Author Topic: Ce carti mai cititi? - vol.2  (Read 65365 times)

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce carti mai cititi? - vol.2
« Reply #345 on: December 24, 2016, 23:17:45 PM »
In ultima vreme fac o lista cu cartile pe care le citesc, altfel uit cu desarvarsire ce-am citit. Asta e lista pe 2016.

Orasul cu salcami / Accidentul Mihail Seabstian (recitit)
Panza de paianjen Cella Sergi (recitit)
Cianura pentru un suras, Buna seara Melania, 320 de pisici negre Rodica Ojog Brasoveanu (recitit)
The Language of God Francis S. Collins
Why Not Me Mindy Kaling (nu atat de funny pe cat am crezut)
Les Meilleurs Contes Guy de Maupassant
Jurnalul suedez Gabriela Melinescu (recitit)
The Nightingale Kristen Hannah (n-o recomand, foarte stangagi scrisa; am crezut ca e cu totul altceva)
Possesion A.S. Byatt
The Power of Habit Charles Duhigg
The Book Thief Marius Zusak
The Help Kathryn Stockett
Cracking the Aging Code Josh Mitteldorf and Dorian Sagan
Chocolat Joanne Harris
Bridget Jones - Mad about the Boy Hellen Fielding
The Glass Castle Jannette Walls (extraordinara, o recomand)
Mr.Churchill's Secretary Susan Elia Macneal (inca o citesc acum)

As vrea eu sa citesc numai carti super excitante sau super interesante. Dar ma adaptez. Cand am fost foarte stresata la servici am recitit sau citit carti usurele. Cand am fost in vacanta am cautat sa citesc carti amuzante (mie Bridget Jones (cartile) mi se par foarte amuzante). Am citit si o carte in franceza, lucru care mi-a luat mult timp. Una peste alta, cartile despre care sunt foarte bucuroasa ca le-am citit sunt:
'The Language of God', 'Le Meilleurs Contes', 'Jurnalul suedez', 'The Power of Habit', 'The Book Thief', 'The Help', 'Cracking the Aging Code', 'The Glass Castle'
« Last Edit: December 24, 2016, 23:21:59 PM by RedDeer »
I have lived with many Zen masters, all of them cats

Testaholic

• Administrator
  • fabulous
    • Testaholic - Beauty & Fashion Test Lab
« Last Edit: January 05, 2017, 11:56:50 AM by Testaholic »

Frisky

• fabulous
  • Looking at the autumn shade.
« Reply #347 on: January 05, 2017, 12:01:02 PM »
Doar Contele de Monte Cristo...acum o suta de ani. E de puricat lista asta.  :mersi:

Din lista precedenta am citit Kafka on the shore.

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #348 on: January 05, 2017, 16:03:59 PM »
Excelente liste! Numai timp sa ai sa citesti! E greu de ales.

Testaholic

• Administrator
  • fabulous
« Reply #349 on: January 24, 2017, 12:52:57 PM »
Eu am inceput sa citesc Alice Munro -Too much happiness.
Daca o vrea cineva o am in format mobi si epub.

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #350 on: January 24, 2017, 14:44:04 PM »
Eu inca mai citesc la Istoria Filozofiei pe care am primit-o de la Mos Craciun. Partea in legatura cu filozofiile moderne e fascinanta (de exemplu exista o filozofie numita a zombie -urilor  :shock: ) In weekend cred ca ma apuc de una din cartile recomandata de Angel.

Conchita

• Membru fondator
  • fabulous
« Reply #351 on: January 25, 2017, 05:17:42 AM »
Eu mai am cateva pagini din The Story of a Lost Child, si pentru ca nu sunt pregatita psihic sa ma despart de Elena Ferrante inca, mi-am luat The Days of Abandonment, asa ca urmeaza pe lista.
As fi curioasa sa citesc ceva de Alice Munro, cred ca sunt ultima femeie care inca n-a citit nimic scris de ea. Angel, poti sa mi-o trimiti in format mobi, te rog?  :mersi:
Daca ai nevoie de adresa de email spune si ti-o trimit pe privat.

Mi-am amintit de Vlad. Citeste, pentru unul din cursurile de franceza  The Second Sex (in franceza, bineinteles  :hihi:) de Simone de Beauvoir si a spus ca e chiar ingrijorat, ca ii place mult de ea, cum scrie.  :hihi: O am pe lista si pe Simone de Beauvoir, nici de ea nu m-am apucat inca.
« Last Edit: January 25, 2017, 05:28:56 AM by Conchita »
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #352 on: January 25, 2017, 12:22:34 PM »
De ce-i ingrijorat ca-i place? :?: Femeia asta a fost foarte tare :indragostit: si a scris bine.

Frisky

• fabulous
« Reply #353 on: January 25, 2017, 13:23:03 PM »
Poate pentru ideile comuniste pe care le-a avut, o moda care a trecut.  :hihi: De fapt a fost o existentialista la fel ca si Sartre.  :)
 Simone de Beauvoir a scris foarte fain si a fost o femeie cu adevarat progresista pentru vremurile in care a trait.  :indragostit: Din ceea ce a scris, am citit Memoriile unei fete cuminti, Toti oamenii sunt muritori si O femeie sfasiata.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #354 on: January 25, 2017, 14:20:54 PM »
Una dintre feministele de baza de atunci :like: Si din Memoriile unei fete cuminti chiar se intelege bine ce-a insemnat feminismul atunci :indragostit:
Acum doi ani am fost la mormantul lor (al ei si-al lui Sartre), e atat de simplu

Am fost atat de emotionata :rusinos:

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
« Reply #355 on: January 25, 2017, 16:00:58 PM »
Simone de Beauvoir e mentionata in Istoria Filozofiei pe care o citesc cu 'The Second Sex'. De fapt, pana acum (si am ajuns la anii 50) e singura femeie in toata istoria. As citi si eu 'The Second Sex'. N-am citit decat 'The Memories of a Dutiful Daughter' pana acum.
Btw, vreti sa facem 'The Book Club' ? Ma gandeam la 'The Glass Castle'. E o carte care ar place la toata lumea care scrie aici (maybe I'm being presumptions, dar cred ca sunt sanse mari sa fie asa).
« Last Edit: January 25, 2017, 16:03:00 PM by RedDeer »

Nimphe

• Core Team
  • fabulous
  • *
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
« Reply #356 on: January 25, 2017, 18:02:29 PM »
Am terminat si eu weekend-ul trecut seria Elenei Ferrante. Foarte mult mi-a placut,  dar ultimul volum chiar l-am devorat  :indragostit:

Daca mai are cineva ceva de ea in format mobi/ epub, please share  :pray:

Spre rusinea mea, n-am citit nik de Simone de Beauvoir desi imi doresc foarte mult orice de ea  :indragostit:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #357 on: January 25, 2017, 18:27:41 PM »
Apropo de The Glass Catle, ati vazut ca anul asta iese filmul? Deci sa ne grabim cu cititul :D
http://www.imdb.com/title/tt2378507/

Frisky

• fabulous
« Reply #358 on: January 25, 2017, 19:38:15 PM »
RD, eu sunt pentru clubul de lectura, dar experienta anterioara a aratat ca nu prea are succes forma asta inrolata de a citi.  :) Oricum nu stiam titlul asta de carte.  :mersi: Mi-l pun pe lista de to-read si cand ii vine randul, o sa-mi impartasesc impresiile.  :D

Acum citesc Zaira de Catalin Dorian Florescu, autor roman de succes, stabilit in Austria de cativa ani buni. Imi place cartea, are un fir narativ fluid, presarat cu subintelesuri, mici filozofii de viata, felii de istorie interbelica si de comunism, toate astea impletite in povestea unei femei pline de temperament. O recomand.  :)
In paralel imi pun creierul sa faca flotari cu: River Out of Eden: A Darwinian View of Life de Richard Dawkins versiunea in limba romana (titlul vorbeste de la sine: codul genetic si evolutia speciilor intr-o demonstratie bine argumentata), A Geometry of Art and Life de Matila Ghika (e despre sectiunea de aur, pe care o regasim peste tot in matematica in progresii precum sirurile lui Fibonacci, in natura, in alcatuirea corpului uman, in arta etc., este numita phi si reprezinta radacina patrata a ecuatiei x2=x+1 :https://ro.wikipedia.org/wiki/Sec%C8%9Biunea_de_aur)  si Ego is the Enemy by Ryan Holiday (o lectura placuta si usoara, inspirationala, pe kindle, numa' buna pentru mersul zilnic cu metroul).

Testaholic

• Administrator
  • fabulous
« Reply #359 on: January 25, 2017, 20:21:30 PM »
Conchi da-mi un mail sau un PM cu mailul tau ca l-am ratacit.

Eu momentan zic pas la Book Club ca nu am o perioada deloc linistita in care sa pot citi cat as vrea, dar nu lasati absenta mea sa va opreasca. :)