Author Topic: Aperitive  (Read 26176 times)

fanny

  • important
  • Posts: 1410
Aperitive
« Reply #30 on: April 01, 2010, 14:28:12 PM »
E intr-adevar foarte gustoasa si nu necesita nici mari eforturi. :aplauze:

rozy

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 2590
Aperitive
« Reply #31 on: April 01, 2010, 20:01:38 PM »
Scorpi, eu am facut clatite cu faina integrala  ranjet
Trebuiau prajite un pic mai mult, dar au iesit.
We avoid risks in life so we can make it safely to death...

Sunshine

  • puiut
  • Posts: 97
  • Prezentul e tot ce conteaza :)
    • reprezentantavoncosmetics
Aperitive
« Reply #32 on: May 20, 2010, 13:15:22 PM »
Roxa eu stau mai prost cu ochii si nu prea inteleg ce scrie in carte ...cand ai timp "tradu" te rog reteta ca ma chinuie amintirea pozei cu tarta  :cry:
Nimic nu este intamplator, totul se intampla cu un motiv.....iti doresti asta :)

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Aperitive
« Reply #33 on: May 20, 2010, 17:52:27 PM »
Nici eu nu vad ce scris drept sa va spun

3sud est-amintirile

:hihi:



fanny

  • important
  • Posts: 1410
Aperitive
« Reply #34 on: May 20, 2010, 18:52:32 PM »
click dreapta pe poza--> VEZI IMAGINE; inca o data click pe poza, efect de zoom. :D
Si poza retetei apare imensa cat cea cu magdalenele.  :hihi:

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #35 on: May 20, 2010, 18:55:42 PM »
Dar numai cu Mozilla, Explorerul nu te lasa sa faci treaba asta.

fanny

  • important
  • Posts: 1410
Aperitive
« Reply #36 on: May 20, 2010, 19:05:40 PM »
oupsi! atunci, Roxa, treci la aparat!  :sarcastic:

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #37 on: June 23, 2010, 22:22:24 PM »
Crème brulée cu parmezan

Pentru 7 portii mici:
4 galbenuse
220 frisca lichida neindulcita
sare, piper
1 lingurita cu varf cimbru uscat
7 rosii cherry
frunze de busuioc
5-7 linguri de parmezan

Se bat galbenusele cu frisca, sarea, piperul si cimbrul, apoi se pune masa in forme mici. In mijlocul fiecareai se pune o rosie spalata. Se dau formele la cuptorul preincalzit (100°C) 35 minute. Se presara parmezanul peste ele si se mai dau inca 10 minute la cuptor. Se servesc cu cate o frunza de busuioc.

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #38 on: July 14, 2010, 22:55:47 PM »
Salata de dovlecei

Reteta de baza:

500-700 g dovlecei
1 catel mare usturoi
4 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie
1 lingura suc de lamaie sau otet
sare, piper
plante de care vi se potrivesc la dovlecei, tocate marunt

Dovleceii se taie fasii subtiri (cel mai bine si repede merge cu "razatoarea" Börner) si se prajesc in portii pret de cateva minute doar (trebuie sa ramana al dente!). Se pun intr-un bol. Usturoiul tocat se prajeste si el usor, la foc mediu si se toarna peste dovlecei. Dac vreti puteti cali usor si ceapa taiata felii (tot cu taietoarea minune). Se adauga sucul de lamaie, sarea, piperul si se lasa la tras macar o ora (peste noapte e si mai bine). Inainte de a fi servita se amesteca si plantele.

Variante, ce i se mai poate adauga: seminte de pin rumenite usor intr-o tigaie fara grasime, stafide (asta nu pentru montignaci), frunze de menta, morcov taiat fasii (eu am pus doar unul foarte mic), telemea sfaramata (feta light pentru cine are grija grasimilor).
Grasimi se mai pot economisi daca fasiile de dovlecei raman crude sau sunt facute scurt la abur).



angeldust

  • Administrator
  • fabulous
  • Posts: 15430
    • Testaholic
Aperitive
« Reply #39 on: July 24, 2010, 12:11:38 PM »
Ka, dovlecelul l-ai pus cu tot cu coaja? Si ala galben e ardei sau ce e?  :?:

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #40 on: July 24, 2010, 12:18:43 PM »
E dovlecel, am avut de trei feluri: galben, verde si verde in dungi (verde deschis cu dungile ceva mai inchise), se pare ca s-au jucat ai mei cu soiurile. :hihi: I-am lasat cu tot cu coaja, mai ales ca-s bio, doar e moale si buna. La mai toate legumele si fructele care cresc deasupra pamantului in coaja se aduna cea mai multa aroma.

Kary

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 4358
Aperitive
« Reply #41 on: July 24, 2010, 12:23:26 PM »
Apropo de dovlecei, am mancat pentru prima oara in viata un aperitiv facut din dovlecei cruzi. Erau practic dovleceii taiati fasii foarte subtiri iar peste ei presarata putina sare, putin ulei de masline si putina miere...Erau absolut deliciosi  ranjet
Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #42 on: July 24, 2010, 12:36:09 PM »
Da, sigur ca poate sa ramana cruzi dovleceii (am si scris treaba asta), dar mie personal nu-mi plac asa, mananc atunci mai bine direct castravete si gata. :hihi:

angeldust

  • Administrator
  • fabulous
  • Posts: 15430
    • Testaholic
Aperitive
« Reply #43 on: July 26, 2010, 22:16:00 PM »
Am facut salata, asa prajiti un pic cum ai zis, nu mi-o placut  :nustiu: Sunt asa dificila cu mancarea ca imi vine sa imi dau una dupa cap singura. In sensul ca in afara de mancarurile "clasice" nu imi place mai nimic :(

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #44 on: July 26, 2010, 22:23:25 PM »
Pai mananca de-alea clasice si nu te mai chinui atat cu nu stiu ce bazaconii. Gusta din cand in cand din farfuria altora :hihi: numai cate-o inghititura de altceva. Mie mi-a luat cam 10 ani, de ex., pana am putut savura sunca de Parma si Serrano, nefiind invatata cu asa ceva in tara. :nustiu: Si-n afara de asta mai sunt alimente sau combinatii cu care n-o sa ne imprietenim vreodata.