*

fanny

  • 1410
Aperitive
« Reply #30 on: April 01, 2010, 14:28:12 PM »
E intr-adevar foarte gustoasa si nu necesita nici mari eforturi. :aplauze:

*

rozy

  • *
  • 2590
Aperitive
« Reply #31 on: April 01, 2010, 20:01:38 PM »
Scorpi, eu am facut clatite cu faina integrala  ranjet
Trebuiau prajite un pic mai mult, dar au iesit.
We avoid risks in life so we can make it safely to death...

*

Roxa

  • 9135
Aperitive
« Reply #32 on: April 10, 2010, 20:46:47 PM »
Tarta cu praz

Aici e reteta


Am inlocuit jumarile cu cabanos si branza cu cascaval. A iesit super.
Marturisesc ca Vera a fost descoperitoarea retetei.
Un plan bun azi, e mai bun decat unul perfect maine.

*

Sunshine

  • 97
  • Prezentul e tot ce conteaza :)
    • reprezentantavoncosmetics
Aperitive
« Reply #33 on: May 20, 2010, 13:15:22 PM »
Roxa eu stau mai prost cu ochii si nu prea inteleg ce scrie in carte ...cand ai timp "tradu" te rog reteta ca ma chinuie amintirea pozei cu tarta  :cry:
Nimic nu este intamplator, totul se intampla cu un motiv.....iti doresti asta :)

*

Hil

  • 8306
Aperitive
« Reply #34 on: May 20, 2010, 17:52:27 PM »
Nici eu nu vad ce scris drept sa va spun

3sud est-amintirile

:hihi:



*

fanny

  • 1410
Aperitive
« Reply #35 on: May 20, 2010, 18:52:32 PM »
click dreapta pe poza--> VEZI IMAGINE; inca o data click pe poza, efect de zoom. :D
Si poza retetei apare imensa cat cea cu magdalenele.  :hihi:

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #36 on: May 20, 2010, 18:55:42 PM »
Dar numai cu Mozilla, Explorerul nu te lasa sa faci treaba asta.

*

fanny

  • 1410
Aperitive
« Reply #37 on: May 20, 2010, 19:05:40 PM »
oupsi! atunci, Roxa, treci la aparat!  :sarcastic:

*

Roxa

  • 9135
Aperitive
« Reply #38 on: May 21, 2010, 08:10:32 AM »
Iata-ma, cu tot cu reteta :):
Ingrediente: 500 gr miez de praz, 200 gr bucatele slanina neafumata (am pus cabanos), o ceapa mare tocata, putin ulei de masline, 5 oua intregi, 300 ml smantana degresata, putina nucsoara, 200 gr branza gruyere rasa (am folosit cascaval), sare, piper
Pregatire: se spala prazul si se taie bucati de 1-2 cm. L-am calit in ulei si-am pus si capacul la cratita. Se calesc bucatile de slanina/cabanos si se scot pe o hartie absorbanta. Se caleste ceapa, se adauga prazul.  Intr-un vas se bat ouale impreuna cu smantana; se pune sare, piper, nucsoara; se adauga branza/cascavalul ras. Ceapa si prazul se adauga in aceeasi compozitie, dupa ce s-au luat cu o spumiera din cratita in care s-au calit. Amestecul final se toarna intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei. Se baga la cuptor unde se lasa 40-45 de min la 190C.
Merge f bine cu salata, ca e un pic cam greu pentru stomac.
Fuse descrisa ca procedura Tarta cu praz a dului Monti.
Hillu  :lol:
Un plan bun azi, e mai bun decat unul perfect maine.

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #39 on: June 23, 2010, 22:22:24 PM »
Crème brulée cu parmezan

Pentru 7 portii mici:
4 galbenuse
220 frisca lichida neindulcita
sare, piper
1 lingurita cu varf cimbru uscat
7 rosii cherry
frunze de busuioc
5-7 linguri de parmezan

Se bat galbenusele cu frisca, sarea, piperul si cimbrul, apoi se pune masa in forme mici. In mijlocul fiecareai se pune o rosie spalata. Se dau formele la cuptorul preincalzit (100°C) 35 minute. Se presara parmezanul peste ele si se mai dau inca 10 minute la cuptor. Se servesc cu cate o frunza de busuioc.

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #40 on: July 14, 2010, 22:55:47 PM »
Salata de dovlecei

Reteta de baza:

500-700 g dovlecei
1 catel mare usturoi
4 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie
1 lingura suc de lamaie sau otet
sare, piper
plante de care vi se potrivesc la dovlecei, tocate marunt

Dovleceii se taie fasii subtiri (cel mai bine si repede merge cu "razatoarea" Börner) si se prajesc in portii pret de cateva minute doar (trebuie sa ramana al dente!). Se pun intr-un bol. Usturoiul tocat se prajeste si el usor, la foc mediu si se toarna peste dovlecei. Dac vreti puteti cali usor si ceapa taiata felii (tot cu taietoarea minune). Se adauga sucul de lamaie, sarea, piperul si se lasa la tras macar o ora (peste noapte e si mai bine). Inainte de a fi servita se amesteca si plantele.

Variante, ce i se mai poate adauga: seminte de pin rumenite usor intr-o tigaie fara grasime, stafide (asta nu pentru montignaci), frunze de menta, morcov taiat fasii (eu am pus doar unul foarte mic), telemea sfaramata (feta light pentru cine are grija grasimilor).
Grasimi se mai pot economisi daca fasiile de dovlecei raman crude sau sunt facute scurt la abur).



*

angeldust

  • 15430
    • Testaholic
Aperitive
« Reply #41 on: July 24, 2010, 12:11:38 PM »
Ka, dovlecelul l-ai pus cu tot cu coaja? Si ala galben e ardei sau ce e?  :?:

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #42 on: July 24, 2010, 12:18:43 PM »
E dovlecel, am avut de trei feluri: galben, verde si verde in dungi (verde deschis cu dungile ceva mai inchise), se pare ca s-au jucat ai mei cu soiurile. :hihi: I-am lasat cu tot cu coaja, mai ales ca-s bio, doar e moale si buna. La mai toate legumele si fructele care cresc deasupra pamantului in coaja se aduna cea mai multa aroma.

*

Kary

  • *
  • 4358
Aperitive
« Reply #43 on: July 24, 2010, 12:23:26 PM »
Apropo de dovlecei, am mancat pentru prima oara in viata un aperitiv facut din dovlecei cruzi. Erau practic dovleceii taiati fasii foarte subtiri iar peste ei presarata putina sare, putin ulei de masline si putina miere...Erau absolut deliciosi  ranjet
Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #44 on: July 24, 2010, 12:36:09 PM »
Da, sigur ca poate sa ramana cruzi dovleceii (am si scris treaba asta), dar mie personal nu-mi plac asa, mananc atunci mai bine direct castravete si gata. :hihi: