea si in Carrefour Orhideea, era un raftulet cu carti scoase la ziare si era si ea. Saptamina trecuta.

happycat

• Guest
Carti de bucate
« Reply #11 on: July 01, 2009, 17:53:53 PM »
Unde pleci, Pink? Nu-s curioasa dar vreau sa stiu.  :p

doctoreasa

• Guest
Carti de bucate
« Reply #12 on: July 06, 2009, 21:36:53 PM »
Azi am cumparat doua carti de bucate - aperitive - in lb franceza:

Sunt foarte incantata de retete si de modul in care sunt editate ambele carti! :love:
Nu va spun ca la aceeasi librarie am vazut un LAROUSSE in format mare, gros de vreo 5 - 6cm, plin numa' cu retete de prajituri. Asta era taman bun pentru suculetele lui Tinky-Binky si ale Cristinei. Erau in orgasm olfactiv pana la adanci batraneti, precum printul din 1001 de nopti. :lol:

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
Carti de bucate
« Reply #13 on: July 06, 2009, 21:43:25 PM »
Arata foarte promitator, doctoreaso! :okey:

Celor care-s pasionate de bucatarit le recomand cu caldura cartile lui Anthony Bourdain. Nu-s cu retete, ci cu viata in bucatariile restaurantelor. Inafara de asta tipul scrie foarte placut si cu umor. Si cel tarziu dupa prima carte de el citita o sa vi se para toti bucatarii niste eroi cool. :rock: Binenteles ca se mai si invata una, alta si de-acolo.
Eu am citit Kitchen Confidential si acum sunt la The Nasty Bits, dar sunt sigura ca voi trece prin toate de el.

doctoreasa

• Guest
Carti de bucate
« Reply #14 on: July 06, 2009, 21:45:17 PM »
Mmm, suna tentant!
Multumesc pentru info!