*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Meniuri montignac
« on: March 21, 2013, 20:30:23 PM »
Aseara am avut musafiri si-am mancat asa
Chiftele de quinoa pe salata


File mignon de porc pe piure de fasole alba (cu salata de morcovi pe care n-am mai pozat-o)


Si la sfarsit tort umed de ciocolata cu panna cotta cu sorbet de zmeura



*

daria

  • *
  • 5265
Re: Meniuri montignac
« Reply #1 on: March 21, 2013, 21:43:51 PM »
Ka   :pofticios: :pofticios: :pofticios: :indragostit: :indragostit: :indragostit:
Mi-au facut o pofta toate  :indragostit:

Sunt curioasa cum ai facut fasolea cu mignon-ul de porc  :rusinos:

*

claudinne

  • *
  • 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Re: Meniuri montignac
« Reply #2 on: March 21, 2013, 22:26:00 PM »
 :panic: Cum arata tortul acela :pofticios:
Intelligence is relative

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Meniuri montignac
« Reply #3 on: March 21, 2013, 23:56:50 PM »
 :mersi:
Fasolea o fac cam ca la iahnie: fiarta o las la scazut in apa (cat sa fie aproape acoperita) si pun in ea ceapa calita cu ardei (nemontignacii pot pune morcov ras), apoi direct in oala cu fasole niste usturoi maruntit si tarhon in otet. Sare si piper. Si las la scazut acolo, la urma bag blenderul in ea.
Carnea o prajesc la bucata pe toate partile numai cat sa prinda o culoare frumoasa, apoi o tai in medalioane si le prajesc pe ambele parti vreo 4 minute la foc mediu. Totul cu foarte putin ulei, numai un film pe fundul tigaii. La sfarsit sare si piper si gata.
Separat am rumenit oleaca niste seminte de pin, pe care le-am aruncat peste mancare si-am presarat niste patrunjel tocat si gata.
E munca putina si-i foarte bun. Si piureul asta e apreciat si de cei care in rest fac nazuri la fasole. :hihi:

*

daria

  • *
  • 5265
Re: Meniuri montignac
« Reply #4 on: March 22, 2013, 00:20:49 AM »
 :mersi: Ka!! Trebuie neaparat sa fac zilele astea!
O inca intrebare (poate tampita), ce fasole folosesti?

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Meniuri montignac
« Reply #5 on: March 22, 2013, 00:40:09 AM »
De-aia alba, ordinara, nimic deosebit. Cateodata folosesc si de-aia la conserva :rusinos:

*

daria

  • *
  • 5265
Re: Meniuri montignac
« Reply #6 on: March 22, 2013, 00:56:45 AM »
Multumesc mult Ka  :mersi: Te intrebam pentru ca fasole uscata nu m-am indemnat sa fac vreodata pentru ca stiu ca trebuie fiarta in nu stiu cate ape si alte cele   :-s iar eu nu ma pricep la chestiuni din astea de finete si rabdare.
Dar asa cu asta la conserva poate voi risca  ;)

*

doctoreasa

Re: Meniuri montignac
« Reply #7 on: March 23, 2013, 09:05:36 AM »
 :pofticios:
Sa va fie de bine, Ka!
I-ai pus pe toti la dieta?  :)
 :okey:

*

Frisky

  • 3161
  • Looking at the autumn shade.
Re: Meniuri montignac
« Reply #8 on: March 23, 2013, 09:09:06 AM »
Apetisante. :pofticios: Apai cu asa niste bucate cred ca nici nu te simti la dieta, Doc.  :indragostit:

*

doctoreasa

Re: Meniuri montignac
« Reply #9 on: March 23, 2013, 09:12:21 AM »
 :hihi:
M-as simti alintata, nicicum la dieta!

*

Roxa

  • 9135
Re: Meniuri montignac
« Reply #10 on: March 23, 2013, 10:06:25 AM »
Un meniu perfect  :aplauze: cu fluieraturi :)!
Astept cumintica cand vei reveni din vacanta si-oi avea vreme sa pui pe blog retetele de la desert.  :pup:
Un plan bun azi, e mai bun decat unul perfect maine.

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Meniuri montignac
« Reply #11 on: March 02, 2014, 12:57:14 PM »
Meniul asta nu se pupa cu regulile conventionale (are de 2 ori leguminoase, de ex.), dar eu il postez totusi. A fost facut pentru ziua cuiva si astea-s mancarurile care-i plac sarbatoritului, sincere si fara fasoane. A fost mega incantat.

Mancarica indiana lunga de naut cu salsiccia (prima data prajiti, apoi lasati sa traga in aburul nautului) pe care am servit-o pe post de supa. Cu papadums.


Fasole batuta cu 2 feluri de carnati afumati cu salata de varza


Piept de pui cu parmezan in bacon la salata de conopida cruda


Mousse au chocolat cu crocant de seminte (din zahar de palmier) pe sos de zmeura