*

Nimphe

  • *
  • 11856
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #15 on: December 15, 2009, 17:55:55 PM »
Rox, fiecare e libera sa adapteze reteta la regimul ei (unele vor sa slabeasca mai mult, altele mai putin, altele deloc). Eu am pus reteta cu am gasit-o, ma rog, cu unele modificari. Eu nu o sa pun nimic dulce, pt ca nu pun dulce in nicio mancare. Dar am zis sa las asa si faceti voi cum vreti :)
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #16 on: December 17, 2009, 16:02:54 PM »
Eu acusi ca l-a scos Nimphe la iveala am vazut subiectul asta. Damnnnn :doh:
Imi place rau ideea cu telemea, oua, ardei, si rosii. O s-o pun in aplicare cat de curand.
Am incercat si eu sa ma fac prietena cu nautul da' n-am prea reusit, nus de ce nu prea ma atrage ca si gust.
Love is a bird, she needs to fly.

Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #17 on: January 08, 2010, 18:49:23 PM »
Lasagna Montignac
o conopida sau o bucata de brocoli iar cand nu mai sunt naturale o punga de conopida congelata si una de brocoli. E mai colorata "foaia" astfel
500 gr carne tocata (ar fi de preferat sa fie de pui ca e mai usoara sau de porc din pulpa. Eu iau de la o macelarie carne tocata din pulpa de porc care e mai slaba)
o ceapa mijlocie
o conserva de rosii decojite taiate sau vreo 6 rosii crude oparite si decojite
200 - 300 gr ciuperci
2 oua
100 gr cascaval
sare, piper, usturoi, oregano

Conopida se pune la fiert in apa cu sare.
Ceapa se caleste pana se inmoaie, se adauga ciupercile, carnea, rosiile si condimentele pana se face un sos consistent. Se lasa sa se raceasca si se amesteca un ou batut in compozitie.
Inainte de a se introduce la cuptor, se sfarama conopida fiarta sau brocoli cu furculita dar nu complet ca la piure. Se asaza un strat de conopida, sosul de carne, si se incheie cu un alt strat de conopida. Se amesteca un ou cu 2 linguri smantana si se pune deasupra.
Se presara cascaval si se introduce la cuptor pentru 15-20 de minute pana topeste cascavalul.
Poate nu este la fel ca lasagna consacrata dar e buna pentru potolirea poftei.
Nu am fotografii dar voi lua aparatul cu mine in bucatarie pe viitor.
Great works are performed, not by strength, but by perseverance.

*

Conchita

  • 8029
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #18 on: January 08, 2010, 18:57:00 PM »
Gloriana  :flori: suna bine. Mie un singur lucru nu-mi place la conopida: oricat as strecura-o, lasa apa in mancare. Poate daca nu e zdrobita de tot, sa nu se simta asa.  :think: Am sa incerc si eu reteta asta.  :kiss:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

Nimphe

  • *
  • 11856
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #19 on: January 08, 2010, 19:02:10 PM »
Gloriana,  :mersi: O prestez in w/e
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

veruskin

  • 2698
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #20 on: February 04, 2010, 16:25:02 PM »
Piept de pui la gratar in stil italian

Piept de pui facut file pentru gratar, eventual batut un pic daca e prea gros
mozarella
rosii normale daca e vara (iarna rosii cherry ca sunt gustoase)
oregano
piper
zeama de la jumatate de lamaie

Se pun fileurile de pui la marinat cu zeama de lamaie, piper, oregano si alte condimente daca va plac, pentru 10-15 min.
Intre timp pregatim rosiile si mozarella, taindu-le felii de 0.5cm.

Apoi punem pieptul de pui pe gratar, dupa ce s-a facut pe o parte il intoarcem si punem peste rosiile si feliile de mozarella.
Si cand s-a facut si pe partea cealalta il mutati pe un platou. Daca vreti sa se inmoaie mai mult mozarella puteti acoperi cu o folie pentru un minut sau pana va asezati la masa.

Foto nu am acum.

LE: pieptul de pui iese mai fraged de la zeama de lamaie.
« Last Edit: February 04, 2010, 16:34:21 PM by veruskin »

*

ghemotoc

  • 2488
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #21 on: February 04, 2010, 16:32:58 PM »
Veru, ce poze... Eu deja salivez  :yum: Mersi mult  :pup:

Ah, e mozzarella proaspata, nu?

*

claudinne

  • *
  • 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #22 on: April 14, 2010, 19:15:02 PM »
Am incercat reteta Glorianei de Lasagna ( foaaarte delicioasa  :papa: ), si aici e dovada  ranjet
[/img]
Intelligence is relative

*

claudinne

  • *
  • 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #23 on: April 14, 2010, 19:15:20 PM »
Intelligence is relative

*

kalua

  • *
  • 22763
    • Soapte culinare
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #24 on: May 02, 2010, 23:27:26 PM »
Bombe de mozzarella

4 bucati mozarella
4 felii de rosii uscate
8 frunze de bususioc
16-20 felii de bacon slab
faina de naut (sau soia, eu o prefer pe cea de naut)
1 ou
seminte de susan
ulei

Mozzarella se sterge bine si se taie in jumatate, dar nu de tot. In taietura se pun cate o felie de rosie uscata si 2 frunze de busuioc.
Se inveleste bine in felii de bacon, astfel incat sa nu se mai vada nicaieri mozarella, apoi se da prin faina, ou batut si susan. Se prajeste in ulei la foc moderat.
Se serveste pe un pat de salata.
Se poate face si ca antreu, atunci cu bile mici de mozzarella, cate una de persoana (sunt destul de satioase).

Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #25 on: May 02, 2010, 23:48:41 PM »
 :mersi:
"Imperfection is beauty" Marilyn Manroe

*

kalua

  • *
  • 22763
    • Soapte culinare
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #26 on: May 03, 2010, 23:07:55 PM »
Cu placere, lost!

Fructe de mare cu sos

500 g fructe de mare (curatate, gata de a fi bucatarite)
2 catei marisori de usturoi, tocati mic
sucul de la 1/2 lamaie
1 ceapa tocata marunt
1 ardei iute
2 ardei (eu am folosit kapia, dar pot fi si grasi)
1 conserva (480 g) rosii fara pielita
ulei de masline
100 ml frisca lichida neindulcita (sau smantana)
1 legatura coriandru verde (inlocuitor: patrunjel verde)
sare, piper

Fructele de mare se pun la marinat intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, usturoiul si un praf de sare, macar 30 minute.
Intr-o tigaie mare se incinge la foc mediu putin ulei si se prajesc scurt fructele de mare. Se imping spre margine, si in mijloc se pune ceapa, apoi ardeiul iute taiat in bucatele mici (cu tot cu seminte daca vreti ca mancarea sa fie putin iute). se amesteca apoi cu fructele de mare. Se adauga ardeii taiati bastonase sau patratele, la urma rosiile din conserva (taiate si ele in bucati mai mici). Se lasa pe foc 15-20 minute. La sfarsit se adauga atata frisca lichida incat sa rezulte un sos gros (se amesteca tot timpul pentru a determina grosimea sosului). Se mai lasa 1 minut pe foc, se pune si coriandrul tocat, se amesteca, se potriveste de sare si piper.

In reteta originala era lapte de cocos, nu smantana. Vreau neaparat sa incerc si asa.

*

Leea

  • 989
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #27 on: May 28, 2010, 11:00:39 AM »
CHIFTEA CU SOS DE CIUPERCI

Chifteaua:
1 kg g pulpa de vita
250 g champignons
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 linguri pasta de rosii
1 legatura patrunjel verde
2 oua
3-4 linguri faina de naut
1 pumn bun de mozzarella rasa
sare si piper dupa gust
cateva linguri de apa

Se macina carnea impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul. Apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta putin ca un aluat. E bine sa adugati in compozitie cateva linguri de apa (4-5, poate chiar mai multa, eu n-am masurat-o); compozitia nu trebuie sa fie prea teapana. Se pune intr-o forma de teflon unsa cu ulei sau daca nu aveti forma de teflon, o tava obisnuita, mica de chec, tapetata cu foaie de copt sau folie de aluminiu. Se da la cuptor (sa fie bine incins dinainte), la foc mediu spre tare pentru 1 ora. Trebuie sa o mai urmariti din cand in cand sa nu se arda. De asemenea, focul sa nu fie prea tare, ca sa nu se usuce; inauntru trebuie sa ramana frageda, dar sa fie coapta totusi.

Sosul de ciuperci:
350 g champignons
2-3 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi
200 ml smantana (poate fi smantana dulce, daca va place)
sare, piper
patrunjel verde

Ciupercile se sterg bine cu un servet (nu se spala!), apoi se taie in lamele foarte fine. Se pune o tigaie cu ulei la incins, se calesc ciupercile cu sare si piper, pana scade zeama pe care au lasat-o. Se adauga usturoiul pisat si smantana, se drege de sare si piper daca mai e nevoie si se lasa sa fiarba 1-2 minute. La sfarsit de tot se adauga patrunjelul verde tocat.

Foarte usor de facut si rapid.


*

kalua

  • *
  • 22763
    • Soapte culinare
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #28 on: June 06, 2010, 15:18:59 PM »
Tocanita cu mustar si suc de agave

1 lingurita ulei
500g carne de care va place, taiata in bucatele (eu am folosit un muschi file de porc si piept de pui, le-am prajit in doua tigai diferite, apoi le-am impreunat)
2 cepe marisoare tocate marunt
2-3 ardei grasi sau kapia curatati de cotor si taiati in patratele
3-4 linguri cu varf zacusca
250g smantana dulcie (zic eu ca cea Napolact 12% e buna) sau frisca lichida neindulcita
4-6 linguri supa clara sau apa
sare, piper
3 linguri mustar (Dijon daca se poate, sau altul iute)
3 linguri suc de agave
1 legatura marar tocat

Se prajeste carnea la foc viu cat sa prinda o culoare frumoasa pe toate partile (daca folositi mai mult de 500g carne, prajiti-o in doua ture), se sareaza si pipereaza la sfarsit. Se adauga ceapa, ardeiul, smantana, supa si zacusca. Se amesteca si se lasa cam 1/2 de ora, cu capacul pus, la foc mic. Se pune mustarul si sucul de agave, se mai potriveste inca o data la gust cu sare si piper, se stinge focul si se adauga si mararul.


*

Conchita

  • 8029
Mancaruri montignace, felul doi
« Reply #29 on: June 06, 2010, 15:30:59 PM »
 :pofticios: ce bine arata, trebuie s-o incerc.

 :mersi:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.