Author Topic: Ce carti mai cititi? - vol.2  (Read 67692 times)

Conchita

• Membru fondator
  • fabulous
Re: Ce carti mai cititi? - vol.2
« Reply #435 on: January 08, 2018, 01:07:07 AM »
Nu prea am avut timp de citit in vacanta, ca am fost tot pe drumuri, dar am terminat Paris si am inceput una in ton cu vacanta  :hihi:, Happier than a Billionaire. Nu e o capodopera literara, dar e distractiva. Este povestea (adevarata) a unei familii de chiropractori din State, care si-au bagat picioarele si s-au mutat in Costa Rica, pe langa Playa Flamingo (cam la jumatate de ora de unde am fost noi acum). E funny, am ras cu lacrimi la vreo 2-3 faze, mai ales ca sunt in tema cu conditiile de acolo si socul cultural pe care il ai cand ajungi prima data in Costa Rica. O urmaresc pe tipa pe facebook, are si blog: http://www.happierthanabillionaire.com/ si asta cred ca e prima carte, a avut-o in sale pe amazon, am dat $1 pe varianta Kindle, asa ca am entertainment acum.
Dupa ce o termin, am pe lista White Oleander, de Janet Fitch.
« Last Edit: January 08, 2018, 01:10:25 AM by Conchita »
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Truth is only as real as our delusion allows
« Reply #436 on: April 16, 2018, 05:51:42 AM »
Citesc Sapiens: A Brief History of Humankind de Yuval Noah Harari. O citesc dintr-o suflare, e foarte captivanta  :ok:
I have lived with many Zen masters, all of them cats

Testaholic

• Administrator
  • fabulous
    • Testaholic - Beauty & Fashion Test Lab
« Reply #437 on: April 16, 2018, 21:10:49 PM »
Yuval Noah Harari e foarte tare. Am citit Homo Deus si i-am dat 5 stele, Sapiens nu o sa o citesc prea curand ca deja stiu tot ce e in ea din diverse articole.

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #438 on: April 29, 2018, 05:20:47 AM »
Citesc si 'Homo Deus', ca daca tot sunt in mood-ul de citit Harari (e highly entertaining) o tin inainte. Fiica-mea mi-a zis sa nu ma obosesc, ca recicleaza idei din 'Homo Sapiens'.
Surpriza: dedicatia la 'Homo Deus' e pentru Goenka, intemeietorul taberelor de meditatie 'Vipassana' de care v-am tot povestit acum multi ani. Acum imi dau seama ca Harari e mult mai complex dacat am crezut, daca are si asemenea interese.

Lilisor

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #439 on: May 02, 2018, 15:13:58 PM »
Mi le-am luat si eu pe amandoua si m-am apucat de citit Sapiens, mi-e ciuda ca nu am avut timp decat de vreo 50 de pagini dar deja dezbat ideile cu toti prietenii si acum am facut lista de asteptare pentru ca o vor si ei :hihi:.

Carpe diem quam minimum credula postero!

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #440 on: May 02, 2018, 16:17:57 PM »
Da, si eu am zis la toata lumea despre care am crezut ca ar fi inclinata spre a citi asa ceva. Am deja 3 la servici care o citesc. Numai ca eu nu prea dau pe acolo ca s-o dezbatem  :hihi: . Si Mr. a facut un prozelit la el la lucru. Cica ar fi cartea favorita a lui Obama - asa zice pe coperta uneia dintre editii.

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #441 on: May 20, 2018, 04:40:47 AM »
Am terminat si Homo Deus si nu mi s-a parut cum a zis fiica-mea ca nu avea rost s-o citesc. Nu a fost chiar atat de fascinanta ca 'Sapiens', dar presupun ca fascinatia vine si din prima impresie pe care o face stilul autorului. Oricum, ma bucur ca am citit-o.
Urmatoarea pe lista e Life 3.0, despre AI. Aici lista cu cele 12 posible scenarii https://futureoflife.org/ai-aftermath-scenarios/
Ca efect, am devenit paranoica  :hihi:. Incepe sa ma deranjeze din ce in ce mai mult idea ca sunt supravegheata. Mai scriu pe aici, pentru ca am avut un atasament destul de puternic fata de comunitatea noastra, dar Internetul nu prea ma mai intereseaza.
Uite aici, pentru cine are rabdare sa se uite https://www.youtube.com/watch?v=ogfYd705cRs
Intrebarea e WHY? Cand mai ai timp sa traiesti? Nu mai suntem deloc oameni, suntem masini care procesam data  :-s
« Last Edit: May 20, 2018, 04:44:12 AM by RedDeer »

Testaholic

• Administrator
  • fabulous
    • Testaholic - Beauty & Fashion Test Lab
« Reply #442 on: May 28, 2018, 07:20:23 AM »
Eu sunt la polul opus, eu abia astept sa facem tranzitia spre 100% machines, modelul uman mi se pare super flawed si tranzitia spre machines mi se pare cel mai natural urmator pas in evolutie  :lol: Imi pare rau doar ca nu o sa mai apuc eu sa traiesc destul sa prind momentul