*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #15 on: October 27, 2011, 09:28:52 AM »
 :yum: Conchi
Imediat dupa ceapa se poate pune si niste usturoi acolo, iar aproape de sfarsit rade niste nucsoara. Cateva buchetele de broccoli se pot lasa intregi, ca decor.
Daca se vrea supa mai consistenta, separat se pot praji bucatele de filet de peste sau niste fasii de piept de pui si pune la sfarsit in supa.
Ah, si niste oregano proaspat se potriveste de minune.

*

Conchita

  • 8043
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #16 on: January 08, 2012, 21:45:30 PM »
Supa de linte cu carnaciori a la Docotreasa

Doc, mut aici reteta ta, sa nu se piarda.   :kiss:

La fel ca ciorba de fasole, cu mentiunea ca lintea fierbe mult mai repede, in 25' e gata.
Separat prepari sosul din ceapa, ardei rosu, morcov, telina, pastarnac, rosii, foi de dafin, tot ce-ti trece prin minte ca-ti place in ciorba, innabusite in ulei si apa adaugata putin cate putin.
Afumatura de care vrea sufletelul tau, eu am pus carnaciori de gratar de la Matache Macelaru (pun pariu ca ti s-a uscat sufletelu' de dorul carnatilor de Plescoi  hahaha). Pe asta o rumenesti la inceput, apoi o scoti pe-o farfurie si o adaugi la sfarsit, cand e gata ciorba.
Tot la sfarsit adaugi verdeata tocata (patrujel, leustean...de care n-o sa gasesti in GE decat daca-ti aduci seminte din RO si plantezi in aprilie in ghiveci  wink) si o lingura-doua de otet.
Voila!
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

doctoreasa

Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #17 on: January 08, 2012, 22:24:00 PM »
 :hihi:
Corectie: e a la Wiesbaden...somehow...aia fuse al naibii de sarata, da' buna.

*

Nimphe

  • *
  • 11857
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #18 on: March 21, 2012, 00:06:00 AM »
Doc, n-o sa-ti vina sa crezi, dar am gasit leustean aici!!! :D Acum imi pare rau ca n-am luat mai mult, dar sper ca ajung in Ro si-mi iau sa pun la uscat  ;)
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

doctoreasa

Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #19 on: March 22, 2012, 08:32:46 AM »
 :shock:
Mai, sa fie!
Bulina albastra pentru nemti!
 :aplauze:
In Luxembourg n-am reusit sa gasesc leustean, mi-am adus o punga babana de leustean uscat de la Fuchs din RO si am impartit din ea la toti amicii romani de acolo  :lol:.
Mai bine iei seminte si-ti pui leustean intr-o jardiniera.

*

Nimphe

  • *
  • 11857
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #20 on: March 22, 2012, 10:01:53 AM »
Nu-i o idee rea, Doc, cu semintele, mai ales ca avem un balcon mare din lemn si ma gandesc sa-l amenajam frumos pt vara  :vacanta:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

veruskin

  • 2698
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #21 on: March 22, 2012, 11:25:21 AM »
Si condimentele pot fi plante verzi decorative :)

*

doctoreasa

Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #22 on: March 22, 2012, 14:32:51 PM »
Daaa!
Levantica, rozmarin, busuioc, leustean, menta, cimbru  :indragostit:. Exact la un ghiveci d-asta visez sa am pe balcon in vara aceasta.
Poate ai noroc sa gasesti pamant curat, fara ingrasamant chimic.

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #23 on: March 22, 2012, 15:49:26 PM »
Eu nu le-as pune pe toate impreuna intr-un ghiveci: menta acapareaza tot locul, unele au nevoie de apa multa, altele mai putin. Se gaseste si pamant fara ingrasaminte, se gasesc si plantele deja de cumparat la ghiveci, si seminte si tot. :D

*

doctoreasa

Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #24 on: March 22, 2012, 15:58:56 PM »
 :think:
Deci menta separat, pe tarlaua ei?
 :mersi:

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #25 on: March 22, 2012, 16:13:09 PM »
Eu le am pe toate separate, fiecare la casuta lui. :hihi:

*

doctoreasa

Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #26 on: March 22, 2012, 18:29:45 PM »
Aha! Hmm, prea multe ghivece totusi. N-am loc, dar poate Nimphe e mai norocoasa.

*

Nimphe

  • *
  • 11857
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #27 on: March 22, 2012, 22:11:09 PM »
Mi-ati dat idei acum  :lol: :mersi:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

Re: Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #28 on: May 25, 2013, 10:50:51 AM »
Supa de pui cu galuste din tarate de ovaz
-tacamuri de pui
-telina
-morcov
-patrunjel
Pentru galuste-la un ou se adauga 4 lg rase de tarate de ovaz
Fierbem puiul si legumele (puteti pastra sau nu legumele, dupa preferinta, eu le dau prin sita mica si le las in supa). Galustele se pregatesc cu 30 min inainte sa le punem in supa, sa se umfle putin. Cand puiul este fiert punem galustele si le lasam si pe ele sa fiarba  (la 10 min dupa ce le pun in supa eu adaug o cana de apa rece, asa am invatat de la mama  :rusinos: ). Dupa ce oprim focul adaugam patrunjel tocat.
Galustele ies foarte bune si pufoase  :yum:
Happyness should be a reward, not a purpose!