Author Topic: Ce carti mai cititi? - vol.2  (Read 64675 times)

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
Re: Ce carti mai cititi? - vol.2
« Reply #375 on: January 29, 2017, 13:45:00 PM »
Eu de-abia mi-am comandat-o la biblioteca (prin intermediari si la alta biblioteca, la noi poate dura multisor pana aduc o carte pe care n-o au. Si pe asta n-o au).

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #376 on: January 29, 2017, 15:45:57 PM »
Nimphe mersi frumos!
Ka nu o vrei in pdf?

Si mie-mi place cartea carte, dar imi ador si kindle-ul.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #377 on: January 29, 2017, 15:47:52 PM »
Eu cu kindle nu ma impac, avem doua si nu-mi trebuie :nustiu:

Frisky

• fabulous
  • Looking at the autumn shade.
« Reply #378 on: January 29, 2017, 18:45:07 PM »
Cand mergi cu metroul, kindle-ul este o adevarata comoara.  :indragostit: Cartea carte o citesc acasa, dar la drum adoratu' este de neinlocuit.

galisia

• copacel
« Reply #379 on: January 29, 2017, 18:53:23 PM »
Si la mine mai dureaza putin, dar sa stiti ca n-am dezertat, sunt aici.
Cele cu ritmul mai alert sa gaseasca resurse sa nu comenteze totul :)

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #380 on: January 29, 2017, 19:08:54 PM »
Probabil, Frisky, m-as fi imprietenit si eu cu el in metrou/autobuz/tramvai etc, dar cum nu circul decat rar cu astea, prefer sa ma uit la oameni cand o fac :) Mi se pare ca se prinde foarte bine vibe-ul unui oras si din asta, sau unele schimbari in societate. De-asta mie-mi place sa merg si cu mijloacele de transport in comun si in orasele pe care le vizitez.

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Truth is only as real as our delusion allows
« Reply #381 on: January 29, 2017, 23:55:42 PM »
Eu am inceput But What If We're Wrong? Thinking About the Present As If It Were the Past
http://www.goodreads.com/book/show/27068734-but-what-if-we-re-wrong-thinking-about-the-present-as-if-it-were-the-pa
de pe una din listele pe care le-a pus Angel si imi place foarte mult  :cheer: , dar o las ca sa rasfoiesc The Glass Castle daca voi sunteti asa de vrednicute si v-ati mobilizat.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

Conchita

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #382 on: February 01, 2017, 22:15:37 PM »
Eu n-am crezut ca voi ajunge sa spun asta, dar I'm in love with my kindle.  :indragostit: Aproape ca nu mai citesc carti - carti. :hihi: Motivul este, cred, lenea  :lol:. pentru kindle n-am nevoie de ochelari, iar daca adorm seara cu el in mana, nu raman cu ochelarii pe nas, si se inchide singur. Oricum e foarte practic, mai ales cand calatoresti.
Am terminat Days of Abandonment, de aceeasi Elena Ferrante. Se recunoaste stilul ei, din cartile neapolitane, personajul principal chiar are similitudini cu Elena din celelalte carti. Felul in care descrie sentimentele si starile prin care trece te rascoleste, intri in atmosfera cartii, traiesti toate starile eroinei. Mie mi-a placut mult, desi la un moment dat au fost niste scene mai dezgustatoare. Stiu ca fac si ele parte din figurile de stil, dar chiar iti trebuie stomac tare pentru ele.
Nimphe, nu te-am uitat... sper macar pe weekend sa reusesc sa o convertesc si sa ti-o trimit, ca sunt cam ocupata zilele astea.
Am inceput azi The Glass Castle, deocamdata am citit prefata, asa ca ma bag la reading club.  :cheer:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

Hil

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #383 on: February 08, 2017, 03:37:47 AM »
Ieri am downloadat cateva bucatele de carti pt kindle sa vad daca imi place vreuna (erau bine cotate pe Amazon).

Pana acum am decis sa cumpar Circling the sun pt ca mi-a placut mult bucatica gratuita, autoare fiind Paula MacLain ('The Paris wife' ). Personajul principal a existat de fapt, un pionier al aviatiei din anii '20-'30 care si-a scris de altfel memoriile 'West with the Night" , carte despre care Hemingway a scris unui cunoscut (desi o considera pe Beryl "very unpleasant")

"Did you read Beryl Markham's book, West with the Night? I knew her fairly well in Africa and never would have suspected that she could and would put pen to paper except to write in her flyer's log book. As it is, she has written so well, and marvelously well, that I was completely ashamed of myself as a writer. I felt that I was simply a carpenter with words, picking up whatever was furnished on the job and nailing them together and sometimes making an okay pig pen. But [she] can write rings around all of us who consider ourselves writers. The only parts of it that I know about personally, on account of having been there at the time and heard the other people's stories, are absolutely true . . . I wish you would get it and read it because it is really a bloody wonderful book."
« Last Edit: February 08, 2017, 03:50:13 AM by Hil »

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #384 on: February 08, 2017, 05:05:10 AM »
Interesant, si eu m-am gandit la Paula MacLain si la 'The Paris Wife' zilele astea pentru ca am vazut in weekend filmul 'Papa Hemingway in Cuba', care nu-i chiar grozav (cel putin pentru mine, ceva nu s-a legat, ma asteptam la mai mult, dar e despre Hemingway si deci pana la urma m-a tinut legata de ecran).
Btw, se pare ca filmul 'The Paris Wife' e in development? Ar fi interesant de vazut.

Conchita

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #385 on: February 08, 2017, 06:19:41 AM »
Ati citit The Paris Wife? O am pe lista, dar m-ati deturnat cu Glass Castle si Simone de Beauvoir si Alice Munro.  :hihi: Cand sa citesc tot ce vreau?  :panic:
Daca zici ca se pregateste filmul, poate ma apuc de ea, urmatoarea.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #386 on: February 08, 2017, 14:14:22 PM »
Am citit 'The Paris Wife' acum mai multi ani. Mie mi-a placut.

galisia

• copacel
« Reply #387 on: February 24, 2017, 21:10:37 PM »
Cred ca am zis ca am o colectie de persoane si personaje pe care le iubesc, un amestec putin ciudat de anonimi(extraordinari!) si celebritati. Pentru felul in care ma inspira sunt egali in inima mea( nu ca asta ar conta pentru vreun VIP, dar conteaza pentru mine, ca abordare).
Unul din ele este Cathrine Deneuve, pe care am senzatia ca o cunosc personal  :lol:
Asa se face ca, citind ca e prietena si admiratoare a nobelizatului Patrick Modiano, m-am apucat de citit "In cafeneaua tineretii pierdute".

Nu stiu de ce aveam impresia ca tipul e inca unul din  experimentalistii care te fac sa te intrebi ce e in neregula cu tine ; asa ca surpriza acestei  carti frumoase si  acaparatoare a fost cu atat mai imbucuratoare.
Deci, imi place foarte mult. Are un stil simplu, concret si poetic in acelasi timp, iar povestea de care va spun e o combinatie de thriller si introspectie, un omagiu adus boemei  si cafenelei ca institutie pariziana. 
Nu stiu cum, dar Modiano reuseste sa dea banalitatii cotidiene atata farmec si sens, incat pur si simplu nu ai mai vrea sa iesi din vraja glasului sau.
Sunt curioasa sa-l vad ce face si in alte titluri. 
« Last Edit: February 24, 2017, 21:15:37 PM by galisia »

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #388 on: February 25, 2017, 02:14:31 AM »
Eu am pus pe lista Circling the Sun dupa ce am citit ca este vorba despre triunghiul amoros care apare cam pe fuga in 'Out of Africa' - unul dintre filmele mele favorite din toate timpurile (de cate ori ma sui in avion ma gandesc la o replicata din filmul asta 'And I saw the world the way God intended it to be seen'). Ma intereseaza sa vad lucrurile si din perpectiva celeilalte eroine, care e prea putin portretizata in 'Out of Africa'
Si imi place cum scrie Paula MacLain, asa ca ar trebui sa fie o carte pe care s-o enjoy.

Galisia, ma tentezi si cu In the Café of Lost Youth. Si ea e pe lista  :mersi: .

Acum citesc cartea de memoirs a lui Stehpen Fry More Fool Me si ma intereseaza si amuza la maxim. Imi plac frazele pe stil vechi, intortocheate si cu vocabular bogat care contrasteaza foarte puternic cu ideile foarte moderne pe care le are autorul. E savuros. Dar nu e chiar de citit daca nu stii mai multe despre Stephen Fry. Eu am vazut mai multe serii de documentare facute de el si ii apreciez umorul si personalitatea, asa ca pentru mine astea se rasfrang in carte.

Frisky

• fabulous
  • Looking at the autumn shade.
« Reply #389 on: March 08, 2017, 08:38:33 AM »
Dintre cartile pe care le-am citit si terminat in ultima vreme, va recomand cu caldura (si insistenta chiar  :D): Femeia de hartie ( An Unnecessary Woman) de Rahib Alameddine, o incursiune in lumea cartilor, a muzicii si a artei, avand ca fundal o lumea a razboiului civil din Liban. O alta este A Man Called Ove by Fredrik Backman, povestea unui morocanos sub ale carui vesnice bombaneli se ascunde o dragoste si o inima mare. Pe mine m-a impresionat pana lacrimi. Las aici unul din citatele subliniate, ca sa va "momesc" s-o cititi  :D

Death is a strange thing. People live their whole lives as if it does not exist, and yet it's often one of the greatest motivations for living. Some of us, in time, become so conscious of it that we live harder, more obstinately, with more fury. Some need its constant presence to even be aware of its antithesis. Others become so preoccupied with it that they go into the waiting room long before it has announced its arrival. We fear it, yet most of us fear more than anything that it may take someone other than ourselves.