Author Topic: Dulciuri Montignac  (Read 56860 times)

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #60 on: February 11, 2010, 14:54:36 PM »
Piure de mere

2kg mere
1 lingura fructoza
1/4l suc de mere
suc de lamaie
scortisoara sau maduva de la 2 batoane de vanilie
4 - 5 cuisoare intregi

Merele se curata de coaja si casuta si se taie in bucati. Se pune fructoza la caramelizat intr-o oala foarte curata, cand e aurie se adauga merele si se amesteca bine, ca sa se ia caramelul de pe fundul oalei. Se adauga sucul de mere si se acopera oala cu un capac. Focul sa fie mic. Se lasa la fiert pana-i un piure cu bucatele mici de mere prin el. Se poate lasa asa sau terciui bucatelele. Se adauga condimentele. Gata.

Se poate face si usor de tot: se pun bucatile de mar cu putina apa la fiert pana-i un terci totul si se adauga un pic de fructoza numai daca merele sunt acre.

Nimphe

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 11872
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Dulciuri Montignac
« Reply #61 on: February 11, 2010, 15:27:36 PM »
Suna bine  :pofticios: Pireul asta pe langa ce mai poate fi pus? Ca caizermacht nu ma tenteaza si nici Monti nu e :think:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #62 on: February 11, 2010, 16:24:10 PM »
La un orez cu lapte conform, de ex. Sau cu fulgi de ovaz, se poate amesteca in iaurt. Nemtii mananca si la gasca. Sigur i se mai pot gasi nenumarate folosiri, astea-s cele care mi-au trecut acum prin cap.

strumfita

  • nazdravan
  • Posts: 886
Dulciuri Montignac
« Reply #63 on: February 12, 2010, 10:20:07 AM »
Mersi mult.

gloriana

  • copacel
  • Posts: 152
Dulciuri Montignac
« Reply #64 on: February 20, 2010, 19:40:55 PM »
Ciocolata de casa

100 ml de apa
5 linguri fructoza
200 gr unt
250 gr lapte praf
50 gr cacao
Optional, nuci, migdale, alune de padure

Se amesteca pe foc apa si fructoza si se adauga untul care se topeste. Separat se amesteca laptele praf cu cacao. Dupa ce se topeste untul, se amesteca cu laptele praf si cacao. Optional, se pot adauga alune, nuci, migdale. Se toarna intr-o forma si se da pentru 3-4 ore la frigider ca sa se intareasca.
E minunata!
Great works are performed, not by strength, but by perseverance.

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #65 on: March 28, 2010, 17:28:34 PM »
Briose

Ingrediente :
300 gr faina integrala
1 lingua ulei masline
70 gr fructoza
3 linguri drojdie uscata
15 cl lapte
10 cl smantana degresata
2 oua intragi
1 galbenus
1 lingurita esenta naturala de vanilie
Ulei pt uns forma

Se preincalzeste cuptorul
Se ung cu ulei 12 forme pentru briose apoi se tapeaza cu hartie de copt

Intr-un bol, se amesteca faina, uleiul de masline,fructoza si drojdia. Se adauga laptele, smantana,oualele intregi, galbenusul si vanilia. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena cu care se umplu formele. Acestea nu trebuie sa fie pline ci umplute pe trei sfeturi

Se baga la cuptor unde se lasa aproximativ 20 de minute; dupa aceea se scot din forma si se lasa sa se raceasca inainte de a se consuma.

Reteta am luat-o din cartea lui Monti "Dieta Montignac pentru femei " care a fost distribuita cu revista Felicia.

Completari personale la reteta:
- se poate pune 1 pliculet praf de copt pentru a le face mult mai pufoase : :pofticios:
- dupa ce este pusa in forme, compozitia, poate fi ornata cu nuci sau ciocolata 75% cacao

Voi pregati astazi o tavita, poate reusesc sa uploadez si niste poze dupa aceea pe site
Va pup
Intelligence is relative

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #66 on: March 28, 2010, 17:32:11 PM »
Nu-s de faza 1 pentru ca faina integrala are IG-ul peste 35 si a fost amestecata cu grasimi.

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #67 on: March 28, 2010, 17:44:09 PM »
Eu vreau sa va spun ca am inlocuit praful de copt (am inteles ca nu-i asa de conform) cu bicarbonatul de sodiu.
Merge de minune! :ok:

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #68 on: March 28, 2010, 19:27:27 PM »
Nu-s de faza 1 pentru ca faina integrala are IG-ul peste 35 si a fost amestecata cu grasimi.
:((

Multumesc; nu le-am mai facut. Am facut niste fursecuri; revin in 10 min cu reteta & poze. Am totusi o banuiala ca nici acestea nu-s in regula pentru faza 1 .
Intelligence is relative

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #69 on: March 28, 2010, 19:44:12 PM »
Dupa cum spuneam mai sus revin cu mica reteta pentru fursecuri ( de abia le-am scos din cuptor ).

Fursecuri
125 gr unt
6 linguri fructoza
1 ou
1 lingurita praf de copt
225 gr faina ( ½ faina integrala de grau )
arome : esenta de rom /vanilie /etc

Se amesteca untul cu fructoza si cu esenta de rom sau vanilie, se adauga oul intreg, si se continua cu pana rezulta o crema.
Eu am folosit mixerul ( pentru ca-s mai lenesa , recunosc  :rusinos: ). Se adauga treptat si faina amestecata cu praful de copt si rezulta o compozitie / coca ( relativ moale )
Am intins coca , si am folosit formele recent achizitionate ( in poze veti putea vedea rezultatul ).Se tin la cuptor ( preincalzit ) maxim 10 minute.
Le-am decorat cu putina ciocolata rasa.

Va pup
Imaginile sunt aici  ( sper sa mearga deoarece nu am reusit sa le atasez mesajului )
file:///C:/Users/clauchan/Desktop/SSA43317.JPG
file:///C:/Users/clauchan/Desktop/SSA43315.JPG
Intelligence is relative

fanny

  • important
  • Posts: 1410
Dulciuri Montignac
« Reply #70 on: March 28, 2010, 19:49:06 PM »
Trebuie sa incarci pozele pe photobucket.com (dupa ce mai intai iti faci cont) sau pe alt site similar.  ;)

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #71 on: March 28, 2010, 19:52:33 PM »
Trebuie sa incarci pozele pe photobucket.com (dupa ce mai intai iti faci cont) sau pe alt site similar.  ;)
Multumesc !
Sunt noua in tot ceea ce priveste un forum de acea mi-a fost imposibil sa fac upload
Acum imi fac cont si pun si pozele
Intelligence is relative

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #72 on: March 28, 2010, 19:58:54 PM »
Bun, deci multumesc fanny, am reusit sa imi fac cont si sa uploadez cele 2 poze ( ale fursecurilor mentionate mai sus )

Aici-s pozele  :yum:




editat: atasat imaginile
« Last Edit: March 28, 2010, 20:01:32 PM by Hil »
Intelligence is relative

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Dulciuri Montignac
« Reply #73 on: March 28, 2010, 20:03:07 PM »
Claduia ti-am umblat in mesaj :hihi:
In photobucket sub fiecare imagine pe care o incarci ai 4 optiuni de afisare. Noi o luam pe ultima: IMG code. Copy de-acolo si Paste aici.

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Dulciuri Montignac
« Reply #74 on: March 28, 2010, 20:16:37 PM »
Claduia ti-am umblat in mesaj :hihi:
In photobucket sub fiecare imagine pe care o incarci ai 4 optiuni de afisare. Noi o luam pe ultima: IMG code. Copy de-acolo si Paste aici.
Iti multumesc Hil !
Intelligence is relative