Testaholic - Forum pentru femei

DIETA MONTIGNAC => Bucataria Montignac - Retete => Topic started by: Roxa on December 23, 2009, 23:29:44 PM

Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Roxa on December 23, 2009, 23:29:44 PM
Am facut astazi supa crema de dovlecei. Pun aici reteta, ca mi-a placut ce-a iesit:
- 4 dovlecei, 2 morcovi, o felie de telina, o ceapa - toate taiate cubulete si puse la fiert in apa. Am adaugat mai spre sfarsit 500 ml lapte si-am lasat-o sa mai fiarba. Oprit focul, pus tot amestecul in blender, adaugat 50 gr unt, sare, piper si verdeata la sfarsit.
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: angeldust on January 04, 2010, 21:22:44 PM
Roxa dovelceii cu coaja sau fara?Ca citisem undeva ca coaja da tot gustul....
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: doctoreasa on January 05, 2010, 08:47:25 AM
Pai morcovii si telina schierte sunt conforme? :huh:
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: angeldust on January 16, 2010, 11:00:13 AM
A iesit buna supa crema da io mai mult de cateva linguri nu am putut manca ca mi s-o parut "grea"  :-s In schimb altii or laudat-o si or mancat cate doua blide
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Nimphe on January 16, 2010, 12:18:30 PM
Si supa mea crema de ciuperci a iesit megadelicioasa. Al meu vrea portie dubla de fiecare data :hihi:
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Iepurica on January 16, 2010, 14:46:35 PM
Pai si reteta?:D
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Nimphe on January 16, 2010, 14:50:28 PM
Este la retetele de supe, pusa de Rox :P
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Iepurica on January 16, 2010, 15:20:40 PM
Scuzati :rusinos:
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: veruskin on February 24, 2010, 16:56:03 PM
Supa de Naut, Spanac si Chorizo/Bacon afumat - preluata de la Jamie Oliver

(http://c0445482.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/lrg_1592.jpg)

INGREDIENTE – 4 portii
• ulei de masline
• 150g bacon afumat
• 3 buc praz
• 1 catel de usturoi taiat fin
• 200g spanac proaspat spalat si tocat
• 2 cutii de rosii decojite
• 300 gr naut fiert
• 1.3 litri de supa, sau apa calda, sau zeama de la nautul fiert (nu de la conserva)
• sare si piper proaspat macinat si peperoncino
• 2 oua fierte tari
- parmezan/telemea sarata

Pune baconul afumat intr-o cratita mai larga.
Lasa-l sa se rumeneasca un pic, eventual pana se topeste grasimea din el, apoi adauga uleiul de masline, prazul, usturoiul si lasa-le sa se caleasca cu capacul pus.
Cand sunt gata, adauga nautul, spanacul si o parte din supa, si lasa sa fiarba vreo 10-15 min.
Apoi adauga rosiile decojite  si daca mia este nevoie supa.
Fa-l sa dea in clocot si lasa-l sa fiarba la foc mic vreo 30-40 minute.
 Apoi poti pune o treime in mixer pentru  a face piure.
Pune inapoi piureul, lasa sa dea in clocot si adauga sare si piper.
Cand se serveste se gratineaza cu ou fiert si parmezan sau telemea sarata.

Pofta buna!
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Teo on February 25, 2010, 15:45:27 PM
Ce bine suna reteta asta. O trec pe lista pentru saptamana viitoare. Multumesc pentru reteta  :kiss:
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: kalua on July 20, 2011, 19:00:00 PM
Supa rece de castravete si avocado

1 castravete mai mare
1 avocado
coaja rasa de la 1 lamaie netratata
1 lingura suc de lamaie
1 esalota tocata marunt (sau 2 - 3 cepe verzi)
1 ardei iute verde
1 cana iaurt (de care vreti, de la cel cu 0,1% grasimi pana la 10% grasimi)
1,5 lingura fleur de sel
piper

facultativ:
1 legatura de coriandru verde
1 cana apa rece
1 - 2 linguri zataar

Castravetele se curata numai daca-i dintr-ala cu coaja tare. Se taie de-a lungul si i se scoate partea din mijloc, cea cu samburi. Se taie apoi in bucati. O bucata de castravete si una de avocado se taie mic si se pun deoparte. Din rest se face piure in blender impreuna cu avocado curatat, esalota si toate celelalte ingrediente.
Apa pune cine vrea ca supa sa nu fie asa groasa (eu n-am pus).
Se portioneaza in boluri mici, pahare de apa sau ce vreti, se presara pe fiecare bucatele de catravete si avocado, se acopera cu folie de aluminiu sau de plastic,  si se dau la frigider cam 1/2 ora.

(http://2.bp.blogspot.com/-znoGzydIM_k/TiLgJQV6o-I/AAAAAAAAAag/zkVXY_kUTao/s1600/IMG_0098.JPG)
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Nimphe on July 20, 2011, 19:59:19 PM
Ka,  :mersi: Trebuie s-o incerc ;)
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Conchita on October 26, 2011, 01:29:46 AM
 :shock: ce bine ca am intrat aici, macar imi mai vin idei de supe, ca si asa simt nevoia, sa ma incalzesc.  :) Dar sa nu uit de ce-am venit.  :p

Supa crema de broccoli

2-3 linguri de unt
o ceapa
2-3 tulpini de telina
2 legaturi de broccoli (ca sa ajunga pentru toti)
o cutie de vegetable broth (reteta originala era cu chicken broth, dar eu folosesc Organic vegetable broth),
o lingura - doua de smantana si 200-250 g frisca
putina branza rasa (cascaval, mozarella etc) - facultativ
piper proaspat macinat.

Ceapa taiata (nu foarte marunt, ca oricum ajunge in blender) cu tulpinile de telina taiate bucati se calesc in unt pana se inmoaie. Apoi se pun buchetelele de broccoli spalat si broth-ul. Se lasa la fiert (in 10 - 15 min e gata). Eu n-am pus mai mult broth, sau apa, ca  sa nu folosesc faina.  ;)
Cand e gata, se pune in blender (mai multe ture, sa nu-l umpli mai mult de jumatate) si se da Puls de cateva ori. Eu nu le-am zdrobit prea tare, sa mai avem si cate o bucatica intreaga). Se adauga smantana cu frisca, in care am pus un pic de supa crema, sa nu se adune si se amesteca bine. Se pune in castroane, poti sa pui un pic de branza rasa de decor si piper proaspat macinat. Copiii au mancat cu crutoane (le-am prajit eu paine si am facut crutoane), eu am mancat-o asa, simpla.

(http://s530.photobucket.com/albums/dd342/cami_cami_photo/Fabulous%20Kitchen/Supacremadebroccoli.jpg)
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: kalua on October 27, 2011, 09:28:52 AM
 :yum: Conchi
Imediat dupa ceapa se poate pune si niste usturoi acolo, iar aproape de sfarsit rade niste nucsoara. Cateva buchetele de broccoli se pot lasa intregi, ca decor.
Daca se vrea supa mai consistenta, separat se pot praji bucatele de filet de peste sau niste fasii de piept de pui si pune la sfarsit in supa.
Ah, si niste oregano proaspat se potriveste de minune.
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Conchita on January 08, 2012, 21:45:30 PM
Supa de linte cu carnaciori a la Docotreasa

Doc, mut aici reteta ta, sa nu se piarda.   :kiss:

La fel ca ciorba de fasole, cu mentiunea ca lintea fierbe mult mai repede, in 25' e gata.
Separat prepari sosul din ceapa, ardei rosu, morcov, telina, pastarnac, rosii, foi de dafin, tot ce-ti trece prin minte ca-ti place in ciorba, innabusite in ulei si apa adaugata putin cate putin.
Afumatura de care vrea sufletelul tau, eu am pus carnaciori de gratar de la Matache Macelaru (pun pariu ca ti s-a uscat sufletelu' de dorul carnatilor de Plescoi  hahaha). Pe asta o rumenesti la inceput, apoi o scoti pe-o farfurie si o adaugi la sfarsit, cand e gata ciorba.
Tot la sfarsit adaugi verdeata tocata (patrujel, leustean...de care n-o sa gasesti in GE decat daca-ti aduci seminte din RO si plantezi in aprilie in ghiveci  wink) si o lingura-doua de otet.
Voila!
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: doctoreasa on January 08, 2012, 22:24:00 PM
 :hihi:
Corectie: e a la Wiesbaden...somehow...aia fuse al naibii de sarata, da' buna.
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Nimphe on March 21, 2012, 00:06:00 AM
Doc, n-o sa-ti vina sa crezi, dar am gasit leustean aici!!! :D Acum imi pare rau ca n-am luat mai mult, dar sper ca ajung in Ro si-mi iau sa pun la uscat  ;)
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: doctoreasa on March 22, 2012, 08:32:46 AM
 :shock:
Mai, sa fie!
Bulina albastra pentru nemti!
 :aplauze:
In Luxembourg n-am reusit sa gasesc leustean, mi-am adus o punga babana de leustean uscat de la Fuchs din RO si am impartit din ea la toti amicii romani de acolo  :lol:.
Mai bine iei seminte si-ti pui leustean intr-o jardiniera.
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Nimphe on March 22, 2012, 10:01:53 AM
Nu-i o idee rea, Doc, cu semintele, mai ales ca avem un balcon mare din lemn si ma gandesc sa-l amenajam frumos pt vara  :vacanta:
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: veruskin on March 22, 2012, 11:25:21 AM
Si condimentele pot fi plante verzi decorative :)
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: doctoreasa on March 22, 2012, 14:32:51 PM
Daaa!
Levantica, rozmarin, busuioc, leustean, menta, cimbru  :indragostit:. Exact la un ghiveci d-asta visez sa am pe balcon in vara aceasta.
Poate ai noroc sa gasesti pamant curat, fara ingrasamant chimic.
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: kalua on March 22, 2012, 15:49:26 PM
Eu nu le-as pune pe toate impreuna intr-un ghiveci: menta acapareaza tot locul, unele au nevoie de apa multa, altele mai putin. Se gaseste si pamant fara ingrasaminte, se gasesc si plantele deja de cumparat la ghiveci, si seminte si tot. :D
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: doctoreasa on March 22, 2012, 15:58:56 PM
 :think:
Deci menta separat, pe tarlaua ei?
 :mersi:
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: kalua on March 22, 2012, 16:13:09 PM
Eu le am pe toate separate, fiecare la casuta lui. :hihi:
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: doctoreasa on March 22, 2012, 18:29:45 PM
Aha! Hmm, prea multe ghivece totusi. N-am loc, dar poate Nimphe e mai norocoasa.
Title: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Nimphe on March 22, 2012, 22:11:09 PM
Mi-ati dat idei acum  :lol: :mersi:
Title: Re: Supe crema, ciorbe Montignac
Post by: Kreatza on May 25, 2013, 10:50:51 AM
Supa de pui cu galuste din tarate de ovaz
-tacamuri de pui
-telina
-morcov
-patrunjel
Pentru galuste-la un ou se adauga 4 lg rase de tarate de ovaz
Fierbem puiul si legumele (puteti pastra sau nu legumele, dupa preferinta, eu le dau prin sita mica si le las in supa). Galustele se pregatesc cu 30 min inainte sa le punem in supa, sa se umfle putin. Cand puiul este fiert punem galustele si le lasam si pe ele sa fiarba  (la 10 min dupa ce le pun in supa eu adaug o cana de apa rece, asa am invatat de la mama  :rusinos: ). Dupa ce oprim focul adaugam patrunjel tocat.
Galustele ies foarte bune si pufoase  :yum: