*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Garnituri
« Reply #15 on: January 28, 2011, 22:38:06 PM »
Praz gratinat dupa Jamie Oliver

800g praz
2 catei usturoi taiati in felii foarte fine
1 lingurita unt
ulei de masline
cimbrisor
100g cascaval (in reteta originala: Cheddar), dat pe razatoare
sare, piper
200 g smantana
 
Se curata prazul, se taie de-a lungul in patru, apoi se taie in bucatele. Se pune intr-o strecuratoare si se baga sub jet de apa, se spala bine (eventual se mai invarte prazul cu mana ca poate fi plin de pamant). Cand il considerati curat il scuturati in strecuratoare, sa se duca din apa. Se infierbanta o tigaie la foc mediu, se pune o dusca de ulei, untul si usturoiul. Cand usturoiul incepe sa se ingalbeneasca (atentie! daca tigaia e prea fierbinte, usturoiul se arde - innegreste si devine amar) se adauga cimbrisorul si prazul taiat. Se lasa la foc iute cam 10 minute. Cand prazul s-a inmuiat cat de cat se sareaza si pipereaza, se amesteca cu smantana si cu jumatate din cascaval si se pune intr-o forma termorezistenta. Se presara cu restul de cascaval si se da la cuptorul preincalzit (200C) cam 20 minute.


*

doctoreasa

Garnituri
« Reply #16 on: January 30, 2011, 00:25:07 AM »
Ahahaaa!
L-am gasit, gata!
 :indragostit:

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Garnituri
« Reply #17 on: April 29, 2013, 22:37:11 PM »
Pun aici salata :nustiu:

Salata de ridichi
Chestia interesanta e ca ridichile raman (aproape) intregi.

3 legaturi de ridichi (daca se poate sa fie mai mici)
1 lingurita sare
1 Lingura zahar (sau xylitol, miere, suc de agave; eu am folosit un indulcitor din mere)
4 linguri aceto balsamico
2 linguri ulei (daca vreti, una de ulei de masline si una de-un alt fel de ulei)
1 lingura sos de soia (Tamari daca se poate)
2 cepe verzi
piper
Ridichile se spala, curata si sterg. Daca frunzele sunt tinere si proaspete, puteti pastra o mana din ele si taia verdeata asta. Ridichile se sfarama usor cu un cutit lat si se pun intr-un bol. Se adauga sarea si zaharul si se lasa cel putin 30 minute sa iasa apa din ele. Dupa aceea se poate proceda in doua feluri:
1) daca vreti "zeama" mai multa la salata, puneti pur si simplu celelalte ingrediente direct in bol, amestecati bine si mai lasati un pic sa traga. Eu asa fac.
2) daca vreti mai putin dressing, scurgeti tot lichidul si pastrati doar 4 linguri din el. Pe care-l amestecati cu restul ingredientelor si turnati totul peste ridichi.
La sfarsit se pune ceapa verde taiata mic si verdeata de la ridichi.
« Last Edit: April 29, 2013, 23:32:24 PM by kalua »

*

Conchita

  • 8043
Re: Garnituri
« Reply #18 on: April 29, 2013, 23:02:11 PM »
 :pofticios: Am s-o incerc si eu, zilele astea.  :mersi: Ka.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

veruskin

  • 2698
Re: Garnituri
« Reply #19 on: April 30, 2013, 10:58:48 AM »
 :pofticios: ce bine arata ! mai mult ca sigur o fac si eu saptamana asta :)

*

veruskin

  • 2698
Re: Garnituri
« Reply #20 on: April 30, 2013, 11:01:51 AM »
Radicchio la cuptor dupa Jamie Oliver

Pentru 4 portii ca garnitura
4 bucati radicchio (di Treviso, daca gasiti)
1 catel usturoi (dar sa fie mai mare)
1 legatura mica cimbrisor (thyme) proaspat (eu am pus uscat ca dintr-asta am avut)
6 linguri ulei de masline
sare, piper
8 felii bacon
10 linguri otet balsamico ieftin

Radicchio se curata de foile de la suprafata si se taie in sferturi (astfel incat sa ramana la bucata sferturile). Usturoiul se piseaza (cel mai bine intr-o piulita), se adauga cimbrisorul, iar se piseaza, apoi uleiul, sare si piper. Se amesteca bine si se toarna peste fiecare sfert de radicchio, astfel incat sa intre printre frunze. Se infasoara fiecare bucata intr-o felie de bacon, mai ales la varf, si se pun intr-o forma termorezistenta. Se toarna otetul peste bucatile de radicchio si apoi se da la cuptorul preincalzit (190C) 25-30 minute.




KA: cand am fost in Italia anul trecut am mancat radichio tras la tigaie cu ceapa si mi-a placut mult de tot. Trebuie sa caut si aici niste radichio sa imi fac ca mi-a ramas gandul la el :)