Garnituri
« on: July 29, 2009, 18:50:16 PM »
Vreau sa fac ficat cu ceapa si imi trebuie ceva garnitura la el, dar sa nu fie orez salbatec ca din asta am tot facut.
Prin casa am: varzute din alea mici mici congelate, cativa ardei, rosii, spanac  :D Daca nu nu aveti vreo idee ce as putea face cred ca o sa fierb o punga de legume din alea congelate maruntite.  :think:
Putin mov nu strica.

*

kalua

  • *
  • 22756
    • Soapte culinare
Garnituri
« Reply #1 on: July 29, 2009, 18:57:15 PM »
Eu una nu mananc varza de Bruxelles vara. :silent:
Poti face asa: cureti ardeii de pielita cu curatatorul de cartofi, apoi ii tai in bucatele mici. Rosiile tot taiate in bucatele mici (daca le cureti de pielita si pe ele e si mai bine). Pui putin ulei intr-o tigaie, calesti niste ceapa tocata in ea, pui ardeii, dupa vreo 4-5 minute si rosiile, dupa alte cam 5 minute spanacul. Pui capac la tigaie, inainte sarezi si piperezi. Le lasi cateva minute, adaugi nitel usturoi tocat si gata-i garnitura. La servit poti presara niste patrunjel, marar, busuioc pe deasupra, daca ai in casa si daca vrei.

*

abulinei

  • 1784
Garnituri
« Reply #2 on: July 29, 2009, 18:59:04 PM »
io as face salata de rosii cu ardei
A person who never made a mistake never tried anything new.
Albert Einstein

*

Nimphe

  • *
  • 11854
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Garnituri
« Reply #3 on: July 29, 2009, 19:03:04 PM »
Eu salivez la propunerea lui Ka, insa as merge pe varianta Abu. E si mai rapida (nu uitati ca Scorpi nu se pre aimpaca cu gatitul :d) si e si mai racoroasa. La salata as pune si ceapa multa.
Mai, eu nu am nimic de mancare in frigider, nici ingrediente cu care sa incropesc ceva, insa stau pe topicurile astea si ma chinuie poftele :hohot:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

Garnituri
« Reply #4 on: July 29, 2009, 19:27:13 PM »
Un salatoi de varza normala.

*

ghemotoc

  • 2488
Garnituri
« Reply #5 on: July 29, 2009, 19:29:08 PM »
O salata de varza murata  :yum: Asa mancam eu la mama ficateii de pui  :yum:

*

abulinei

  • 1784
Garnituri
« Reply #6 on: July 29, 2009, 19:32:41 PM »
pai nu se exista varza in dotare :) scorpi ne da de rezolvat probleme d-astea de Probabilitati, combinari din n luate cate k  :d
A person who never made a mistake never tried anything new.
Albert Einstein

Garnituri
« Reply #7 on: July 29, 2009, 19:38:23 PM »
Buli, ce tare esti!!! :lol:  Te ador!  :love:

Cred ca o sa incerc ce o spus Kalua ca deja imi ploua in gura. Si apoi o sa ma certe ca de ce nu mananc si salata  :hihi: Un pic modificata ca nu am curatator de cartofi sau tocator de ceapa.. deci o sa le fac manual :lol:
Daca nu mi-e prea lene dupa ficat o sa fac cum spune buli  :D
« Last Edit: July 29, 2009, 20:41:33 PM by scorpirescu »
Putin mov nu strica.

*

kalua

  • *
  • 22756
    • Soapte culinare
Garnituri
« Reply #8 on: January 18, 2011, 00:07:16 AM »
Radicchio la cuptor dupa Jamie Oliver

Pentru 4 portii ca garnitura
4 bucati radicchio (di Treviso, daca gasiti)
1 catel usturoi (dar sa fie mai mare)
1 legatura mica cimbrisor (thyme) proaspat (eu am pus uscat ca dintr-asta am avut)
6 linguri ulei de masline
sare, piper
8 felii bacon
10 linguri otet balsamico ieftin

Radicchio se curata de foile de la suprafata si se taie in sferturi (astfel incat sa ramana la bucata sferturile). Usturoiul se piseaza (cel mai bine intr-o piulita), se adauga cimbrisorul, iar se piseaza, apoi uleiul, sare si piper. Se amesteca bine si se toarna peste fiecare sfert de radicchio, astfel incat sa intre printre frunze. Se infasoara fiecare bucata intr-o felie de bacon, mai ales la varf, si se pun intr-o forma termorezistenta. Se toarna otetul peste bucatile de radicchio si apoi se da la cuptorul preincalzit (190C) 25-30 minute.


*

Kary

  • *
  • 4358
Garnituri
« Reply #9 on: January 18, 2011, 00:39:57 AM »
Esti o draguta  :flori:
Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital

*

M...

  • 5449
  • looking for the summer
Garnituri
« Reply #10 on: January 18, 2011, 14:24:51 PM »
 :mersi: kari
"The average dog is a nicer person than the average person."

*

kalua

  • *
  • 22756
    • Soapte culinare
Garnituri
« Reply #11 on: January 18, 2011, 14:43:02 PM »
 :thankyou:

*

kalua

  • *
  • 22756
    • Soapte culinare
Garnituri
« Reply #12 on: January 25, 2011, 23:01:20 PM »
Linte rosie cu praz

3 fire groase de praz
350 ml supa
200 g linte rosie
1 lingura ulei
4 linguri smantana
3 lingurite mustar de Dijon
cateva picaturi suc de lamaie
cateva picaturi sirop de agave
sare, piper

Partea alba a prazului se taie in felii subtiri, se spala, se scutura bine de apa, apoi se caleste in ulei. Se stinge cu supa si se lasa la inabusit, cu capacul pus pe oala/tigaie, 5 minute. Se adauga lintea, se lasa sa dea in clocot, se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se mai lasa pe foc mic pana lintea e fiarta (dar sa ramana al dente!).


*

veruskin

  • 2698
Garnituri
« Reply #13 on: January 28, 2011, 16:09:34 PM »
Este buna rau papica asta! multumim frumos ca ne-ai dat reteta :)

*

kalua

  • *
  • 22756
    • Soapte culinare
Garnituri
« Reply #14 on: January 28, 2011, 16:14:16 PM »
Cu placere!
Sper s-apuc azi sa zic de prazul gratinat.