*

kalua

  • *
  • 22754
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #15 on: September 24, 2009, 23:29:25 PM »
Placintuta cu legume si telemea

200 g faina de naut
1 plic drojdie uscata (7 g)
400 g apa calie
4 lingurite sos Tamari (se poate insa si fara)
400 g telemea (taiata cubulete sau pisata cu o furculita)
1 ceapa tocata marunt
1 dovlecel mijlociu taiat in fasii subtiri sau bastonase
1 ardei gras sau kapia mare (daca se poate rosu) taiat in patratele
sare, piper, plante dupa gust

Se amesteca drojdia cu sosul de soia, apa si faina si se lasa macar 15 minute la un loc caldut. Se pun celelalte ingrediente, se amesteca.
Se acopera o tava de aragaz cu hartie de copt si aceasta se umezeste usor (cu mainile). Se toarna aluatul in ea si se da la cuptorul preincalzit (180°C) ca. 40 minute. Cu cat puneti mai multe legume in aluat, cu atat dureaza mai mult coptul.

Aperitive
« Reply #16 on: September 27, 2009, 19:47:15 PM »
Ce e aia apa calie??
Putin mov nu strica.

*

Hil

  • 8256
Aperitive
« Reply #17 on: September 27, 2009, 19:52:18 PM »
La temperatura camerei spre caldut

*

kalua

  • *
  • 22754
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #18 on: September 27, 2009, 21:22:33 PM »
Da, da, asa-i, o "apa".

*

ghemotoc

  • 2488
Aperitive
« Reply #19 on: January 06, 2010, 16:10:58 PM »
Chec din piept de pui
Piept de pui 500 g
2 oua (sau 3 daca sunt mai mici)
2 linguri de smantana
o ceapa mica
5 catei de usturoi
(puteti pune si niste telina, eu nu am pus)
1 ardei iute (eu am pus murat)

Le-am amestecat pe toate si le-am pus in robot (mi-a fost lene sa dau carnea prin masina de tocat). Se unge o tava de chec cu unt si pesmet (eu am pus pesmet din faina integrala) si se toarna compozitia. Deasupra se pun vreo 4 linguri de smantana si parmezan (cam vreo 100 g). Se lasa la cuptor cam o ora la 180-200 (eu a trebuit sa-l las vreo ora si jumatate la 200-220).

*

kalua

  • *
  • 22754
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #20 on: January 14, 2010, 22:41:10 PM »
Salata de naut cu broccoli
(cantitati aproximative)

2 conserve naut fiert (400g una)
2 ardei grasi sau kapia rosii (mari)
1 ceapa
2-3 catei usturoi, tocati marunt
250 g sunca taiata mic (facultativ, salata se poate face si vegetariana)
1 kg broccoli
100 g parnezan sau Grana
ulei de masline
sucul de la o jumatate de lamaie
sare, piper, fulgi de ardei iute (cine vrea)

Nautul se strecoara de lichidul din conserva, se clateste cu apa, ardeii se taie in patratele nu prea mici, ceapa se taie pestisor. Se pun toate astea intr-o forma termorezistenta, impreuna cu sunca, se stropeste totul cu marinimie cu ulei de masline si se da la cuptorul preincalzit (180°C) vreo jumatate de ora (pana cand nautul prinde ceva culoare sus, s-ar putea sa fi durat chiar vreo 40 de minute). Intre timp se curata broccoli, se taie in buchetele si se fierbe al dente. Se amesteca totul si cu fulgii de ardei iute, se pipereaza, se toarna sucul de lamaie si pe deasupra se rade parmezanul.
Daca puneti sunca nu mai este nevoie sa adaugati sare.

*

Nimphe

  • *
  • 11854
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Aperitive
« Reply #21 on: January 15, 2010, 14:16:49 PM »
 :mersi:, Ka.
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

alexty

  • 274
Aperitive
« Reply #22 on: January 15, 2010, 18:51:16 PM »
Pizza Monti

Blat:
 - 210 g faina integrala de grau
 - 60 g tarate
 - 30 g faina de gluten
 - 1 plic drojdie
 - 170 ml lapte caldut
 - 1 ou
 - 1 lingura ulei de masline
 - o lingirita sare

Se framanta bine aluatul (si se lasa sau nu la crescut. Eu am facut si asa si asa si nu am vazut nicio diferenta). Se tapeteaza tava cu ulei de masline si faina integrala si se intinde aluatul pe ea.

Umplutura e dupa gustul fiecaruia, dar eu am pus asa:
 - am uns blatul cu un strat fin de bulion
 - am presarat oregano, busuioc, cimbru, piper etc
 - cascaval ras, carnaciori, muschi file, ardei gras, masline

Se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade, pentru cca 35 minute.

Pentru sos am diluat niste bulion cu apa. Este o nebunie pizza asta, dar cred ca este pentru faza a 2a, si cat mai rar :D
La ocazii e foarte buna.

Din pacate nu am poza cu ea, dar promit sa pun cand mai fac.
 

*

kalua

  • *
  • 22754
    • Soapte culinare
Aperitive
« Reply #23 on: February 07, 2010, 20:50:38 PM »
Salata evoluata de morcovi
dupa Jamie Oliver

1. Se curata 4-5 morcovi mari si se dau pe razatoare. Se toaca coriandru verde si menta proaspata si se amesteca cu morcovii. Se sareaza, pipereaza, pune 6 linguri de ulei de masline si 2 de suc de lamaie. Asta-i varianta primitiva, acum incepe evolutia. Ne putem opri la ce stadiu vrem.
2. Se prajesc intr-o tigaie fara ulei, cam un minut, un pumn de seminte indiene (asiatice). Eu am folosit trei feluri care mi-au iesit in cale mai intai: chimion in cruce, schinduf si seminte de mustar. Puteti folosi susan alb sau negru, boabe de coriandru, altele nu-mi vin in minte acum. Se curata 2-3 mandarine, se impart in felii si se adauga salatei.
3. Se sfarama cu mana niste telemea sau feta peste salata
4. Se prajesc sau coc 2-3 papadums si se sfarama peste salata, in farfurii, imediat inainte de a fi servita salata.

Eu am facut-o evoluata de tot si le-am pus pe toate ochiometric.

*

Sunshine

  • 97
  • Prezentul e tot ce conteaza :)
    • reprezentantavoncosmetics
Aperitive
« Reply #24 on: February 10, 2010, 10:09:32 AM »
Duminica a facut soacra pizza de casa...nu pot sa va descriu cum mirosea in casa si eu nu puteam manca deloc :frustrat:
Asa ca m-am gandit la o reteta pentru blat care sa fie conforma. Am adaptat reteta de la prajitura cu visine/mere si uite ce a iesit.

6 oua
6 linguri faina naut
1/2 lingurita sare
ulei pentru uns tava (eu personal folosesc tava de silicon asa ca nu e nevoie)

bati albusurile spuma;
adaugi pe rand galbenusurile si bati in continuare;
adaugi una cāte una lingurile de faina de naut si bati
ungi o tava cu ulei, torni compozitia si o pui la cuptor (cald) 20 min la 180 gr
iese un aluat pufos care poate fi folosit ca baza pt pizza sau in loc de paine (pt vinete, conopida, icre...etc)

sper sa fie pt faza 1 :)
Nimic nu este intamplator, totul se intampla cu un motiv.....iti doresti asta :)

*

Sunshine

  • 97
  • Prezentul e tot ce conteaza :)
    • reprezentantavoncosmetics
Aperitive
« Reply #25 on: March 04, 2010, 13:40:55 PM »
Reteta de paine
Aceasta o folosesc eu...nu tin minte de unde am "cules-o " dar e tare buna  :P

12 linguri faina grau integral
12 linguri tarate
1 plic drojdie uscata
apa cam 200 ml (sau mai mult)
o lingurita de sare

Amesteci faina cu taratele, sare  si drojdia; adaugi  și apa pana obții un aluat care are consistenta unei mamaligi calde  :)
Lasi aluatul sa creasca 1h.
Il pui intr-o forma de cozonac unsa cu ulei si il mai lasi sa creasca jumatate de ora. Incalzesti cuptorul la 200gr
Acoperi tava cu o folie de aluminiu si lasi in cuptor 30 min. Scoti folia si mai lasi 20 min.

Mie mi s-a parut putin umeda in mijloc. Am taiat painea felii si le-am pus in toaster 1 minut. Dupa ce s-au racit am ambalat feliile in hartie de copt si au rezistat o saptamana in frigider.
Nimic nu este intamplator, totul se intampla cu un motiv.....iti doresti asta :)

*

ghemotoc

  • 2488
Aperitive
« Reply #26 on: March 04, 2010, 15:51:20 PM »
Ramane putin umeda din cauza taratelor.
Poti sa o pastrezi in frigider si o tai si o prajesti numai atunci cand o mananci :)

*

fanny

  • 1410
Aperitive
« Reply #27 on: March 23, 2010, 14:45:57 PM »
Placinta cu mazare



Coca am adaptat-o dupa cea a lui Blecky pentru quiche: 250 gr. faina de naut/soia, 150 de grame de unt, un praf de sare si cateva linguri de apa rece. (Cine nu-i la dieta poate folosi aluat de pizza)
Faina se amesteca bine cu untul, apoi se adauga usor laptele si se framanta pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Se da la frigider. Eu l-am lasat circa 15-20 minute pana am pregatit garnitura. .
Garnitura: o ceapa mare, 150 de grame de mazare, 2 linguri de unt, 200 ml de smantana, 2 oua, 100 gr. de branza, 20 gr. cascaval ras, sare si piper
Se topeste untul in tigaie, se caleste in el ceapa taiata fin, apoi cand devine sticloasa se adauga si mazarea. Dureaza vreo 8 minute la foc redus pana cand mazarea se inmoaie usor.
Separat, amestecam intr-un bol ouale, smantana, branza, cascavalul, sarea (in caz ca nu optati pentru branza sarata) pana se imprietenesc.

Intindem coca si o asezam intr-o forma in care am pus hartie de copt. Adaugam amestecul de mazare si-l uniformizam, iar pe apoi cel de smantana.
Se baga in cuptorul incins la 190 de grade si tine 35-40 de mintute.

*

ghemotoc

  • 2488
Aperitive
« Reply #28 on: March 24, 2010, 15:10:38 PM »
Fanny, eu as reduce cantitatea de unt. Cel mai bine ar fi sa il inlocuiesti cu niste ulei/smantana/lapte.
Mi se pare prea mult, plus ca sunt cam multe grasimi per total.

Aperitive
« Reply #29 on: April 01, 2010, 14:25:00 PM »
Am facut si eu placinta lui Fanny! E  :pofticios: super! Si asta cu toate adaptarile a la scorpirescu, adica folosit faina integrala de grau (ce aveam in casa), cantitate dubla de mazare ( :hihi: ) ca numai asa aveam conserva si uitat un pic mai mult in cuptor  :lol: dar in limite normale de mult.  :D  Nu stiu, mie aluatul din faina integrala nu mi se leaga nicicum, tre sa fac puzzle in tava  :hihi:
Putin mov nu strica.