Author Topic: Supe crema, ciorbe Montignac  (Read 11325 times)

Roxa

  • Guest
Supe crema, ciorbe Montignac
« on: December 23, 2009, 23:29:44 PM »
Am facut astazi supa crema de dovlecei. Pun aici reteta, ca mi-a placut ce-a iesit:
- 4 dovlecei, 2 morcovi, o felie de telina, o ceapa - toate taiate cubulete si puse la fiert in apa. Am adaugat mai spre sfarsit 500 ml lapte si-am lasat-o sa mai fiarba. Oprit focul, pus tot amestecul in blender, adaugat 50 gr unt, sare, piper si verdeata la sfarsit.

angeldust

  • Administrator
  • fabulous
  • Posts: 15430
    • Testaholic
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #1 on: January 04, 2010, 21:22:44 PM »
Roxa dovelceii cu coaja sau fara?Ca citisem undeva ca coaja da tot gustul....

doctoreasa

  • Guest
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #2 on: January 05, 2010, 08:47:25 AM »
Pai morcovii si telina schierte sunt conforme? :huh:

angeldust

  • Administrator
  • fabulous
  • Posts: 15430
    • Testaholic
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #3 on: January 16, 2010, 11:00:13 AM »
A iesit buna supa crema da io mai mult de cateva linguri nu am putut manca ca mi s-o parut "grea"  :-s In schimb altii or laudat-o si or mancat cate doua blide

Nimphe

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 11872
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #4 on: January 16, 2010, 12:18:30 PM »
Si supa mea crema de ciuperci a iesit megadelicioasa. Al meu vrea portie dubla de fiecare data :hihi:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

Iepurica

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 7962
    • Review-uri si pareri (I)Epuresti
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #5 on: January 16, 2010, 14:46:35 PM »
Pai si reteta?:D
Dogs have owners. Cats have staff.

Nimphe

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 11872
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #6 on: January 16, 2010, 14:50:28 PM »
Este la retetele de supe, pusa de Rox :P
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

Iepurica

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 7962
    • Review-uri si pareri (I)Epuresti
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #7 on: January 16, 2010, 15:20:40 PM »
Scuzati :rusinos:
Dogs have owners. Cats have staff.

veruskin

  • fabulous
  • Posts: 2698
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #8 on: February 24, 2010, 16:56:03 PM »
Supa de Naut, Spanac si Chorizo/Bacon afumat - preluata de la Jamie Oliver



INGREDIENTE – 4 portii
• ulei de masline
• 150g bacon afumat
• 3 buc praz
• 1 catel de usturoi taiat fin
• 200g spanac proaspat spalat si tocat
• 2 cutii de rosii decojite
• 300 gr naut fiert
• 1.3 litri de supa, sau apa calda, sau zeama de la nautul fiert (nu de la conserva)
• sare si piper proaspat macinat si peperoncino
• 2 oua fierte tari
- parmezan/telemea sarata

Pune baconul afumat intr-o cratita mai larga.
Lasa-l sa se rumeneasca un pic, eventual pana se topeste grasimea din el, apoi adauga uleiul de masline, prazul, usturoiul si lasa-le sa se caleasca cu capacul pus.
Cand sunt gata, adauga nautul, spanacul si o parte din supa, si lasa sa fiarba vreo 10-15 min.
Apoi adauga rosiile decojite  si daca mia este nevoie supa.
Fa-l sa dea in clocot si lasa-l sa fiarba la foc mic vreo 30-40 minute.
 Apoi poti pune o treime in mixer pentru  a face piure.
Pune inapoi piureul, lasa sa dea in clocot si adauga sare si piper.
Cand se serveste se gratineaza cu ou fiert si parmezan sau telemea sarata.

Pofta buna!
« Last Edit: February 24, 2010, 16:57:51 PM by veruskin »

Teo

  • important
  • Posts: 1970
    • Cristina's World
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #9 on: February 25, 2010, 15:45:27 PM »
Ce bine suna reteta asta. O trec pe lista pentru saptamana viitoare. Multumesc pentru reteta  :kiss:

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #10 on: July 20, 2011, 19:00:00 PM »
Supa rece de castravete si avocado

1 castravete mai mare
1 avocado
coaja rasa de la 1 lamaie netratata
1 lingura suc de lamaie
1 esalota tocata marunt (sau 2 - 3 cepe verzi)
1 ardei iute verde
1 cana iaurt (de care vreti, de la cel cu 0,1% grasimi pana la 10% grasimi)
1,5 lingura fleur de sel
piper

facultativ:
1 legatura de coriandru verde
1 cana apa rece
1 - 2 linguri zataar

Castravetele se curata numai daca-i dintr-ala cu coaja tare. Se taie de-a lungul si i se scoate partea din mijloc, cea cu samburi. Se taie apoi in bucati. O bucata de castravete si una de avocado se taie mic si se pun deoparte. Din rest se face piure in blender impreuna cu avocado curatat, esalota si toate celelalte ingrediente.
Apa pune cine vrea ca supa sa nu fie asa groasa (eu n-am pus).
Se portioneaza in boluri mici, pahare de apa sau ce vreti, se presara pe fiecare bucatele de catravete si avocado, se acopera cu folie de aluminiu sau de plastic,  si se dau la frigider cam 1/2 ora.


Nimphe

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 11872
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #11 on: July 20, 2011, 19:59:19 PM »
Ka,  :mersi: Trebuie s-o incerc ;)
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #12 on: October 26, 2011, 01:29:46 AM »
 :shock: ce bine ca am intrat aici, macar imi mai vin idei de supe, ca si asa simt nevoia, sa ma incalzesc.  :) Dar sa nu uit de ce-am venit.  :p

Supa crema de broccoli

2-3 linguri de unt
o ceapa
2-3 tulpini de telina
2 legaturi de broccoli (ca sa ajunga pentru toti)
o cutie de vegetable broth (reteta originala era cu chicken broth, dar eu folosesc Organic vegetable broth),
o lingura - doua de smantana si 200-250 g frisca
putina branza rasa (cascaval, mozarella etc) - facultativ
piper proaspat macinat.

Ceapa taiata (nu foarte marunt, ca oricum ajunge in blender) cu tulpinile de telina taiate bucati se calesc in unt pana se inmoaie. Apoi se pun buchetelele de broccoli spalat si broth-ul. Se lasa la fiert (in 10 - 15 min e gata). Eu n-am pus mai mult broth, sau apa, ca  sa nu folosesc faina.  ;)
Cand e gata, se pune in blender (mai multe ture, sa nu-l umpli mai mult de jumatate) si se da Puls de cateva ori. Eu nu le-am zdrobit prea tare, sa mai avem si cate o bucatica intreaga). Se adauga smantana cu frisca, in care am pus un pic de supa crema, sa nu se adune si se amesteca bine. Se pune in castroane, poti sa pui un pic de branza rasa de decor si piper proaspat macinat. Copiii au mancat cu crutoane (le-am prajit eu paine si am facut crutoane), eu am mancat-o asa, simpla.


Forget love... I'd rather fall in chocolate.

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #13 on: October 27, 2011, 09:28:52 AM »
 :yum: Conchi
Imediat dupa ceapa se poate pune si niste usturoi acolo, iar aproape de sfarsit rade niste nucsoara. Cateva buchetele de broccoli se pot lasa intregi, ca decor.
Daca se vrea supa mai consistenta, separat se pot praji bucatele de filet de peste sau niste fasii de piept de pui si pune la sfarsit in supa.
Ah, si niste oregano proaspat se potriveste de minune.

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Supe crema, ciorbe Montignac
« Reply #14 on: January 08, 2012, 21:45:30 PM »
Supa de linte cu carnaciori a la Docotreasa

Doc, mut aici reteta ta, sa nu se piarda.   :kiss:

La fel ca ciorba de fasole, cu mentiunea ca lintea fierbe mult mai repede, in 25' e gata.
Separat prepari sosul din ceapa, ardei rosu, morcov, telina, pastarnac, rosii, foi de dafin, tot ce-ti trece prin minte ca-ti place in ciorba, innabusite in ulei si apa adaugata putin cate putin.
Afumatura de care vrea sufletelul tau, eu am pus carnaciori de gratar de la Matache Macelaru (pun pariu ca ti s-a uscat sufletelu' de dorul carnatilor de Plescoi  hahaha). Pe asta o rumenesti la inceput, apoi o scoti pe-o farfurie si o adaugi la sfarsit, cand e gata ciorba.
Tot la sfarsit adaugi verdeata tocata (patrujel, leustean...de care n-o sa gasesti in GE decat daca-ti aduci seminte din RO si plantezi in aprilie in ghiveci  wink) si o lingura-doua de otet.
Voila!
Forget love... I'd rather fall in chocolate.