*

kalua

  • *
  • 22769
    • Soapte culinare
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #435 on: January 05, 2017, 23:58:11 PM »
 :pofticios: :indragostit:
Si eu am pus boia afumata in umplutura de sarmale.

*

RedDeer

  • *
  • 3193
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #436 on: January 09, 2017, 16:03:46 PM »
Pun din nou reteta asta. Am cautat-o pentru ca stiam ca o aveam dintr-o revista. Era la 'ce-am mai gatit azi'.

Fudge de naut

- o cutie de conserva de naut de 540 ml zice reteta (eu am fiert, ca tot vroiam sa fierb si am pus 480 g - n-am stiut cum sa aproximez mai bine, dar a fos ok in the end)
- 80 ml coconut oil topit
- 60 ml sirop de artar
- un sfert de cana de menta proaspata (packed). Fiind iarna o sa pun menta uscata, sa vedem ce iese.
- 1/2 extract de pepermint
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 cana de cacao
- fistic copt pentru decorat

Se pun la food processor toate mai putin cacaoa, apoi se pune si cacaoa si se mai bleduieste putin. Se pune in tava cu pergament si se da la congelator pentru 2 ore dupa care se orneaza cu fisticul si se taie in bucati. Se poate pastra in frigider 5 ore.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

*

Hil

  • 8285
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #437 on: January 14, 2017, 03:07:16 AM »

*

Hil

  • 8285
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #438 on: January 15, 2017, 14:50:15 PM »
Am facut salata din link, folosindu-ma de IP si optiunea 'sub presiune'.
Am adaptat dressingul (am scos uleiul).
A avut succes la toata familia, am s-o mai fac.

https://smittenkitchen.com/2014/01/warm-lentil-and-potato-salad/

*

Conchita

  • 8032
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #439 on: January 15, 2017, 16:41:16 PM »
 :pofticios: ce bine suna. Cu ce ai inlocuit uleiul?  :mersi:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

Hil

  • 8285
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #440 on: January 15, 2017, 21:12:54 PM »
In link spune ce soiuri de linte sa folosim ca sa ramana intreaga. Lintea mea verde dupa fiert in IP cu foi de dafin, ceapa tocata, cimbru, dare si piper era spre mushy. In prima faza am amescat numai cartofii fierti (tot in IP) si lintea + patrunjelul verde (in felul asta tine la frigider cateva zile si se poate reincalzi). Amestecul ala si numai atat, nu era sec.

In dressing am pus doar ceapa verde, o lingurita de mustar de Dijon si otet balsamic.
Am pus amestecul de linte si cartofi in farfurii apoi am pus si cca 2 linguri de dressing.

Pt dressinguri de multe ori folosesc ca baza cartof, legume coapte in cuptor etc respect flavor-ul sugerat, dar scot uleiul din schema.
« Last Edit: January 15, 2017, 21:15:09 PM by Hil »

*

Conchita

  • 8032
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #441 on: January 16, 2017, 15:36:26 PM »
Multumesc Hilu.  :kiss:
Asta da, si eu pun mai putin ulei de obicei, dar as mai reduce.
Referitor la fiertul in IP, si mie mi se pare ca fierb un pic cam tare fasolicile, daca setezi la timpul din tabel si nu le las chiar atata. De obicei, las cu vreo 3 minute mai putin decat zice in tabel si ies mai bine.
Am vazut ca ai scris undeva ca ai facut tocanita si a iesit supa.  :hihi:
Apa/lichid am citit ca se pune putin, ca nu are unde sa se evapore, cata pui, atata ramane.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

Hil

  • 8285
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #442 on: January 16, 2017, 16:19:11 PM »
Merci Conchi.  :pup:
Am facut o iahnie si nu am pus f multa apa si s-a ars putin pe fund  :-s asa ca-s un pic traumatizata.
O sa mai testez cu cantitatea de lichid, ca-mi place oala f tare. E f safe si usor de folosit si rezultatele-s de cele mai multe ori grozave.

*

Conchita

  • 8032
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #443 on: January 20, 2017, 19:14:47 PM »
Hilu  :hihi: eu la iahnie pun mai multa apa, ca-mi place asa, intre supa si felul 2, o mananc cu lingura de obicei.
Am facut salata de cartofi cu linte.  :pofticios:  :pofticios:
Miercuri am facut mancarea de linte cu vinete si sos de tahini, a mai ramas linte (si un sfert de vanata, am pus-o si pe aia, sa nu ajunga la guni), asa ca am pus-o pe aia la salata. N-am avut capere, dar merge si fara. E yummy  :yum: sigur va fi repetata.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

Hil

  • 8285
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #444 on: January 20, 2017, 23:00:39 PM »
Si noi cu lingura, dar desi era lichid destul, pesemne s-a ingrosat prea mult de s-a lipit de funul oalei.

Am sa fac o varianta vegetariana de bibimbap.

https://youtu.be/6QQ67F8y2b8


*

Conchita

  • 8032
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #445 on: January 26, 2017, 20:05:37 PM »
Am dat peste reteta asta  :panic:. Vreau sa o incerc cat de curand:


http://www.wearesovegan.com/aubergine-tikka-masala/
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

kalua

  • *
  • 22769
    • Soapte culinare
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #446 on: February 15, 2017, 22:08:02 PM »
Ciocolata dupa Attila Hildmann

varianta "cu lapte"
90 g unt de cacao
maduva de la 1/2 baton vanilie
40 g sirop de agave sau de zahar de cocos sau de artar sau de curmale
30 g cacao
o priza de sare
95 g unt de migdale (sau de alte nuci)

varianta "amaruie"90 g unt de cacao
maduva de la 1/2 baton vanilie
50 g sirop de agave sau de zahar de cocos sau de artar sau de curmale sau miere
20 g cacao
o priza de sare

cantitatile nu-s batute in cuie, se mai variaza si dupa gust

Se topeste untul de cacao la bain-marie, se ia de pe apa, se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine cu un tel (sau mixer). Primele dati sau cand folosesc un indulcitor nou eu pun prima data indulcitorul in unt, putin cate putin, sa fiu sigura ca se leaga. De la data la data devin apoi din ce in ce mai curajoasa :D
Se pune ori intr-o forma de plastic unsa cu ceva ulei, ori intr-una de sticla sau metal, cu hartie de pergament in ea.
Se da 10 - 15 minute la congelator, apoi 30 la frigider. Se pastreaza in frigider.
Se pot adauga nuci de toate felurile, chili, fructe uscate, cornflakes etc

Mare atentie sa nu ajunga vreun strop de apa in compozitie, se branzeste cu cocoloase.

*

Conchita

  • 8032
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #447 on: March 02, 2017, 15:16:52 PM »
Salata de fasole, porumb si edamame cu dressing de miso si ginger

Am facut-o ieri si pun reteta, pana nu dispare punga in gunoi.  :hihi:
O scriu exact cum e pe punga, cantitatile se pot ajusta dupa bunul plac.
500 g amestec de fasole neagra, porumb si edamame
2 cups rosii cherry, taiate in jumatate
2 cups ardei rosu, taiat cubulete
1 cup ceapa rosie, tocata mai grosier
1/2 cup patrunjel verde tocat
1/2 cup cilantro tocat

Dressing:
3 linguri otet de orez
1/4 cup ulei de masline
1 1/2 lingura ulei de susan
3/4 lingura miere
3/4 lingura pasta Miso
3/4 lingura sos de soia
2 linguri ginger (eu l-am dat pe razatoarea mica)
1 lingura usturoi dat prin presa

Se pun toate ingredientele intr-un castron, dressingul se face intr-un food processor (eu l-am facut direct intr-o cana, drept ca a fost mai greu sa amestec din cauza la Miso paste), apoi se toarna peste legume. Am adaugat sare si piper.
Se mananca imediat, sau se da la frigider si se mananca rece.

Prima data cand am facut am folosit ca side dish la roast beef, ieri am mancat numai salata fara nimic langa ea.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

RedDeer

  • *
  • 3193
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #448 on: March 02, 2017, 15:59:00 PM »
Thanks Conchi  :mersi:
I have lived with many Zen masters, all of them cats

*

RedDeer

  • *
  • 3193
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #449 on: March 20, 2017, 19:12:16 PM »
Aseara am mancat inghetata de black sesame la un restaurant japonez. Mi s-a parut ca n-am mancat in viata mea ceva atat de bun  :pofticios: - asta probabil pentru ca sunt mereu in cautare de gusturi noi.
Ma gandesc sa fac si eu acasa si reteta asta mi-a facut cu ochiul http://healthyblenderrecipes.com/recipes/vegan_japanese_black_sesame_ice_cream
Eh, mai putin maple syrupul ala, mi se pare mult prea mult. As incerca cu jumatate de cana.
I have lived with many Zen masters, all of them cats