Supa de Naut, Spanac si Chorizo/Bacon afumat - preluata de la Jamie Oliver

INGREDIENTE – 4 portii
• ulei de masline
• 150g bacon afumat
• 3 buc praz
• 1 catel de usturoi taiat fin
• 200g spanac proaspat spalat si tocat
• 2 cutii de rosii decojite
• 300 gr naut fiert
• 1.3 litri de supa, sau apa calda, sau zeama de la nautul fiert (nu de la conserva)
• sare si piper proaspat macinat si peperoncino
• 2 oua fierte tari
- parmezan/telemea sarata
Pune baconul afumat intr-o cratita mai larga.
Lasa-l sa se rumeneasca un pic, eventual pana se topeste grasimea din el, apoi adauga uleiul de masline, prazul, usturoiul si lasa-le sa se caleasca cu capacul pus.
Cand sunt gata, adauga nautul, spanacul si o parte din supa, si lasa sa fiarba vreo 10-15 min.
Apoi adauga rosiile decojite si daca mia este nevoie supa.
Fa-l sa dea in clocot si lasa-l sa fiarba la foc mic vreo 30-40 minute.
Apoi poti pune o treime in mixer pentru a face piure.
Pune inapoi piureul, lasa sa dea in clocot si adauga sare si piper.
Cand se serveste se gratineaza cu ou fiert si parmezan sau telemea sarata.
Pofta buna!