Radicchio la cuptor dupa Jamie Oliver Pentru 4 portii ca garnitura4 bucati radicchio (di Treviso, daca gasiti)
1 catel usturoi (dar sa fie mai mare)
1 legatura mica cimbrisor (thyme) proaspat (eu am pus uscat ca dintr-asta am avut)
6 linguri ulei de masline
sare, piper
8 felii bacon
10 linguri otet balsamico ieftin
Radicchio se curata de foile de la suprafata si se taie in sferturi (astfel incat sa ramana la bucata sferturile). Usturoiul se piseaza (cel mai bine intr-o piulita), se adauga cimbrisorul, iar se piseaza, apoi uleiul, sare si piper. Se amesteca bine si se toarna peste fiecare sfert de radicchio, astfel incat sa intre printre frunze. Se infasoara fiecare bucata intr-o felie de bacon, mai ales la varf, si se pun intr-o forma termorezistenta. Se toarna otetul peste bucatile de radicchio si apoi se da la cuptorul preincalzit (190°C) 25-30 minute.
