Eu tot vanez pe net 2 carti ale unei master chef olandez, Angelique Schmeinck si sunt de negasit. Una dintre ele se numeste "smaak vrienden" (prietenii gustului, ceva de genul) si nu e o carte clasica de gatit. Sunt prezentate peste 80 de legume si ierburi impreuna cu toate categoriile de ingrediente cu care se pot combina si in ce fel. A castigat vreo cateva premii cartea asta si peste tot review-urile sunt foarte bune. Se pare ca o vor relansa in septembrie, iar in noiembrie va aparea si volumul despre carne. Si au in plan sa o traduca si in engleza, asa ca daca o s-o prindeti pe undeva, nu ezitati sa o cumparati. Eu o stiu pe tipa asta de la TV, unde avea o emisiune in care alegea cate un ingredient si pe baza lui facea cateva retete, toate la nivel de restaurant cu stele Michelin.
A doua carte a ei pe care o am pe lista (si care din pacate bate spre 100 de euro la mana a doua si nu am auzit ca o vor relansa) e mai mult despre relatia dintre arta si gastronomie. A castigat un premiu ca fiind cea mai inovatoare carte de bucate in 2003. Asa ca rabd un pic, nu am dat niciodata asa de multi bani pe o carte, indiferent de ce domeniu apartine.