*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Meniuri montignace de Paste
« Reply #15 on: April 02, 2012, 01:30:20 AM »
Pastele catolic e pe 8 aprilie, cu o saptamana inainte de cel ortodox, deci eu trebuie sa ma grabesc oleaca :dog:
Zic si eu ca doftorici, prima data desertul, restul om vedea :hihi: : o sa fac tortul de ciocolata, ala care-i bine de facut cu o saptamana, doua inainte de a fi mancat.

M-am mai gandit la urmatoarele:
amuse: ceva cu pseudo-espuma de conopida si peste afumat
antreu rece: ceva cu salata de linte
antreu cald: mi-ar place o supa de verdeturi, dar sa vedem care s-or gasi atunci...
fel principal: miel la cuptor cu vin (impanat cu usturoi), garnitura :nustiu:
fel cu peste nu stiu daca fac, atunci scap si de sorbet :hihi:
desert: tort negru cu decoratie de capsuni

Intre timp s-a mai schimbat treaba :hihi: , momentan sta treaba asa:
amuse: bile de cascaval (reteta lui Hil)
antreu rece: pana la urma le-oi busi :nehotarat: pe toate pe masa, cred: totusi drob :D , telemea, niste sunci (fierte, coapte si crude), oua vopsite, ridichi, ceapa verde, masline etc
Totusi nu-i optimal cu antreul asta ca baga fiecare la ghiozdan pana se satura cat de cat :mhm:
Asa ca vom lua o pauza mai serioasa dupa el :hihi:
Supa: de verdeata. Astea se cam faca pe o baza de cartofi, eu oi face temelia din gulie si poate si niste fasole. Pentru nemontignaci cu o bucata de foaie de strudel presarata cu susan negru
Fel principal: miel la cuptor impanat cu usturoi, cu vin, garnitura sparanghel, salata verde
desert: Nemesis

Oi face si-un cozanacel, poate doi, daca vrea cineva la cafea, i-oi da cu mare placere.

*

doctoreasa

Meniuri montignace de Paste
« Reply #16 on: April 02, 2012, 12:44:14 PM »
Ka, citii ce-ai scris la topicul de meniuri si ma simt asa...interruptus  :lol: cumva pentru masa de welcome din Duminica Floriilor, respectiv Duminica Pastelui la catolici.
Eu trebe sa impac si capra, si varza, si barcagiul, adica sa fie ceva cu specific romanesc, primavaratic, proaspat, gustos, usor de facut (din lipsa de timp) si din alimentele pe care le am in casa. Basca, sa nu se repete cu cel din duminica urmatoare cand e Pastele ortodox.
 :D
Momentan am 2 curcani bio de bio ciopartiti, o halca zdravana de muschi de porc bio, zaibar, tuica, palinca de pere, telemea de vaca de la tara  :lol:.
Asadar, meniul "combi" - adica montignac + neconform, ar fi - si te rog sa comentezi daca ai ce  :hihi::
aperitiv
ouale incondeiate vor fi prezente doar ca decor
pe un singur platou acoperit cu frunze de salata vom avea
- drob din organe de curcan si fleica de porc
- salam de Sibiu, muschi file
- telemea si cascaval
- masline negre
- rosii cherry, castravete, ridichi
un castronel cu salata de vinete, plus unul cu salata de icre
mustar de Dijon
palincuta de pere
Aperitiv cald
ciorba de stevie  :hihi:
tuica fiarta
Felul principal
curcan gatit nu stiu cum  :hihi: oare merge cu sos de Porto?
poate niste mini rulade din muschi de porc pentru carnivorii familiei
garnitura ???
salata din cruditati de sezon
vin
Desert
placinta dobrogeana cu branza dulce si stafide
tarta cu capsune si fulgi de migdale
inghetata de casa din fructe de padure
vin spumant
cafea turceasca

Ce zici?
« Last Edit: April 02, 2012, 15:14:07 PM by doctoreasa »

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Meniuri montignace de Paste
« Reply #17 on: April 02, 2012, 19:26:12 PM »
Doftorici, daca chiar vrei sa te spargi in figuri :mj3:  :hihi: si sa-l faci cum scrie la carte, nu pui platouri pe masa, ci aranjezi frumos direct pe farfurii aperitivul. (Pana la urma cred ca asa o sa fac si eu)
Daca zici tu ca-i mai bine cu platouri, fa asa, e debandada pe masa :hihi: , dar e si cumva romanesc. :nustiu:
Ciorba check , foarte potrivita mi se pare
Curcanul l-as dezosa in primul rand. Garnituri de sezon: morcovei (nu le am eu cu diminutivele :hihi: , ma refer la de-aia foarte tineri), eventual glazurati, spanac, urzici. Oare apar si primii cartofi pana saptamana viitoare? :think: Nu cred, dar si aia ar fi o idee pentru nemontignaci, tavaliti prin verdeata.
Desertul e mult prea stufos, lasa placinta dobrogeana pentru alta masa (si crede-ma, va fi mult mai apreciata daca le-o dai separat), numai o felie de tarta cu o ghiulea de inghetata langa ea e perfect.
Cafeaua as servi-o dupa desert, ca-i prea mare ingramadeala incolo si cu spumantul, si cu cafeaua.

Deci :aplauze: :aplauze: , de-abia astept sa ne arati ce si cum ai facut pana la urma si care a fost reactia americanilor.

*

doctoreasa

Meniuri montignace de Paste
« Reply #18 on: April 02, 2012, 21:52:04 PM »
  :friends: :mersi:
:hahaha:
Intre timp (la servici) mi-au mai inflorit cateva idei.
Sa fac un tort cu crema de cocos si ciucalata alba (poate o dau iar in bara cu amestecul frisca/ciocolata alba, pur si simplu ma bantuie precum macarons pe Hilu  :hihi:), blat alb pufos, ornat cu oo colorate. Adicatelea, tortul sa fie Imaculata in persoana, doar ouale alea mici de martipan sau ciucalata sa dea culoare  :think:.
In farfurii nu pun, fiindca am ceva pe creier: ca le masor portiile invitatilor  :hihi: si nu-i frumos. In plus, aperitivele astea ale mele n-au nimic special, nu stiu daca ar da frumos in portii individuale.
Amu nu stiu cum sa-i primesc: de cate ori mergeam in vizita la ei, Elisa ne primea dupa stilul luxemburgo-frantuzo-italian  :hihi:, cu un pahar de cremant d'Alsace si bruschete de sezon.
 :think:
Sa-i primesc si eu cu un spumant de Zarea (preferatul meu  :indragostit:) si ??? naiba stie ce, sau s-o tin pe stilul romanesc?...
It's complicated!
Nu mai spun de mama care m-a luat la rost cu ciorba de stevie  :hahaha:, cum sa le pun oamenilor pe masa asa ceva?! Ba bine ca asta vreau sa le pun, le scade colesterolul de numa numa.
Dezosatul curcanului  :think: nu stiu daca oi reusi, e d-ala atlet de cursa lunga, crescut in copac si alergator serios din calea dihorului, dar l-as innabusi cumva inainte de a-l introduce la cuptor. Inca n-am descoperit reteta care sa ma dea pe spate.
Daca are careva o reteta de curcanel, testata pe d-astia cauciucati si gustoasa, i-as ramane datoare pe veci. :pray:
Morcovei tineri si cartofi noi, habar n-am, n-am vazut inca, fuse iarna prea lunga, dar mai studiez problema. :mersi:
Deci, pana acum, stau prost cu inspiratia intr-ale preparatului carnii de curcan, si ce garnitura sa-i trag.
Dulciurile sunt aproape fixate  :D :lol:, as usual.

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Meniuri montignace de Paste
« Reply #19 on: April 02, 2012, 22:09:28 PM »
Drept sa-ti spun, tortul ala care ar fi alb-galbui cu alb ar arata foarte plictisitor. :nustiu: Parerea mea e sa ramai la tarta.
Lasa spumantul daca vrei sa le-arati romanisme, baga tuica la primire :hihi: :rock: si vara-le repede pe gat o bucatica de paine cu icre :hihi:
Nah, cu portionatul faci tu cum stii mai bine, dar cel mai elegant asa-i, la farfurie direct din bucatarie. S-apoi cum sa nu dea bine o felie de drob, una de telemea, o movila de salata de vinete, o movilita de icre samd? Si doar le mai dai din ce mai vor, nu-s asa straini incat sa le fie rusine sa ceara, nu? Si numai bine nu chiar baga in ei ca neghiobii la aperitiv, se satura cu supa, din felul principal mananca de rusine si desert nici nu le-ar mai trebui de fapt.  :hihi:

*

doctoreasa

Meniuri montignace de Paste
« Reply #20 on: April 02, 2012, 22:23:12 PM »
 :friends:
Imi vine sa-ti rup coastele intr-o imbratisare zdravana!
Domle, ca bine le zici!
Ia sa-i primesc eu romaneste cu tuica schiarta si tartine cu salata de icre.  :okey: Eventual, imbracata cu ia si fota de la bunica  :indragostit:.
Am facut intr-o vara teoria chibritului la ei pe terasa si am gustat la tuici  :hahaha: de nu mai stiam care de unde s-o luam: grappa, quetsch luxemburghez, palincuta de Bihor, whiskey scotian, whiskey american.
Dar au ramas impresionati de palincuta de Bihor, chiar i-au spus lui Tivadar cand a servit palinca ungureasca de Ziua nationala a Ungariei ca nu se compara cu palinca romaneasca  :hahaha:.
OK. Raman la tarta de capsune si fistic si-o boule de inghetata de casa din fructe de padure.
 :mersi:

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Meniuri montignace de Paste
« Reply #21 on: April 02, 2012, 22:25:45 PM »
Mai, daca te mai pui si la ie si fota :indragostit: , sigur o sa te tina minte asa si cand or avea Alzheimer! :D

*

doctoreasa

Meniuri montignace de Paste
« Reply #22 on: April 02, 2012, 22:32:01 PM »
 :hohot:
Si c-o girlanda de usturoi agatata de gat, precum alea hawaiiene din flori.
OK.
Urmeaza pozilii.
Succes si tie si sa fii pe val de inspiratie!
 :friends:

*

veruskin

  • 2698
Meniuri montignace de Paste
« Reply #23 on: April 03, 2012, 10:47:25 AM »
Suna foarte bine meniurile voastre :)

Doc: sa stii ca eu vreau sa vad poza cu funia de usturoi a gat  :hihi:
Curcanul ala atlet daca il bagi la cuptor cu vin & ..... usturoi verde... condimente ce dau bine si fragezesc atleto-curcanul, acoperit cu folie ca sa se faca bine si spre sfarsit scoti folia sa se rumeneasca, dar il tii vreo 2-3 ore cu folia la cuptor ca sa se patrunda bine...

La noi eu sunt responsabila cu desertul si as fi facut doar pasca din aia care a facut Conchitina, dar ai mei sunt traditionali si vor cozonac pasca clasica, desi va ramane nemancata ca in fiecare an ..... poate sa o fac una mica macar si una tot mica a la Conchitina .....

*

doctoreasa

Meniuri montignace de Paste
« Reply #24 on: April 03, 2012, 11:15:24 AM »
 :hihi:
Nu cred ca-mi pun funia de gat, Verushkin, da' poze fac.
Multumesc pentru recomandari!
 :pup:
Azi noapte cugetam adanc la ideea cu portiile individuale  :think:. Acum n-o mai exclud, dar cuget la ikebana de pe farfurie.
« Last Edit: April 03, 2012, 11:17:51 AM by doctoreasa »

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Meniuri montignace de Paste
« Reply #25 on: April 03, 2012, 11:42:59 AM »
Apropo de ikebana, vezi ca acum se poarta minimalismul ;)

*

doctoreasa

Meniuri montignace de Paste
« Reply #26 on: April 03, 2012, 11:46:22 AM »
 :huh:
Translate, please! In poze. Asa da, asa nu.
 :mersi:
Am rugat-o pe mama sa scaneze preturile la capsune, iar ea a cumparat deja  :doh:. Nu stiu daca rezista pana sambata, desi astea timpurii sunt tzepene de felul lor.
« Last Edit: April 03, 2012, 11:48:12 AM by doctoreasa »

*

Conchita

  • 8043
Meniuri montignace de Paste
« Reply #27 on: April 03, 2012, 13:29:32 PM »
Doc, sunt de acord cu Ka, pune-le tu aperitivele pe farfurii, altfel ii ridici cu macaraua de la masa.  :hihi:
Am facut eu in week-end un curcan cu citrice si ierburi, a iesit fraged si bun (am pus si un pic de Porto  :D, reteta originala era cu sherry dar din asta am avut). A trebuit lasat curcanul intr-o saramaura inainte, timp de 12-24 ore. Daca te intereseaza, spune si pun reteta.  :pup: Acum, nu stiu cum iese ala de curte, ca asta a fost cumparat din supermarket, drept ca nu din ala chinuit  ranjet dar tot nu e ca cel de la noi de la tara.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

doctoreasa

Meniuri montignace de Paste
« Reply #28 on: April 03, 2012, 20:56:39 PM »
Conchitina, pune-o, cum nu?!  :pup: :mersi: Am doi curcani atleti, nu unul.
Amu imi cumparai o funie de usturoi si Riesling de doua feluri  :hahaha:, unul din 2007 pentru indepartara febrei musculare a curcanului, if any  :lol:, altu-i din 2003 pentru mine si invitati, ca sa ni se para curcanul rupt din soare  :lol:.
Lui mama ii spusei sa testeze oferta pietii la capsune, dar ea a cumparat deja 250g ca sa ma conving singura  :lol:.
Bune rau!
Mai rar asa capsune aromate in aprilie, dar se pare ca-i scris in stele sa fac tarta asta de Florii.
« Last Edit: April 03, 2012, 20:58:20 PM by doctoreasa »

*

Hil

  • 8306
Meniuri montignace de Paste
« Reply #29 on: April 04, 2012, 02:30:24 AM »
apropo de torturi alb cu galben, uite ce dragutenie fluffy.
'pene' de cocos n-am vazut (nici n-am cautat) insa-mi place cum arata pe post de ornament.


« Last Edit: April 04, 2012, 04:28:45 AM by Hil »