Author Topic: Dulciuri Montignac  (Read 56858 times)

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Dulciuri Montignac
« Reply #75 on: March 28, 2010, 20:29:45 PM »
Cu placere :)
Bine ai venit!  :cheer:

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #76 on: March 28, 2010, 20:34:42 PM »
 :friends: Multumesc !
Intelligence is relative

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Dulciuri Montignac
« Reply #77 on: March 28, 2010, 22:33:10 PM »
Claudia, cum adica faina integrala 1/2 grau?  :think:
Si cealalalta jumatate ce era?  :confused:
Cred ca si fursecurile sunt de faza 2 (in cazul in care faina este integrala 100%), deoarece ai amestecat faina integrala cu grasimi: unt, oua.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #78 on: March 29, 2010, 11:07:06 AM »
Claudia, cum adica faina integrala 1/2 grau?  :think:
Si cealalalta jumatate ce era?  :confused:
Cred ca si fursecurile sunt de faza 2 (in cazul in care faina este integrala 100%), deoarece ai amestecat faina integrala cu grasimi: unt, oua.
Aceasta e faina pe care sa o folosesc. Inainte de a descoperi acest forum , am tot "rasfoit" altele despre Montignac.
Si aceasta aparea la produse conforme ; de aceea am cumparat-o


<<<Faina integrala 1/2 >>, este o greseala de tipar ( deoarece am avut reteta copiata de pe un alt site pe o foaie, in care era mentionat ca cealala jumatate sa se utilizeze tarate , ceea ce nu am avut acasa. Cand am transcris aici pe forum am facut o mica greseala, necitind cap coada sa vad daca-mi are sens fraza, scuze ).
Intelligence is relative

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Dulciuri Montignac
« Reply #79 on: March 30, 2010, 02:50:28 AM »
Deci sunt de faza 2 furseurile.  :)
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #80 on: March 30, 2010, 09:38:59 AM »
 :stupid: :stupid:

multumesc
Intelligence is relative

Trabook

  • puiut
  • Posts: 61
Dulciuri Montignac
« Reply #81 on: April 09, 2010, 10:24:18 AM »
 :hi:

O reteta de inghetata conforma poate cineva sa ofere? Simt ca ma scurg daca nu mananc si eu o inghetata... Sufar...  :snif:
:D Multumesc anticipat :D :flori:

gloriana

  • copacel
  • Posts: 152
Dulciuri Montignac
« Reply #82 on: April 09, 2010, 12:37:21 PM »
Vezi ca la Betty Ice au inghetata cu fructoza. Au doar de vanilie si de ciocolata.
Sau mai poti face reteta de inghetata traditionala in care pui fructoza. Sau se poate prepara frisca cu fructoza si se combina cu fructe din compot sau chiar fructe proaspete. Sunt multiple posibilitati de convertire.
« Last Edit: April 09, 2010, 12:39:42 PM by gloriana »
Great works are performed, not by strength, but by perseverance.

Trabook

  • puiut
  • Posts: 61
Dulciuri Montignac
« Reply #83 on: April 09, 2010, 14:13:03 PM »
Vezi ca la Betty Ice au inghetata cu fructoza. Au doar de vanilie si de ciocolata.
Sau mai poti face reteta de inghetata traditionala in care pui fructoza. Sau se poate prepara frisca cu fructoza si se combina cu fructe din compot sau chiar fructe proaspete. Sunt multiple posibilitati de convertire.

Gloriana, multumesc mult de tot  :mersi:. O sa caut o reteta de inghetata si o s-o modific, ca prea mi-e pofta...
O sa caut si inghetata de la Betty Ice, dar in real n-am gasit nimic dietetic. Poate ca nu m-am uitat eu unde trebuie. Diseara mai dau o talpa :D

fanny

  • important
  • Posts: 1410
Dulciuri Montignac
« Reply #84 on: April 09, 2010, 19:49:31 PM »
Inghetata de cacao

4 oua, 3 linguri fructoza, 2-3 linguri de unt, 3-4 linguri cacao, rom sau alte esente (optional)

Pasul 1: Topim untul in bain marie, adaugam fructoza, apoi cacao si amestecam bine. Punem si esente (daca vrem) si lasam deoparte sa se racoreasca.
Pasul 2: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le amestecam bine in crema de cacao racita.
La final, adaugam treptat, amestecand usor, spuma de albusuri in bolul cu crema de cacao. Dam la congelator cateva ore.  :D

gloriana

  • copacel
  • Posts: 152
Dulciuri Montignac
« Reply #85 on: April 09, 2010, 22:44:34 PM »
Eu tin minte ca am facut anul  trecut inghetata conforma din mascarpone si ciocolata neagra. Am topit ciocolata si am amestecat-o cu branza.
Great works are performed, not by strength, but by perseverance.

ghemotoc

  • important
  • Posts: 2488
Dulciuri Montignac
« Reply #86 on: April 09, 2010, 22:48:14 PM »
Reteta lui Fanny cred ca e buna (eu am incercat diferite variante, inclusiv cu mascarpone si nu prea mi-au placut).
Fanny, maine vin cu reviewul  :evil:  :lol: (o fac in seara asta sa vad ce iese). Eu nu am fructoza, o sa folosesc sirop de agave.

fanny

  • important
  • Posts: 1410
Dulciuri Montignac
« Reply #87 on: April 10, 2010, 00:41:32 AM »
da, da. Astept feedback!  :cucu:
Reteta am tot incercat-o pe timp de vara, inca de prin liceu, initial cu zahar, ulterior cu fructoza.

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #88 on: April 10, 2010, 14:49:59 PM »
Fanny inghetata aceasta poate fi consumata si in faza 1?
Intelligence is relative

fanny

  • important
  • Posts: 1410
Dulciuri Montignac
« Reply #89 on: April 11, 2010, 10:40:23 AM »
yep.

Uite cum poti sa faci un calcul pentru deserturi, astfel incat sa stii in ce faza intra fiecare: glucidele cu IG-ul pana la 35 se pot combina cu grasimi.
Cfm tabelelor: Fructoza are IG 20 si Cacao pudra (fara zahar) - 20
QED.  :ochi:

PS: Cred ca are si Hil o inghetata de ciocolata - postata la deserturi normale - care poate fi adaptata MM.