Cacciatore de pui4 buc piept de pui
ulei de masline
1 ceapa tocata marunt
3 catei de usturoi tocati marunt
ardei rosu si unul galben sau portocaliu, taiati fasii
ciuperci shitake in jur de 5 bucati sau din cele albe de cultura, taiate fasii
oregano dupa gust, busuioc verde pt ultimele 2-3 minute
200ml vin alb
200ml supa de pui
1 conserva de rosii cuburi
3 lingurite de capere
- puiul se poate tavali in faina si praji pana se rumeneste frumos sau praji ca atare, eu n-am pus faina
- se scoate si se da deoparte. Ceapa se pune la prajit in aceelasi ulei, se caleste pana devine sticloasa, se adauga usturoiul se mai prajesc impreuna cateva minute
- urmeaza ardeii la fel alte 5 minute apoi pt alte 5-7 minute rosiile.
- eu am pus carnea intr-o alta cratita, am adaugat cele 2 lichide si am lasat la fiert vreo 20 de minute.
- imi place car ardeiul sa ramana intreg in mancare, deci nu trebuie fiert cat fierbe carnea
- se toarna compozitia de legume peste carne, se lasa la imprietenit sub taina capacului pana se inmoaie carnea. Daca vi se pare mult lichid fierbeti mai fara capac pana scade. Se serveste presarat cu busuioc proaspat (n-am avut) si mamaliga cremoasa
mamaliga cremoasa
1 ceasca de smanatana groasa
2 cesti de lapte
1,5 ceasca malai
1-2 crengute cimbru proaspat
2 catei de usturoi zdrobiti
1,5 ceasca supa pui
2 linguri unt nesarat (scrie 1,5 ceasca unt in reteta originala, mi se pare mult)
1/4 ceasca parmezan proaspat
sare si piper
intr-o olita dati intr-un clocot laptele smantana cu cimbrul si usturoiul, apoi lasati 30 de minute la odihnit
Se strecoara compozitia se pune din nou pe foc, adaugand si supa.
Cand incepe sa fiarba adaugati malaiul in ploaie amestecand incontinuu, dati focul incet si lasati sa fiarba 10-15 minute amestecand des. La final se adauga untul, cascavalul sare si piper dupa gust
Girlies cantitatile sint din reteta originala
mie mamaliga imi iese perfecta la 2 cani de lichid pun o cana fara un deget de malai grisat. E perfect fiert cand miroase a copt. Apoi puteti adauga dupa ochi si gust untul si cascavalul. Eu am pus cheddar.