*

Leea

  • 989
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #30 on: June 07, 2010, 09:53:28 AM »
Vai, Kalua, ce ne faci tu noua! Tare apetisanta tocanita ta!  :yum:

*

veruskin

  • 2698
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #31 on: June 07, 2010, 10:43:27 AM »
Rectificare: Am visat eu, dar smantana de la Napolact are 15% nu 12%.  :rusinos:

*

claudinne

  • *
  • 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #32 on: June 08, 2010, 15:14:44 PM »
Piept de pui in sos de usturoi ( luata din cartea lui Monti - Mananca de placere, mentine-te in forma )

Ingrediente :
1 legatura tarhon proaspat, taiat, plus cel pentru garnitura
1/2 legatura de busuioc proaspat, taiat
1/2 legatura de arpagic proaspat, taiat
1/2 legatura de  antonica proaspata, taiata ( nu am pus pentru ca nu am avut de unde cumpara ... si sa fiu sincera nu am auzit de antonica in viata mea )
4 piepti de pui, dezosati,cu piele, cam 120gr fiecare
3 capatani usturoi ( cateii separati dar nu decojiti )
1 l lapte
4 lingurite ulei masline
1.2 l smanatana soia  ( eu am luat smanata cu 12% grasime, de la Brenac )
1 lingura paprika ( nu am avut )

1. Incalziti in prealabil cuptorul la 160 G C. Combinati tarhonul, busuiocul, cepa verde si antonica. Folosind o lingurita, impingeti ierburile sub pielea de pe pieptul de pui. Puneti preparatul deoparte pe o tava ,. in frigider acoperit cu folie de aluminiu.

2. Opariti usturoiul timp de 1 minut; aruncati apa  si puneti usturoiul intr-un vas mic de ceramica. Adaugati putina apa rece, laptele si uleiul de masline. Acoperiti vasul si introduceti-l la cuptor timp de 40 de minute pana ce usturoiul se inmoaie. Strecurati laptele infuzat cu usturoi intr-o cratita mica. Zdrobiti cateii de ustoroi pentru a extrage pulpa si adaugati-o in lapte. Incalziti pana aproabe de fierbere si amestecati. Pastrati cald.

3. Incalziti o tigaie-gratar pe foc mediu. Asezonati pieptii de pui cu sare si piper negru dupa gust, apoi prajiti-i cate 7 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata aduceti sosul de usturoi aproape de fierbere si adaugati smanatana si paprica. Nu fierbeti, pentru ca sosul se va coagula.

4. Pentru a servi, taiati fiecare piept in doua. Turnati sos de usturoi in farfurie si asezati pieptul deasupra, adaugand cateva ramurele de tarhon. Serviti imediat


Si.. as i was saying noi * eu cu mama * ne-am lovit la partea a 3 a , si anume la contopirea sosului de usturoi cu smanata.. S-a facut branza instant :|
Am zis ca o sa mai incercam reteta, numai ca o sa racim sosul de usturoi si lapte inainte de a pune smantata...
Asa ca am fost nevoita sa arunc sosul si puiul sa il mananc cu legume la cuptor * foto de jos *
Intelligence is relative

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #33 on: June 08, 2010, 15:24:48 PM »
A mai pus si Roxa o reteta dintr-o carte tradusa in romaneste de-a lui Montignac, traducerile sunt foarte proaste! Chiar ar trebui sa-i scrieti editurii de bataia de joc pe care au produs-o. Si ma gandesc ca la urma cartea o fi trecut si prin mainile unui lector, altul care si-a luat banii dejeaba. :evil:
Antonica aia (nici eu n-auzisem cuvantul asta) e de fapt hasmatuchi. Ei zic acolo ca sosul se coaguleaza :hohot: (deci se prinde, se incheaga, exact asa cum ii sta bine unui sos cuminte) in loc de branzeste. :doh:

*

claudinne

  • *
  • 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #34 on: June 08, 2010, 15:33:13 PM »
Si ieftine nu-s cartile astea deloc... bine cele de la revista Felicia au fost mai acceptabile, dar asta de exemplu e cam 60 de Ron prin magazine .. deci e mult zic eu .. ce oameni  :(
:think: da as putea face un email catre editura... sunt curioasa de raspunsul lor

hasmatuchi am citit pe net ca seamana cu patrunjelul.. numai ca ar fi mai cret .. Nu cred ca am de unde sa gasesc eu asa ceva pe aici. . .

Deci ce imi recomanzi Kalua ? Sa scriu aici reteta inainte de a o face pentru eventuale corecturi din partea ta ? Sau sa iau in considerare doar retetele care-s pe forum ?
Intelligence is relative

*

forte

  • 254
    • Nopti cu miros de liliac
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #35 on: June 08, 2010, 15:36:33 PM »
claudia, foloseste smantana de gatit (Dorna), nu din altele. e cred singura care nu se taie la gatit din ce e la noi pe piata
home.... is where the cat is

*

claudinne

  • *
  • 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #36 on: June 08, 2010, 15:40:19 PM »
Hm, multam Forte, o sa tin minte   :pup:
Am luat Brenac, pentru ca era cea mai slaba din ce aveau la magazinas..
Intelligence is relative

*

Leea

  • 989
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #37 on: August 21, 2010, 16:38:17 PM »
SUFLEU DE DOVLECEI


Foarte simplu de facut!

4 dovlecei mijlocii
2 oua
200 ml smantanta mai slaba
sare, piper dupa gust
2 linguri cu varf faina de naut
2 catei de usturoi
patrunjel verde tocat
2 linguri ulei
cascaval ras (facultatir)

Dovleceii se spala si se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot. Se presara cu o lingurita sare si se lasa sa stea cateva minute. Apoi se pun pe foc intr-o cratita si se calesc impreuna cu uleiul (nu se storc; se calesc in zeama lor) vreo 5 minute.
Pana se racoresc, separat se bat ouale cu smantana, se presara piper dupa gust, faina de naut, usturoiul si patrunjelul. Totul se amesteca cu dovlecelul calit (sa nu fie fierbinte!). Se da la cuptor pentru 30-40 minute, sa se rumeneasca putin. Dupa 15 minute de copt se poate presara cascaval pe deasupra (eu n-am pus)



MUSACA DE VINETE FARA CARNE



3-4 vinete potrivite (eu am folosit vinete albe, care sunt putin mai dulcege si-s frumoase ca niste balene beluga  :))
3-4 rosii
2 legaturi zarzavat (morcov, patrunjel, telina)
2 cepe mari
4-5 catei de usturoi
100 ml ulei
sare
piper dupa gust

Aici e mai mult de lucru, dar rezultatul merita  :yum:.
Vinetele se taie felii de 1-1,5 cm pe lung, cu coaja cu tot si se sareaza. Se lasa deoparte cateva minute, sa lase zeama.
Intre timp zarzavatul curatat se da pe razatoare sau se marunteste in blender si se pune la calit cu 2-3 linguri ulei si 1/2 lingurita sare. Se caleste la foc mediu, pana se inmoaie, apoi se pune si piper.
Pana e gata zarzavatul, feliile de vinete se sterg cu un servet si se prajesc usor in tigaie cu cate o lingura de ulei, pana se rumenesc frumos pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie si se lasa si ele in asteptare.
Ceapa se taie pestisori, usturoiul se taie feliute sau se zdrobeste.
Se unge o cratita cu ulei, se pune un strat de felii de rosii, apoi unul de vinete, apoi cateva linguri de zarzavat calit, apoi ceapa si usturoi si se tot repeta pana se termina ingredientele. Intre straturi se mai presara putintica sare si piper. Penultimul strat trebuie sa fie de vinete, iar ultimul felii de rosii. Pe deasupra se presara iar putin ulei, sa nu se arda rosiile. Se da la cuptor cam 45 minute.

« Last Edit: August 21, 2010, 20:15:28 PM by Leea »

Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #38 on: September 05, 2010, 17:01:44 PM »
Hello!
Pun si eu o reteta si decideti voi de ce faza este.

VINETE CU CASCAVAL LA CUPTOR

2 vinete mari
250 gr. din cascavalul preferat
sare, condimente dupa gust
4 oua
1 lingura ulei de masline

Vinetele se coc, se curata si se scurg ca pentru salata de vinete.
Apoi, intr-un vas pentru cuptor uns cu uleiul de masline se pune prima vanata in fasii groase. Nu e nevoie sa se toace vanata, ci se pune in strat uniform pe fundul vasului.
Jumatate de cascaval se taie in felii subtiri care se pun pe deasupra stratului de vinete.
Se presara cu sare, condimente.
Se pune apoi urmatorul strat de vinete si deasupra felii de cascaval.
La final se bat cele 4 oua cu putina sare si condimente si se toarna peste cascaval si vinete.
Se pune totul la cuptor la foc mediu 30-40 minute pana cand se rumeneste deasupra.
Este delicios!
'Oamenii uita ce ai spus sau ce ai facut, insa niciodata nu uita cum i-ai facut sa se simta'.

*

Conchita

  • 8043
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #39 on: October 30, 2010, 18:06:39 PM »
Smiley  :mersi: e de faza 1. Suna delicios, am s-o incerc.  :pup:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

doctoreasa

Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #40 on: October 30, 2010, 19:08:57 PM »
Mmm, chiar ca suna gustos!
Eu cred ca voi adauga si niste suc de rosii si busuioc proaspat, eventul 2 graunti de usturoi  :think:.

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #41 on: October 31, 2010, 10:51:06 AM »
Fenicul gratinat

2 feniculi cu ceva verdeata
sare, suc de la o jumatate de lamaie
100g gorgonzola (sau vreun camembert)
pentru cele la faza a 2-a: 2 cl coniac
2 linguri smantana (sau frisca lichida neindulcita)
50g sunca fiarta
1 esalota tocata foarte marunt
1 lingura ulei
4 rosii (sau o conserva de rozii cojite)
1 strop suc de agave sau o priza fructoza - facultativ
piper

Se curata feniculul, se taie verdeata, apoi se taie in doua (feniculul) si se scot foile una dintr-alta. Foile se pun la fiert 5-10 minute in apa cu sare si cu sucul de lamaie.
Branza se taie in cuburi mici, jumatate din ea se freaca cu coniacul si cu smantana pana devine o pasta. Sunca, feliata, se taie in patratele si se adauga pastei de branza, la sfarsit se adauga restul de branza.
Rosiile se curata de piele, de seminte si se taie in cuburi mici. Ceapa se caleste in ulei, se adauga rosiile, stropul de suc de agave si piperul.
Daca folositi rosii din conserva, lasati mai mult pe foc, pana se evapora mai tot lichidul din ele. Rosiile se pun intr-o forma termorezistenta, peste ele se aranjeaza decorativ feliile de fenicul, iar peste fiecare din ele se toarna cate putin din sosul de branza. Se da la cuptorul preincalzit (225C), pe sina cea mai de sus, cam 5 minute, pana incepe branza sa se topeasca. Dupa ce s-a scos din cuptor se decoreaza cu verdeata feniculului.

*

doctoreasa

Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #42 on: November 03, 2010, 15:14:14 PM »
Mmm, Kalua!
Cred ca voi incerca reteta aceasta saptamana viitoare. Am vazut fenicul, dar pana acum l-am consumat proaspat, in salate.
Eu am incercat o combinatie intre vinetele lui Nimphe si cele ale lui Smileyface  :hihi:, adica coapte initial, apoi combinate cu cascaval si rosii cubulete, plus sosul lui Nimphe, cu ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, usturoi.
Am iesit gustoase!
 :mersi:


*

Nimphe

  • *
  • 11857
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #43 on: November 03, 2010, 16:18:52 PM »
Mmm :confused:, io nush la ce te referi :think:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

doctoreasa

Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #44 on: November 03, 2010, 16:28:52 PM »
 :lol:
Mancarica ta cu felii de vinete, dovlecel si rosii + mancarica lui SmileyFace cu vinete coapte si cascaval.
A mea fuse combinata nordica  :lol:.