Testaholic - Forum pentru femei

DIETA MONTIGNAC => Bucataria Montignac - Retete => Topic started by: kalua on February 26, 2012, 22:09:31 PM

Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on February 26, 2012, 22:09:31 PM
Pastele catolic e pe 8 aprilie, cu o saptamana inainte de cel ortodox, deci eu trebuie sa ma grabesc oleaca :dog:
Zic si eu ca doftorici, prima data desertul, restul om vedea :hihi: : o sa fac tortul de ciocolata, ala care-i bine de facut cu o saptamana, doua inainte de a fi mancat.

M-am mai gandit la urmatoarele:
amuse: ceva cu pseudo-espuma de conopida si peste afumat
antreu rece: ceva cu salata de linte
antreu cald: mi-ar place o supa de verdeturi, dar sa vedem care s-or gasi atunci...
fel principal: miel la cuptor cu vin (impanat cu usturoi), garnitura :nustiu:
fel cu peste nu stiu daca fac, atunci scap si de sorbet :hihi:
desert: tort negru cu decoratie de capsuni
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: Teo on February 27, 2012, 12:29:52 PM
Ca bine zici, numai maine nu-i poimaine  :hihi:
De ce tort e vorba, ca mi-a scapat ?  :think:
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on February 27, 2012, 20:51:55 PM
 :hihi:
Ca bine zici, mai Ka!
Si cu tortul  :hahaha:, si cu gandul la meniul de Paste.
As face o praji cu fructe,  :hahaha: poate chiar tarta aia mult visata, cu capsune, faina si fulgi de migdale.  :think: umpluta cu crema de vanilie...
In rest, inca n-am cugetat.
Sunt intr-o nebuloasa mare, mare: amicii americani din Lux ne-au anuntat ca au o minivacanta de Paste (cel catolic) si si-au manifestat dorinta sa ne viziteze. Le-am trimis un e-mail in care le-am explicat cum sta treaba cu Pastele catolic si cel ortodox anul acesta, asa ca deocamdata astept sa se decida cand vor sa vina, dupa care purced la scormonit dupa retete.
Daca vin ei, obligatoriu voi avea:
drob, salata de icre
oua incondeiate,
branzeturi
ciorba de stevie ca la mama acasa,
friptura de miel  :think: :think: :think: nu stiu inca cum, dar va exista, iar garnitura....??? nici asta nu stiu de care va fi.
Beuturicile vor fi tot romanesti.
Revin  :okey:.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on March 01, 2012, 11:01:47 AM
Tananaaaam!
Ka, sarbatorim Pastele catolic impreuna! :hihi: :friends:
In sfarsit, vin americanii! :hahaha: (asta, a propos de ce spunea bunicu', ca i-a tot asteptat pe americani sa ne salveze in WWII).
Mi-au trimis mesaj azi dimineata, cauta zboruri pentru 06.04 - 10.04.2012.
Asadar, tre' sa pregatesc doua runde de meniu, una pentru Pastele catolic, si alta pentru cel ortodox. Basca, sa pregatesc ghidul Bucurestiului pentru turistul plimbaret si gurmand.
Cine mai e ca mine? :lol:
LE: Unde o fi biserica catolica in Bucuresti? :think: Tre' s-o googalesc.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on March 01, 2012, 11:48:49 AM
 :panic: Vin americanii! :hihi:
Oh, da, atunci musai sa le faci un meniu de Paste traditional romanesc!
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on March 01, 2012, 12:13:32 PM
Mda, asa ma gandesc ca-i frumos, mai ales ca-s pe "tarlaua" mea acum  :hihi: si am toate ingredientele necesare la dispozitie. O sa fie o combinatie de conform cu neconform (pasca, cozonac, tort).
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: veruskin on March 01, 2012, 13:03:16 PM
wow Doc :) ai de treaba.....

Biserica Catolica este pe Mihai Bravu chiar inainte de pasajul Muncii (langa Victor Babes) :)
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on March 01, 2012, 13:21:38 PM
 :friends:
Multumesc pentru info, Veru!
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: Leea on March 16, 2012, 15:48:16 PM
Eu voi avea un program interesant in Saptamana Mare:
- joi imi sarbatoresc dragutul de ziua lui si pun la cale o mare neconformitate dulce (biiiiip!  :panic:)
- de vineri dimineata pana luni voi fi singura cuc, deci nu mai am la ce face planuri de meniu. Am sa merg la socrela s-o ajut la pregatiri, ca n-o prea mai tin puterile, dar in rest voi fi solo si vad eu ce mananc
- luni insa, a doua zi de Paste, am sa fac coronation chicken cu salata de orez basmati, poate si ceva supa pentru dragul meu. A, si un chec cu mac, adaptare dupa o veche reteta a mamei mele.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on March 16, 2012, 20:45:50 PM
Eu tot cuget la meniul de Pastele catolic.
Am ajuns la concluzia ca, daca fac drob si alte cele traditionale romanesti cu o saptamana inainte, nu vor mai prezenta importanta de Pastele ortodox.
Asadar, o varianta ar fi sa-mi omenesc amicii cu peste - saramura sau plachie + salata de icre crap si stiuca, si inca ceva din porc sau vitel, asta pentru ca fiu-meu va bodoganii daca-l tratez numai cu peste  :hihi:.
Anyway, am cumparat de ziua mamei mele o palincuta de Maramu' - o minunatie  :indragostit: din pere si am de gand sa le omor microbii americanilor cu aceeasi beuturica la aperitiv.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on March 16, 2012, 22:13:44 PM
Leea, checul ala il planuiesti montignac? :pofticios: Daca da, cam cum gandesti a-l face? :pray:
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: Frisky on March 17, 2012, 09:34:41 AM
Si eu ma pregatesc de sarbatorit pastele catolic cu familia lui mr. si traditional e jambonul fiert cu cozonac si cu hrean, oua rosii, ceapa verde si ridichi.
Pentru cel ortodox am facut deja un plan cat mai montignac:
- coaste de miel la cuptor cu salata de sfecla rosie cruda cu mere ( O soapta culinara a lui Ka :kiss:)
- pasca de branza fara aluat;
- drob de pui
- oua rosii si carnati cu sos de hrean;
- cas proaspat cu ceapa verde si ridichi;
si inca ceva dulce...poate un mousse de cioco neagra sau fursecuri cu faina de migdale si ovaz.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: Leea on March 17, 2012, 14:56:45 PM
Ka, prajitura originala era un strat de compozitie cu mac intre doua foi de coca frageda, cu o glazura de albus peste foaia de deasupra. E cea mai buna prajitura cu mac pe care o cunosc, dar mie imi place numai partea din mijloc, care original suna asa:

- se macina 200 g mac; se opareste cu lapte clocotit (nu am cantitate, cat sa se formeze o pasta mai moale) si se lasa sa se inmoaie peste noapte (min. 8 ore)
- se topesc 140 g unt; se lasa sa se racoreasca putin, apoi se amesteca cu 160 g faina si cu macul inmuiat in prealabil in lapte
- 4 albusuri se bat spuma tare; se adauga 350 g zahar, apoi treptat 5 galbenusuri, amestecand usor de jos in sus
- se amesteca compozitia de oua cu cea cu mac, se adauga coaja de lamaie, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie/otet si 1/2 lingurita praf de copt. Se amesteca usor, de jos in sus, sa nu se lase spuma
- se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza. Se coace ca orice chec, aprox. 30-35 minute la foc moderat, in cuptorul bine incins in prealabil.
Cand e gata, se scoate din cuptor si se acopera imediat, cat e foarte fierbinte, cu o glazura formata din 1 albus batut spuma tare, la care se adauga 150 g zahar praf si suc de lamaie dupa gust.

Acum, eu am de gand sa fac urmatoarele modificari:
- in loc de zahar, am sa pun fructoza - cam 200 g in blat si 100 g in glazura
- in loc de faina obisnuita, am sa pun faina de naut sau de soia, sau poate jumi-juma faina integrala + tarate  :think:.  Ce varianta crezi tu c-ar fi cea mai buna?

Nu am mai facut-o asa, adaptata la Monti, dar gandesc ca trebuie sa iasa, fiindca reteta originala seamana mult cu cea de chec, dar e putin mai frageda.


Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on March 17, 2012, 16:41:49 PM
 :mersi: :plec: Ceva asemanator facea si bunica mea :panic: si n-a ramas reteta de la ea.
Cu fainurile nu stiu, eu as pune oleaca de naut si-as completa cu nuca macinata :hihi:

Nu tragi un copy-paste la reteta s-o pui si la cele de dulciuri? :pray:
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: Leea on March 17, 2012, 17:31:26 PM
O pun cu poza cu tot dupa ce o fac  ;)

Cred ca am sa merg pe faina de naut + faina de soia - poate ceva mai putin de 160 g in total, sa nu(nu nucile nu-s prietena :( )
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on April 02, 2012, 01:30:20 AM
Pastele catolic e pe 8 aprilie, cu o saptamana inainte de cel ortodox, deci eu trebuie sa ma grabesc oleaca :dog:
Zic si eu ca doftorici, prima data desertul, restul om vedea :hihi: : o sa fac tortul de ciocolata, ala care-i bine de facut cu o saptamana, doua inainte de a fi mancat.

M-am mai gandit la urmatoarele:
amuse: ceva cu pseudo-espuma de conopida si peste afumat
antreu rece: ceva cu salata de linte
antreu cald: mi-ar place o supa de verdeturi, dar sa vedem care s-or gasi atunci...
fel principal: miel la cuptor cu vin (impanat cu usturoi), garnitura :nustiu:
fel cu peste nu stiu daca fac, atunci scap si de sorbet :hihi:
desert: tort negru cu decoratie de capsuni

Intre timp s-a mai schimbat treaba :hihi: , momentan sta treaba asa:
amuse: bile de cascaval (reteta lui Hil)
antreu rece: pana la urma le-oi busi :nehotarat: pe toate pe masa, cred: totusi drob :D , telemea, niste sunci (fierte, coapte si crude), oua vopsite, ridichi, ceapa verde, masline etc
Totusi nu-i optimal cu antreul asta ca baga fiecare la ghiozdan pana se satura cat de cat :mhm:
Asa ca vom lua o pauza mai serioasa dupa el :hihi:
Supa: de verdeata. Astea se cam faca pe o baza de cartofi, eu oi face temelia din gulie si poate si niste fasole. Pentru nemontignaci cu o bucata de foaie de strudel presarata cu susan negru
Fel principal: miel la cuptor impanat cu usturoi, cu vin, garnitura sparanghel, salata verde
desert: Nemesis

Oi face si-un cozanacel, poate doi, daca vrea cineva la cafea, i-oi da cu mare placere.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 02, 2012, 12:44:14 PM
Ka, citii ce-ai scris la topicul de meniuri si ma simt asa...interruptus  :lol: cumva pentru masa de welcome din Duminica Floriilor, respectiv Duminica Pastelui la catolici.
Eu trebe sa impac si capra, si varza, si barcagiul, adica sa fie ceva cu specific romanesc, primavaratic, proaspat, gustos, usor de facut (din lipsa de timp) si din alimentele pe care le am in casa. Basca, sa nu se repete cu cel din duminica urmatoare cand e Pastele ortodox.
 :D
Momentan am 2 curcani bio de bio ciopartiti, o halca zdravana de muschi de porc bio, zaibar, tuica, palinca de pere, telemea de vaca de la tara  :lol:.
Asadar, meniul "combi" - adica montignac + neconform, ar fi - si te rog sa comentezi daca ai ce  :hihi::
aperitiv
ouale incondeiate vor fi prezente doar ca decor
pe un singur platou acoperit cu frunze de salata vom avea
- drob din organe de curcan si fleica de porc
- salam de Sibiu, muschi file
- telemea si cascaval
- masline negre
- rosii cherry, castravete, ridichi
un castronel cu salata de vinete, plus unul cu salata de icre
mustar de Dijon
palincuta de pere
Aperitiv cald
ciorba de stevie  :hihi:
tuica fiarta
Felul principal
curcan gatit nu stiu cum  :hihi: oare merge cu sos de Porto?
poate niste mini rulade din muschi de porc pentru carnivorii familiei
garnitura ???
salata din cruditati de sezon
vin
Desert
placinta dobrogeana cu branza dulce si stafide
tarta cu capsune si fulgi de migdale
inghetata de casa din fructe de padure
vin spumant
cafea turceasca

Ce zici?
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on April 02, 2012, 19:26:12 PM
Doftorici, daca chiar vrei sa te spargi in figuri :mj3:  :hihi: si sa-l faci cum scrie la carte, nu pui platouri pe masa, ci aranjezi frumos direct pe farfurii aperitivul. (Pana la urma cred ca asa o sa fac si eu)
Daca zici tu ca-i mai bine cu platouri, fa asa, e debandada pe masa :hihi: , dar e si cumva romanesc. :nustiu:
Ciorba check , foarte potrivita mi se pare
Curcanul l-as dezosa in primul rand. Garnituri de sezon: morcovei (nu le am eu cu diminutivele :hihi: , ma refer la de-aia foarte tineri), eventual glazurati, spanac, urzici. Oare apar si primii cartofi pana saptamana viitoare? :think: Nu cred, dar si aia ar fi o idee pentru nemontignaci, tavaliti prin verdeata.
Desertul e mult prea stufos, lasa placinta dobrogeana pentru alta masa (si crede-ma, va fi mult mai apreciata daca le-o dai separat), numai o felie de tarta cu o ghiulea de inghetata langa ea e perfect.
Cafeaua as servi-o dupa desert, ca-i prea mare ingramadeala incolo si cu spumantul, si cu cafeaua.

Deci :aplauze: :aplauze: , de-abia astept sa ne arati ce si cum ai facut pana la urma si care a fost reactia americanilor.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 02, 2012, 21:52:04 PM
  :friends: :mersi:
:hahaha:
Intre timp (la servici) mi-au mai inflorit cateva idei.
Sa fac un tort cu crema de cocos si ciucalata alba (poate o dau iar in bara cu amestecul frisca/ciocolata alba, pur si simplu ma bantuie precum macarons pe Hilu  :hihi:), blat alb pufos, ornat cu oo colorate. Adicatelea, tortul sa fie Imaculata in persoana, doar ouale alea mici de martipan sau ciucalata sa dea culoare  :think:.
In farfurii nu pun, fiindca am ceva pe creier: ca le masor portiile invitatilor  :hihi: si nu-i frumos. In plus, aperitivele astea ale mele n-au nimic special, nu stiu daca ar da frumos in portii individuale.
Amu nu stiu cum sa-i primesc: de cate ori mergeam in vizita la ei, Elisa ne primea dupa stilul luxemburgo-frantuzo-italian  :hihi:, cu un pahar de cremant d'Alsace si bruschete de sezon.
 :think:
Sa-i primesc si eu cu un spumant de Zarea (preferatul meu  :indragostit:) si ??? naiba stie ce, sau s-o tin pe stilul romanesc?...
It's complicated!
Nu mai spun de mama care m-a luat la rost cu ciorba de stevie  :hahaha:, cum sa le pun oamenilor pe masa asa ceva?! Ba bine ca asta vreau sa le pun, le scade colesterolul de numa numa.
Dezosatul curcanului  :think: nu stiu daca oi reusi, e d-ala atlet de cursa lunga, crescut in copac si alergator serios din calea dihorului, dar l-as innabusi cumva inainte de a-l introduce la cuptor. Inca n-am descoperit reteta care sa ma dea pe spate.
Daca are careva o reteta de curcanel, testata pe d-astia cauciucati si gustoasa, i-as ramane datoare pe veci. :pray:
Morcovei tineri si cartofi noi, habar n-am, n-am vazut inca, fuse iarna prea lunga, dar mai studiez problema. :mersi:
Deci, pana acum, stau prost cu inspiratia intr-ale preparatului carnii de curcan, si ce garnitura sa-i trag.
Dulciurile sunt aproape fixate  :D :lol:, as usual.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on April 02, 2012, 22:09:28 PM
Drept sa-ti spun, tortul ala care ar fi alb-galbui cu alb ar arata foarte plictisitor. :nustiu: Parerea mea e sa ramai la tarta.
Lasa spumantul daca vrei sa le-arati romanisme, baga tuica la primire :hihi: :rock: si vara-le repede pe gat o bucatica de paine cu icre :hihi:
Nah, cu portionatul faci tu cum stii mai bine, dar cel mai elegant asa-i, la farfurie direct din bucatarie. S-apoi cum sa nu dea bine o felie de drob, una de telemea, o movila de salata de vinete, o movilita de icre samd? Si doar le mai dai din ce mai vor, nu-s asa straini incat sa le fie rusine sa ceara, nu? Si numai bine nu chiar baga in ei ca neghiobii la aperitiv, se satura cu supa, din felul principal mananca de rusine si desert nici nu le-ar mai trebui de fapt.  :hihi:
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 02, 2012, 22:23:12 PM
 :friends:
Imi vine sa-ti rup coastele intr-o imbratisare zdravana!
Domle, ca bine le zici!
Ia sa-i primesc eu romaneste cu tuica schiarta si tartine cu salata de icre.  :okey: Eventual, imbracata cu ia si fota de la bunica  :indragostit:.
Am facut intr-o vara teoria chibritului la ei pe terasa si am gustat la tuici  :hahaha: de nu mai stiam care de unde s-o luam: grappa, quetsch luxemburghez, palincuta de Bihor, whiskey scotian, whiskey american.
Dar au ramas impresionati de palincuta de Bihor, chiar i-au spus lui Tivadar cand a servit palinca ungureasca de Ziua nationala a Ungariei ca nu se compara cu palinca romaneasca  :hahaha:.
OK. Raman la tarta de capsune si fistic si-o boule de inghetata de casa din fructe de padure.
 :mersi:
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on April 02, 2012, 22:25:45 PM
Mai, daca te mai pui si la ie si fota :indragostit: , sigur o sa te tina minte asa si cand or avea Alzheimer! :D
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 02, 2012, 22:32:01 PM
 :hohot:
Si c-o girlanda de usturoi agatata de gat, precum alea hawaiiene din flori.
OK.
Urmeaza pozilii.
Succes si tie si sa fii pe val de inspiratie!
 :friends:
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: veruskin on April 03, 2012, 10:47:25 AM
Suna foarte bine meniurile voastre :)

Doc: sa stii ca eu vreau sa vad poza cu funia de usturoi a gat  :hihi:
Curcanul ala atlet daca il bagi la cuptor cu vin & ..... usturoi verde... condimente ce dau bine si fragezesc atleto-curcanul, acoperit cu folie ca sa se faca bine si spre sfarsit scoti folia sa se rumeneasca, dar il tii vreo 2-3 ore cu folia la cuptor ca sa se patrunda bine...

La noi eu sunt responsabila cu desertul si as fi facut doar pasca din aia care a facut Conchitina, dar ai mei sunt traditionali si vor cozonac pasca clasica, desi va ramane nemancata ca in fiecare an ..... poate sa o fac una mica macar si una tot mica a la Conchitina .....
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 03, 2012, 11:15:24 AM
 :hihi:
Nu cred ca-mi pun funia de gat, Verushkin, da' poze fac.
Multumesc pentru recomandari!
 :pup:
Azi noapte cugetam adanc la ideea cu portiile individuale  :think:. Acum n-o mai exclud, dar cuget la ikebana de pe farfurie.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on April 03, 2012, 11:42:59 AM
Apropo de ikebana, vezi ca acum se poarta minimalismul ;)
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 03, 2012, 11:46:22 AM
 :huh:
Translate, please! In poze. Asa da, asa nu.
 :mersi:
Am rugat-o pe mama sa scaneze preturile la capsune, iar ea a cumparat deja  :doh:. Nu stiu daca rezista pana sambata, desi astea timpurii sunt tzepene de felul lor.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: Conchita on April 03, 2012, 13:29:32 PM
Doc, sunt de acord cu Ka, pune-le tu aperitivele pe farfurii, altfel ii ridici cu macaraua de la masa.  :hihi:
Am facut eu in week-end un curcan cu citrice si ierburi, a iesit fraged si bun (am pus si un pic de Porto  :D, reteta originala era cu sherry dar din asta am avut). A trebuit lasat curcanul intr-o saramaura inainte, timp de 12-24 ore. Daca te intereseaza, spune si pun reteta.  :pup: Acum, nu stiu cum iese ala de curte, ca asta a fost cumparat din supermarket, drept ca nu din ala chinuit  ranjet dar tot nu e ca cel de la noi de la tara.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 03, 2012, 20:56:39 PM
Conchitina, pune-o, cum nu?!  :pup: :mersi: Am doi curcani atleti, nu unul.
Amu imi cumparai o funie de usturoi si Riesling de doua feluri  :hahaha:, unul din 2007 pentru indepartara febrei musculare a curcanului, if any  :lol:, altu-i din 2003 pentru mine si invitati, ca sa ni se para curcanul rupt din soare  :lol:.
Lui mama ii spusei sa testeze oferta pietii la capsune, dar ea a cumparat deja 250g ca sa ma conving singura  :lol:.
Bune rau!
Mai rar asa capsune aromate in aprilie, dar se pare ca-i scris in stele sa fac tarta asta de Florii.
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: Hil on April 04, 2012, 02:30:24 AM
apropo de torturi alb cu galben, uite ce dragutenie fluffy.
'pene' de cocos n-am vazut (nici n-am cautat) insa-mi place cum arata pe post de ornament.

(http://www.ricardocuisine.com/pictures/cache/b480acdfe41cdfea4cd55907ae95fbe0_w693_h328.jpg)
Title: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 04, 2012, 11:11:55 AM
 :indragostit:
Io-te, exact asa ceva as fi vrut, dar cu oua colorate de martipan deasupra.
 :mersi:
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on April 02, 2013, 23:32:28 PM
Meniul de anul asta

Aici nu se vede bine, la capatul celalat al mesei era pe un platou drob. In rest: diverse feluri de sunca (cruda, fiarta, afumata), feta, salata de vinete (la cererea publicului), legume.
(http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/DSC01841_zps3bee7c84.jpg)

Supa-crema de gulii cu crevete
(http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/DSC01866_zps922505dd.jpg)

Pulpa de miel cu pachet de fasole verde (a mai fost salata de frunze asortate + baby spanac)
(http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/DSC01868_zpse3d5249e.jpg)

Tort cu blat cu mac si ganache. A fost bun (cam nedulce pentru nemontignaci de-astia inraiti dupa dulciuri), dar nu o revelatie
(http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/DSC01872_zps05be6fde.jpg)
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: Frisky on April 03, 2013, 08:43:49 AM
Foarte bine arata.  :aplauze:
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: deedee on April 03, 2013, 09:33:07 AM
Arata delicios totul Ka. Mai ales desertul.  :pofticios:
Si pentru ca n-a fost sa fie la timpul cuvenit, vin si eu cu urarile la spartul targului. Sper ca ati avut sarbatori frumoase. Ce a adus iepurasul?  :)
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on April 03, 2013, 10:04:23 AM
 :mersi:
Iepurasul a adus multe si marunte, cel mai important cadou fiind plicul cu bani :hihi:
Nina a primit treburi mai serioase, de-al de Kindley.
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: claudinne on April 03, 2013, 10:43:33 AM
Arata foarte bine totul :indragostit: Si desertul pare super yammy :pofticios:
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: veruskin on April 03, 2013, 12:42:04 PM
Din pacate eu nu pot sa vad pozele :( dar descrierea ma face sa salivez  :pofticios: :) 

Rox: trebuie sa iti predau niste retete monti :)

Eu am planuri nemonti de Paste  :nehotarat: 
Noi avem in plan sa mergem la tara la rude din partea soacrei si mai mult ca sigur va fi rost de gratar....
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 03, 2013, 21:12:43 PM
 :aplauze:
Sa va fie de bine, Ka!
Totul arata excelent, dar crema de pe tort e  :pofticios: :pofticios: :pofticios:. Ce are in compozitie? Pare mousse de cioco amaruie.
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on April 03, 2013, 21:17:46 PM
 :mersi:
Ganache cu ciocolata 70 + 85%: ciocolata amestecata cu frisca, apoi batute.
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: doctoreasa on April 03, 2013, 21:23:12 PM
 :pofticios:
Eu m-as fi oferit "volunteer" pentru doua portii  :hihi:. Are pe vino-ncoa'.
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: Bleky on April 03, 2013, 22:15:22 PM
Totul arată minunat!  :pofticios: Supa ma tentează rău de tot, e reteta pe undeva? Se poate servi si cu altceva in afara de creveti?
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: kalua on April 03, 2013, 22:23:50 PM
 :mersi:
Supa-i asa: se caleste gulia in oleaca de unt, se adauga apa, sare, piper, nucsoara, se fierbe. Se adauga niste smantana (frisca lichida), se lasa sa dea un clocot, se stinge focul. Se baga blenderul de mana in ea si taraaaa! Se presara cu verdeata mica, tocata, de la gulii.
Merge si fara creveti deloc, simpla. Sau cu niste piept de pui pus tot pe bat. Sau felii de bacon rumenit. Sau cu chipsuri de cartofi dulci. Sau cu niste ciuperci trase putin prin unt. Sau mai stiu eu ce...
Title: Re: Meniuri montignace de Paste
Post by: Conchita on April 04, 2013, 19:50:43 PM
 :pofticios: ce bine arata meniul.  :panic:
Mi-e foame si ma ia cu lesin. :hihi: