Testaholic - Forum pentru femei

DIETA MONTIGNAC => Bucataria Montignac - Retete => Topic started by: scorpirescu on July 29, 2009, 18:50:16 PM

Title: Garnituri
Post by: scorpirescu on July 29, 2009, 18:50:16 PM
Vreau sa fac ficat cu ceapa si imi trebuie ceva garnitura la el, dar sa nu fie orez salbatec ca din asta am tot facut.
Prin casa am: varzute din alea mici mici congelate, cativa ardei, rosii, spanac  :D Daca nu nu aveti vreo idee ce as putea face cred ca o sa fierb o punga de legume din alea congelate maruntite.  :think:
Title: Garnituri
Post by: kalua on July 29, 2009, 18:57:15 PM
Eu una nu mananc varza de Bruxelles vara. :silent:
Poti face asa: cureti ardeii de pielita cu curatatorul de cartofi, apoi ii tai in bucatele mici. Rosiile tot taiate in bucatele mici (daca le cureti de pielita si pe ele e si mai bine). Pui putin ulei intr-o tigaie, calesti niste ceapa tocata in ea, pui ardeii, dupa vreo 4-5 minute si rosiile, dupa alte cam 5 minute spanacul. Pui capac la tigaie, inainte sarezi si piperezi. Le lasi cateva minute, adaugi nitel usturoi tocat si gata-i garnitura. La servit poti presara niste patrunjel, marar, busuioc pe deasupra, daca ai in casa si daca vrei.
Title: Garnituri
Post by: abulinei on July 29, 2009, 18:59:04 PM
io as face salata de rosii cu ardei
Title: Garnituri
Post by: Nimphe on July 29, 2009, 19:03:04 PM
Eu salivez la propunerea lui Ka, insa as merge pe varianta Abu. E si mai rapida (nu uitati ca Scorpi nu se pre aimpaca cu gatitul :d) si e si mai racoroasa. La salata as pune si ceapa multa.
Mai, eu nu am nimic de mancare in frigider, nici ingrediente cu care sa incropesc ceva, insa stau pe topicurile astea si ma chinuie poftele :hohot:
Title: Garnituri
Post by: walpurgik on July 29, 2009, 19:27:13 PM
Un salatoi de varza normala.
Title: Garnituri
Post by: ghemotoc on July 29, 2009, 19:29:08 PM
O salata de varza murata  :yum: Asa mancam eu la mama ficateii de pui  :yum:
Title: Garnituri
Post by: abulinei on July 29, 2009, 19:32:41 PM
pai nu se exista varza in dotare :) scorpi ne da de rezolvat probleme d-astea de Probabilitati, combinari din n luate cate k  :d
Title: Garnituri
Post by: scorpirescu on July 29, 2009, 19:38:23 PM
Buli, ce tare esti!!! :lol:  Te ador!  :love:

Cred ca o sa incerc ce o spus Kalua ca deja imi ploua in gura. Si apoi o sa ma certe ca de ce nu mananc si salata  :hihi: Un pic modificata ca nu am curatator de cartofi sau tocator de ceapa.. deci o sa le fac manual :lol:
Daca nu mi-e prea lene dupa ficat o sa fac cum spune buli  :D
Title: Garnituri
Post by: kalua on January 18, 2011, 00:07:16 AM
Radicchio la cuptor dupa Jamie Oliver

Pentru 4 portii ca garnitura
4 bucati radicchio (di Treviso, daca gasiti)
1 catel usturoi (dar sa fie mai mare)
1 legatura mica cimbrisor (thyme) proaspat (eu am pus uscat ca dintr-asta am avut)
6 linguri ulei de masline
sare, piper
8 felii bacon
10 linguri otet balsamico ieftin

Radicchio se curata de foile de la suprafata si se taie in sferturi (astfel incat sa ramana la bucata sferturile). Usturoiul se piseaza (cel mai bine intr-o piulita), se adauga cimbrisorul, iar se piseaza, apoi uleiul, sare si piper. Se amesteca bine si se toarna peste fiecare sfert de radicchio, astfel incat sa intre printre frunze. Se infasoara fiecare bucata intr-o felie de bacon, mai ales la varf, si se pun intr-o forma termorezistenta. Se toarna otetul peste bucatile de radicchio si apoi se da la cuptorul preincalzit (190C) 25-30 minute.

(http://2.bp.blogspot.com/_RtezAkX9c_U/TTS8T96mX0I/AAAAAAAAAVk/jo0LqFJcrbE/s1600/IMG_1927.JPG)
Title: Garnituri
Post by: Kary on January 18, 2011, 00:39:57 AM
Esti o draguta  :flori:
Title: Garnituri
Post by: M... on January 18, 2011, 14:24:51 PM
 :mersi: kari
Title: Garnituri
Post by: kalua on January 18, 2011, 14:43:02 PM
 :thankyou:
Title: Garnituri
Post by: kalua on January 25, 2011, 23:01:20 PM
Linte rosie cu praz

3 fire groase de praz
350 ml supa
200 g linte rosie
1 lingura ulei
4 linguri smantana
3 lingurite mustar de Dijon
cateva picaturi suc de lamaie
cateva picaturi sirop de agave
sare, piper

Partea alba a prazului se taie in felii subtiri, se spala, se scutura bine de apa, apoi se caleste in ulei. Se stinge cu supa si se lasa la inabusit, cu capacul pus pe oala/tigaie, 5 minute. Se adauga lintea, se lasa sa dea in clocot, se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se mai lasa pe foc mic pana lintea e fiarta (dar sa ramana al dente!).

(http://4.bp.blogspot.com/_RtezAkX9c_U/TT8uhMIKHrI/AAAAAAAAAW8/jxQpqrGJKHk/s1600/IMG_2171.JPG)
Title: Garnituri
Post by: veruskin on January 28, 2011, 16:09:34 PM
Este buna rau papica asta! multumim frumos ca ne-ai dat reteta :)
Title: Garnituri
Post by: kalua on January 28, 2011, 16:14:16 PM
Cu placere!
Sper s-apuc azi sa zic de prazul gratinat.
Title: Garnituri
Post by: kalua on January 28, 2011, 22:38:06 PM
Praz gratinat dupa Jamie Oliver

800g praz
2 catei usturoi taiati in felii foarte fine
1 lingurita unt
ulei de masline
cimbrisor
100g cascaval (in reteta originala: Cheddar), dat pe razatoare
sare, piper
200 g smantana
 
Se curata prazul, se taie de-a lungul in patru, apoi se taie in bucatele. Se pune intr-o strecuratoare si se baga sub jet de apa, se spala bine (eventual se mai invarte prazul cu mana ca poate fi plin de pamant). Cand il considerati curat il scuturati in strecuratoare, sa se duca din apa. Se infierbanta o tigaie la foc mediu, se pune o dusca de ulei, untul si usturoiul. Cand usturoiul incepe sa se ingalbeneasca (atentie! daca tigaia e prea fierbinte, usturoiul se arde - innegreste si devine amar) se adauga cimbrisorul si prazul taiat. Se lasa la foc iute cam 10 minute. Cand prazul s-a inmuiat cat de cat se sareaza si pipereaza, se amesteca cu smantana si cu jumatate din cascaval si se pune intr-o forma termorezistenta. Se presara cu restul de cascaval si se da la cuptorul preincalzit (200C) cam 20 minute.

(http://3.bp.blogspot.com/_RtezAkX9c_U/TUMoCeYv2AI/AAAAAAAAAXU/JzdH1eDF3Vg/s1600/IMG_2219.JPG)
Title: Garnituri
Post by: doctoreasa on January 30, 2011, 00:25:07 AM
Ahahaaa!
L-am gasit, gata!
 :indragostit:
Title: Re: Garnituri
Post by: kalua on April 29, 2013, 22:37:11 PM
Pun aici salata :nustiu:

Salata de ridichi
Chestia interesanta e ca ridichile raman (aproape) intregi.

3 legaturi de ridichi (daca se poate sa fie mai mici)
1 lingurita sare
1 Lingura zahar (sau xylitol, miere, suc de agave; eu am folosit un indulcitor din mere)
4 linguri aceto balsamico
2 linguri ulei (daca vreti, una de ulei de masline si una de-un alt fel de ulei)
1 lingura sos de soia (Tamari daca se poate)
2 cepe verzi
piper
Ridichile se spala, curata si sterg. Daca frunzele sunt tinere si proaspete, puteti pastra o mana din ele si taia verdeata asta. Ridichile se sfarama usor cu un cutit lat si se pun intr-un bol. Se adauga sarea si zaharul si se lasa cel putin 30 minute sa iasa apa din ele. Dupa aceea se poate proceda in doua feluri:
1) daca vreti "zeama" mai multa la salata, puneti pur si simplu celelalte ingrediente direct in bol, amestecati bine si mai lasati un pic sa traga. Eu asa fac.
2) daca vreti mai putin dressing, scurgeti tot lichidul si pastrati doar 4 linguri din el. Pe care-l amestecati cu restul ingredientelor si turnati totul peste ridichi.
La sfarsit se pune ceapa verde taiata mic si verdeata de la ridichi.
(http://3.bp.blogspot.com/-N_fhm6NmsmM/UX7HMWK1ptI/AAAAAAAAApo/KpYhTNIR4vw/s320/DSC02315.JPG)
Title: Re: Garnituri
Post by: Conchita on April 29, 2013, 23:02:11 PM
 :pofticios: Am s-o incerc si eu, zilele astea.  :mersi: Ka.
Title: Re: Garnituri
Post by: veruskin on April 30, 2013, 10:58:48 AM
 :pofticios: ce bine arata ! mai mult ca sigur o fac si eu saptamana asta :)
Title: Re: Garnituri
Post by: veruskin on April 30, 2013, 11:01:51 AM
Radicchio la cuptor dupa Jamie Oliver

Pentru 4 portii ca garnitura
4 bucati radicchio (di Treviso, daca gasiti)
1 catel usturoi (dar sa fie mai mare)
1 legatura mica cimbrisor (thyme) proaspat (eu am pus uscat ca dintr-asta am avut)
6 linguri ulei de masline
sare, piper
8 felii bacon
10 linguri otet balsamico ieftin

Radicchio se curata de foile de la suprafata si se taie in sferturi (astfel incat sa ramana la bucata sferturile). Usturoiul se piseaza (cel mai bine intr-o piulita), se adauga cimbrisorul, iar se piseaza, apoi uleiul, sare si piper. Se amesteca bine si se toarna peste fiecare sfert de radicchio, astfel incat sa intre printre frunze. Se infasoara fiecare bucata intr-o felie de bacon, mai ales la varf, si se pun intr-o forma termorezistenta. Se toarna otetul peste bucatile de radicchio si apoi se da la cuptorul preincalzit (190C) 25-30 minute.

([url]http://2.bp.blogspot.com/_RtezAkX9c_U/TTS8T96mX0I/AAAAAAAAAVk/jo0LqFJcrbE/s1600/IMG_1927.JPG[/url])


KA: cand am fost in Italia anul trecut am mancat radichio tras la tigaie cu ceapa si mi-a placut mult de tot. Trebuie sa caut si aici niste radichio sa imi fac ca mi-a ramas gandul la el :)