*

veruskin

  • 2698
Re: Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #90 on: April 15, 2013, 14:32:06 PM »
As fi putut sa ii spun tarta, dar imi place mai mult asa:

Placinta cu verdeturi primavaratice
Ingrediente:
1 legatura stevie
1 legatura loboda galbena
1kg de spanac proaspat
2 legaturi de cepa verde toccata
2-3 fire usturoi verde tocate
o lingura patrunjel tocat
2 linguri marar tocat
5 oua
o smantana medie 15% grasime (300gr)
1 pachet telemea Huedin-Napolact data pe razatoarea mare
1 pachet mozzarella Gourmet Delaco data pe razatoarea  mare
condimente dupa gust (oregano, piper, boia dulce, cimbru,.)
o mana de susan

Tava folosita cred ca e 30/50cm.

Am calit ceapa si usturoiul impreuna cu putin ulei de masline, apoi am adaugat verdeturile  si am puc capacul putin sa se lase si le-am mai lasat pe foc vreo 10 min cat sa se inmoaie bine si sa se mai evapore zeama lasata.

Separat am amestecat/batut  ouale cu samantana bine si am pus condimentele.

Opreste deoparte 2 maini de telemea rasa si 2 maini mozzarella rasa ca sa pui pe tava si deasupra.
Intr-un bol mare am amestecat verdeturile calite cu restul din telemea, restul din mozzarella, dupa care am adaugat amestecul cu oua si smantana, patrunjelul, mararul, amestecate bine.

Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus primul strat o mana de telemea si o mana de mozzarella, am pus apoi toata compozitia amestecata si desupra am presarat restul de telemea, mozzarella si susanul.

La cuptor am pus la treapta 4 din 8 si cand s-a rumenit a fost gata.

Pofta buna :)

PS: poza nu pot sa pun ca momentan nu am si nici nu pot sa mai pun poze de la servici.... :(