Testaholic - Forum pentru femei

DIETA MONTIGNAC => Bucataria Montignac - Retete => Topic started by: kalua on July 29, 2009, 22:32:33 PM

Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on July 29, 2009, 22:32:33 PM
Telemea la cuptor, varianta bulgareasca

cantitatile sunt aproximative
750g telemea taiata in felii de ca. 2 cm
3-4 ardei grasi sau kapia
3-4 rosii
cimbru
piper
4 oua

Se pun pe fundul unei forme termorezistente feliile de telemea (nu una peste alta, se tapeteaza fundul formei numai cu telemea). Ardeii se taie in fasii ori bucati mai mari si se pun pe deasupra. Rosiile se taie si se pun si ele. Se sparg ouale ca pentru ochiuri si li se da drumul in forma. Se presara cu cimbru si piper si se da la cuptorul preincalzit (200-220C) 25-30 minute, pana cand ouale au prins fata de ochiuri.
(http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_4020.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on August 09, 2009, 23:57:17 PM
Parmigiana di melanzane
Vinete gratinate - reteta de origine italiana

1 kg vinete
ca. 1/8l ulei de masline
sare, piper
2 cepe
cativa catei de usturoi
1 legatura sanatoasa de busuioc
1 conserva mare (850 g) rosii decojite in suc propriu
200 g parmezan (sau Grana Padano)
400 g Mozarella
50g faina de naut

Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm (de-a lungul sau latul), se dau cu un penson cu ulei de masline si se pun la copt 10 min la cuptorul preincalzit la 200C.
Intre timp se taie ceapa mic si se prajeste in un pic de ulei de masline. Cand devine transparenta se adauga frunzele de busuioc si usturoiul pisat. Se adauga si rosiile cu sucul lor din conserva (se maruntesc cu o furculita in oala). Se lasa pe foc pana se obtine un sos mai gros. La urma se sareaza, pipereaza.
Se unge cu ulei de masline o forma termorezistenta si se pune un strat de vinete, apoi parmezan ras si mozarella taiata in felii subtiri. Peste un strat de sos de rosii. Se continua tot asa. La suprafata trebuie sa fie sos de rosii, mozarella, iar in parmezan (numai ala de deasupra) se pune faina de naut. Se stropeste cu ulei de masline (ca sa nu se arda branza) si se da la cuptorul preincalzit (200C) 30-40 min.
Se mananca calda sau rece.

Eu am pus aici si un strat de carne tocata in care am aruncat si niste bucatele de ardei kapia (ca erau si ei prin bucatarie).
(http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_4148.jpg)
(http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_4155.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: antibody on September 02, 2009, 23:02:26 PM
Le-am facut pe amandoua, excelente retetele. Mai scrie, te rog, si altele.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Hil on September 04, 2009, 18:03:48 PM
Stai sa vina din vacanta si o sa scrie cu siguranta. Are cu sutele :ok:
Bine ai venit.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: antibody on September 04, 2009, 18:07:55 PM
 :yum: Abia astept.
Multumesc, Hil.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kitty on September 04, 2009, 23:13:23 PM
Bine v-am gasit!  :friends:
Maine incerc si eu reteta cu vinetele. Pare foarte delicioasa!  :pofticios:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on September 05, 2009, 05:58:30 AM
Bine ai venit kitty!  :flori:
Mi-a atras Hil atentia ca se pun intrebari pe-aici, maine sper sa am mai mult timp sa citesc.
Pana atunci, daca tot am intrat aici  :p sa pun si eu reteta de
Piept de pui la gratar

Este pt. aprox. 6 portii:

Se pregateste o marinada din:
aprox. 300 ml iaurt
4 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi
1-2 linguri de zeama de lamaie
frunze de menta (eu am pus din belsug)
sare, piper.

Se pune pieptul de pui asa incat sa fie acoperit de maglavaisul asta si se da la frigider (intr-un vas acoperit) cateva ore. Se pune apoi pe gratar si se papa.

L.E. Am uitat sa spun ca menta si usturoiul se toaca marunt.
 :doh: acum am vazut ce prostii am scris aseara.  :hihi:

Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kitty on September 05, 2009, 15:38:09 PM
Conchita, multumesc de primire.  :)  :flori:
Am cumparat cele necesare, urmeaza sa ma desfasor, cu vinetele.  :happy: sa vedem ce iese.  :hihi:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on September 05, 2009, 15:43:43 PM
Kitty, te asteptam sa ne povestesti ce mananci in fiecare zi.  :teese: De cate kg vrei sa scapi?
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: ToothFairy on September 06, 2009, 18:51:25 PM
Bulz din faina de naut umplut cu telemea si cabanos

Se face mai intai mamaliga din:
- 500 ml apa;
- 200 g faina de naut ;
- 30 g unt;
- sare
Mamaliguta asta se face exact cum se face cea clasica: se pune apa la fiert cu sare, se toarna putin cate putin faina, se amesteca bine cu telul, se lasa sa se fiarba bine, se adauga unt.
Se lasa la racit mamaliguta.
Mamaliga arata cam asa:
(http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/bulzu002.jpg)
Mai avem nevoie de: 1-2 cabanosi prajiti, felii de : telemea, unt, cascaval.

Se uda mainile in apa rece, se fac bulgarasi din mamaliguta, se umplu cu cate o bucatica de cabanos, de unt, de telemea, se inchid bine.
Se unge o oala cu ulei, se rade pe deasupra bulgarasilor telemea, cascaval, si se dau la cuptor pana se rumeneste telemeaua pe deasupra.
Inainte de a-i baga la cuptor:
(http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/bulzu006.jpg)
Scosi de la cuptor si cu smantana pe deasupra:
(http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/bulzu007.jpg)
"Sexiunea":
(http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/bulzu008.jpg)
*Nota:
- nu stiu cat de conformi sunt cabanosii aia...m-am uitat la ingrediente, nu contineau zahar sau amidon, dar cine stie.
- se poate jongla cu faina, adaugand mai putin sau mai mult decat am specificat eu in reteta pentru a iesi o mamaliga mai vartoasa, sa se poata face bulgarasii si sa aiba consistenta.
- nu se diferentiaza foarte tare de mamaliga din malai...doar ca-i ceva mai fina, mai "gelatinoasa", depinde de faina de naut, daca-i mai grunjoasa sau mai fina.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on December 15, 2009, 12:32:27 PM
Pe un blog drag mie am gasit o reteta pe care blogareasa mi-a permis sa o postez aici. Mi s-a parut interesanta, ea zice ca a iesit excelent, asa ca iat-o:

Mancare cu naut la cuptor


Ingrediente
    * o cutie conserva naut (sau 2, pentru o portie rezonabila). E deja fiert, nu trebuie decat spalat
    * sos de rosii condimentat cum doriti
    * o ceapa
    * cativa catei de usturoi
    * mozzarela

Din sosul de rosii, ceapa, usturoi se face un sos in care punem si putin ulei, sare, piper, o lingurita miere/ sirop de agave sau fructoza, condimente, ierburi ( ex. busuioc, salvie, menta, ghimbir), 1 foaie dafin. Toate se fierb impreuna pe aragaz, pana se inmoaie ceapa.

Cand e gata sosul, se pune peste boabele de naut - si toate la cuptor intr-un vas termorezistent. Pe deasupra felii de mozarella din belsug presarate cu busuioc.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: M... on December 15, 2009, 14:31:56 PM
in general la sucul de rosii se pune putin zahar ca sa compenseze aciditatea sucului. parca asa stiu eu.  :think:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: M... on December 15, 2009, 14:43:46 PM
nu ma bagati in seama pls.  :hihi: nu stiu de ce m-am trezit vorbind la topicul asta.  :zapacit:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on December 15, 2009, 17:55:55 PM
Rox, fiecare e libera sa adapteze reteta la regimul ei (unele vor sa slabeasca mai mult, altele mai putin, altele deloc). Eu am pus reteta cu am gasit-o, ma rog, cu unele modificari. Eu nu o sa pun nimic dulce, pt ca nu pun dulce in nicio mancare. Dar am zis sa las asa si faceti voi cum vreti :)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Tinkerbell on December 17, 2009, 16:02:54 PM
Eu acusi ca l-a scos Nimphe la iveala am vazut subiectul asta. Damnnnn :doh:
Imi place rau ideea cu telemea, oua, ardei, si rosii. O s-o pun in aplicare cat de curand.
Am incercat si eu sa ma fac prietena cu nautul da' n-am prea reusit, nus de ce nu prea ma atrage ca si gust.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: gloriana on January 08, 2010, 18:49:23 PM
Lasagna Montignac
o conopida sau o bucata de brocoli iar cand nu mai sunt naturale o punga de conopida congelata si una de brocoli. E mai colorata "foaia" astfel
500 gr carne tocata (ar fi de preferat sa fie de pui ca e mai usoara sau de porc din pulpa. Eu iau de la o macelarie carne tocata din pulpa de porc care e mai slaba)
o ceapa mijlocie
o conserva de rosii decojite taiate sau vreo 6 rosii crude oparite si decojite
200 - 300 gr ciuperci
2 oua
100 gr cascaval
sare, piper, usturoi, oregano

Conopida se pune la fiert in apa cu sare.
Ceapa se caleste pana se inmoaie, se adauga ciupercile, carnea, rosiile si condimentele pana se face un sos consistent. Se lasa sa se raceasca si se amesteca un ou batut in compozitie.
Inainte de a se introduce la cuptor, se sfarama conopida fiarta sau brocoli cu furculita dar nu complet ca la piure. Se asaza un strat de conopida, sosul de carne, si se incheie cu un alt strat de conopida. Se amesteca un ou cu 2 linguri smantana si se pune deasupra.
Se presara cascaval si se introduce la cuptor pentru 15-20 de minute pana topeste cascavalul.
Poate nu este la fel ca lasagna consacrata dar e buna pentru potolirea poftei.
Nu am fotografii dar voi lua aparatul cu mine in bucatarie pe viitor.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on January 08, 2010, 18:57:00 PM
Gloriana  :flori: suna bine. Mie un singur lucru nu-mi place la conopida: oricat as strecura-o, lasa apa in mancare. Poate daca nu e zdrobita de tot, sa nu se simta asa.  :think: Am sa incerc si eu reteta asta.  :kiss:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on January 08, 2010, 19:02:10 PM
Gloriana,  :mersi: O prestez in w/e
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: veruskin on February 04, 2010, 16:25:02 PM
Piept de pui la gratar in stil italian

Piept de pui facut file pentru gratar, eventual batut un pic daca e prea gros
mozarella
rosii normale daca e vara (iarna rosii cherry ca sunt gustoase)
oregano
piper
zeama de la jumatate de lamaie

Se pun fileurile de pui la marinat cu zeama de lamaie, piper, oregano si alte condimente daca va plac, pentru 10-15 min.
Intre timp pregatim rosiile si mozarella, taindu-le felii de 0.5cm.

Apoi punem pieptul de pui pe gratar, dupa ce s-a facut pe o parte il intoarcem si punem peste rosiile si feliile de mozarella.
Si cand s-a facut si pe partea cealalta il mutati pe un platou. Daca vreti sa se inmoaie mai mult mozarella puteti acoperi cu o folie pentru un minut sau pana va asezati la masa.

Foto nu am acum.

LE: pieptul de pui iese mai fraged de la zeama de lamaie.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: ghemotoc on February 04, 2010, 16:32:58 PM
Veru, ce poze... Eu deja salivez  :yum: Mersi mult  :pup:

Ah, e mozzarella proaspata, nu?
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: claudinne on April 14, 2010, 19:15:02 PM
Am incercat reteta Glorianei de Lasagna ( foaaarte delicioasa  :papa: ), si aici e dovada  ranjet
(http://[IMG]http://i756.photobucket.com/albums/xx202/camb_clau/SSA43318.jpg)[/img]
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: claudinne on April 14, 2010, 19:15:20 PM
(http://i756.photobucket.com/albums/xx202/camb_clau/SSA43318.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on May 02, 2010, 23:27:26 PM
Bombe de mozzarella

4 bucati mozarella
4 felii de rosii uscate
8 frunze de bususioc
16-20 felii de bacon slab
faina de naut (sau soia, eu o prefer pe cea de naut)
1 ou
seminte de susan
ulei

Mozzarella se sterge bine si se taie in jumatate, dar nu de tot. In taietura se pun cate o felie de rosie uscata si 2 frunze de busuioc.
Se inveleste bine in felii de bacon, astfel incat sa nu se mai vada nicaieri mozarella, apoi se da prin faina, ou batut si susan. Se prajeste in ulei la foc moderat.
Se serveste pe un pat de salata.
Se poate face si ca antreu, atunci cu bile mici de mozzarella, cate una de persoana (sunt destul de satioase).
(http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/IMG_7577.jpg) (http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/IMG_7585.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: LostWhispers on May 02, 2010, 23:48:41 PM
 :mersi:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on May 03, 2010, 23:07:55 PM
Cu placere, lost!

Fructe de mare cu sos

500 g fructe de mare (curatate, gata de a fi bucatarite)
2 catei marisori de usturoi, tocati mic
sucul de la 1/2 lamaie
1 ceapa tocata marunt
1 ardei iute
2 ardei (eu am folosit kapia, dar pot fi si grasi)
1 conserva (480 g) rosii fara pielita
ulei de masline
100 ml frisca lichida neindulcita (sau smantana)
1 legatura coriandru verde (inlocuitor: patrunjel verde)
sare, piper

Fructele de mare se pun la marinat intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, usturoiul si un praf de sare, macar 30 minute.
Intr-o tigaie mare se incinge la foc mediu putin ulei si se prajesc scurt fructele de mare. Se imping spre margine, si in mijloc se pune ceapa, apoi ardeiul iute taiat in bucatele mici (cu tot cu seminte daca vreti ca mancarea sa fie putin iute). se amesteca apoi cu fructele de mare. Se adauga ardeii taiati bastonase sau patratele, la urma rosiile din conserva (taiate si ele in bucati mai mici). Se lasa pe foc 15-20 minute. La sfarsit se adauga atata frisca lichida incat sa rezulte un sos gros (se amesteca tot timpul pentru a determina grosimea sosului). Se mai lasa 1 minut pe foc, se pune si coriandrul tocat, se amesteca, se potriveste de sare si piper.

In reteta originala era lapte de cocos, nu smantana. Vreau neaparat sa incerc si asa.
(http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/IMG_7612.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Leea on May 28, 2010, 11:00:39 AM
CHIFTEA CU SOS DE CIUPERCI

Chifteaua:
1 kg g pulpa de vita
250 g champignons
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 linguri pasta de rosii
1 legatura patrunjel verde
2 oua
3-4 linguri faina de naut
1 pumn bun de mozzarella rasa
sare si piper dupa gust
cateva linguri de apa

Se macina carnea impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul. Apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta putin ca un aluat. E bine sa adugati in compozitie cateva linguri de apa (4-5, poate chiar mai multa, eu n-am masurat-o); compozitia nu trebuie sa fie prea teapana. Se pune intr-o forma de teflon unsa cu ulei sau daca nu aveti forma de teflon, o tava obisnuita, mica de chec, tapetata cu foaie de copt sau folie de aluminiu. Se da la cuptor (sa fie bine incins dinainte), la foc mediu spre tare pentru 1 ora. Trebuie sa o mai urmariti din cand in cand sa nu se arda. De asemenea, focul sa nu fie prea tare, ca sa nu se usuce; inauntru trebuie sa ramana frageda, dar sa fie coapta totusi.

Sosul de ciuperci:
350 g champignons
2-3 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi
200 ml smantana (poate fi smantana dulce, daca va place)
sare, piper
patrunjel verde

Ciupercile se sterg bine cu un servet (nu se spala!), apoi se taie in lamele foarte fine. Se pune o tigaie cu ulei la incins, se calesc ciupercile cu sare si piper, pana scade zeama pe care au lasat-o. Se adauga usturoiul pisat si smantana, se drege de sare si piper daca mai e nevoie si se lasa sa fiarba 1-2 minute. La sfarsit de tot se adauga patrunjelul verde tocat.

Foarte usor de facut si rapid.

Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on June 06, 2010, 15:18:59 PM
Tocanita cu mustar si suc de agave

1 lingurita ulei
500g carne de care va place, taiata in bucatele (eu am folosit un muschi file de porc si piept de pui, le-am prajit in doua tigai diferite, apoi le-am impreunat)
2 cepe marisoare tocate marunt
2-3 ardei grasi sau kapia curatati de cotor si taiati in patratele
3-4 linguri cu varf zacusca
250g smantana dulcie (zic eu ca cea Napolact 12% e buna) sau frisca lichida neindulcita
4-6 linguri supa clara sau apa
sare, piper
3 linguri mustar (Dijon daca se poate, sau altul iute)
3 linguri suc de agave
1 legatura marar tocat

Se prajeste carnea la foc viu cat sa prinda o culoare frumoasa pe toate partile (daca folositi mai mult de 500g carne, prajiti-o in doua ture), se sareaza si pipereaza la sfarsit. Se adauga ceapa, ardeiul, smantana, supa si zacusca. Se amesteca si se lasa cam 1/2 de ora, cu capacul pus, la foc mic. Se pune mustarul si sucul de agave, se mai potriveste inca o data la gust cu sare si piper, se stinge focul si se adauga si mararul.

(http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/IMG_8596.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on June 06, 2010, 15:30:59 PM
 :pofticios: ce bine arata, trebuie s-o incerc.

 :mersi:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Leea on June 07, 2010, 09:53:28 AM
Vai, Kalua, ce ne faci tu noua! Tare apetisanta tocanita ta!  :yum:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: veruskin on June 07, 2010, 10:43:27 AM
Rectificare: Am visat eu, dar smantana de la Napolact are 15% nu 12%.  :rusinos:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: claudinne on June 08, 2010, 15:14:44 PM
Piept de pui in sos de usturoi ( luata din cartea lui Monti - Mananca de placere, mentine-te in forma )

Ingrediente :
1 legatura tarhon proaspat, taiat, plus cel pentru garnitura
1/2 legatura de busuioc proaspat, taiat
1/2 legatura de arpagic proaspat, taiat
1/2 legatura de  antonica proaspata, taiata ( nu am pus pentru ca nu am avut de unde cumpara ... si sa fiu sincera nu am auzit de antonica in viata mea )
4 piepti de pui, dezosati,cu piele, cam 120gr fiecare
3 capatani usturoi ( cateii separati dar nu decojiti )
1 l lapte
4 lingurite ulei masline
1.2 l smanatana soia  ( eu am luat smanata cu 12% grasime, de la Brenac )
1 lingura paprika ( nu am avut )

1. Incalziti in prealabil cuptorul la 160 G C. Combinati tarhonul, busuiocul, cepa verde si antonica. Folosind o lingurita, impingeti ierburile sub pielea de pe pieptul de pui. Puneti preparatul deoparte pe o tava ,. in frigider acoperit cu folie de aluminiu.

2. Opariti usturoiul timp de 1 minut; aruncati apa  si puneti usturoiul intr-un vas mic de ceramica. Adaugati putina apa rece, laptele si uleiul de masline. Acoperiti vasul si introduceti-l la cuptor timp de 40 de minute pana ce usturoiul se inmoaie. Strecurati laptele infuzat cu usturoi intr-o cratita mica. Zdrobiti cateii de ustoroi pentru a extrage pulpa si adaugati-o in lapte. Incalziti pana aproabe de fierbere si amestecati. Pastrati cald.

3. Incalziti o tigaie-gratar pe foc mediu. Asezonati pieptii de pui cu sare si piper negru dupa gust, apoi prajiti-i cate 7 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata aduceti sosul de usturoi aproape de fierbere si adaugati smanatana si paprica. Nu fierbeti, pentru ca sosul se va coagula.

4. Pentru a servi, taiati fiecare piept in doua. Turnati sos de usturoi in farfurie si asezati pieptul deasupra, adaugand cateva ramurele de tarhon. Serviti imediat


Si.. as i was saying noi * eu cu mama * ne-am lovit la partea a 3 a , si anume la contopirea sosului de usturoi cu smanata.. S-a facut branza instant :|
Am zis ca o sa mai incercam reteta, numai ca o sa racim sosul de usturoi si lapte inainte de a pune smantata...
Asa ca am fost nevoita sa arunc sosul si puiul sa il mananc cu legume la cuptor * foto de jos *
(http://i756.photobucket.com/albums/xx202/camb_clau/DSCN1717.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on June 08, 2010, 15:24:48 PM
A mai pus si Roxa o reteta dintr-o carte tradusa in romaneste de-a lui Montignac, traducerile sunt foarte proaste! Chiar ar trebui sa-i scrieti editurii de bataia de joc pe care au produs-o. Si ma gandesc ca la urma cartea o fi trecut si prin mainile unui lector, altul care si-a luat banii dejeaba. :evil:
Antonica aia (nici eu n-auzisem cuvantul asta) e de fapt hasmatuchi. Ei zic acolo ca sosul se coaguleaza :hohot: (deci se prinde, se incheaga, exact asa cum ii sta bine unui sos cuminte) in loc de branzeste. :doh:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: claudinne on June 08, 2010, 15:33:13 PM
Si ieftine nu-s cartile astea deloc... bine cele de la revista Felicia au fost mai acceptabile, dar asta de exemplu e cam 60 de Ron prin magazine .. deci e mult zic eu .. ce oameni  :(
:think: da as putea face un email catre editura... sunt curioasa de raspunsul lor

hasmatuchi am citit pe net ca seamana cu patrunjelul.. numai ca ar fi mai cret .. Nu cred ca am de unde sa gasesc eu asa ceva pe aici. . .

Deci ce imi recomanzi Kalua ? Sa scriu aici reteta inainte de a o face pentru eventuale corecturi din partea ta ? Sau sa iau in considerare doar retetele care-s pe forum ?
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: forte on June 08, 2010, 15:36:33 PM
claudia, foloseste smantana de gatit (Dorna), nu din altele. e cred singura care nu se taie la gatit din ce e la noi pe piata
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: claudinne on June 08, 2010, 15:40:19 PM
Hm, multam Forte, o sa tin minte   :pup:
Am luat Brenac, pentru ca era cea mai slaba din ce aveau la magazinas..
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Leea on August 21, 2010, 16:38:17 PM
SUFLEU DE DOVLECEI

(http://i797.photobucket.com/albums/yy260/buica_nani/Papica/P8190029.jpg)
Foarte simplu de facut!

4 dovlecei mijlocii
2 oua
200 ml smantanta mai slaba
sare, piper dupa gust
2 linguri cu varf faina de naut
2 catei de usturoi
patrunjel verde tocat
2 linguri ulei
cascaval ras (facultatir)

Dovleceii se spala si se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot. Se presara cu o lingurita sare si se lasa sa stea cateva minute. Apoi se pun pe foc intr-o cratita si se calesc impreuna cu uleiul (nu se storc; se calesc in zeama lor) vreo 5 minute.
Pana se racoresc, separat se bat ouale cu smantana, se presara piper dupa gust, faina de naut, usturoiul si patrunjelul. Totul se amesteca cu dovlecelul calit (sa nu fie fierbinte!). Se da la cuptor pentru 30-40 minute, sa se rumeneasca putin. Dupa 15 minute de copt se poate presara cascaval pe deasupra (eu n-am pus)



MUSACA DE VINETE FARA CARNE

(http://i797.photobucket.com/albums/yy260/buica_nani/Papica/P8110016.jpg)

3-4 vinete potrivite (eu am folosit vinete albe, care sunt putin mai dulcege si-s frumoase ca niste balene beluga  :))
3-4 rosii
2 legaturi zarzavat (morcov, patrunjel, telina)
2 cepe mari
4-5 catei de usturoi
100 ml ulei
sare
piper dupa gust

Aici e mai mult de lucru, dar rezultatul merita  :yum:.
Vinetele se taie felii de 1-1,5 cm pe lung, cu coaja cu tot si se sareaza. Se lasa deoparte cateva minute, sa lase zeama.
Intre timp zarzavatul curatat se da pe razatoare sau se marunteste in blender si se pune la calit cu 2-3 linguri ulei si 1/2 lingurita sare. Se caleste la foc mediu, pana se inmoaie, apoi se pune si piper.
Pana e gata zarzavatul, feliile de vinete se sterg cu un servet si se prajesc usor in tigaie cu cate o lingura de ulei, pana se rumenesc frumos pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie si se lasa si ele in asteptare.
Ceapa se taie pestisori, usturoiul se taie feliute sau se zdrobeste.
Se unge o cratita cu ulei, se pune un strat de felii de rosii, apoi unul de vinete, apoi cateva linguri de zarzavat calit, apoi ceapa si usturoi si se tot repeta pana se termina ingredientele. Intre straturi se mai presara putintica sare si piper. Penultimul strat trebuie sa fie de vinete, iar ultimul felii de rosii. Pe deasupra se presara iar putin ulei, sa nu se arda rosiile. Se da la cuptor cam 45 minute.

Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: smileyface on September 05, 2010, 17:01:44 PM
Hello!
Pun si eu o reteta si decideti voi de ce faza este.

VINETE CU CASCAVAL LA CUPTOR

2 vinete mari
250 gr. din cascavalul preferat
sare, condimente dupa gust
4 oua
1 lingura ulei de masline

Vinetele se coc, se curata si se scurg ca pentru salata de vinete.
Apoi, intr-un vas pentru cuptor uns cu uleiul de masline se pune prima vanata in fasii groase. Nu e nevoie sa se toace vanata, ci se pune in strat uniform pe fundul vasului.
Jumatate de cascaval se taie in felii subtiri care se pun pe deasupra stratului de vinete.
Se presara cu sare, condimente.
Se pune apoi urmatorul strat de vinete si deasupra felii de cascaval.
La final se bat cele 4 oua cu putina sare si condimente si se toarna peste cascaval si vinete.
Se pune totul la cuptor la foc mediu 30-40 minute pana cand se rumeneste deasupra.
Este delicios!
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on October 30, 2010, 18:06:39 PM
Smiley  :mersi: e de faza 1. Suna delicios, am s-o incerc.  :pup:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: doctoreasa on October 30, 2010, 19:08:57 PM
Mmm, chiar ca suna gustos!
Eu cred ca voi adauga si niste suc de rosii si busuioc proaspat, eventul 2 graunti de usturoi  :think:.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on October 31, 2010, 10:51:06 AM
Fenicul gratinat

2 feniculi cu ceva verdeata
sare, suc de la o jumatate de lamaie
100g gorgonzola (sau vreun camembert)
pentru cele la faza a 2-a: 2 cl coniac
2 linguri smantana (sau frisca lichida neindulcita)
50g sunca fiarta
1 esalota tocata foarte marunt
1 lingura ulei
4 rosii (sau o conserva de rozii cojite)
1 strop suc de agave sau o priza fructoza - facultativ
piper

Se curata feniculul, se taie verdeata, apoi se taie in doua (feniculul) si se scot foile una dintr-alta. Foile se pun la fiert 5-10 minute in apa cu sare si cu sucul de lamaie.
Branza se taie in cuburi mici, jumatate din ea se freaca cu coniacul si cu smantana pana devine o pasta. Sunca, feliata, se taie in patratele si se adauga pastei de branza, la sfarsit se adauga restul de branza.
Rosiile se curata de piele, de seminte si se taie in cuburi mici. Ceapa se caleste in ulei, se adauga rosiile, stropul de suc de agave si piperul.
Daca folositi rosii din conserva, lasati mai mult pe foc, pana se evapora mai tot lichidul din ele. Rosiile se pun intr-o forma termorezistenta, peste ele se aranjeaza decorativ feliile de fenicul, iar peste fiecare din ele se toarna cate putin din sosul de branza. Se da la cuptorul preincalzit (225C), pe sina cea mai de sus, cam 5 minute, pana incepe branza sa se topeasca. Dupa ce s-a scos din cuptor se decoreaza cu verdeata feniculului.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: doctoreasa on November 03, 2010, 15:14:14 PM
Mmm, Kalua!
Cred ca voi incerca reteta aceasta saptamana viitoare. Am vazut fenicul, dar pana acum l-am consumat proaspat, in salate.
Eu am incercat o combinatie intre vinetele lui Nimphe si cele ale lui Smileyface  :hihi:, adica coapte initial, apoi combinate cu cascaval si rosii cubulete, plus sosul lui Nimphe, cu ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, usturoi.
Am iesit gustoase!
 :mersi:

Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on November 03, 2010, 16:18:52 PM
Mmm :confused:, io nush la ce te referi :think:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: doctoreasa on November 03, 2010, 16:28:52 PM
 :lol:
Mancarica ta cu felii de vinete, dovlecel si rosii + mancarica lui SmileyFace cu vinete coapte si cascaval.
A mea fuse combinata nordica  :lol:.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on November 03, 2010, 17:22:20 PM
Aaa, era pusa la alt topic, ca aici n-am pus decat mancarica cu naut ;)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on January 09, 2011, 23:28:55 PM
Ginger Chicken Saute

1 cana quinoa
2 cani apa
2 linguri ulei
4 bucati de piept de pui, fara os si fara piele (aproximativ 450 g)
1/4 cana dressing (reteta originala era cu extra virgin olive oil fig balsamic, eu am facut un dressing din ulei de masline, otet balsamic si putin sirop de agave)
4 morcovi, taiati feliute (eu am pus doar un morcov mic si un ardei rosu mare)
1 lingura de ghimbir dat pe razatoare mica
2 catei de usturoi, taiati marunt
o legatura (sau capatana  :nustiu:) de bok choy, taiat fasii subtiri, de aprox. 1 cm
frunze de cilantro (sau patrunjel verde)
sare, piper

Se pune quinoa (spalata sub jet de apa calda) la fiert in apa cu sare, si se lasa sa fiarba aprox. 15 minute la foc mediu-mic.

Separat, intr-o tigaie, se incinge o lingura de ulei la foc mediu-mare si se adauga carnea de pui (pe care am pregatit-o in prealabil cu sare si piper). Se lasa 5 - 7 minute pe fiecare parte, sau pana este facuta, adaugand 2 linguri din dressing pentru ultimul minut. Se scoate carnea pe o farfurie, se adauga peste ea "sosul" din tigaie si se acopera, sa stea calda.

In aceaasi tigaie, se adauga restul de ulei, ghimbirul, usturoiul, morcovul (si ardeii), sare, piper. Se lasa aproximativ 3-5 minute si se amesteca mereu. Se pune apoi bok choy, se mai lasa 1 - 2 minute. Se adauga restul de dressing si se mai lasa inca 2 minute, amestecand frecvent. Legumele raman fierte al dente.

Se aseaza quinoa pe farfurie, apoi legumele si carnea. Dupa preferinte, se poate pune la sfarsit cilantro (sau cui nu-i place, patrunjel verde).
Noi am mancat-o cu salata.

(http://i530.photobucket.com/albums/dd342/cami_cami_photo/Fabulous%20Kitchen/DSC02390.jpg)

Ne-au iesit 4 portii mai mici, cred ca mr. C nu prea s-a saturat, data viitoare probabil ca maresc un pic cantitatile.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on January 18, 2011, 20:29:27 PM
Pseudo pollo alla cacciatora, tocanita de pasare cu tenta italiana

Pentru 4 portii
carne de pasare, cu oase sau fara, eu am folosit piept de curcan, cam 600 g (daca are si oase carnea, poate fi pana la 1 kg)
2 cepe
3 catei usturoi
3 ardei grasi sau kapia, daca se poate rosii (eu am folosit kapia)
200-300 ml vin rosu sec
1 conserva rosii decojite in suc propriu
1 ramura rozmarin
1 fir cu mai multe frunze de salvie
3 linguri capere (puteti pune si mai putin, noua ne plac mult, de-aia pun mult ☺)
5-6 fileuri de ansoa (de la borcan)
masline (cate vreti) negre sau verzi (eu am folosit unele verzi, imense, umplute cu cranberries)
sare, piper
1 lingura ulei (eu am folosit de masline)
patrunjel verde

 Carnea se taie in bucati marisoare. Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc intr-o tigaie mare si inalta, in lingura de ulei, la foc mediu. Se dau apoi pe marginea tigaii, se da focul la mare si se prajesc bucatile de carne pe toate partile pana cand prind o culoare frumoasa. Ardeii se taie in bucatele mici si se pun in tigaie cand carnea arata bine. Se da focul la mediu. Dupa ce s-au prajit si ardeii vreo doua minute, se adauga rosiile cu tot cu suc, apoi vinul. Cand incepe sa fiarba sosul, se da focul la mic si se adauga celelalte ingrediente inafara de patrunjel. Se pune capacul pe tigaie si se lasa pe foc cam 30 minute. In ultimele 10 minute am miscat putin capacul, astfel incat sa iasa putin abur (dar numai putin!). Se serveste presarat cu patrunjel verde.

(http://4.bp.blogspot.com/_RtezAkX9c_U/TTXWLba6_7I/AAAAAAAAAV4/9_iO5Bsat4A/s1600/IMG_1948.JPG)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: doctoreasa on January 18, 2011, 20:38:41 PM
 :mersi: Kalua si Conchi!
Le am pe lista de asteptare  ;).
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: doctoreasa on January 20, 2011, 11:12:40 AM
Budinca cu dovlecei

Ingrediente:
3 dovlecei zucchini
3 oua
2 esalote (facultativ)
20g unt
30g cubulete de jambon (aici sunt lardons alumettes)
4 felii subtiri de jambon cru fume
2 linguri faina naut
50g emmentaler ras
100g gorgonzola (facultativ; poate fi orice branza tip parmesan, emmentaler)
125g iaurt 1% gr.
100g smantana 12% gr.
marar
piper

Mod de preparare:

- dovleceii se spala, se curata de coaja, apoi se taie felii de 1/2 cm grosime, se adauga sare si se pun intr-o strecuratoare pentru 20' ca sa se scurga zeama
- esalotele se toaca marunt si se innabusa la foc domol cca 5' in unt, impreuna cu cubuletele de jambon; se stinge focul si se lasa sa se raceasca
- intr-un vas se bat ouale, apoi se adauga faina de naut, branzeturile, smantana, iaurtul, piperul, mararul si esalotele si se amesteca compozitia
- feliile de dovlecel se zvanta pe un prosop de hartie apoi se "undesc" in ulei incins pentru 3 - 4 minute, dupa care se scot pe o farfurie sa se scurga de surplusul de ulei
- se unge cu unt o forma de tarte, se presara putina faina de naut
- feliile de dovlecel se aseaza exact ca pentru musaca, avand in vedere sa tapetam fundul formei si lateralele
- se varsa jumatate din amestecul de ingrediente peste primul strat, apoi se adauga feliile de jambon rupte fasii
- se adauga restul de felii de dovlecel
- se varsa restul de amestec
- se decoreaza cu restul de felii de jambon cru fume
- se introduce in cuptorul incins la 180 C pentru 30 minute (pana cand se rumeneste frumos)
- se serveste cu salata verde si-un vin alb sec bine racit

Pofta buna!

(http://s1111.photobucket.com/albums/h467/carmen22063/Culinare/HPIM7285.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on January 20, 2011, 12:15:57 PM
Pfuai, asta suna exact pe gustul meu :pofticios:
 :mersi: Doc, o s-o fac peste cateva luni (dupa Paste :hihi:)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on January 23, 2011, 13:25:59 PM

Chili con carne

Pentru 6-8 portii
500 g fasole rosie sau pestrita (Borlotti) uscata
1 bouquet garni (trei fire de patrunjel verde, o ramurica de cimbrisor, o foaie de dafin, toate stranse cu o sfoara de bucatarie sau puse intr-un saculet de panza. Daca cimbrisorul e uscat se inveleste intr-o foaie de praz)
1 ceapa impanata cu cateva cuisoare
4 linguri ulei
3 cepe mari
5 catei de usturoi
1 kg carne tocata de vita
piper
condiment pentru chili (din boia iute de ardei, chimion in cruce, ienibahar, toate macinate)
1 conserva mare de rosii fara pielita in suc propriu
ca. 2 l supa (sau 1 1/2l supa si 1/2l vin rosu)

Se pune fasolea la inmuiat, apoi se fierbe cu ceapa impanata, o lingurita de sare si cu bouquet garni-ul.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in uleiul incins intr-o tigaie sau oala mare, unde are loc tot chili-ul. Se adauga carnea tocata care se prajeste pana se face faramicioasa. Se sareaza, pipereaza, condimenteaza foarte bine, pana toata carnea pare invelita in condimente. Se adauga rosiile si sucul de rosii, se lasa cateva minute sa fiarba, apoi se adauga supa (sau supa si vinul).
Se acopera oala cu capac si se lasa la fiert 30 minute.
Se adauga fasolea fiarta, se mai lasa pe foc cam un sfert de ora, fara capac, gata.

Daca nu va place mancarea iute, puneti boia dulce de ardei. Se poate pune si boia dulce de ardei in mancare si servi chili-ul cu ardei iute proaspat. Eu il presar in farfurie cu fulgi de chipotle.

(http://1.bp.blogspot.com/_RtezAkX9c_U/TTtbgBWl15I/AAAAAAAAAWA/XQ3N8xbXhN0/s1600/IMG_2092.JPG)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Kary on January 23, 2011, 13:34:36 PM
Ka  :mersi:  :kiss:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on February 09, 2011, 19:27:59 PM
Rata la cuptor
dupa d-ra Jensen

1 rata de ca. 2 kg
2-3 mere
10-12 prune uscate
calvados sau cognac cat sa acopere prunele
sare, piper
pelin de camp (artemisia vulgaris) uscat

Prunele se pun la inmuiat in calvados/cognac cateva ore.
Se amesteca sarea cu piperul si pelinul uscat si se freaca rata pe dinauntru si pe dinafara cu amestecul asta. Merele (daca vreti, le puteti curata de coaja) se taie in patru si li se scoate casuta cu samburi. Se umple rata cu sferturile de mere si prunele uscate, se coase taietura inferioara. Se da la cuptorul rece, cu pieptul in jos, asezata pe gratar cu o tava dedesubt (deci rata sa nu fie direct pe tava). Se da cuptorul la 160C. Dupa 45 de minute se indeparteaza grasimea scursa in tava (eu inlocuiesc tava cu alta), se pune o cana de apa in tava si se intoarce rata cu pieptul in sus. Se lasa doua ore acolo.
Atentie cand o scoateti din cuptor, e asa de frageda incat puteti ramane cu o bucata in mana daca trageti mai tare de ea.

(http://1.bp.blogspot.com/_RtezAkX9c_U/TVA-Odwx5UI/AAAAAAAAAX4/jMO3K7--zus/s1600/IMG_2411.JPG) (http://2.bp.blogspot.com/_RtezAkX9c_U/TVA-YViY7gI/AAAAAAAAAX8/EzsBcM8wdlk/s1600/IMG_2415.JPG)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Anomis on February 11, 2011, 17:36:47 PM
Chiftele de ton si ricotta cu salata de ardei copti

(http://farm5.static.flickr.com/4074/5413389119_911900589f_b.jpg)

Ingrediente:
Faina de naut – 3 linguri
Parmezan ras – 2 linguri
Piper, sare – dupa gust
Patrunjel tocat – 2 linguri
Ricotta – 150 g
Ton in suc propriu – 200 g
1 ou
ardei copti (eu am avut congelati)
masline negre
usturoi
ulei

Salata:
Se curata ardeii copti de pielita si de samburi, apoi se taie fasii.
Se pun intr-un castron, alaturi de masline, patrunjel tocat, sare, feliute de usturoi, apoi se adauga ulei de masline extravirgin.
Se amesteca ingredientele si se lasa sa se odihneasca  :).

Chiftelele:
Intr-un castron se toarna tonul, ricotta, patrunjel maruntit, oul, parmezanul ras, niste faina de naut, sare si piper.
Se amesteca totul cu o lingura si se formeaza bile turtite.
Se dau chiftelele prin faina de naut, apoi se prajesc in uleiul fierbinte, pe ambele parti.
Cand sunt rumenite se pun pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc fierbinti cu salata de ardei copti.

(http://farm5.static.flickr.com/4118/5413999650_20c1c23c92_b.jpg) (http://farm6.static.flickr.com/5052/5413388821_8bf3fe7744_b.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on February 11, 2011, 19:55:11 PM
Anomis  :pup: mersi mult. Imi vine sa ma apuc sa le si fac, dar n-am ricotta in casa.  :zapacit: Ma gandesc ca merg si numai cu parmesan.  :D
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on February 28, 2011, 21:06:44 PM
Secretul mic al castelului :hihi:

Pentru 4 persoane
1 muschiulet mignon de porc (mai mare)
500 g ciuperci de cultura
250 g Brie
1 catel usturoi
200 ml frisca lichida neindulcita
1 cana vin alb sec
sare, piper
cimbrisor
maghiran
patrunjel verde
1 lingura ulei pentru prajit medalioanele

Fileul se taie in felii de ca. 1 cm, feliile se apasa cu podul palmei si se prajesc la foc repede pe ambele parti. Se sareaza si pipereaza si se pun pe fundul unei forme termorezistente.
Ciupercile se curata si se taie felii, apoi se prajesc in aceeasi tigaie in care a fost prajita carnea. Cand sunt gata se pun peste carne. Branza se taie felii si se pune peste ciuperci.
Usturoiul se toaca marunt, se caleste usor in aceeasi tigaie, apoi se toarna vinul si frisca lichida. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga plantele tocate. Se mai lasa scurt pe foc, apoi se toarna peste tot in forma.
Se lasa sa traga cateva ore (sau peste noapte), asa iese cel mai bun (se poate sari peste pasul asta daca chiar nu este atata timp la dispozitie).
Se da 90 minute la cuptorul preincalzit (100C).

(https://lh5.googleusercontent.com/-w6AcJ6sL348/TWvwnxjObjI/AAAAAAAAAZI/1PIAGwVEy3s/s1600/IMG_2811.JPG)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on October 24, 2011, 11:18:35 AM
Khoresht e bademjan: tocanita de carne de miel cu vinete

Reteta din bucataria persana clasica. Se poate folosi si alt fel de carne, daca cea de miel nu va place.

Pentru 4 portii
500 g carne de miel (daca aveti si niste oase, cu atat mai bine)
1 ceapa marisoara
2 vinete lunguiete, mai mici (daca se poate fara seminte in ele)
2 linguri bulion
1 conserva rosii pasate
3 lamai uscate (cele tipice bucatariei arabesti; inlocuitor: 3 linguri suc de lamaie)
1/2 lingurita curcuma (turmeric)
1 priza scortisoara macinata
sare, piper
ulei pentru prajit

Carnea se taie in bucati mici. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei la foc mic, apoi se adauga carnea si se prajeste la foc mijlociu pe toate partile. Se pun condimentele, bulionul, se lasa cateva minute, apoi se adauga rosiile pasate, oasele daca aveti, lamaile sau sucul de lamaie. Se acopera cu un capac si se lasa pe foc mic pana carnea e moale bine.
La reteta scrie despre vinete astfel: se curata de coaja si se taie de-a lungul in felii de 1 - 1 1/2 cm care se sareaza bine si se lasa la scurs intr-o strecuratoare cam o ora, apoi se clatesc bine cu apa, se sterg cu hartie de bucatarie si se prajesc in ulei incins.
Eu nici n-am citit atenta ce scria in reteta, nici n-am vrut sa trec prin toata procedura asta, asa ca am facut astfel: am taiat vinetele in felii (rotunde), le-am pus pe tava de aragaz acoperita cu folie de aluminiu, le-am dat cu pensula inmuiata in ulei de masline si le-am bagat la cuptor, , pe sina cea mai de sus, la functia cu grill pana au capatat o culoare frumoasa.
Indiferent cum procedati, cand vinetele sunt facute se pun in sosul tocanitei si se lasa 10 minute sa traga.
Se serveste cu orez.

(http://3.bp.blogspot.com/-eB7z-aTcC2k/TqUdMLB04qI/AAAAAAAAAbo/kd7_DGtrk4s/s320/IMG_9958.JPG)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Leea on October 24, 2011, 14:27:19 PM
Asta e de incercat cat de curand!  :pup: Kalua!
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on October 24, 2011, 16:20:54 PM
 :pofticios: ce bine suna.  :mersi:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Teo on March 17, 2012, 15:12:58 PM
Pizza cu tarate

- 1 ou
- 2 linguri tarate
Pe deasupra puneti ce va pofteste inimioara: ceapa, ardei, masline, ciuperci, mezeluri, cascaval...
Oul se bate intr-un castronel si se amesteca cu tarata. Pe o farfurie intinsa am pus hartie de copt si am turnat amestecul. Am asezat artistic restul de ingrediente mai putin cascavalul si am bagat farfuria in cuptorul cu microunde. 3 minute la putere maxima, atat ii trebuie blatului sa fie gata.
Am scos farfuria si am pus si cascavalul. Am bagat la cuptor iar pentru 35 de secunde la putere medie si gata.
Pofta buna!

(https://lh5.googleusercontent.com/-g6Wm3CGzZMA/T2RIw_1RYYI/AAAAAAAACGk/Xah3dCd_VDE/s666/DSC04517.JPG) (https://lh5.googleusercontent.com/-ufZ8bGwXFrI/T2RIw1BJdWI/AAAAAAAACGo/H-CGlO5oCOw/s666/DSC04518.JPG)

(https://lh6.googleusercontent.com/-14PHqMFgh18/T2RIyEsFjRI/AAAAAAAACGw/Pkhmh6EFp3Q/s666/DSC04522.JPG)  (https://lh4.googleusercontent.com/-V-yS0WigurY/T2RI5Fe7LzI/AAAAAAAACHU/S97OGxGa_6g/s500/DSC04524.JPG)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on April 04, 2012, 04:43:40 AM
Curcan cu citrice si ierburi

Poze n-am, ca s-a mancat rapid.  :p Curcanul meu a avut vreo 4 kg.

Se face o saramura:
4 l apa
300 g sare de mare (eu nu am pus chiar atata, la mine ochiometrul e baza  :hihi:)
150 g sirop de agave (am pus vreo 4 linguri, am considerat ca ajunge - pentru nemontignaci se poate pune miere)
1 lingurita de cimbru uscat (optional)
o lingura de coaja rasa de lamaie (optional)
o lingura de coaja rasa de portocala (optional)

Pentru curcan:
8 ramurele de cimbru
8 ramurele de sage (nu stiu ce e asta in romaneste  :zapacit:)
8 ramurele de rozmarin
1 esalota taiata in jumatate
1 capatana de usturoi, curatat si zdrobit
2 portocale (cu coaja cu tot) taiate in 4
1 lamaie (taiata in 4)
120 ml de sherry (eu am pus Porto, ca de-asta am avut in casa)
60 ml unt topit, amestecat cu 2 linguri de ulei de masline extra  virgin
sare (daca mai trebuie), piper

Se face saramura si se imerseaza curcanul in ea, in asa fel incat sa fie acoperit (daca e mai mare, se face mai multa saramura, respectand proportiile). Eu am pus intr-o oala mare, de 12 l. Se lasa in saramura, in frigider 12-24 ore.
Se scoate apoi curcanul din saramura, se spala bine sub jet de apa rece si se aseaza in cratita. Intr-un castron, se pregatesc ierburile (eu le-am lasat intregi, dar se pot toca grosier) cu lamaia, portocalele, stoarse putin, sa-si lase suc peste ierburi, esalota si usturoiul. Se introduce mana pe sub pielea de la piept, se unge cu putin unt cu ulei de masline din care am amestecat, cu grija sa nu o gaurim si impartim din mixtura de ierburi cu citrice si incepem sa indesam intr-o parte si in alta.  :D Apoi se unge tot curcanul cu restul de unt si ulei de masline (inclusiv in interior), se mai adauga piper proaspat macinat si sare (daca mai e nevoie). Se toarna apoi incet sherry in buzunare, peste ierburi si se lasa sa curga putin si pe dinafara, spre pulpe.
Cuptorul se preincalzeste la 200 C (400 F) si se pune tava/cratita la cuptor. Se acopera cu folie de Al care se gaurestre cu furculita in aprox. 15 locuri. Se lasa 45 minute, apoi se reduce focul la 170 C (325 F) si se mai lasa vreo 2-3 ore, depinde cat de mare e curcanul. Eu l-am scos de vreo 2 ori sa ma uit la el si l-am mai uns cu sos din tava, apoi l-am pus la loc. Dupa 2-3 ore se ia folia de Al si se mai lasa vro 30-40 minute sa se rumeneasca.
Dupa ce se scoate din cuptor, cand e gata, se lasa sa se odihneasca vreo 20 minute, inainte de a fi servit. Se poate orna pe platou cu felii de portocale, lamai si ramurele de ierburi.

Eu am facut si un cranberry orange relish: 440 g cranberries congelate, 2 portocale curatate si taiate in 4, cateva linguri de miere (sau sirop de agave) se pun in blender si se amesteca bine. Se da apoi la frigider macar 3-4 ore inainte de a se servi. Cantitatea asta de relish e mare, se poate injumatati.

Reteta e din cartea "The Healthiest Meals on Earth".
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: doctoreasa on April 04, 2012, 08:21:36 AM
 :pup: cu sonor!
Multumesc!
O citesc mai tarziu, acus fug la office.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: doctoreasa on April 04, 2012, 11:46:10 AM
 :indragostit:
Conchitina, suna bine ce povestesti in reteta!
Am de toate in casa, doar curcanelul e portionat, fiindca se face mai repede, nu isi lasa o tona de grasime in tava si, in plus, mi-e sila de nu se poate de gusa lui  :nervos:.
Am printat-o si-o pun la "dosar"  :hihi: pentru Pastele ortodox.
Sage e salvie.
 :mersi:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: veruskin on May 09, 2012, 14:44:38 PM
Quiche cu ton si Quinoa

Trebuie sa precizez ca reteta originala este de pe blog www.cegatesc.eu (http://www.cegatesc.eu) .

•   200 gr de ton in conserva (eu am folosit in ulei scurs bine si a fost ok)
•  1 legatura de ceapa verde
•  patru oua
•  3-4 linguri de smantana
•  1/2 legatura marar
•  1/2 legatura patrunjel
•  sare
•  piper
•  100 gr quinoa
•  400gr mozarella din aia de la delaco care are consistenta cascavalului

Mai intai am fiert Quinoa dupa metoda asta:
Pentru inceput se clatesc boabele de quinoa intr-o sita cu apa rece. Dupa scurgere se pune 1 masura de quinoa cu 2 masuri de apa intr-un vas cu partea de jos groasa (ceaun de tuci). Se da un clocot dupa care se reduce focul, se acopera, se adauga sare si se fierbe acoperit si la foc mic timp de 10 maxim 15 minute. Dupa 10 min de fierbere la foc mic se opreste focul si se lasa quinoa acoperita in repaos timp de cateva minute inainte de utilizare.
Curatam ceapa, o tocam marunt, o calim in 4-5 linguri de ulei
Amestecam tonul, quinoa scursa de apa, condimentam cu sare si piper (merge mai mult), ceapa cu tot cu uleiul in care am calit-o, verdeata tocata marunt ; amestecam bine, sa maruntim tonul cum trebuie.
Amestecam ouale cu 2/3 mozarella, smantana si le adaugam si pe ele la compozitie;
Punem compozitia intr-o forma de tarta de 30 cm diametru cred ca fost a mea ca noua ne place sa iasa mai subtire, presaram restul de mozarella pe deasupra si o dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Poza o rog pe Ka sa adauge daca reuseste :)  :pup:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on May 09, 2012, 18:24:48 PM
Veru,  :mersi:, iaca as incerca-o si eu chiar in seara asta  :panic:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on May 09, 2012, 21:13:42 PM
Nu mai apuc s-o fac in seara asta, Mr.k abia a venit de la cumparaturi :doh:
Verule, ar fi frumos sa ne pui si blogul de unde-ai luat reteta, c-asa-i frumos :D
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on May 09, 2012, 22:57:12 PM
Io o am la cuptior  :d

Intre timp am scos-o si mancat-o  :lol:

(http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/In_bucatarie/IMG_6779.jpg)

ce pot spune: e bestiala si pana si lui Herr S i-a placut f m  :cheer:

Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Leea on May 09, 2012, 23:41:40 PM
Ioi, da catu-i de mandra!  :aplauze: Nimphe
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on May 10, 2012, 03:57:20 AM
 :panic:  :pofticios: musai de incercat, ca pare si simplu de facut pe langa ca e aspectuoasa si dupa spusele voastre si gustoasa.
Veru, pune te rog si numele blog-ului.  :pup:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: oanamagdalena on May 10, 2012, 07:54:15 AM
 :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: doctoreasa on May 10, 2012, 08:19:27 AM
 :pofticios:
 :aplauze:
Mr S montignac fara sa stie! :cheer: :lol:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Frisky on May 10, 2012, 08:25:23 AM
Asta trebuie s-o fac si eu.  :pofticios:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on May 10, 2012, 10:06:24 AM
Da, Doc, e Monti cu mine, nu face mofturi, nu vrea dulciuri, cartofi, paste... ce sa mai, am toate premisele sa slabesc, numai ca nu prea vor ale naibii kile sa ma paraseasca  :scandal:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: veruskin on May 10, 2012, 12:26:24 PM
I need HELP!
Nu pot sa imi editez postul vechi sa pun adresa site-ului de unde am luat reteta: www.cegatesc.eu (http://www.cegatesc.eu) Acolo se numeste Tarta de ton fara blat :)
sau daca e in regula sa pun numele site-ului  :?:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on May 10, 2012, 13:19:45 PM
Il editez eu un pic mai tarziu Veru, acum nu pot de pe telefon.  :mersi:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: veruskin on May 10, 2012, 14:02:15 PM
Multumesc mult Conchitina  :pup:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on May 10, 2012, 16:34:03 PM
N-ai de ce, Veru. :friends:
Am editat.
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on May 11, 2012, 18:25:09 PM
Si eu cu quiche-ul meu. Binenteles ca nu m-am tinu de reteta, dar a iesit bun. Cel mai mult mi-a placut crusta. Mr.k a fost impresionat de ea abia cand si-a dat seama ca-i si quinoa inauntru :hihi: (nu-i prea place)
(http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/IMG_2775.jpg) (http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/IMG_2778.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: doctoreasa on May 11, 2012, 19:54:57 PM
 :shock:
Arata bunacioasa rau!
 :pofticios:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Nimphe on May 11, 2012, 22:56:24 PM
Si mie mi-a placut crusta  :hihi:

Ka, arata super super  :pofticios: :pofticios: Ai pus si mazare? Sau linte e aia verde? E super reteta asta, ca merg multe variatii  :okey:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on May 11, 2012, 23:57:34 PM
Am mai pus mazare, ardei kapia rosu, niste usturoi, oleaca de ghimbir. Si verdeata am uitat-o. :doh:
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on May 17, 2012, 11:08:42 AM
Thai curry

ingredientele scrise cursiv se pot inlocui cu pasta galbena de curry (habar n-am daca se gaseste conforma, eu prefer sa mi-o fac singura)

500 g piept de pui (merge si de curcan, ideea e sa nu aiba deloc grasime)
1 lingura ulei de masline
2 -3 linguri sos Tamari (soia)
2 cepe
4 catei usturoi
1 portocala netratata chimic
1 lingura coriandru macinat
1 lingura chimion in cruce (cumin) macinat
2 linguri praf de curry
2 - 3 ardei iuti

4 linguri sanatoase de peanut butter (conform, eu am folosit de-ala crunchy, cu bucatele de alune in el)
500 g broccoli
2 - 3 ardei kapia sau grasi rosii taiati in fasii
200 g snow peas (fasolea aia verde foarte lata si foarte subtire care se foloseste la mancarurile asiatice)
1 bucata marisoara de ghimbir
400 ml lapte de cocos
2 - 3 bucati lemon grass
2 linguri fish sauce
1 lingura sirop de agave
busuioc thailandez (facultativ, da-i tare bine daca-l puneti)

Carnea se taie in bucatele sau fasii si se pune la marinat in ulei, sosul de soia, o bucata din ghimbir (dat pe razatoarea fina) cel putin 30 minute.
Intre timp pregatim pasta de curry: ceapa si usturoiul se pun in blender si se toaca foarte marunt. Se adauga restul de ghimbir, ardeiul iute (dintr-asta puteti pune mai mult sau mai putin, gustati pasta si vedeti care-i treaba. Ganditi-va ca-si mai pierde un pic din iuteala la fiert), 1 lemon grass taiat in bucatele, coriandrul, cuminul, praful de curry, coaja rasa de portocala si se innebunesc in blender pana cand sunt cat de cat o pasta.
In wok sau intr-o tigaie cu pereti inalti se prajeste carnea (nu se pune ulei in tigaie!) in portii, scurt, atat cat sa prinda o culoare frumoasa pe ambele parti. Se scoate din tigaie si se pune deoparte. Apoi se pune pasta de curry, se prajeste si ea. Se adauga untul de alune, se amesteca, apoi se pune si laptele de cocos. Iar se amesteca bine si se adauga atata apa cat sa se obtina un sos cremos, un pic mai apos la consistenta decat vrem sa fie sosul la sfarsit (ca se mai evapora oleaca din el) plus sucul de la portocala. Se adauga legumele pe rand: fasolea verde, ardeii, broccoli si se mai pune si restul de lemon grass, la bucata (asta din urma nu se va manca, e numai pentru aroma). Se lasa la fiert max. 10 minute (legumele trebuie sa ramana aldente!), se adauga si carnea si se stinge imediat focul. Se toarna si fish sauce-ul, siropul de agave, se amesteca. Se mai lasa cateva minute sa traga si se serveste. Cu orez basmati sau salbatic si presarat cu frunze de busuioc thai.

(http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/IMG_2857.jpg) (http://i788.photobucket.com/albums/yy169/karilua/Kueche/IMG_2865.jpg)
Title: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on May 19, 2012, 00:55:24 AM
 :pofticios: ce bine arata!
Pun si eu varianta mea de quiche de quinoa cu ton, la cererea Roxanicii.  :D

Quiche cu ton si Quinoa -adaptata dupa Veru

Trebuie sa precizez ca reteta originala este de pe blog www.cegatesc.eu (http://www.cegatesc.eu) .

   340 gr de ton in conserva (eu am folosit in vegetable broth si ulei, ca urasc tonul in apa; aici asa sunt conservele, de 170 g net)
  1 legatura de ceapa verde
  2 oua
  1/2 legatura marar
  1/2 legatura patrunjel
  sare
  piper
  200 - 250 gr quinoa
  175- 200gr mozarella
  jumatate de ardei rosu, taiat bucatele


Am spalat quinoa in sita, sub jet de apa fierbinte, 2-3 minute. Am pus-o la fiert cu dublu cantitatea de apa. Se da un clocot dupa care se reduce focul, se acopera, se adauga sare si se fierbe acoperit si la foc mic timp de 10 maxim 15 minute. Dupa 10 min de fierbere la foc mic se opreste focul si se lasa quinoa acoperita in repaos timp de cateva minute inainte de utilizare.
Curatam ceapa, o tocam marunt, ardeiul se taie bucatele si se amesteca cu quinoa fiarta, tonul, verdeata, ouale, si aproximativ jumatate din mozzarela (eu asta chiar dupa ochi am pus-o).
Punem compozitia intr-o forma de tarta,  presaram restul de mozarella pe deasupra si o dam la cuptor (eu am dat-o la 380 F) pana se rumeneste frumos.

(http://i530.photobucket.com/albums/dd342/cami_cami_photo/Fabulous%20Kitchen/Quichedequinoacuton_2.jpg); (http://i530.photobucket.com/albums/dd342/cami_cami_photo/Fabulous%20Kitchen/Quichedequinoacuton_1.jpg)
Title: Re: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: kalua on November 17, 2012, 14:45:41 PM
Friptura de Craciun

600 g file mignon de vita la bucata
1 - 2 ramuri de rozmarin
2 linguri unt clarificat(?), beurre clarifi, clarified butter
600 g piept de curcan
4 felii sunca de Parma (cumparati macar 2 mai mult, sa fiti sigure ca va ajung)
80 g pateu de vitel (poate fi la conserva)
2 - 3 cepe
1 morcov
150 g ciuperci proaspete
150 ml supa de legume
ca. 300 ml vin alb sec
2 - 3 linguri ulei de masline (de-ala bun!)
sare, piper

Fileul de vita se spala, usuca, sareaza si pipereaza, apoi se prajeste de jur imprejur intr-o tigaie cu 1 lingura de unt si ace de rozmarin. Se lasa la racit.
Pieptul de curcan se spala, usuca, apoi se taie (nu de tot!) de-a lungul, lasand o muchie netaiata. Se desface (am obtinut prin taietura o suprafata dubla) si se intinde bine cu sucitorul. Se sareaza si pipereaza.
Feliile de sunca de Parma se intind, puse putin una peste alta (ca sa obtinem un dreptunghi) pe blatul de bucatarie, apoi se ung cu ceva din pateu. Se pune fileul de vita pe sunca pateuata :hihi: , se mai pune pe file restul de pateu, apoi se imbraca in sunca. Acum trebuie sa aveti pieptul de curcan la indemana, in el se pune fileul cu restul. Se imbraca in piept si se leaga bine cu sfoara de bucatarie.
Ceapa si morcovii se curata de coaja, ciupercile se curata cu o perie sau hartie de bucatarie. Se taie totul mic.
Intr-o tigaie se prajeste friptura pe toate partile in restul de unt, apoi se scoate din tigaie si se pun in ea legumele maruntite. Se prajesc, apoi se sting cu supa.
Se pune totul intr-o forma termorezistenta si se da la cuptorul preincalzit (250C sau cat de mult poate cuptorul vostru) 30 minute. Tot la 10 minute se uda cu vin.
La zeama si legume se adauga uleiul de masline si se face cu blenderul sosul. Vedeti si voi, daca e prea subtire mai adaugati niste unt foarte rece, daca-i prea consistent mai puneti niste supa (nu l-as lungi cu vin ca sa nu fie prea tare aroma de vin si sa nu se mai simta gustul carnurilor ca prea ar fi pacat).
Friptura se taie in felii si se serveste cu garnitura (recomandat: cartofi cu rozmarin si broccoli. Pe broccoli puteti pune niste fulgi de migdale prajiti oleaca intr-o tigaie fara grasime) si sos.
Title: Re: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: veruskin on November 17, 2012, 16:00:01 PM
Abia astept sa o fac :)  :mersi:  Ka
Title: Re: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Leea on February 21, 2013, 12:53:17 PM
DAL MAKHNI (sau dal makhani)
Mancare indiana din linte neagra

(http://i797.photobucket.com/albums/yy260/buica_nani/Papica/Dalmakhni.jpg)

Ingrediente (aprox. 4 portii):
250 g linte neagra (urad dal) - inmuiata in apa rece minimum 6 ore
3-4 linguri fasole rosie/maro - inmuiata in apa rece, tot asa
3 linguri ulei/2 linguri ghee
1 lingurita seminte de chimion
3-4 capsule cardamom verde
1 foaie dafin
2-3 cuisoare
un baton de scortisoara de aprox 2-3 cm - intreg
2-3 catei de usturoi - dati pe razatoarea mica
1 ceapa mijlocie - tocata maruntel
1 lingurita ghimbir proaspat - dat pe razatoarea mica
1 ardei iute verde - tocat marunt
2 rosii mijloocii - taiate in jumatati si date pe razatoarea mare
1/2 lingurita praf de curcuma (turmeric)
1/2 lingurita boia iute (sau dulce, dupa preferinta)
1/2 lingurita boabe de coriandru pisate/rasnite
aprox 1 lingurita sare
3-4 linguri smantana (sau 2 linguri smantana + 3 linguri iaurt cremos batut bine)
1/2 lingurita garam masala
coriandru frunze - tocat marunt

Ca la toate mancarurile indiene, mai multe condimente decat legume  :hihi:
Intai se pune la inmuiat lintea bine spalata si fasolea, minimum 6 ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inmuiat, se pun la fiert impreuna in oala sub presiune, impreuna cu 1/2 lingurita sare si 4-5 cani apa rece. Se fierbe 25 minute din momentul in care incepe sa iasa aburul prin supapa. Cand e gata, se storceste putin cu zdrobitorul de cartofi, dar numai putin. Majoritatea boabelor trebuie sa ramana intregi.
Intre timp se pune pe foc o cratita cu ulei sau ghee. Cand s-a incins foarte bine, se pun in grasime semintele de chimen, dafinul, scortisoara, cuisoarele si cardamomul, la foc mediu, si se calesc, amestecand des, cam 1 minut (atentie sa nu se arda!).
Dupa 1 minut, se adauga usturoiul si ghimbirul date pe razatoarea mica. Se calesc si ele pana prind putina culoare, amestecand mereu (din nou, atentie sa nu se arda; usturoiul prajit prea tare amareste mancarea).
Se pune apoi in cratita ceapa taiata cubilete marunte si ardeiul iute tot asa. Se caleste pana se rumeneste putin, amestecand destul de des.
Se toarna apoi in cratita si piureul de rosii si se fierbe cateva minute.
Cand sosul acesta este fiert (la nevoie se poate pune si putina apa), se presara curcuma, boiaua, coriandrul rasnit si sare dupa gust.
Se mai fierbe 1 minut, apoi se adauga lintea + fasolea fierte si ceva din apa de fiert si smantana.
Sosul trebuie sa fie destul de lung, fiindca leguminoasele il vor mai ingrosa. Cand considerati ca e gata, adaugati garam masala si amestecati bine. Stingeti focul indata si presarati frunze de coriandru taiate marunt.

Se serveste cu orez basmati fiert in apa cu sare.
Title: Re: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on February 21, 2013, 16:39:03 PM
 :pofticios: asta suna tare bine.
 :mersi: Leea, chiar eram in cautare de ceva vegetarian indian.  :kiss:
Title: Re: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Girlonthemoon on February 26, 2013, 15:00:22 PM

Pun si eu varianta mea de quiche de quinoa cu ton, la cererea Roxanicii.  :D

Quiche cu ton si Quinoa -adaptata dupa Veru



Conchi,

sarumana pentru reteta. Nu stiam ce sa mai gatesc si am dat peste reteta ta. Am facut-o super usor, iar la gust...yummmmy...E super buna!

Iata si dovada  :pofticios:

(http://i262.photobucket.com/albums/ii111/Blusie/quichetonyummy.jpg)

Title: Re: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: Conchita on March 06, 2013, 06:06:28 AM
Girl  :kiss: sa-ti fie de bine. Reteta nu e originala, e adaptata dupa o reteta pe care a gasit-o Veru, daca bine imi amintesc.  :D
Arata tare bine placinta ta.  :pofticios:  :aplauze:
Title: Re: Mancaruri montignace, felul doi
Post by: veruskin on April 15, 2013, 14:32:06 PM
As fi putut sa ii spun tarta, dar imi place mai mult asa:

Placinta cu verdeturi primavaratice
Ingrediente:
1 legatura stevie
1 legatura loboda galbena
1kg de spanac proaspat
2 legaturi de cepa verde toccata
2-3 fire usturoi verde tocate
o lingura patrunjel tocat
2 linguri marar tocat
5 oua
o smantana medie 15% grasime (300gr)
1 pachet telemea Huedin-Napolact data pe razatoarea mare
1 pachet mozzarella Gourmet Delaco data pe razatoarea  mare
condimente dupa gust (oregano, piper, boia dulce, cimbru,.)
o mana de susan

Tava folosita cred ca e 30/50cm.

Am calit ceapa si usturoiul impreuna cu putin ulei de masline, apoi am adaugat verdeturile  si am puc capacul putin sa se lase si le-am mai lasat pe foc vreo 10 min cat sa se inmoaie bine si sa se mai evapore zeama lasata.

Separat am amestecat/batut  ouale cu samantana bine si am pus condimentele.

Opreste deoparte 2 maini de telemea rasa si 2 maini mozzarella rasa ca sa pui pe tava si deasupra.
Intr-un bol mare am amestecat verdeturile calite cu restul din telemea, restul din mozzarella, dupa care am adaugat amestecul cu oua si smantana, patrunjelul, mararul, amestecate bine.

Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus primul strat o mana de telemea si o mana de mozzarella, am pus apoi toata compozitia amestecata si desupra am presarat restul de telemea, mozzarella si susanul.

La cuptor am pus la treapta 4 din 8 si cand s-a rumenit a fost gata.

Pofta buna :)

PS: poza nu pot sa pun ca momentan nu am si nici nu pot sa mai pun poze de la servici.... :(